Пишман цветарки тук съветват се напук!- 11

• 42 030
  • 559
  •   1
Отговори
# 90
Мисля , че Нелли обясняваше за Каланхоето.

Нелли, и ти като Дими изчезна в мъглата  hahaha казвай бързо, ти ли обясняваше как се процедира след цъфтежа на каланхоето  newsm78 Дими, в голяма заблуда съм била  Hug

# 91
Мисля , че Нелли обясняваше за Каланхоето.

Нелли, и ти като Дими изчезна в мъглата  hahaha казвай бързо, ти ли обясняваше как се процедира след цъфтежа на каланхоето  newsm78 Дими, в голяма заблуда съм била  Hug
Ами не си много в заблуда ,понеже аз бях запитала за Каланхоето.

# 92
  • На края на света !
Тук съм вече , Hug
Каланхоето има различни изисквания към условията за отглеждане в зависимост от сезона. От пролетта до есента трябва да е на умерено топло, а през зимата - на хладно. Идеалната температура е 10-13 градуса, но нищо няма да му се случи при 4. За каланхоето е много важно до него да достигат и преки слънчеви лъчи. През периода на растеж го поливайте като обикновено стайно растение - обилно, когато повърхността на почвата засъхне. През зимата поливайте много рядко веднъж на 1-2 месеца. Този покой е много важен, ако искате растенията да цъфтят обилно и да живеят дълго. Не е необходимо да пулверизирате листата. Основното изискване е свеж въздух, затова през лятото проветрявайте редовно или изнесете саксията навън
За да цъфти каланхоето му е необходим период, в който тъмнината е около 15-16 часа на ден

# 93
Да попитам нещо,което ме тормози:
Как се засажда роза? newsm78
Обясниха ми,че трябва да се отреже цвят,да се засади в саксия,да се похлупи със стъклен капак(буркан),
да се полива около капака и когато израсте зелено листенце да се засади в градина.
Хубаво де,направих тия неща,ама още чакам за листенце,та
това ли е похвата или са ме взели за мезе?  Thinking

# 94
  • Пловдив
Не цвят, а резник. Иначе горе долу това е метода. Може да се похлупи и с бутилка от безалкохолно, на която предварително е отрязано дъното и се маха капачката по 1-2 часа на ден. Поливките не бива да давят резника.  Laughing

Успех!!! И да го докараш до там, че да има  резници и за нас.  Laughing

# 95
  • На края на света !
За по голям успех с розата препоръчвам ти да сложиш няколко резника ,все някой да се хване .Колкото до пресаждането в градината ще почакаш повечко ,а другия варянт е да посадиш направо резниците в градините и там да ги покриеш ,така правя аз .

# 96
в някои от миналите теми някой (не помня вече кой  Flutter) обясняваше, че точно трендафилът се хващал от прецъфтял цвят - порови малко, имаше дадена и технологията, но пак беше с буркан  Peace

марулка, този юнкос направо ми взе погледа  #Crazy не съм виждала по нашия край такова чудо! как се размножава  newsm78 ама и много ефектна саксия си му избрала  Peace а лилиума как го хвана  newsm78 много са ти хубави цветенцата  Hug само за варненки ли има теменужки  Mr. Green какво ги правиш, че цъфтят толкова  Rolling Eyes

как пък една цветарка няма от Търново значи  #Cussing out

нелли, мерси! просто спирам да поливам моето каланхое, но гледам, че са му избили нови листенца  Rolling Eyes

# 97
  • варненка от София
марулка, този юнкос направо ми взе погледа  #Crazy не съм виждала по нашия край такова чудо! как се размножава  newsm78 ама и много ефектна саксия си му избрала  Peace а лилиума как го хвана  newsm78 много са ти хубави цветенцата  Hug само за варненки ли има теменужки  Mr. Green какво ги правиш, че цъфтят толкова  Rolling Eyes

Този юнкос си го взех за 1,90 лв. от Бриколажа, иначе съм си го купувала и от София, но успешно съм го уморявала. Сега го гледам, на светло, но не на пряка слънчева светлина и в кашпичката винаги има вода. Чувства се добре и расте. Не зная как се размножава, но е наистина ефектно. Ето тук намерих за него писано http://www.zadoma.com/index.php?APP_ACTION=GALLERY_IMAGE&IMAGE_ID=582
Аз съм си го кръстила косите на Силвия, защото и мойта коса стърчи и е на спирали като него.

Иначе, ако искаш теменужки ще ти пратя, няма проблем.

Лилиума е в градинката на свекърва ми, та не зная как точно е захванат.

# 98
Щитоносните въшки (голяма напаст са  Confused) се появяват преди всичко при неправилно поливане - обилно поливане след засушаване или системно преполиване. По-добре да се полива често по малко, отколкото рядко, но обилно (за растенията нападнати от тази гад става дума).
Лично аз ги трепя като поливам или пръскам с Би-58. Друг много ефективен препарат е Нуреле. И двата смърдят отвратително и не е хубаво да се пръска с тях в затворено помещение (особено Нуреле).
Ако въшките не са много най-добре се почистват механично с памуче спирт (или какъвто твърд алкохол ви се намира).
Дими, цветето, за което питаш по-назад със сигурност е Пилея кадиереи (Pilea cadierei).

# 99
  • на втория етаж
Момичета, помагайте!Днес ми подариха каменно цвете,но аз като никога не съм гледала и не знам какво обича.Имам южни и източни прозорци,на кой да го сложа?Или може би навън в градината?
Ей сега го пресадих в постоянна саксия,но не знам колко да поливам,да не го затрия набързо?

# 100
Момичета, помагайте!Днес ми подариха каменно цвете,но аз като никога не съм гледала и не знам какво обича.Имам южни и източни прозорци,на кой да го сложа?Или може би навън в градината?
Ей сега го пресадих в постоянна саксия,но не знам колко да поливам,да не го затрия набързо?
И на двете изложения ще се чувства добре. Важното е никога да не го поливаш отгоре!!! Общо взето веднъж седмично наливай вода в подложката и след 1 час излей непоетото количество.
Есента ще заспи, да не се шашнеш  Laughing

# 101
  • На края на света !
аз имама едно цвете на мен много ми прилича на каменно ,но май не е  ще го снимам да ми кажете какво е  newsm78

# 102
  • На края на света !
Ето го това цвете ,самоче незнам дали ще видите нещо защото качеството е лошо това са листата тук, още не е цъфнало ,като разцъфти листата почти не се виждат от цветовете
цветовете са на бели точки ,също като каменото цвете

# 103
Мъни, не си дала моя вариант на поливане - често и обилно  Mr. Green (цветята са ми на южна тераса и особено мушкатата поливам като за световно  Rolling Eyes)

marulka_s, мерси за инфото, ще се огледам, защото много ми хареса! а за теменужките ще се доразберем като му дойде времето (те нали сега цъфтят  Wink)

lina kaz, и аз скоро се сдобих с такова - хубаво е все пак да го огрява слънце!

нелли, моето каменно цвете е с други листа  Rolling Eyes

# 104
Нелли, твоето е кохлерия (Kohleria). От същото семейство е и също обича добра светлина и регулярно поливане.
schneee, говоря за стайни цветя и за поливането по принцип, а не когато яко ги напича  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт