Нито жега , нито мор спират МАЙския отбор!

• 10 759
  • 292
  •   1
Отговори
# 150
Здрасти момичета Simple Smile
Не е ли малко рано за сокчета? ShockedНашето педи каза да изчакаме поне до края на август с тях.

# 151
Ух, все още има педиатри, които препоръчват ранно захранване. Аз си имам определено мнение за тях,което няма да напиша, за да не опороча темата Mr. Green

# 152
Ц-ц-ц-ц!

С тези сокчета не знам какво да правя...не съм ги започнала още, но педито настоява. Даже искаше по 30 мл. дневно и по-рано да ги започна, но аз се възпротивих.

Знам, че в Америка, а сега и в Европа ще се въведа принципъ бебо да е на АМ или кърма до 6-ти месец, но и аз съм отгледана горе-долу по следния начин: http://www.bg-mamma.com/site/content/view/131/77/

Всеки сам преценява, но ми е чудно как педиатрите са на полюсни мнения по въпроса. Защо както в нормалните страни няма единодушие?

# 153
Имаме прекалено много тесногърди педиатри от старата школа, които не си правят труда да си ъпдейт-ват информацията.Действат на принципа, че щом тооолкова деца са отгледани по техния метод и са живи, значи методът е добър.
Така си го обяснявам аз.

П.С. Пак ни спрЕха водата Tired

# 154
А тази схема за хранене на кърмачета по график ooooh!
Абе явно ми има нещо.Много съм анти-мейнстрийм Mr. Green
Отричам и разсичам на пух и прах всякакви несъвпадащи с личното ми разбиране неща ThinkingНе е добре.

# 155
График в смисъл? Да тичаш с цицата напред щом стрелката цъкне на последната секунда от третия час ли? Confused Моя часовник се казва Яна и аз по него си се водя.Тя сама си прави графика и си определя кога ще яде.Simple Smile

# 156
Именно.
Ти представяш ли си да седнеш да обясняваш на ревящото бебе, че трябва да изчака, защото според препоръките на педиатъра/книгата/статията в интернет/  следващото хранене е в 9 ч.?
 Joy

# 157
Ми да , и аз смятам , че е много тъпо. Какво , ако огладнее след два часа ще го оставиш гладно ли?Или пък нашта както спи от 11 вечерта до 7 сутринта да седна да я будя нощем.Глупости са това. Малко тая школа не ми е по вкуса  Crossing Arms

# 158
хм - и аз винаги първо тикам цицата - то наистина при кърмачето, дето отказва вода, чайчета и други такива, не се знае детето жадно ли е, гладно ли е  Mr. Green е т'ва му е лошото на кърменето на поискване и бебето, което не ще шише - бебето винаги трябва да е с теб, щото не се знае кога какво ще му хрумне.
аз сокове няма да дам сега и то не защото са чак толкоз вредни, а защото не виждам в момента кой знае каква файда от тях. совен това хич и не ми се стържат плодове, пък после през цедка да мачкам, пък после през тензух и на баба ти фърчилото. за 30 мл. сок няма сокоизстисквачка да вадя я  Crossing Arms колкото по-натам захраня, толкова повече ще си спестя разни подобни проблемчета, глупости и заврънтулки  Mr. Green майак ми има една приказка - мързелът не мори, той мъчи. трябва на лозунг да го изпишем туй нещо  Mr. Green

# 159
  • София
Цитат на: majceto
'ма много залюхана съм станала от туй кърмене.
тъй тъй... Simple Smile Нали знаеш мозъка откъде изтича Wink

а относно схемата на захранване - Глиги само да ти кажа, че най-официално си е приета и у нас вече през 2005 година с "Национален план за хранене" (или нещо подобно) от Министерството на здравеопазването. Дата беше нещо 18ти юни или 18ти юли. Тм изрично е написано - кърмене или АМ до 6ти месец. Преди това нищо. Може вода, ако бебето желае. Не точно с тея думи, ама ви го преразказвам. Незнам защо обаче продължава да им а педиатри, които все още да не са наясно с това. А и след като интуицията ти казва да ги даваш - не ги давай. Ако те пита защо - ами заради националния план и заради целия цивилизован свят. И защото неискаш бебето ти да го боли корема и защото не искаш да има алергии и още куп други причини.

# 160
ама нееее...и аз съм против спазването на някакви графици. дадох линка само заради присъствието на сокчетата. иначе се храним горе-долу- на 3 часа...когато си поиска. понякога пропуска хранене, понякога се храни на 2 часа половина. то чак пък на секундата...че те бебоците не са роботи, а човечета. понякога ядат повече, понякога по-често...и така

хайде навън, че е далееееч по-приятно от изминалите дни

# 161
от два часа нон стоп реве. не мога повече
сега мрънка в леглото.

а цялата ми кухня е в стериопор #Cussing out от изолацията...

# 162
Лейди Лу - обявиха бебета ни за двойници - явно имаме най-бузестите бебета  Mr. Green

р.s. ето я и Даяна http://www.snimka.bg/album.php?album_id=148360

# 163
  • София
Lady Lou, ето сайта с кърмаческите медали Mr. Green. Аз даже и за Гави си сложих хахахаха...

Gligi, това със сокчетата наистина от доста време се пропагандира дори в България, но тук някак няма кой да чуе newsm78. Ама да ви кажа честно и аз мисля, че най-голяма вина имат педиатрите, защото си карат както са свикнали (олд скуул)... СРАМОТА!

# 164
Yanche, благодаря за информацията!

Аз се поразтърсих и го намерих тоз план - НАЦИОНАЛЕН ПЛАН ЗА ДЕЙСТВИЕ “ХРАНИ И ХРАНЕНЕ”
2005 - 2010 (http://www.mh.government.bg/doc/Plan_hrani_hranene_19_08.doc ).

Общи условия

Активация на акаунт