Гордо вече ме наричат МАМО на Юнско бебенце голямо

• 14 418
  • 291
  •   1
Отговори
# 105
  • Варна
Здрасти, мацки!

Честит син на сашун! Да им е жив и здрав, да расте силен, голям и умен! Още един бебок се вмъкна в Юни  Mr. Greenbouquet

Хайде, давайте, че днес е последният шанс  Wink.

Мен май нещо ме гони следродилната депресия. Мъжът ми е болен на антибиотик и с кака Вики седят в другите стаи, а аз като каторжник в хола с Елена на повикване през час, два. Като ми стана едно тъпо, като ми се дорева. Викам си тъкмо Вики порастна сега пак всичко отначало. После пък се обвинявам, че мисля такива глупости и, че не мога да обръщам внимание на Вики. Пусти хормони! Те са виновни. Ох, още малко и всичко да си дойде на мястото. Да изляза малко, че душата ми се е свила тук затворена.

Маслинка, мила, гледай да си открадваш по някой друг час сън, че май почивката е най-важна за творенето на кърма. Дано има кой да ти помага, че това нощно будуване лично мен може да ме докара до истерия.

Кетка, като те слушам за сериите от по час и половина все едно за нас говориш само дето другите серии  са на 2 часа, все още рядко на 3.

Е, хайде! Днес се диша, че е по-хладничко. Лек ден на всички   bouquet.

# 106
Здравейте и от мен в последния ден от юни. Както казва мама Ана бързайте да се впишете днес.  Simple Smile
Честит син Валери на Сашун! Да й е жив и здрав, много радост да донесе на мама и тати!
За протокола да вметна, че и Михаела е от доста ревящите бебета. Нахранена, преобута, преоблечена, без колики, а реве ли реве. Ще рече човек, че в леглото и в количката й има тръни. Като я взема и млъкне. И гледа едно дяволито, па се поусмихне. Голямата беше страшна ревла и се надявах този път да гледам кротко бебе, ама на... Но пък и аз няма да се дам. Май ще почна да лекувам инат и капризи още от сега. Ще взема да я оставя да си поплаче някой друг час и някой друг ден, пък да видим. Е, това ще е след като съм проверила дали всичко е наред и съм сигурна, че са глезотии, а не колики, глад или нещо друго.
Кетка, браво на вас за кърменето. За пример си ми, да знаеш.  Peace Аз също не се отказвам, макар, че понякога и на половин час яде. Но има моменти, в които изкарва и по 3 и повече. Най-хубавото е, че нощем вече цяла седмица пропуска хранене. А и аз се омързеливих. Преди ставах да се цедя, а сега гледам да се наспя.  Rolling Eyes
Аз съм от доволните от помпата на Авент. Като имах бучки и запушени канали, тя спаси положението. И досега си ми е верен приятел.
Маслинка, и аз не ти препоръчвам да пиеш сок от кутия и боза. Едно време са препоръчвали бозата, защото се е правила от ечемик и наистина е увеличавала кърмата. Но сега я правят предимно от брашно и разни боклуци(чувала съм даже, че и от развалени сухи пасти) и единственото, което ще ти докара е кг в повече.
Мама Ана, бързо да отминават следродилните ти притеснения и скоро Ели да ти доставя само и единствено удоволствие от гледането!  Hug
Изчезвам да дремна докато и ситното зверче спи, че....  Whistling

# 107
Момичета искрено благодаря за съветите  Hug,вчера няколко пъти промивах очичките с преварена вода и вече видимо се изчистиха.Тед водя я при доктор Найденов в Здравето той й е педиатъра.Честито на Сашун и таткото да им е жив и здрав много да ги радва и винаги да ги прави щастливи.  bouquet.Айде и аз отивам да полегна докато още спи малката.

