Гордо вече ме наричат МАМО на Юнско бебенце голямо

• 14 370
  • 291
  •   1
Отговори
# 255
Момичета искам да Ви попитам някоя от Вас дава ли чаят на Хип за колики и ако да кога го давате и по колко?
а аз го давам на малкия на 100мл. вода 1 чаена лъжица от чая
Относно даването таткото много добре се справя, аз като съм си в къщи и малкото като се събуди е гладно и му давам млекце от цица,ама като ме няма както вчера и днес ми се наложи таткото вместо млекце му дава чайче  Wink и така хем бебо си изпива дозичката 100мл. чайче за деня хем му лекуваме коликите и нанка Пу Пу днес не ми е мрънкал че го боли корем! Даже днес бяхме на гости в кръстниците и малкия го мъкнах с кенгурото даже сега спи в кенгурото и аз ви пиша. И е хубаво чайчето да е прясно и всеки ден да му се прави прясно чайче незнам дали е от чая или инфакола макар че днес и една капка инфакол не съм дала на детето и не го боли корем, ще разбера до 3 дни.Лявичке много хранителна таз твоята кърма тежко дяти голямо да ти е живо и здраво! И дето викаш само на кърма ами те от кърмата качват кила и от мляко не от вода или чай. От вода и чай освен да пикае повечко друго не виждам JoyА това с еднократната помощ смятам другата седмица да е занимая с административния въпрос

# 256
Дайте съвет!
Момичета, беба е на 15 дни и преди малко забелязах, че и течат лиги от време на време  и се плюнчи повече от преди. Нормално ли е или да търся докито?
А водичка не иска. Докато бяхме в болницата пиеше доста, а сега много рядко.Когато е плакала дълго.
И аз съм от системно недоспиващите. Таткото го е страх да стои сам с нея. Кога ли ще свикне, незнам.
Аз съм от тия с "баща неизвестен" и таткото е бесен, но ще трябва да стоиммалко така.

# 257
Здравейте и от мен,

хубаво, че сте успели повечето да се снабдите с този прочут Инфакол, аз за съжаление карам на Еспумизан, засега не виждам много ефект да има, но да видим.
Днес Габи доста плака, явно пак я мъчиха коликите Sad
И аз давам на Хип чая против колики, тя него го пие, за разлика от водата, нея не ще да я близне даже.

Поздрави на всички мами - щастливи, но недоспали.

Някой има ли вдъхновително заглавие за нова тема?

# 258
  • Варна
рени, честит рожден ден1

лъвичке, тотално ви завидях1 криско е наддал 300 гр. за 10 дни и сега тежи великите 3.300 кг... вдигам ръце и ви го давам да го кърмите, аз явно не съм "хранителна"  Simple Smile

ТУИТИБЕЙБИ, нормално  е да се лигавят, не се тревожи.

босилече, добре дошла отново! безмислено е да държиш детето 50 минути на гърда, 20 минути са достатъчни, премествай го на другата. аз съм много доволна от помпата на авент.

# 259
Честит Рожден Ден, Рени! Бъди жива, здрава, винаги обичана и желана!   bouquet
Лъвичке, твоите благословии винаги сработват. Днес Мишето ми направи подарък за първият си месец цели две осъзнати и насочени към мен усмивки. И браво на вас с Любо.  Peace И при нас резултата е доста добър – качени от изписването до сега цели 1300гр, а на дължина е пораснала с 3,5см, т.е. 4100гр и 53,5см. И това като си помисля, че непрекъснато се питам имам ли достатъчно кърма и защо иска да папка толкова често....  Laughing
За килограмите – еми имам доста да свалям. Дотук без усилия съм -11кг, но остават още 6-7кг, а ям много повече от периода на бременността. Да не говорим колко ме влече сладкото.  Embarassed
И ние ще сложим от петвалентната ваксина. Няма да се скъпя точно за това.
Зойче, браво на Билянка.  Hug
Айде лека и без колики

