НОЕМВРИйче стяга си багажа вече, ех, морето хич не е далече!!!

• 11 862
  • 289
  •   1
Отговори
# 240
  • на странно място ......
Цветина, не се ядосвай, явно така е трябвало да стане, на някой му се е пиело нали знаеш  Praynig Praynig Praynig, важното е че всички са живи и здрави, аз така си казвам като ме ядоса нещо!!!
Наде, питай счетитата тук, но ти майчинството според мен ще си го вземеш рано или късно щом са ти плащани осигуровки, а и да не са работодателя е длъжен да ти ги плати дори да го обявят в несъстоятелност или каквото е там, по добре се допитай до по-компетентни от мен и не се ядосвай всичко ще се оправи. Действайте за следващ наследник и си свиркайте  Heart Eyes
iviche тъй като не разбрах къде ще ги сложиш снимките, по-добре не ги публикувай, разбрах мотивите ти и не ти се сърдя ако все пак ми имаш доверие това ми е мейла прати ми няколко Sbruny@gmail.com

По всяка вероятност ние с Диляна ще дойдем ако нещо не се обърка!
Лека и спокойна нощ на всички мами и бебоци!!! Crazy  bouquet

# 241
  Здравейте мамки-и партизанки и пъртешественички и бандитки мечтаещи да #2gunfireсвекитата Joy
     Дениии така ми се искаше да се видим  и да щипна "дебелнко" по бузките,че според мойта свеки-Ивко е мнооого слабичък-ама свеки е рожденничка и ще сме извън София.Искаме мнооого снимки от вас Heart Eyes
      Добре сте ни дошли майчета и бебчета -обиколили БГ-много ни липсвахте baby_neutral baby_neutral baby_neutral
     Радиии знам какво е болка в кръста мила -обуваме буиките на Колев и беш да ни няма право към какичките и батковците .Обаче има нещо което много ме притеснява:Ивайло не пълзи точно а се плъзга като червейче.У дома няма килими и като го сложа бос по-пода му замръзват крачетата,а като му обуя чорапки се пързаля и неможе да пълзи.Незнам какво да правя и съответно не се е изправил сам още,ама то няма и къде у дома всичко е много високо и незмам как да го науча на изправяне,а нали трябва да го знае преди да проходи.Вчера една баба-аман от акълодаващи,пък ми вика как можело да го държа да ходи-щял да си изкриви краката-вие как мислите?Рени и наш Ивко тая вечер-сууур и по коремче леко полека и долу ,ама тарикат едно внимателно се свлече от спалнята и хоп изправен и ме хвана за пръстите и право към банята гол при татко си.Вече се къпят двамата по мъжки hahahaТ а я да повдигна темата за чурките -мами докаде стигнахте с тях?
       Тали исках да те питам ти как приготвяш кус куса и преди него даваш ли АМ.А вечер каква каша даваш,че заместваш млякото?И изобщо ако ти е възможно би ли ми написала храненията на малкия?  bouquet
     Ивиииии много сладка тая Ваяна-да и изям пъпчоците-както и всички ноемврийчета -СТРАХОТНИ САААААААААААА
     Pam- Praynig
   ощЕ щЯХ ДА ПИшА АМА МЪЖ МИ ИМА РАБОТКА ТУК И МЕ НАТИРЯ ДА СТАВАМ.   
     ЦУНКАМ ВИИИИИИИ

