Пишман цветарки тук съветват се напук!- 11

• 42 059
  • 559
  •   1
Отговори
# 105
  • На края на света !
мерси Мъни  bouquet
Аз я имам от много години ,но просто не и знаех името ,като се отрупа цялата в цвят ще я снимам.

# 106
Да попитам нещо,което ме тормози:
Как се засажда роза? newsm78
Обясниха ми,че трябва да се отреже цвят,да се засади в саксия,да се похлупи със стъклен капак(буркан),
да се полива около капака и когато израсте зелено листенце да се засади в градина.
Хубаво де,направих тия неща,ама още чакам за листенце,та
това ли е похвата или са ме взели за мезе?  Thinking
Аз си отчупих клонче от роза преди известно време.
Веднага го сложих в саксия и му махнах всички листа. Захлюпих го с буркан(тук все още не бях махнала листата).
След около две седмици ако не се лъжа избиха нови листенца
Махнах буркана и след няколко дена розата започна да съхне и опита ми да си я захвана се провали.
Всъщност не знам къде допуснах грешка.Може би съм поливала малко в повече или рано съм махнала буркана.А може и от топлото време. Tired
Тези дни смятам пак да пробвам.

# 107
  • на втория етаж
Благодаря за напътствията момичета.Сложих цветето засега на източния прозорец,нека се съвземе малко,че единия цвят вече клюмна.А за после ще видим...

# 108
Всъщност не знам къде допуснах грешка.Може би съм поливала малко в повече или рано съм махнала буркана.А може и от топлото време. Tired

Струва ми се, че много рано си махнала буркана. Когато слагам рози под буркан на вилата, не махам буркана цяла година и чак на втората, като го махна, пресаждам розата на слънце (гледам да засаждам резника на полусянка). Важно е да развие добра коренова система.

# 109

Струва ми се, че много рано си махнала буркана. Когато слагам рози под буркан на вилата, не махам буркана цяла година и чак на втората, като го махна, пресаждам розата на слънце (гледам да засаждам резника на полусянка). Важно е да развие добра коренова система.
Благодаря ти Hug при следващия опит ще направя така .
А трябваше всъщност да попитам тука ...кога да го махна този буркан. Confused

# 110
Ако може на един тъп въпрос да ми отговорите, но..не знам отговора, може и да е много елементарен, но ..все пак съм пишман цветарка....На спатифилума нормално ли е цвета да позеленява и какво означава това?

# 111
Ако може на един тъп въпрос да ми отговорите, но..не знам отговора, може и да е много елементарен, но ..все пак съм пишман цветарка....На спатифилума нормално ли е цвета да позеленява и какво означава това?
Нормално е  Laughing означава, че прецъфтява.  Peace

# 112
пишман цветарки били,я 6 страници научен труд изписали аз докат намеря време да се запиша и да ви изчета  bouquet

# 113
Мисля,че е нормално .
Моето спатефулу даде три цвята ,които бяха снежно бели,а четвъртия в момента е зелен като листата му.

# 114
Нормално е  Laughing означава, че прецъфтява.  Peace
Мъни искаш да кажеш ,че това ще му е последния цвят за тази година ли ... Thinking Embarassed

# 115
пишман цветарки били,я 6 страници научен труд изписали аз докат намеря време да се запиша и да ви изчета  bouquet

Сега ще се обиждаме на 6 страници, така ли?????А видя ли,че преди това имаме 10 теми къртовски труд като Опитни цветарки.....

След толкоз много вълнения от моя страна, през тази седмица сигурно ще ви се похваля най-накрая с цъфнало мушкато.......Аз ви казах,че зимата при мен ще е цъфтежа - вие не вярвате.....

# 116

Сега ще се обиждаме на 6 страници, така ли?????А видя ли,че преди това имаме 10 теми къртовски труд като Опитни цветарки.....

След толкоз много вълнения от моя страна, през тази седмица сигурно ще ви се похваля най-накрая с цъфнало мушкато.......Аз ви казах,че зимата при мен ще е цъфтежа - вие не вярвате.....
Хе ...ами на цветарите  Кливиите  прецъфтяха отдавна ,а моята по сред лято цъфти и вързва Laughing

# 117

м да да видяла видяла и прочела даже Heart Eyes
Дими спатифилума ще продължава да цъфти просто прецъфтява позеленелия цвят  bouquet

# 118
Хе ...ами на цветарите  Кливиите  прецъфтяха отдавна ,а моята по сред лято цъфти и вързва Laughing

Като си напарвя равносметката за тази ми цветарска година - 2 поред в богатия ми иначе живот - установявам...Първата бе далеч по-успешна и цъфтежна......Миналата година съседките се пукаха от яд като ми видеха сандъчетата...тази година...Исках това със съседките да се повтори,но Naughty......добре,че посях индустриални количества петунии,които най-накрая се чудех къде да сложа и къде - къде при мушкатата и сакъзчетата....те последните 2 така и не се хванаха, изгниха и пр.,добре,че петуниите се отчетоха, та поне съседките нямя да ми завеждат,ама няма и да злобеят за сандъчетата ми......

Установих едно...Цветята,които съм зарязала, на които хич не им треперя - вървят, цъфтят, листеят и не искат и да чуят за мен,че аз само ги стресирам.....А другите - на които им се треса и ги пазя.....леле, едни хилави, едни никакви.....Като ги хвърля на терасата на заточение и тръгват ...ей я алоказията...покара лист сега,а съм я купила декември месец началото.......Малко офф-от скромен опит с децата, мога да кажа,че положението е същото...колкото повече трепериш - толкова по-ти се качват на главата, остави ги н аволя и спокойствие и гледай постижения.....То защо ли има израз - гледа се като цвете в саксия?????

Ужас, в неделя сутрин колко философски се разписах, а китките ми не са поливани от петък вечерта......Ама то и разхлади времето,а и тогава май ги поудавих, та дано са изпили вече водата....

Лек ви ден! Дими.....Кливия нямам,ама след някой друг месец ще имам рожден ден..та се замислям по въпроса......

# 119
Цитат
Малко офф-от скромен опит с децата, мога да кажа,че положението е същото...колкото повече трепериш - толкова по-ти се качват на главата, остави ги н аволя и спокойствие и гледай постижения.....То защо ли има израз - гледа се като цвете в саксия?????
баш сестро уцели десятката,то това си е старо неписано правило,трябва по често да му се уповаваме.А иначе и мойте китки са като твоите,имам бая сакъзчета още малко като наемат ко искаш да ти спретна един колет а Hug

Общи условия

Активация на акаунт