# 260
  • welcome to the Jungle
лъвичке, тотално ви завидях1 криско е наддал 300 гр. за 10 дни и сега тежи великите 3.300 кг... вдигам ръце и ви го давам да го кърмите, аз явно не съм "хранителна"  Simple Smile
Ели  Hug, няма нехранителна кърма, мила, нали знаеш   bouquet! ДАже и на пост и молитви да я караш - за бебко ще си има всичко необходимо, просто мама ще страда  Flutter. Трябва да си призная, че не се храня никак разнообразно  Crazy и чак се чудя откъде и как се получава с това наддаване. НО пък като се сетя, че Оги наддаде първия месец 1.550, то за Любко-акселератчето 1.730 е в рамките на нормалното. Все пак той се роди и с 600 грама повече от брат си  Heart Eyes. Е, и да се похваля, че ми осават само  Twisted Evil Close Mr. Green 10 -12 кг. до желаните от мен 57  hahaha. Та се замислям тез дни дали  гладна да не походя, освен недоспала  Joy, та като се излее цялата сланина и маз в кърмата, та аз да позаслабна малко  Joy bowuu

aani , ЧУЛ ТЕ ГОСПОД! Ако моите благословии винаги сработват, то от сърце си пожелавам, а ако трябва и от балкона ще викам с пълно гърло, та и всички светии да ме чуят - следващата му благословия ще бъде: Криско на Лилибон да пребори болестта!

Хайде, с пожелания за УСМИХНАТ съботен ден за утре на всички бебета и майки, а нощта да е спокойна, тиха, лишена от колики и бебешки рев  Hug Peace

# 261
  • временно във Пицеландия
добро утро!имам питанка- на Стамен му пана пъпа.отдоло се вижда нещо като гнойче,имаше и малко засъхнало по бодито,явно е пуснало малко като е паднало пъпчето.но сега не тече нищо,но малко съм замислена,дали е нормално така да бъде.при вас как изглеждаше ситуацията след падането.извинявайте за лаишкия въпрос,но просто съм забравила как беше с голямата.

# 262
  • София
добро утро!имам питанка- на Стамен му пана пъпа.отдоло се вижда нещо като гнойче,имаше и малко засъхнало по бодито,явно е пуснало малко като е паднало пъпчето.но сега не тече нищо,но малко съм замислена,дали е нормално така да бъде.при вас как изглеждаше ситуацията след падането.извинявайте за лаишкия въпрос,но просто съм забравила как беше с голямата.

И нашето пъпче и след като падна секретираше още няколко дни Проблема ни сега е че имаме пъпна херния 17мм Сега сме с лепенка на пъпчето дано само се прибере и да не ни се налага операция newsm17 ! Ако някой знае повече за пъпната херния нека да пише !

# 263
Искам да ви питам,понеже във идния четвъртък правим 40 дни,какво се прави на този ден питка съм чувала и се води в църква?Разкажете ако знаете.Иначе малкия Анимир тежи вече 4.200 и е 54см,папка си добре на 3 часа,но нощно време не го будя за папане.Коликите ни мъчат понякога,но му давам Еспомисан.Вигантол му давам от 18 ден.Това е от мен за сега мамчета.Приятен ден.

# 264
Момичета искам да Ви попитам някоя от Вас дава ли чаят на Хип за колики и ако да кога го давате и по колко?
Аз и давам чая на хип и съм много доволна.Както го  наричам вълшебното чайче на Ивайла. Grinning
Давам и една кафена лъжичка на 50 гр. водичка.Така ми каза педиатърката.Може преди хранене или като я почнат коликите.Обаче и давай и водичка малко.

# 265
И аз да питам за пъпчето.На Стами му падна пъпа преди няколко дни,после имаше секрет.При всяка смяна на памперса обливам пъпа със спирт както ми каза докторката.И от вчера има малко засъхнала кръв.Някой имал ли е такъв проблем и как се е справил с него?

# 266
И нашето пъпче кървеше няколко дни. Обясниха ни, че е нормално. Спря от самосебе си. Не сме правили нищо специално, освен почистването със спирт.
Парлева, нищо не знам за пъпната херния. Как я открихте и какво ви казаха? Дано всичко да се оправи и не се стига до операция. Стискам палци  Praynig
Lioness, присъединявам се към твоята благословия за Криско. Всички продължаваме да се молим от цялото си сърце и душа. Не минава и ден, без да отворим форума с надеждата да прочетем хубави новини от Лилибончето. И не знам от майчинството ли, от що ли, но имам силна интуиция по въпроса – скоро ще дойдат  Peace
И нека се похваля – убедих майка ми да дойде у нас следващата седмица и да ми помага с двете деца. Така и каката ще си е в къщи. Много съм доволна, че ще я видя скоро. Толкова ми беше домъчняло......
Хайде лек ден и до пис...