Последна редакция: чт, 05 юли 2007, 08:20 от klukarkata

# 242
  • София - Дианабад
Привет!
Добре завърнали се на Весето, Рени...
Наистина всички бебчета са много сладки. Аз винаги като разглеждам албума и само му казвам на мъжа ми: "Виж тази снимка", "А виж тук" и т.н.
Весе, и ние мислихме да походим към Белоградчик-Видин-Враца за 24 май, ама с тези скапани дъждове се отказахме. Просто защото бяхме запланували да вървим по екопътеки, а не на автотуризъм. Между другото, кажи за чадъра - мнооого ми хареса идеята Peace.
Дари, мерси за поканата. Къде ще бъдете утре сутрин? То май го дават да вали, ама пак не се знае.
Миленче, като спомена, че свекърва ти има рожден ден, се сетих, че аз ще съм под въпрос за срещата в петък. Свекър ми тогава е рожденик, обаче май още не се знае дали тогава ще се празнува. На всичкото отгоре императрица свеки се разпореди да празнуваме двата рождени дни на мъжа ми и свекър ми у тях, нищо че ние си бяхме правили други планове. Ама то кой ти пита, тарторът си е тартор и това е.
Така че, момичета, не знам нищо за петък, а проблемът е и, че там нещата се решават в последния момент. Каквото и да питаш, отговорът все е "Не знам", а пък може и изобщо да не получиш докато не разбереш на практика.
Както и да е, вече ще си свиркам и ще си казвам, че не ме интересува. Който иска да си чупи главата, да си я чупи. Като не ме пита никой за нищо, няма да се хабя повече да приказвам на стените и само да се ядосвам, я.
Приятна вечер!
 Heart Eyes

# 243
Добре дошли мами и прекрасни бебчета и от нас  Hug

Страхотни снимки, а бебчетата изглеждат толкова добре на плажа, че се чудя дали и ние да не отскокнем до там ...  newsm78

Цвети, има ли някакво поверие за бутилката с вино от кръщенето .. поне аз не съм чувала?

Момичета, всички свекърви ли изявяват желание да гледат децата ви ..?? Защото моята живее два етажа над нас, но се налага понякога аз да им нося детето да го видят поне ... и си мислех, че всички са така. Хехе, както каза Дил, докат не станат на 5 да са далече  Joy

Наде
, не бой се, с това чувство за хумор, сигурна съм, няма да останете гладни  Laughing

# 244
Миленка, тя и Теа още не се изправя сама, но пък толкова стабилно си стои на краката, като се държи, че се поуспокоих.Пък и какво да я направя, като не иска седнала.Изпъва се и слиза където и да е и се хваща, за да се държи и да друса дупе и да се движи  Rolling Eyes И Теа пълзи по този начин, а и ситуацията с килимите е същата. и нейните краченца стават студенки, но мисля, че е достатъчно топло и не се притеснявам от това.Ако вземе да киха я вдигам от пода.Абе все едно сме си плюли в устите с теб  Wink
Цвети, не се коси.Здраве да е!
Наде, смело напред към новото попълнение в семейството  Peace

Моята свеки е от тези, които ще са най-добре, ако детето е нон-стоп при тях.Това е хубаво до някъде, но на този етап вече ми е неудобно да обяснявам, че Теа още е малка и не искам да се отделям от нея.Не че като порастне ще искам, но може би ще съм малко по-зряла и по-спокойна.А и да не говорим, че е приела за даденост, че те трябва да гледат Теа, ако я заведем в Ямбол.Моите родители само ще я виждат на разходки.Еййййй, това много ме дразни  Close Не че го казва директно, ама обяснява на детето как като се гледали двете щели да ходят да вземат майка ми и да ходят заедно на разходка.И последната изцепка беше, като обясни на Теа "Баба сега, като остане без работа зимата и ще идва по-често да стои при тебе, за да може мама да си почива  #Crazy  #Cussing out Еййй, толкова ли изморена изглеждам, не знам.А и не разбирам как ги говориш такива, без някой да е искал помощ и без да питаш хората дали искат трети човек в дома си.Иначе се грижи добре за детето, пита ме кое как да прави и дали да го прави(това е от скоро) и много я обича и занимава, но ето тези неща, които ви споделих понякога много ме дразнят.Не си го показвам, но вътрешно ме терзае  Crossing Arms

Хайде стига съм философствала  Laughing

Лека нощ на всички и дано да спинкат бебоците !  Praynig

# 245
относно изправянето-май още им е рано на бебоците.Илина също стои добре сама но трудно се изправя,най обича да се върти от гръб на корем и обратно .
Дени ще се чуем на скайпа като се приберете.Ина в 8,30 обикновено яде попара-дай ако може друг час.Весело прекарване в София и на срещата много забавления на всички майки.
Цвети за бутилката вино-нищо лошо дано да е на късмет,
По въпроса за свекървите-всяка си е като себе си.Мислете му майки с момчета и нас това ни чака
лека нощ