# 108
Здравейте и честито на новата мама.
Да се оплача и аз.Моята глезла неще да спи и неще.Нахранена преубута ,чистичка неще.Взе да повръща и взе да ака повече.Племеницата ми беше болна от гадния груп с повръщането и разстройство ,та се шашнах да не го е прихванала и тя.Ходихме при док каза че всичко е ок.Ама незнам вече .Щое такава неспокойна немога да разбера.Сменям и изкуственото мляко  вече от фризолак и фризолом сега на НААН,та да видим.
Кетка слагам я да суче .Ама суче суче и реве.Хем има мерак хем се мъчи и накрая се отказва и шишето иска.Забелязах аз че като я слагам на едната гърда да суче от нея имам повече кърма.Това на 6 часа ще го пробвам може да изкрънкам повече кърма.
Оф айде че малката госпожица пак ревна.Направо вече незнам какво да правя и къде греша.И аз съм една мама дето никъде я няма. #2gunfire #Crazy

# 109
  • София
Здравейте момичета.
Тя bubanka, ви е писала, но и аз да се отчета.
Зорница се роди на 26.06. - 3,545 кг, 52 см. в Окръжна болница - сърдечни благодарности на д-р Красимира Жекова  newsm51.
Сега почвам да чета новата ни темичка и после беж към кърмаческия, че #Puppy dog..... май го закъсах.

# 110
Това с ревливите бебета ми е познато! Моя малък мъж днес цял ден ме тормози нахранен е преобут, а реве ли реве! Ех колко силно почва да става гласчето му! И като го взема млъква и заспива само ако аз съм до него, иначе не! Снощи имахме гости и аз докато се опитвам вечерта да приспа малкия заспах и аз  Embarassed не можах да си ги изпратя гостите, ама те не могат да ми се сърдят  Hug защото са ми кръстници а и на тях ще им предстой някой ден! И съм им на сватба другата седмица и да се чудя ко да обличам с тез големите козунаци! Ох ади че е време за ядене целувам ви  Heart Eyes

# 111
Supi4ka, честито ти девойче![/b] И браво за размерите! Grinning
маслинка, съжалявам, че имаш такива притеснения. Сигурно си пробвала какво ли не, само искам да ти кажа да не се тревожиш и ако ти е възможно, да кърмиш по-често и да даваш АМ по-рядко.
Моят Максим и той си яде когато си поиска - може да издържи и 4 часа, а може и само 1. Ето сега го храних в 5:30, уж се нахрани и отказваше повече, но като видях, че не заспива веднага, ми стана ясно накъде отиват нещата и ето в 6:30 - пак. Сега спи и сигурно ще издържи поне до 9.
Мама Ана, бързо да минават болестите у вас и да се наслаждавате на бебето всички заедно!  bouquet

# 112
Здравейте и от мен и бебо Стамен!Изписаха ни в петък и вече се гледаме у дома.Засега всичко е добре,е имаме един проблем.Кърмя на поискване,така като гледам кърма има,бебо суче по 10 15 минути,но не ака.Акал е само веднъж и то с помоща на термометър голям рев падна.Докторката каза че може да има нужда от дохранване,но да не бързам.Сега съм решила като го кърмя от двете гърди след това да доизцеждам каквото е останало и да го давам с шише.Много се притеснявам затова че не ака,може да ви звучи много банално.Когато плаче си му давам гърда,суче и сам се отказва,чувам го как гълта затова си мисля че му стига.Пия много течности,с апетита хич ме няма незнам при вас как е,но аз ям направо на сила.
Ами това е от мен пооплаках ви се малко,дано да се оправим.Може да не съм редовна в писането но ви чета с интерес!пожелавам ви приятен ден и хубави разсходки  bouquet

# 113
  • София
Здравейте и от мен.

Нас вчера ни изписаха. Така и до края не разбрах каква беше драмата, че държаха малкия в реанимацията до четвъртък. Било е тежко раждане за бебето. Аз не мога да кажа, че ми е било леко, но след двата часа наблюдение, все едно не съм раждала станах и хукнах. Само един шеф за хубост. А бебенцето имаше малък отток и леко по- суха кожа - било симптом на преносване, заради намалялата околоплодна течност и жегата. Това според лекарите и иначе си е добре и така четири дни. 24 часа го държаха на система, защото го бяха нахранили набързо  и е повърнал, та после система за да не се обезводни. Ако си беше при мен, едва ли щеше да е така. Добре, че после засука с желание. Но през цялото време педиатърките казват ами добре е ама да си го наблюдаваме, добре, че даваха по- малко информация на лекаря, който ме изражда, че иначе щях да полудея. Според мен просто са искали да се застраховат на 200%, от което по едно време се проклинах, че съм раждала по нормален ред, а не легнах под ножа, но сега всичко е минало. Мерси за подкрепата на всичка.

