Отговори
# 240
Влязох в чата, но е някакъв общ ........ в канали не виждам августки

# 241
напиши там където са каналите #avgustki

# 242
  • Stavanger,Norway/ Varna
ами напи6и си го сама, сонитка. 6траква6 долу ж дясно на канали и пи6е6 августки, там сме

# 243
  • Пазарджик
Ама вие защо си мислите, че трябва да ви питат за всяко нещо когато сте в болницата  #Crazy
 До колкото знам лекаря е специалиста и той е този който трябва да реши дали се налага... Все пак тава въпрос за живота както на бебето така и вашия...  Naughty
Мегита, няма спор, че те са специалистите. Те за това са там - да ни консултират и да ни предлагат решения, а не да ги взимат вместо нас. Съвсем нормално е да ти обяснят защо се налага да се направи еди какво си и ти на базата на това да решиш искаш или не. И именно защото става въпрос за нашия живот и този на нашите бебета, решенията ги взимаме ние, а не те. В България за съжаление повечето лекари РЕАЛНО не носят отговорност пред никой, въпреки че на книга уж има комисии по етика и не знам си какво.  Peace

Марианамама, бравос. Сега спокойно се наслаждавай на времето с бебчето  Grinning

# 244
Маме, има нови майчета.
Как е Милена Rolling Eyes?

Много хубаво за новите майчета......

Аз бях 2 седмици в Добрич, оставих там децата при родителите ми и сега сме мома и ерген с мъж ми, та по тази причина Милена не съм я виждала. Само по телефона разбрах,че вече са боядисали новата си квартира и въобще ремонта при тях върви с пълна сила. Но...утре цял ден съм с Милена - повече тогава....

И да кажа още нещо.....В Добрич е пълно с бременни! Ама си нямате представа...Такава гледка  не съм виждала...След 2-3 години няма да има места в ДГ....Накъдето и да се обърнеш - все бременни...Чак да получиш комплекс,че те не си бременна.

И друго - имало масов наплив за раждане със секцио на 07.07.07г. по принцип - вие чували ли сте такова нещо?

Много се радвам за новите майчета!  bouquet

# 245
  • ГОре на черешата...
Да, Маме, и тук при нас е така - много бременни, много нещо, а уж сме малък град. Но това много ме радва Grinning. Да поздравиш утре Милена, че ние изчезваме на Балчик и няма да разбера как е. Като се върна.

# 246
  • Ланкър, планините Овнерог
Мегита, аз съм О.К. с това, че лекарят е този, който преценява. Но съгласи се, че не е нормално, когато съм в предродилна, не знам на кой свят съм, да ми дават да се подписвам, че съм съгласна на епизотомия. То въобще някой може ли да чете на какво се разписва в такъв момент. Нали уж "Информирано съгласие", уж не знам какво си. Длъжни са / по принцип/ да обяснят рисковете от всяка една манипулация, пък ти си преценяваш дали искаш.

# 247
Здравейте мамчета!   bouquet

С този скапан интернет, чак сега успяха да го пуснат!  Sad

Полинезия -честит рожден ден!
От сърце ти пожелавам много здраве, красиви мигове и едно хубаво и послушно бебенце през Август!   bigdance2 newsm18 Tada

Ребус-много полезна информация за нормалното раждане и секциото, мерси!

Констанс
-чудесни изказвания!

Момичета, не се притеснявайте, ако става за въпрос моята гинеколожка не е гледала бебето от февруари! Само не припадайте!  Sad
Добре че ходя на частен лекар, не че ми дават кой знае каква информация!  Да се надяваме, че всичко е о.к!

# 248
  • UK
Мегита, аз съм О.К. с това, че лекарят е този, който преценява. Но съгласи се, че не е нормално, когато съм в предродилна, не знам на кой свят съм, да ми дават да се подписвам, че съм съгласна на епизотомия. То въобще някой може ли да чете на какво се разписва в такъв момент. Нали уж "Информирано съгласие", уж не знам какво си. Длъжни са / по принцип/ да обяснят рисковете от всяка една манипулация, пък ти си преценяваш дали искаш.

Ми то е така... обяснява се... аз лично когато постъпи пациента когато го карам да се раписва на формулярите му обяснявам кой за какво е и тогава давам да се разпише  Peace А ако има и пациенти които не искат да слушат си е техен проблем защото на мен ми се е случвали да ми казват "Аз няма какво да чета, дай да се разпиша и се спасявайте. Искам само да ме излекувате" И когато тръгнем да му правим нещата ми вика ама аз не искам такова и му обяснявам, че той се е подписъл, че е съгласен а той вика "Ама аз това не съм го прочел"... така, че навсякъде е различно... има пациенти които не им пука има и мед. прерсонал който не си върши работата както трбява  Peace в това спор няма

# 249
  • Ланкър, планините Овнерог
В моя случай бяха е приели предната вечер. Т.е. можеха спокойно да ме информират, но не. Трябваше да е, когато ми беше мътно вече пред очите от контракциите.

