мами в ГЪРЦИЯ - 5

• 29 499
  • 280
  •   1
Отговори
# 120
  • Гърция
pepelja6ka , не знам, обаче такова е изискването, не зависимо дали ще е църковен или граждански брак. Пишат се имената на встъпващите в брак, на родителите им и къде (населено място, гражданко или църквата) ще се състои събитието.

# 121
  • В подножието на планината
Хм,интересно е това изискване за обявата във вестника.
За езиците-нормално е детето като слуша на какъв език се говори край него и да не иска да говори на другият.Обикновено към 5-6 годишна възраст повечето деца говорят и двата езика,като
с  единият се справят по-добре.Аз пък се притеснявам,че след като научи български(понеже и двамата ще му говорим само на български) ще попадне в един свят,където ще му говорят на непознат език.

# 122
det, утре ли тръгвате?

# 123
Здравейте, мацки!
Радвам се, че новото мамче е писало, аз я "поканих" тук   bouquet
И ние идваме скоро - ураааа! Дъщеря ми е приета с най-висок бал след 7ми клас в паралелка с гръцки език и сме много щастливи  Heart Eyes
Как е моренцето, топличко ли е вече?

# 124
OLYMPIA, честито! Да ти е жива и здрава отличничката! Браво на нея! Радвам се, че отборът става все по-голям. Морето ви очаква! Ние също!  Hug   bouquet

# 125
.. се притеснявам,че след като научи български(понеже и двамата ще му говорим само на български) ще попадне в един свят,където ще му говорят на непознат език...

Не се притеснвай,ще се оправи.Детето на сестра ми си има приятелче,също на 3,5г в момента,което от миналия септември до май беше в САЩ при родителите си..там за пръв път се е сблъскало с чуждия език,докато е ходило на градина,защото и двамата му родителите са БГ..сестра ми каза,че като се върнало в игрите си говорело ту на английски,ту на бг,като по-често на английски..сега 1.5месеца в БГ е отприщило повече на български...

Направо ви се възхищавам как мислите за всичко  bouquet
аз не се бях сетила да мисля,че при нас ще е ужасна каша с езиците,тъй-като моят гръцки е на начално ниво,та дори и по-лош, и скоро няма да мога да комуникирам пълноценно на него...а с приятеля ми си говорим на немски или на английски... Joy

# 126
pepelja6ka , само можеш да се радваш, че ползвате толкова езици.
Вкъщи говоря на бг с бебо, татко му на гръцки и ме е яд, че вече не говорим с татито на английски (понеже го научих на брилянтен български).
Малкият разбира и двата езика, въпреки че баща му пътува много и се прибира към 20-21ч. Знае вече "папу", "йайа", "баба" и ги свързва конкретно с хората. Казва и "татко", но когато си играе сам. Ако види баща си и го питам "къде е тати" - сочи го и вика "баба, баба' радостно.
Децата разбират повече отколкото си мислим...

# 127
Момичета, чували ли сте тук да се продават ленено или сусамено семе и пшеничен зародиш или пшенични трици. Също и рибено масло?
Купували ли сте, от супер ли, от аптека ли, как се казват на гръцки? Има ги в една диета, а ако не я спазвам правилно нищо не правя.
Днес се запознах с mamKami и момченцето й. Много съм доволна, mamKami  е много точна и хубава мама, за малкия думи нямам - сладур и половина. Моят бебок много се радва, чак с глас се смя. Затъжих се, че е самичък с мен и с баща си, а толкова беше щастлив като видя баткото.  Cry

# 128
  • Гърция
OLYMPIA, честито на дъщеря ти  bouquet! Морето отдавна е топло, вие само ела те Wink.

Лилянчо, сусам продават в супер маркетите при подправките, казва се σουσάμι. Пшеничените трици- νιφάδες βρώμης, ги търси на диетичните щандове в суперите. За ленено семе и зародиши не мога да ти помогна, не ги консумираме Wink.

# 129
Тeopr, злато си, аз съм те признала.   bouquet
А за рибеното масло чувал ли е някой?
 Hug

# 130
  • Гърция
Лилянчо , радвам се че съм помогнала. Рибено масло можеш да намериш в аптеките- μουρουνέλαιο.

Лека нощ!

# 131
Тeopr, много благодаря! Лека нощ и от мен!  Heart Eyes

# 132
  • В подножието на планината
След малко тръгваме за София,от там за Гърция.Притеснява ме единствено,че имаме страшно много багаж и не знам дали ще ми позволят  кача  всичко на борда.Не знам какво бих избрала да оставя-всичко ми трябва Laughing
 OLYMPIA браво на дъщеря ти!Да продължава да те радва!
 Лилянчо да се похвалиш после действа ли диетата,че и аз трябва да се замисля за стапяне на килцата.
 Стискайте палци пътуването да мине гладко.

# 133
det, пожелавам ви лек път и попътен вятър! Да пишеш като пристигнете!  Hug

# 134
  • Гърция
det, със сигурност вече си на път, но да ти пожелая и аз леко и успешно пристигане!

Общи условия

Активация на акаунт