# 246
Привет, момичета!
И аз след дълго мълчане се появих, но за съжаление не след почивка, а след куп неприятности, които ме сполетяха напоследък. Да се надявам, че лошото е зад гърба ми.
Разгледах снимките - всички бебчета са страхотни! А морските ноемврийчета....... направо ми  се прииска и аз да се топна във водата. Септември живот и здраве ще сме кумове на моята приятелка от Варна, та ако не друго, поне ще видим морето. А сега почти всяка неделя сме някъде из Родопите - колкото и изморени да се прибираме от дългото ходене, на другия ден се чувстваме като нови.
Аля вече има едно зъбче и се чудя дали ще започне да ме хапе когато я кърмя. От няколко дни и тя се изправя в кошарата и до вчера мрънкаше , когато се измори да стои права, явно се плашеше да седне, но днес вече усвои сядането от право положение. Grinning
Ето и няколко снимки на Аля:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=128704&view=1&photo=209
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=128704&photo=210
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=128704&photo=211
За свекървите- с моята се разбираме, но едва ли щеше да е така, ако живеехме заедно.
Надето като заговори за бебеправене, забелязали ли сте, че при октомрийките вече има отново бременни мами? Може би в скоро време и от нашия отбор ще се обади някой.
Имам една молба към мамите, които се лекуват с класическа хомеопатия - може ли да разберете помага ли при мигрена! Сега ще пусна търсачката, да потърся инфо за добър хомеопат в Пловдив.
Лека и спокойна нощ!

Последна редакция: чт, 05 юли 2007, 09:12 от Salvi

# 247
Sbruny, пратих ти снимки. Peace

# 248
Хайде, кафеджийки!  Heart Eyes Готово, сервирано, топло, ароматно  Grinning

и малко витамин С

Аз отивам да се разсъннвам с кафе и цигарка...по някое време, като събера сили Crazy, ще се включа отново  Peace

Слънчев и изпълнен със смях и усмивки ден! Hug

# 249
   Добро утрооооо  и Дени МРЕСИ за кафенцето и витаминката  bouquet
    Салви я кажи мила какви са симптомите за мигрената,че аз страдам от ужасно ежедневно главоболие от години -болки в слепоочието ,леко виене на свят и премаляване #Crazyа незнам как да проверя дали не е мигрена newsm78.Отивам да давам кръв и урина на Ивко и пак съм на линия.
цунки за сега baby_neutral

# 250
  • Отвъд алеята зад шкафа
Добро утро мамета. Ние снощи бяхме с две бебета вкъщи  - нашето и на Рени  Mr. Green Боилчо остана при нас, докато мама и тате са на концерт. По едно време се пробуди и аз какво каво да правя - бутнах му цицата и той май много много не разбра измамата и си заспа пак милия  Crazy
Виждам, че обсъждате изправянето - Ема се изправя сама и то навсякъде - в кревата си,  в хола на масата, за която и мебел да се хване и се изправя и стои права, даже сега се опитва вече и да се придвижва по този начин. При нея това дойде съвсем нормално продължение след като пропълзя. Тя си пълзи както си трябва и както си пълзи, стига примерно до холната маса, хваща се за нея и се изправя. А в кревата си стои постоянно така права и не иска да спи като я сложа - то как и да заспи като стърчи нагоре като пирон. Та ЗЛАТИ не знам дали е още рано за изправяне, но Ема го прави от 2 седмици вече. Ще ви пусна и снимков материал, но фотоапарата е в татито, че снима зъби и не мога да сваля снимките в момента, утре може. А пълзенето така го усъвършенства, че е като влака стрела - целия апартамент го обхожда - оставям я в спалнята и отивам да си върша работа в кухнята и след минута се чува цап-цап и ей я Емка до мене. Мисля, че значение за пропълзяването и изправянето има дали децата се оставят на земята - Ема от 2 месеца е постоянно на земята и наистина нещата , които може да прави, ги прави именно защото можеше да щъка както си иска и накъдето си иска. А в проходилката или на кревата децата са ограничени. Аз в бънджи - гащите я слагам за малко, тя скача, скача, ама какво повече да прави в тях, друго си е да пообиколи къщата, да се изправи няколко пъти насам-натам, да пипне разни неща, дето не трябва, да пообърне някоя и друга саксия - ее, това вече е интересно.