# 250
  • UK
В моя случай бяха е приели предната вечер. Т.е. можеха спокойно да ме информират, но не. Трябваше да е, когато ми беше мътно вече пред очите от контракциите.

Е това вече не е хубаво... някой колеги си правят каквото си искат...  Crossing Arms
 Аз като отида в някое отделение на стаж първо се запознавам с начина на работа с пациентите кои формуляро за какво са и още при постъпване си ги оправям ама има и такива които ги мързи  #Cussing out

# 251
  • Пловдив
Здравейте и от мен.Вече съм в болничен.Преди малко го взех.Обаче голям късмет имам.Отивам аз в два без нещо,а той лекаря бил до два часа и не можа да ме прегледа.Пак не можах да разбера бебо дали се е обърнал и колко тежи.Мисля в понеделник да отида до болницата за преглед да съм по-спокойна.Казаха ми на 10-ти юли да отида за изследванията за раждане и направлението за болницата.
Аз викам на майка,че на 9-ти влизам в 9-тия месец и на 10-ти може вече да родя.А тя каза,че много бързам.
честит ражден ден на Поли-всичко най-хубаво.
А на всички останали приятен ден и стойте на сянка.

# 252
  • В светлината на слънцето
Добър ден и от мен   bouquet

Поли, честит рожден ден!!! Да бъдеш много щастлива и усмихната мама след около месец, и да дариш с много топлина и любов малкото прекрасно същество, което ще държиш в ръцете си!

Момичета, гледам че разисквате въпроса за нормалното раждане и секциото. Аз съм абсолютно ЗА естественото раждане, стига да няма показатели за секцио. Природата е решила, че така е най-добре, и определено не е сбъркала. Друг е въпросът, че в решаващ момент лекарят е все пак най-компетентният специалист, който за това е учил толкова години, и който най-добре може да прецени в дадения случай какво да приложи. Не защитавам лекарите, защото ги има всякакви, пък и всички знаем как масово препоръчват секцио, тъй като така се облажва болницата, но е факт, че те са завършили медицина с определена специалност, а ние - не. Ние само имаме много информация, но в кризисна ситуация коя от нас би хванала скалпел и спасила човешки живот? Едно е да мислиш, че дадено нещо е по-добре да бъде по начина, по който ти смяташ за правилен, съвсем друго е практиката. Пак повтарям - не защитавам лекарите ни най-малко! Но ако ми обяснят на нормален език, че еди-какво си е важно за мен и моето бебе, ще го приема. Така например, при първото ми раждане аз настоявах за секцио, защото определено ме беше страх от естественото раждане. Но тъй като раждането започна далеч преди термина и бебето бе по-малко, лекарят ми обясни, че конкретно в моя случай е по-добре да родя нормално, тъй като това спомага за по-лесното разгръщане на алвеолите на белите дробове на детето и не е така стресиращо за бебето каквото е секциото. Послушах го и не съжалявам. Дъщеря ми се възстанови много бързо, а аз родих изключително леко и безпроблемно. Имах малко шевове по простата причина, че в началото не напъвах както трябва. В това отношение Констанс е абсолютно права, че трябва да знаеш какво да правиш в родилната зала и да не се поддаваш на стреса. Но пък докторът ме заши така майсторски, че на първата минута след задължителното двучасово лежане си ходех спокойно назад-напред, че дори слезнах и в двора на болницата. Това вече е и въпрос на лична нагласа.

# 253
има ли значение как е обърнато бебето, ако се ражда секцио? моето бебе е напречно и док ми каза, че е добре да се обърне поне седалищно. но аз забравих да го питам какво значение има като няма да раждам нормално  newsm78 да не би така да има риск от преждевременно раждане или да не е добре за бебето нещо?  newsm78

# 254
  • UK
има ли значение как е обърнато бебето, ако се ражда секцио? моето бебе е напречно и док ми каза, че е добре да се обърне поне седалищно. но аз забравих да го питам какво значение има като няма да раждам нормално  newsm78 да не би така да има риск от преждевременно раждане или да не е добре за бебето нещо?  newsm78

Ела в чата да обсъдим темата
 Тук няма да можем точно... ела там

Общи условия

Активация на акаунт