Малки СЕПТЕМВРИЙЧЕТА засмени, ще ни радват, есен щом настане!

• 13 665
  • 313
  •   1
Отговори
# 225
Мисля, че го беше писала heureuse. Обаче антибиотици и аз гледам да не даваме. Виж, ако температурата е висока, трябва да се свали - ако е над 38 градуса, се дава сиропче.
Ако е леко повишена, няма нужда.
А иначе - зависи от какво ти е болно детето, ние говорехме за вирусни инфекции - тогава много течности, витамин С, капки в носа, то всеки ги знае тези неща де.
Надявам се да се включи heureuse с повече съвети.

liddi,
Най-добри пожелания и от мен!

# 226
Здравейте и от мене!
Аз малко късно днес - много ми се спи.

Добре дошла новата мама! Няма се плашиш пиши смело както са ти обяснили.  Simple Smile

Честита годишнина на другата мама liddi дето има годишнина!  Grinning

За цвета на дрешките не се притеснявайте - накрая ще си ги размените и готово   Laughing

аз не мога да направя интересно, защото отивам да пазарувам и после да спя - мъжо го няма и ще му дремна и хич не ми е интересно и на мене, но поне не ми се реве в момента, което си е направо добре

Чао ви и  Heart Eyes

# 227
здрасти от мене, че не съм писала май отдавна  Mr. Green

аз днеска правих милинки за милото мъжленце дето изчисти сам-само цялата къща 
екстра станаха  eat  http://inabel.multiply.com/photos/photo/5/1 Mr. Green
рецептата я взех от готварския форум   Sunglasses

# 228
Ей. Лиденце, честита ви годишнина newsm51 ! Дано имате още поне 60-70 такива да празнувате с много деца и внуци ! Желая ти да се обичате и разбирате много и занапред   loveuuu txtloves Two Hearts

Samorasliche, ето рецептата:
3 пълни чаени чаши брашно(ако тестото стане редичко прибавете още малко)
1 кофичка кисело мляко+2 чаени лъжички сода за хляб в него ( аз разбивам в кофичката за да шупне хубаво )
200-300 гр сирене
щипка сол
В дълбок съд се натрошава сиренето, добавя се млякото със содата и брашното ( аз слагам и 1 яйце ) и всичко се разбърква добре с лъжица. Взема се от тестото с лъжицата и се слагат "рошави" топчета в предварително намаслена тавичка. Върху всяко топче се слага малка бучка масло, така че да влезе леко в тестото. Пече се на 180-200 градуса в предварително загрята фурна до порозовяване.

Супер са с айрян или доматче  smile3521 Да ви е вкусно !

Heureuse, аз съм голям шемет perko. Бях ги забравила тез листовки за играчките, че ми ги дадоха точно на рождения ми ден и покрай емоциите съвсем изключих. Радвам се че съм била полезна  newsm10

# 229
Ani, голям си майтап ти - сега пък с тоз чесън  Laughing
Аз не ям чесън, че ми действа зле на стомаха, ама за аромат ръсвам по малко брашно от чесън, пък и после не мириша  smile3521

# 230
Еее, Коки, ама си майсторица  ти newsm10
Аз пък мойте питки не се сетих да ги снимамам  doh
И ся като гледам твойте милинки и ми потекоха слюнките, мдаа няма начин ще ходя да ямммм eat

# 231
Благодаря ви момичета за страхотните пожелания,много сте мили! Hug

Лелеее,какви са тези вкусотийки.Ади,ще я пробвам непременно  bouquet

Вasilisk,детето има само висока температура 38гр. и леко зачервено гърло.Надявам се да не задълбочи и да се овладее положението без много лекарства

# 232
  • Sofia
Лиди честита годишнина мила!  bouquet

# 233
Лиди честита годишнина и от мен много любов и пълна къща с дечица  bouquet,
Мале колковкусни ви изглеждат питките чак ме изкушихте и аз да приготвя такива а хич не обичам да готвя да знаете

# 234
  • морето и сините вълни :)
Лиди -и от мен честита ГОДИШНИНА...да изкарате още  много годишнини и да стигнете до златна СВАТБА  bouquet  bouquet

АДИ-абе таз рецепта лесната от киде я извади бе мацка за тея милинки твойте...Само не разбрах една до друга ли да се слагат с лъжицата и  това сирене няма ли да се раздроби хептен много ...И друго да запитам..втасва ли тва чудо.Щото аз ще ги направя тез твойте милинчици...

