мами в ГЪРЦИЯ - 5

• 29 560
  • 280
  •   1
Отговори
# 105
Привет и от мен!
Това с езика ми се вижда малко трудно и проблемно.
Когато става въпрос за смесен брак,би трябвало детето да говори и двата езика,но от друга страна ми е трудно да си представя ,как в едно семейство детето сте говори на гръцки с баща си и на български с мен?
Бащата не знае грам български и въобще...май и това не ми се вижда много правилно...
Не мисля,че ще научи български(детето),ако му говоря само когато го няма баща му,а и май ще е логично да  се противопостави. #Crazy
През цялата ми бременност си  мисля за това и отговор не мога да намеря.
Не е толкова лесно,просто да кажеш,че единия говори с детето само на гръцки а другия на български,просто не става.
В едно семейство трябва да се разбираме какво говорим.....
Между другото,имам познато семейство българи с дете на шест години.В къщи говорят САМО на български естествено,но детето освен че проговори чак на 2,5 -3 години,в момента говори отвратителен български.
С много грешки,неверен акцент и въобще не можеш да я разбереш....карам я да повтаря едно и също пет пъти и пак не зацепвам...
За сметка на това гръцкия го пее направо,някой да има обяснение? #Crazy
Олеле ,какво ме чака.... Banghead

# 106
 waveyЗдравейте мацки.Аз сам нова тук ....имам моми4енце на 5 год...4исто българ4е.Втория ми мъж е грък и сега мисля и за второ дете.Много съм мислила по въпроса с езика който ще говори детето и моето мнение е 4е трябва да говори езика на страната в която живее...а вторият евентуално да го у4и допалнително ако детето го желае.Пове4ето българ4ета родени тук говорят трудно български...прави сте....но сам на мнение 4е не е правилно да се обърква детето и да се у4и на сила ако не желае......е нали сме си българ4ета ние и много ни се иска да говорят български децата ни.....ма да не забравяме и каде живеем и това 4е освен ние никой друг   тук не знае езика ни.....да ви кажа имам гов.папагал  в къщи...ма  4е и той не ще да у4и български, говори само гръцки newsm57
Да са живи и здрави децата ни пък коще и китайски да говорят.....викам аз...
 newsm51 newsm51

# 107
Marinela flo, добре дошла при нас!  smile3525
Не знам какво повече да кажа за езиците, каквото стане. Ще ги смесва, ще се обърква, нормално е, избрали сме да сме тук и ще си понесем последствията. Наистина, важното е децата ни да са живи и здрави, останалото са бели кахъри. Пиши ни често!  smile3523    Heart Eyes

# 108
  • Гърция
Това с езика ми се вижда малко трудно и проблемно.
Когато става въпрос за смесен брак,би трябвало детето да говори и двата езика,но от друга страна ми е трудно да си представя ,как в едно семейство детето сте говори на гръцки с баща си и на български с мен?

Този проблем съществува само докато проговори и научи двата езика.

Преди няколко години пътувах с една българка женена за грък. Имаше момиченце на 4г. Детето не знаеше грам български, но за съжаление говореше и ужасен гръцки. Майката изкарва с детето 90% от времето му, за това то говори като нея. Имам самочувствието, че говоря добър гръцки и въпреки това не мисля, че детето ми трябва да го научи от мен. Езика е богатство и всички специалисти препоръчват да се говорят и двата езика,. разбира се ако искаме децата ни да знаят майчиния си език.

# 109
  • загубено
Езика е богатство и всички специалисти препоръчват да се говорят и двата езика,. разбира се ако искаме децата ни да знаят майчиния си език.

newsm10 Напълно съм съгласна.Децата имат способност да научават бързо.Ако детето ходи на училище в Гр така или инче ще научи перфектно езика.Има етап на "мешане" на езиците но минава бързо.
"Един език,едно ураъжие"-не помня кои го беше казал

Marinela flo добре дошла.  bouquet

# 110
  love001Благодаря ти Лилян4е!
Обещавам да пиша  ...
Брех 4е жега днеска:sweating05:...към изпържване отивам....
 bgМиси и на теб мамКати

# 111
 sweatingох....сори мамКами си била.....е от жегата май ми се е сварил мозака

# 112
Marinela flo, къде живеете в Гърция?

# 113
  • загубено
Няма нищо,и аз съм в същата тенджера.Жегаво........  Nature Sunny

# 114
В Атина сам ,в Никиа.ТИ? Grinning

# 115
В Атина, Като Патисия.
Преди година като сменяхме квартирата бяхме да косъм да изберем квартира на Никеа.
Питам, защото в подписа ти пише само Гърция.  Rolling Eyes

# 116
 Tiredей 4е скука...някой да се похвали нещо.... Hugмами каде сте....да ви питам някоя от вас женила ли се е за грък тук в Гр. и какви документи трябват.Аз сам и разведена в Бг. newsm78

# 117
  • Гърция
Marinela flo, акт за раждане ( в общината казваш,че е за чужбина ), документ за гражданско състояние, и двете да са преведени и легализирани в консулския отдел на външно министерство у нас. Тук пускате обява във всекидневник, че ще се жените, купувате си вестника и го носите с вас при подаването на документите. Фото копие на паспорта ти и на личната карта на бъдещият ти съпруг.
Всичко това е необходимо за граждански брак, за църковен не мога да ти помогна. Надявам се да не съм изпуснала нещо, и това беше преди 5г сега не знам дали има промени.

# 118
Благодаря ти Теорг  за из4ерпателния отговор

# 119
Никеа и аз знам къде е...
а защо искат обява във всекидневник  newsm78...сега се сещам за такава обява в sex and the city Шарлот какви приготовления правеше... Laughing

Общи условия

Активация на акаунт