Клю, ако е толкова студено у вас, слагай му чорапки, ще видиш, че ще се научи да пълзи и с тях. Той трябва да пълзи на колене, а там чорапите нямат значение. Освен това , за да може да се изправи, той трябва да е в поза "задна прашка" на колене и на длани, да вдигне едната ръчичка, докато се подпира на другата, да се хване за нещо, после и с другата ръчичка, после вдига едното краче, после другото и така. Ама наистина за да стане тоя номер трябва да може да пълзи с колена и длани. И наистина трябва да се остават децата на земята, както каза Драганов, защото така научават нещата, които трябва в естествена последователност - обръщане,пълзене,изправяне, прохождане, докато в проходилката си тренират крачетата, могат да пристъпват, но пък не могат да пъзят или други работи. Освен това Ема вече много добре знае, че долу е твърдо и не трябва да пада и се пази милата - това е важен урок за околната среда. (докато пиша, тя дойде при мен, хвана се за стола, изправи се, прехвърли ръчички към бюрото и сега доволна рови в едни хартии, а отвреме навреме се озърта наоколо, доволна от новата перспектива).

И мен ме пишете за срещата - аз ще дойда с татито и той много иска да знае дали ще има други татковци. Както казва той - "И аз като една добра мама ще дойда на срещата", ама друго си е да има някой и друг мъж да си поговорят за вещо различно от памперси, пюрета и т.н. Mr. Green

мале, що нещо изписах  Embarassed

# 251
Дени, кафенцето изглежда много добре, но аз днес ще пропусна. Вчера така бях ожадняла и без много да се замисля изпих половин литър пепси, в резултат на което заспах едва в три и половина, а бебка дотогава спа неспокойно и в четири и половина се ококори. Така , че никакъв кофеин днес.
Клю, мен напоследък главата ме болеше почти всеки ден. Оказа се, че имам синузит, който е обострил мигрената. Болката при мен е от лявата или дясната страна на главата. От страната на болката ми се схваща врата и рамото и ми се запушва същата ноздра. Понякога повръщам и съм чувствителна към светлина и резки движения. Мигрената се установява от невролог. Аз не съм била на такъв, но лекари, с които съм споделяла симптомите, казват, че е мигрена.
И ние днес сме на консултация.

# 252
  Салви -благодаря !
    Гадамер-той Ивко чудесно си знае "задната прашка" JoyУ дома не е студено ,но ниско долу става течение и за това се притеснявам,но от няколко дни 2-3 го пускам вече на земята.В началото имаше страх от нея-понеже нали пада 2 пъти,но като полягах заедно с него и го баламосвах посвикна.ВчЕРА ДОРИ ПОКАНИХМЕ УчИТЕЛКА ПО ПЪЛЗЕНЕ JoyКалина на Антошка.Голям смях падна Калина търчи из цялата къща и се обръща да види дали Ивко я следва,а тох милия голям зор-застава като кученце клати се клати и хоп се хвърля напред,обаче не му липсва и ентусиязъм.Много бързо се умори милия и положи леееко главичка на пода.
   Сега се върнахме от лабораторията -Ивко вобще не изплака-да видим как ще му е хемоглобина,че докато бяхме в болницата беше 107 та за това правиме нова кръвна.
  Цвети щях да ти пиша, че и нашия ПЕНТАКСИМ ще си стои сигурно до септемви при педи.Били сме само 1.