# 267
За погачата, което знам е, че се канят само жени. Носи се подарък за бебето и нещо сладко за майката. 2 неомъжени девойки разчупват питката над главата на майката и бебето. Парче от хляба се слага в една кърпа, за да има винаги хляб в къщата, злато, за да е благородна и люта чушка, за да е пламенна жена/мъж  Grinning Завръзва се нито прекалено стегнато, за да не е стисната, нито хлабаво, за да е прахосник. Вързопчето се слага някъде на високо в къщата и трябва да престои 1 денонощие.
Мисля, че се ходи и на църква, пали се свещ за здраве и попа може да прочете молитва. Това го пропуснахме, но погачата я направихме, макар и по-рано от 40я ден  Simple Smile
Лилибонче, какви са последните новини за Криско?  Hug Какво ще се предприема?
Босилек, 50мин и аз смятам, че е дълго кърмене. Заспива ли през това време или непрекъснато си суче? Аз бих намалила времетраенето, то ще си покаже, ако не е сит, ще яде след 2 часа пак.

# 268
  • welcome to the Jungle
Автор Аз-Жената     
13. 11. 2002 

Според църковната традиция първите 40 дни след раждането посещения при майката и бебето не се допускат. Но когато дългоочаваният 40 ден настъпи се отива на църква, където се чете така наречената “чиста” (“очистителна”) молитва. Едва след това може да се направи първото, голямо събиране в чест на бебето – “Погачата”.

Погачата е един вид представянето на бебето пред обществото. На гости се канят само жени, които “наричат” на бебето, и деца. Може би тази традиция има общо с ористниците в приказките. Приготвя се специална ритуална сладка погача, а и се сервират най-вече сладки неща. Непременно трябва да има купичка с мед. Всички гости носят подарък за бебето и нещо сладко за майката. В бяла кърпа, поставена обикновено върху самата питка всеки гост оставя символична сума пари, с която бебето да си купи сън. Според някои тези пари се поставят под възглавничката на бебето, но идеята е същата. Майката завръзва тази кърпа и според това колко силно затяга възела определя дали бебето ще е скъперник или ще харчи повече. Завързаното вързопче се слага някъде нависоко. Тук тълкуванията се различават леко, но са сходни. Някои казват, че това се прави, за да стигне детето високо, други – за да има високи идеали.

След това две жени, които имат двама живи родители разчупват питката над главата на майката и бебето. Първото парче се отделя за Богородица. После някоя от жените трябва да “захрани” бебето като топва парченце от погачата в мед и леко намазва устничките на бебето. Всеки от гостите се почерпва с парче от питката. По традиция от къщата не трябва да се изнася нищо, за да не стане детето крадец и за да се секне кърмата на майката.

Този красив ритуал, както и все друг има разновидности в действията, а и в някои тълкувания, но важното е че всички гости се събират, за да видят бебчето и да му пожелаят здраве, късмет и всичко най-добро в дългият живот, който го очаква напред, за да стане човек!

# 269
  • Варна
Мерси, Лъвичке и Аани! Положителното е, че ядем, спим и пълним памперса, отрицателното е че пак е с температура 38.4 и пак сме с антибиотик. Само 2 седмици изкара без антибиотик...

Надеждата ми е да устискаме до момента, в който ще са ни готови документите да идем до една клиника в Англия, където да го диагностицират, да го погледнат комплексно различни специалисти и да ме научат как точно да се грижа за него.

И още нещо положително - нашия батко изкара курс за бармани и сега ми прави коктейлчета или последното - нес-кафе фрапе. Мммм, много хубаво! Точно като за зомби, дето от 38 дни спи по 5 часа на денонощие.  Simple Smile

А къде хвърлихте пъпчетата на децата?

Общи условия

Активация на акаунт