Коки дай и твойта рецепта з амилинките веднага

Аз аз ще ви кажа една още по лесна Mr. Green Mr. Green

Купувате си тесто з амекици от магазина..разточвате го напазвате с малко краве масалце ,за аромат само,натрошавате сиренце.навивате на руло и режете охлювчета и слагате в тавата нагъстичко едно до друго.след това разбивате едно  яйце и ливосвате хубаво отгоре...става много мързелива питка  bouquet  bouquet  chef
аз даже скоро си мислех да го направя това че ми се е дояло Sick..пак ще си хакам май тестянка инжекциика в гъзягата  Joy Joy Joy че нали бях на диета Joy Joy

# 235
Вasilisk,детето има само висока температура 38гр. и леко зачервено гърло.Надявам се да не задълбочи и да се овладее положението без много лекарства

liddi,
Аз забравям колко ти беше голямо детенцето. На моя му давам прополки като го боли гърлото - и без това умира за бонбони, поне да има някаква полза от тях. Много помагат, те и като цяло за подсилване на имунната система ги хвалят че са полезни.
Ама ако още вдигне температура, му дай нещо да не се тормози горкото детенце.
Стискам ви палци да се оправяте бързо.(
Леле, ani!
Това последното ще го направя в най-скоро време, супер звучи и ми се прияде и на мен. Само дето ще си го омеся, то е лесно тва, готово тесто не съм купувала засега, още се дърпам.

# 236
Ani, то сиренцето се постопява докато се пекат питките. Ако искаш си го натроши с пръсти на по-големи бучки, ама си мисля, че докато бъркаш тестото пак ще стане на по-ситно. Не е нужно да се оставя да втасва, щото тестото се прави с мляко и сода и веднага си бухва като е топла фурната. Топчиците ги слагам на малко разстояние една от друга, но като бухват във фурната пак се слепват една за друга, така че ...
Рецептата съм я взела от www.bgcookbook.com, и доста други също, ама тая ми е любима  smile3521

Твойта рецепта също ми изглежда много лесна и вкусна, ще си я спретна в най-скоро време smile3521 пък за тестяните инжекции.... ще му мислим после  smile3503

# 237
Лиди, аз при 38 градуса не бих давала нищо за температурата, оня доцент по педиатрия в Бг също даваше пример точно за температура 38 градуса колко е неправилно да се сваля. Над 38,5 - тогава, а аз на моите деца им давам като се качи над 39 градуса, защото ги познавам и знам че при 39 градуса не правят гърч. Бях дала рецептата на едно сиропче със сода, което ми предписваше моят педиатър. Въпръсът е  през гърлото да мине сода бикарбонат, а цялата рецепта е за да стане сладко и детето да може да го приеме. Разтапяш в някой съд 1-2 лъчички захар, като се разтопи наливаш 100 грама вода, и изсипваш 10 лъчички захар. Към това прибавяш една лъчичка сода. Като изстине даваш на детенце от време на време. Дали са ти съвет за прополки, който според мен е много добър. Аз също много употребявам клеева тинтктура  - усилва имунитета. Използвам и Цитросепт, който е от извлек от семките на грейпфрут и е естествен антибиотик. Не знам от каква възраст може да се дава, можеш да поискаш указанието в аптеката и да провериш. Всичко това го купувам от България. За носа последния път си мазах с тампонче натопено в мед, след това обаче трябваше да лежа за да влезе навъртре, ама не знам дали дете ще го търпи. Иначе да се капне изцеден сок от лук знам че също много помага, ама и на себе си още не съм го пробвала. За температурата - защо не опиташ и кърпи с оцет на главата, около китките и да натопиш чорапчета и да му ги сложиш на крачетата? Оня доцент по педиатрия беше дал добър акъл и за сваляне на температурата, ама го забравил newsm78 Стискам паалци да се оправите бързо!

# 238
  • Sofia
К'во втасване и сода бе Ани  Laughing

# 239
Благодаря ви за пожеланията.Сега се прибрахме,изкарахме страхотно с кумовете Simple Smile

Вasilisk,heureuse,много ви благодаря за бързите отговори.Детенцето за което питах ми е племеница на 4 год.Овладяли са положението с чорапки и кърпи във вода и оцет.Аз исках и за себе си да знам това сиропче със сода и се сетих за heureuse
Бъдете живи и здрави Hug

Моренка,приспивай ни момата,стига ни изкушава с вкусотий Wink

Общи условия

Активация на акаунт