US -14

• 13 230
  • 315
  •   1
Отговори
# 120
Да де, точно затова, ама няма кой да мисли, само седят и какво, пак във ваканция щели да излизат, напомнят ми за българския парламент  Joy
Те какво искат, сами да се предадат мексикото, няма да стане, 12 милиона, ехе.... ама биха поне могли да укрепят границите с всичките тия пари дето ще ги вземат от тези 12 милиона  Money. Дано да им светне че в крайна сметка трябва да се направи нещо. Какво толкова го бавят след като ще стане нещо, рано или късно.
12 милиона трънки и 20 милиона нелегални.... става.....

Последна редакция: чт, 28 юни 2007, 22:17 от 4baby

# 121
12 млн. трънки.
Сигурно са поне 20 млн.  Grinning

# 122
  • usa
излиза, че най-големите умове на страната са се струпали във флорида и тексас...

Mr. Green Я да помислим сега, защо ли така излиза?... Mr. Green Mr. Green

пълна загадка за мен, абсолютно неразгадаема  newsm78... единственото, което мога да предположа е, че това е резултат на no child left behind програмата - нали първо в тексас са я тествали, имат голяма преднина, а създателят и сигурно е дал някои тайни съвети на брат си как да я накара да работи, които другите щати не могат да открият самостоятелно...

# 123
Ееее, ама и на политика ли го обърнахме? Аз не следя нищо по ТВ, тъй като нямам време, но от край време си казвах ако Хилари се кандидатира ще гласувам за нея. Като наближат изборите ще почна да следя от близо и ще избера окончателно, но на този етап мога да кажа, Блажка, ще гласувам вместо теб за нея Mr. Green. Бактън от републиканци, според мен е време Америка да има жена президент!
Супер! Аз тъкмо си мислех да кажа "няма ли да се намери някой да гласува вместо мене", но ми се стори нахално. Ето на, ти ми спестяваш неудобството.  Flutter
П.п. Пък и да не стане номера, няма да е чак толкова фатално. Аз съм оптимистично настроена. Който и да стане президент, ще е по-добре от Буш.  Mr. Green

Последна редакция: пт, 29 юни 2007, 05:17 от блажка

# 124
Бе айде си кажете кой ви е на сърце! Хилари, Барак, Едуардз, Мит, Руди?! Някоя по-дребна душа?
Аз си признавам, че Барак печели всичките ми симпатии (особено с universal health care plan), не че мен някой ме пита...

Аз, ако взема догодина гражданство ( имам право през юли), ще е само, за да мога да гласувам на изборите. Не заради друго, ами тоя тиквеник, който управлява в момента, ме изкарва от обувките всеки път като се заслушам какви ги дрънка. Признавам си, че доскоро нямах много добра представа от това коя партия какви интереси защитава и за какво се бори. Затова откакто откриха кампаниите се интересувам много, гледах дебатите в Ню Хемпшир, и общо взето където дават по - важни интервюта. Не толкова, за да направя разлика между отделните кандидати, колкото да се ориентирам в генералните им идеи по важни въпроси. Истината е, че засега от републиканците никой не ме впечатлява, всички редят едни и същи неща, а по определени въпроси откровено ме дразнят - имиграционната политика, войната, тероризма. Мисля, че генерално са им объркани приоритетите. Просто партия, за която първите топ приоритета са Ирак, Иран, Афганистан, Пакистан и войната с тероризма, нещо се е объркала, защото държавата върви надолу и в живота има и други неща. Оф, чак се ядосах.
Та, засега май клоня към Халари. Барак ме радва, много е премерен, същевременно с това си защитава позициите, директен е, не го е страх , изобщо - има потенциал. Само че му е много рано, просто няма опит, за да спечели тази игра. Някак насила сякаш го избутаха, появи се от нищото. С други думи, има хляб в него, ама след няколко години.  Laughing
Изказах се.  Laughing

# 125
...  Силно се надявам, че провалът на войната ще ни докара демократ този път, при това някой, който може да възстанови имиджа на Америка...

Написала си точно това, което си мисля. Дано.