# 253
Да ни е честит дъждеца!   umbrella Малко ще разхлади, и добре, много задушно беше вчера...

Дени4ка - мерси за кафенцето! Аз си направих айс-кафе преди малко, за разлика от обичайното капучино Simple Smile.

Няма да мога да дойда /и на тази/ среща. Свекър ми утре е рожденник, та ще го уважим човека.

Изабела - твоите свекита май са изключение, и моите само гледат да отвлекат някое от децата - е, Гери няма как засега де Wink. Но съм много доволна Йоана като е със свеки - сега например тя я учи да срича - голяма възпитателка е, за разлика от свекър ми - при него "Не" не съществува  Laughing.

Весе, Рени - добре дошли! И аз, като Ивиче, завиждам... даже не знам дали леко  Embarassed. Много хубави снимки!

Гери, душата, още не може да пълзи - или по-точно пълзи назад, много е смешна  Laughing.

Злати - всичко си е до дете, щом се изправят сами значи са готови. Пак ще се повторя, но понеже Драганов беше казал че децата не трябва да се изправят преди еди-кой си месец, а Йоана се изправи доста преди това такъв страх ме тресеше да не се изкриви, все се чудех как да я бутна да пълзи да не се изправя  Joy. А пък ела да я видиш, нищо и няма, много е активна просто  Peace.

Наде - това, че фирмата е фалирала, не означава че няма да взимаш майчинство - просто ще ги взимаш направо от НОИ, а не през работодателя, защото тези пари така или иначе не са от неговия джоб. Целувки на Анка-Хулиганка /Синьото око/, а пък свеки... сигурна съм, че няма да и се дадеш!  Naughty

Кой питаше дали бебчо с 1 зъб ще хапе като суче - Гери има 2, мисля, че се опита, вече нахранена, леко да ме захапе - реагирах веднага - казах "Не" с твърд тон и издърпах зърното от устата и. Има ефект - не е пробвала пак  Peace.

# 254
ДОбро утро мами!!!
ДЕНИЧКА, мерси за кафето, аз вече това вкъщи го изпих...Ама не моам да ви изчета бе хора Shocked

РЕНИ! добре дошла, както и на мамите, които скоро не са влизали. СТрахотни снимки!!!!

ГАДАМЕР,  hahahaтова с цицата е било страхотна идея..неволята - учи! Очарована съм от сестрата и Д-р Гадамерски! Вчера ми направиха много луксозна Crazyпломба...Направо от толкова глезене не се чувствам Аз. Все съм била "мъжко" момиче, къде съм виждала аз толкоз ФниМание.. EmbarassedТа форма, та цвят...

ЗА ИЗПРАВЯНЕТО..Дани се изправя само на дивана, защото в кошарката, която е мрежеста и плат\в нея и спи\ няма за какво да се захване, за да се изтегли нагоре..А вече спи на долното ниво. А килими нямаме, на гранит - плочи сме...Не ми се мисли ако падне...

НАДЕ, дано никога не прочета такава статия в НОщен ТРът JoyИ аз мисля, че няма как да те лишат от собствените ти пари...ДАНО НЯКОЯ МАМА ТИ ДАДЕ СЪВЕТ що да сториш newsm78

КИЧО, за зъбите направи това, което МИНА те съветва..Дани като пиеше за обрива и напрежението Хамомила беше най-спокойния човек...като заЛупен беше  Blush
Той пиеше от 30 СН по три гранули сутрин и три - вечер.\два дни\

ЦВЕТИ, голям праз за бутилката..нали няма пострадали..Е, само ти де, нали е трябвало да чистиш.. baby_neutral

ДА СЕ ПОХВАЛЯ. Снощи от МАША си взех орифлеймската поръчка. Гел за дезинфекция на ръце\мигновенна\, маска за лице и Ексфолиращ крем за крака...ГОРЕЩО ви препоръчвам това за краката!!!! Преди това си ги накиснах със соли \ от ТСМ си  ги взех\ и после ексфолианта...

Ох, още нещо трябваше да пиша ---ама забравих нещо на МАМА МОНИ беше....

Общи условия

Активация на акаунт