Сега има проблем с яденето - не се усеща, кога се е нахранил и иска още. Ако може цял ден да е на шише или гърда - ей това е живота. Та за това след ядене се приспиваме по половин час. И после може да спи и 4 часа, ако го оставя. Е, аз не го оставям, защото тогава вече наистина ще умрял от глад.

Ами това е за сега - надявам се скоро да се нагодим един към друг в по- добър синхрон.

# 114
  • София
П.П. още не мога да си събера мислите.

Честито на Пикола и Гадже!

# 115
Добре дошли на изписаните мами! Момичета ,някой беше писал ,че ползва ИНФАКОЛ мисля ,че Краси и Лъвичката ,на мен ми даде една приятелка ,но е загубила листовката ,а тя не помни как точно го е давала. Моля ако някой има от този елексир ,нека каже по колко дава и пак ли преди ядене ,както Саб симплекса и Еспумизана,аз и двете ползвах ,но не сме доволни и надеждата ми е в това последно.

# 116
  • welcome to the Jungle
Добре дошли на изписаните мами! Момичета ,някой беше писал ,че ползва ИНФАКОЛ мисля ,че Краси и Лъвичката ,на мен ми даде една приятелка ,но е загубила листовката ,а тя не помни как точно го е давала. Моля ако някой има от този елексир ,нека каже по колко дава и пак ли преди ядене ,както Саб симплекса и Еспумизана,аз и двете ползвах ,но не сме доволни и надеждата ми е в това последно.
Да, Любослав в момента пие инфакол.
Дозата е 5 мл/една пипетка преди всяко хранене. Ако коликите са силни - дават се и 2 пипетки преди хранене.
Лекарството се дава преди, а не след или по време на хранетето  Heart Eyes.
И имай търпение да се понатрупа лекарството в стомахчето и червата.
Всъщност, вижте механизна ма действие на тези лекарства:

Цитат
Метилполисилоксанът е инертно, високополимерно стабилно силиконово съединение, което не се резорбира в стомашно-чревния тракт, действа със своите физически свойства и се излъчва непроменен от организма. Той е повърхностно активно вещество и при орално приемане намалява повърхностното напрежение на малките газови мехурчета в слузта на храносмилателните секрети. В резултат на това се получават по-големи газови мехури, които се резорбират по-лесно и по-лесно се елиминират. В следстиве на това диметикон намалява метеоризма и раздуването на червата. Освен това той образува протективен слой върху лигавицата на стомаха и червата и я предпазва от дразнещото действие на солната киселина, лекарствата и други дразнещи агенти. Той не променя рН на стомашното съдържимо, не повлиява чревната абсорбция на лекарствата и стомашно-чревния транспорт.

Успех на всички в борбата с коликите. Любослав пие Инфакол и пак си реве...

# 117
Мерси за инфото Лъвичке, нямаш грешка ,супер си!!!  Peace

# 118
  • В сърцето на ММ
Здравейте на всички.
Най-после и ние сме си у дома.За протокола,на 26 юни родих син Йоан с мерки 4,150 и 50 см.Имахме малко проблеми с жълтеничката и ни изписаха чак днес.Иначе съм решила да сме изцяло на кърма и ми виси на гърдата по 1 час ,а след час-час и половина пак е гладен.Надявам се това да го преодолеем в най-скоро време. Confused

# 119
  • София
Di13, честит син! Да ви е жив и здрав, много спокоен и само да ви радва.

Общи условия

Активация на акаунт