# 126
Мацки, да се похваля, тия дни гледах A mighty heart и Live free or Die hard.
Първият много ми хареса, сниман е в леко документален стил, не е някаква сълзлива драма. Анджелина прави страшна роля, просто е много истинска, много премерена, определено ще я номинират за Оскар, дори и да не номинират филма.
Днес гледахме Умирай трудно, там изненади нямаше. Всъщност изненадата беше, че не беше разочарование. Аз не вярвам много в продълженията на добри филми, но този беше добър. Хубави ефекти, много добре направен, приятно, разтоварващо филмче.

# 127
Това с 12те нелегални - любима тема!!! Ще ме прощавате (тези дето не сте съгласни)  Naughty, но какво промени последната амнистия от там 2000 и някоя година? НИЩО. Пак има нелегални и пак са много!!! Че и маршируват с претенции вече. Нямало кой да мие чинии... ми да увеличат почасовата заплата и набързо ще проима.
Определено съм срещу тоя бил, като са дошли нелегално да си носят последиците.

За кандидатите - аз съм за Хилари  Peace

# 128
излиза, че най-големите умове на страната са се струпали във флорида и тексас...
Mr. Green Я да помислим сега, защо ли така излиза?... Mr. Green Mr. Green
пълна загадка за мен, абсолютно неразгадаема  newsm78... единственото, което мога да предположа е, че това е резултат на no child left behind програмата - нали първо в тексас са я тествали, имат голяма преднина, а създателят и сигурно е дал някои тайни съвети на брат си как да я накара да работи, които другите щати не могат да открият самостоятелно...

Така, така - "no Bush left behind", с други думи.

# 129

Обаче ако може да мине частта от била за merit-based зелени карти...  newsm56

# 130

ХМ,  Thinking аз нещо май съм се изказала неподготвена... ами те нали дебатите са за нелегалните, предполагам, че затова му се опъват на бил-а. Аз също подкрепям легалната имиграция  Peace (ей ме на мене, легалната, кво ли щяха да правят тука горките американци, ако аз не бях дошла  Joy )

Последна редакция: пт, 29 юни 2007, 08:27 от silverarrow

# 131

ХМ,  Thinking аз нещо май съм се изказала неподготвена... ами те нали дебатите са за нелегалните, предполагам, че затова му се опъват на бил-а. Аз също подкрепям легалната имиграция  Peace (ей ме на мене, легалната, кво ли щяха да правят тука горките американци, ако аз не бях дошла  Joy )

Аз доколкото разбрах, Б. Гейтс и другите там в ИТ са против тоя бил, щото ще им пречи да си подбират специалистите. Освен това имало нужда и от други видове работници, които може и да не са с висше, но са кадърни професионалисти в своята си област.

А пък за нелегалните... Не знам какво да мисля, защото селскостопанските политики на САЩ доста гадно се отразяват на фермерите в Мексико и други бедни страни и ефектът е беднотия и отчаяние, което те кара да пресичш магистрали и да катериш стени, за да ходиш да робуваш в САЩ...

И трето, легалният труд в САЩ стана много скъп и много компании не се справят. Майкъл Муур може и да твърди, че Дженеръл Моторс си изнесли фабриката извън САЩ от чисто скъперничество и проклетия, но всъщност те щяха да фалират, ако не го бяха направили... 

# 132
Извинявайте, че се намесвам в темичката ви.  Hug
За всички, които не са видели тази тема, нека подкрепим една кандидат-мама да си има бебе, като гласуваме тук !   Peace

# 133
Чудя се ако бяхте едни от засегнатите(нелегалните), дали пак щяхте да бъдете срещу била....  Thinking
Аз гласувах за кандидат-мамата.

Последна редакция: пт, 29 юни 2007, 15:57 от 4baby

# 134
Познавам хора, които са тук от 6-7-10 г. с фалшив ССН, имат бизнес, имоти, плащат данъци и...не могат дори до БГ да си идат, за да си видят близките. Те разчитаха на това.
А мексиканците никога няма да престанат с наплива, ясно е...

Общи условия

Активация на акаунт