мами в ГЪРЦИЯ - 5

• 29 481
  • 280
  •   1
Отговори
# 135
Хм,интересно е това изискване за обявата във вестника.
Ами като си представиш,че за да подпишем в БГ.(граждански брак)пак ни искаха обява в гръцки вестник....Така и не разбрах за какво е това,но за да получи разрешението за брак го изискват.

Олимпия,честито на дъщеря ти и нека това е само началото на всичките успехи, които и предстоят оттук нататък!А моренцето е супер,късметлии са тези които му се радват,защото аз само си джапкам по края и скърцам със зъби(вода газиш-жаден ходиш Mr. Green Mr. Green Mr. Green)

Добре дошли на новите момичета и  Hug на всички

# 136
Здравейте мами,
аз съм Фани.Женена съм за грък, но живеем в Бг засега.Имаме някакви помисли да се дръпнем по Гърция, та във връзка с това искам да ви питам наясно ли сте с придобиването на гръцко гражданство там на място.Това, което знам е, че трябва да си регистриран на адрес и да занесеш документите си в полицейското.Но какви документи, каква е цената, за колко време става?
Ако някой е наясно ще съм му много благодарна за помощта Hug

# 137
  • Гърция
Fiffi, добре дошла!

По закон за да получиш гражданство трябва да имаш престой от10г в държавата, разбира се дават и за много по-кратък период, но не по-малко от 2г престой, това е за теб (стига да няма промени след влизането ни в Европейския съюз). За детето става веднага, само да попаднете на съвестен държавен служител Wink. Най-добре е да се консултирате с адвокат и той да ви движи този въпрос, така става по-лесно.
Успех.

# 138
 waveyЗдравейте моми4ета!Как сте днеска....?
Да ви питам тук в Гр при кой генеколог ходите и знаете ли някой свестен?Някой ходил ли е при Стефан Иванов newsm12?

# 139
Здравейте, момичета!
Фани, добре дошла при нас! Тeopr ти е дала много добър съвет - да отидете при адвокат! Най-новото, което намерих за гръцкото гражданство е доста старо - от 2004 г., което ме навява на мисълта, че не е последно. Ако ти се чете - ето http://ide.li/article459.html
Marinela flo, не съм чъвала за Стефан Иванов, но мога да ти препоръчам един много добър и търсен гинеколког на Пиреа, каза че живееш на Никиа, ще ти е близо. Аз ходих при него, макар и да ми е доста далече - страхотен е. Доста се чака при него, за съжаление. Ако се интересуваш ще ти дам име и телефон.

# 140
ОЛИМПИА newsm51......Идвай насам .... newsm08моренцето е супер.
Тоя месец ще си 4акаме заедно с тебе да видим.... Praynig
ЛИлян4о даваи....

# 141
Докторът се казва Παπαχριστοδουλος  Περικλης, адрес- Αριστοτελους 11-13, Πειραιας , работни дни - Δευτ.-Τετ.-Παρ. , тел. 210 4296920
Много е симпатичен, любезен, внимателен. Можеш да му задаваш колкото искаш въпроси - сладкодумен е. Затова се и чака много. Влизат и се забравят за излязат. Бюрото му е пълно с благодарствени писма от пациентки. Харесва ми, че ми обясни всичко, без да му вадя думите с ченгела, както се казва. Препоръчаха ни го гърци, на които е помогнал много.

# 142
Здравейте! Аз съм нова, новеничка тук! На Санторини съм. Имам девойка на 6 месеца!Обожавам Гърция...гърците не винаги...

# 143
 Hug Добре дошла, lava!
Радвам се, че си сред нас!   bouquet
Целувки на принцесата! (имам момък на почти същата възраст)  Blush

# 144
  • загубено
Здравейте момичета!
Колко е напреднала темата.Ние си заминаваме за Бг и ми е малко притеснено,затова само"хвърлях" по едно око на темата но нямах възможност да пиша.Виждам че има и нови момичета,на всички тях Добре дошли!  bouquet
Искам да ти благодаря за хубавите думи Лилянчо  bouquetРадвам се че успяхме да се запознаем преди да си замина.Имаш един прекрасен малък маж.Страхотни сте и двамата.Много-много да те радва.
waveyЗдравейте моми4ета!Как сте днеска....?
Да ви питам тук в Гр при кой генеколог ходите и знаете ли някой свестен?Някой ходил ли е при Стефан Иванов newsm12?
Аз съм ходила в Елена,при д-р Дарас.При него раждах.Но е държавна болница.Доволна съм,добър е и му имат страшен страх в отделението.Стриктен е.Чака се и там.Ако искаш щте ти дам координатите му.
Здравейте! Аз съм нова, новеничка тук! На Санторини съм.
Радвам се че има нови попълнения.Я кажи Сандорини още ли е толкова красив?Влюбена съм в този остров.Толкова е красиво там,да се събуждаш и да виждаш морето,белите кащички.....а размечтах се
Весели почивни дни.Ще ви пиша от Бг да ви разкажа как е там.

# 145
Благодаря Ви! Прекрасно е Санторинито!Толкова години съм тук, а не спирам да се вълнувам от красотата му... Лилянчо, захранвате ли се?

# 146
Лилянчо, захранвате ли се?

Още не сме. Скоро.

# 147
Мерси за отговорите, момичета!Ще се посъветваме с адвокат най-вероятно, като дойдем.Засега сме планирали само на почивка и ще попроучим нещата, пък живот и здраве като малкия навърши годинка, ще решим окончателно.Мисля, няма смисъл да ви питам дали сте доволни от живота си там, но предполагам, че ако се налага да избирате няма да се двоумите Heart Eyes

# 148
Здравей ,Fiffi!
Аз също съм омъжена за грък и живеем в България.Информацията която мога да ти дам незнам колко е актуална,но при мен нещата бяха така.Деклариране на брака в кметството и после се попълват документи и ти дават Вевеос,докато ти излезе разрешиъелното за работа и пребиваване.След интервю го получаваш за срок 5 години.Ако искаш точно адресите в Атина ми пиши на лични да ти дам телефона да говориш със съпруга ми.

# 149
  • В подножието на планината
Здравейте момичета,
Най-накрая на гръцка земя.Пътуването мина много добре.Алекс спа по време и на двата полета.Хората бяха много любезни и ми помагаха.
Впечатления-Атина изглежда невероятно красива през нощта от въздуха.Надявам се някой ден да я разгледам през деня и от земята.
 Добре дошли на новите момичета!
 Приятно пътуване на mamKami!

Общи условия

Активация на акаунт