мами в ГЪРЦИЯ - 5

• 29 511
  • 280
  •   1
Отговори
# 75
  • Гърция
Feya_orisnichka, "40 εκκλησιες" е над студентския град. Спокоен квартал е.

Лилянчо, това "ΜΙΝΕΡΒΑ"- е фирмата производител, а  "ΠΕΔΙΝΟΙ ελαιωνες"- маслинова равнина, така че не знам какво точно си взела, но най-важното е да ти допадне на вкус.

# 76
Feya_orisnichka, "40 εκκλησιες" е над студентския град. Спокоен квартал е.

Благодаря!   bouquet

# 77
Пак за зехтина. И аз гледам да пише "екстра върджин" и накрая питам някоя баба наблизо и ако ми каже "кало, кало" го купувам. Все пак, ако може някой да ми даде съвет от коя верига магазини може да се закупи качествен зехтин /основно пътуваме до Солун, Кавала, Халкидики/ и какво точно да се гледа.
Благодаря.

# 78
  • Гърция
Лилянчо, преди малко бях в супер маркета и видях зехтина, който си взела, долу на бутилката пише παρθενο ελαιόλαδο, така че трябва да е хубав Wink.

# 79
Тeopr, вярно, така пише! Ама как го видя тези ситничките буквички! Браво!
Е, на завеяните явно ни върви, уцелила съм!  Hug

# 80
  • В подножието на планината
Здравейте,
искам да попитам за.....потурите.След едномесечно обикаляне из родният град не успях да открия панталони(къси),които да ми стават и едновременно с това да ми харесват.Вчера обаче премерих за първи път потури и останах изненадана колко добре ми стоят.Въпроса ми е носят ли се подобни неща в Гърция или ще ме линчуват(като се има предвид гръцко-турската дружба)?

# 81
Мами, здравейте!Хехехе, много се изненадах да видя снимката ми  на един залив от Самос в темата  ви  Thinking, сигурно свалена от " ide.li"
Както и да е, няма да искам да се свали, но имам няколко въпроса към вас и ще се радвам някой да ми отговори.
От една седмица съм в Атина и бих искала да питам какви стъпки трябва да предприеме човек, за да остане тук легално и как се справяте с търсенето на работа? Трябва ли някъде да се регистрирам? Българските дружества в Атина с каква функция са? Абсолютно всяка информация ще ми е полезна, защото съвсем не съм наясно какво трябва да се прави.

# 82
  • загубено
Здравейте,
искам да попитам за.....потурите.След едномесечно обикаляне из родният град не успях да открия панталони(къси),които да ми стават и едновременно с това да ми харесват.Вчера обаче премерих за първи път потури и останах изненадана колко добре ми стоят.Въпроса ми е носят ли се подобни неща в Гърция или ще ме линчуват(като се има предвид гръцко-турската дружба)?
newsm10  Днес излизх по работа и срещнах 3-4 мацки с такива.Едната беше с 3/4 от трико,стояха и страхотно.Ех и на мен да ми стояха така......

# 83
nevena321, позравления за снимката, много е хубава и затова е тук, ако има проблем, моля, кажи и ще я махнем от първата страница.

# 84
Хипатия,благодаря ти за албумите,но се опитвам да ги сваля и не се получава.какво да правя?

# 85
Не, няма проблем Simple Smile
А относно питанията ми някаква информация?

# 86
nevena321, не мога да ти отговоря, за съжаление. Не знам как стоят нещата след влизането ни в ЕС. Моето узаконяване протече различно - подаване на документи (чрез адвокат), виза от гръцкото посолство в София, че чак тогава документи. Предстои ми да ходя в данъчното, защото мъжът ми ме е вписал в годишната си данъчна декларация, щели да ме регистрират и да ми дадат данъчен номер.  newsm78
Та затова те питах само за снимката и не отговорих - никак не са ми ясни отговорите на въпросите ти.  Rolling Eyes

# 87
  • загубено
Би трябвало първо да вземеш разрешително за работа.След това афм.И като намериш работа да ти трагнат осигоровки да можеш да ползваш при нужда здр помощ.А осиг трябва след това за подновяване на документите.Взимаш енсими....
За работа има фирми ама са маи само за ватрешна.Защо не видиш и обяви.
Може в някои кеп да имат инфо,ако видиш влез и питаи

# 88
nevena321, намерих в един вестник авдокатска кантора, в която ще ти дадат отговори на всички въпроси - Адрес: ул. "Ликургу" 9 (ΛΥΚΟΥΡΓΟΥ), ет. 3, офис 26, Атина, Омония, (срещу хотел "Ел Греко"), тел. 6940926551; 6947965140; 6939369623; Работно време - всеки ден от 9 до 20 часа, събота и неделя от 10 до 17 часа.
Част от обявата - 1. Подготовка и узаконяване на всички българи, (осигуряваме здравни застраховки на ниски цени - необходими за узаконяването); 2. Актуална информация за новия закон и правото на работа на българите (точките са общо 10...)
Успех!

# 89
mamKami, благодаря много за отговора!  bouquet
Ще ме извините, но много съм зле с административните и бюрократски неща Blush Не работя, живея с приятеля ми, той е грък. Обаче искам да си намеря работа в скоро време, защото не си представям да просто да си стоя вкъщи. За работа, освен от обяви и сайтове, имам ли право да се регистрирам в бюро по труда?
Днес се обадих до посолството ни, за да попитам нещата, които ме интересуват, но от там ме свързаха с не който трябва. Опитах се да звънна и малко по- късно, но вече никой не отговаряше на телефона им. Утре ще трябва да отида явно на място Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт