Пишман цветарки тук съветват се напук!- 11

• 42 072
  • 559
  •   1
Отговори
# 120
баш сестро уцели десятката

Десятката ми се намира точно под ника ми....за теориите имам предвид......А за колета....Тази седмица от далечна Германия чакам армаган, получавала съм и други армагани тук от форума...Та китки не връщам, да знаете!Пък дано един ден и моите не връщат.....

# 121
  • На края на света !
Да попитам нещо,което ме тормози:
Как се засажда роза? newsm78
Обясниха ми,че трябва да се отреже цвят,да се засади в саксия,да се похлупи със стъклен капак(буркан),
да се полива около капака и когато израсте зелено листенце да се засади в градина.
Хубаво де,направих тия неща,ама още чакам за листенце,та
това ли е похвата или са ме взели за мезе?  Thinking
Аз си отчупих клонче от роза преди известно време.
Веднага го сложих в саксия и му махнах всички листа. Захлюпих го с буркан(тук все още не бях махнала листата).
След около две седмици ако не се лъжа избиха нови листенца
Махнах буркана и след няколко дена розата започна да съхне и опита ми да си я захвана се провали.
Всъщност не знам къде допуснах грешка.Може би съм поливала малко в повече или рано съм махнала буркана.А може и от топлото време. Tired
Тези дни смятам пак да пробвам.

Твърде рано си махнала буркана ,те пускат бързо листенца но все още не са се вкоренили ,аз ги държа поне по 1 -2 месеца покрити и се хващат ,но винаги слагам по няколко резника за по сигурно ,защото някои от тях загниват. Peace
И още нещо да ви питам как си пращате колети , нима цветята издържат.

# 122
  • София /Абсурдистан
На мен роза ми е пускала коренчета във вазата. Посадих я, уж тръгнаха листенца, а малко след това изсъхна. Къде бъркам?

# 123
schneee, говоря за стайни цветя и за поливането по принцип, а не когато яко ги напича  Laughing

шегувам се  Blush, но имам угризения на съвестта, че покрай мушкатата и сакъзчетата, които са постоянно на припек и искат много вода, дарявам с много и останалите  Mr. Green уж все се въздържам  Rolling Eyes

Нелли, аз съм получавала от една жена от цветарския форум (бимбарго) - беше ги увила много прилежно, с марля с вода и т.н. прати ми ги по пощата и ги получих невредими  Rolling Eyes

# 124
  • Разпиляна във въображението
Любителки на китайските рози, да ви се похваля Laughing:
http://images18.snimka.bg/003182563.jpg
http://images18.snimka.bg/003182561.jpg
http://images17.snimka.bg/002918728.jpg
и други сортове имам, но стига толкова, че ме хваща срам от маниащината ми Embarassed.
Whitewitch, аз съм от дърво-любителките, но ако искаш розата ти да остане по-малка и храстовидна- мисля, че има някакви разтвори, с които розите се "миниатюризират". Тези препарати имат някаква продължителност на действие, обикновено розите на пазара се продават третирани с тях.

Аз пък четох, че трябва сама да си слагаш калинките при въшките. Представяш ли си само - отиваш някъде по работа, виждаш калинка и тичаш до вас, за да я пободеш при китките Joy
hahaha Joy Tова обаче съм го правила един-два пъти, ама не ми се смейте! И всеки път, като видя калинка, съжалявам, че няма къде да я прибера, че да я отнеса Laughing

Прасчо много обичам китайските рози. За съжаление имам само червена. Сети се за мен, когато започнеш да си кастриш розите Blush

# 125
  • На края на света !
schneee за колко време получи колета ,на мен ми обещаха водна лилия но се чудя как да я получа newsm78

# 126
schneee за колко време получи колета ,на мен ми обещаха водна лилия но се чудя как да я получа newsm78
пращала съм и съм получавала с препоръчана пратка по пощата за един ден на единия пращаш на другия получаваш.Прасчо страхотни хибискуси гледаш  bouquet

# 127
за един ден, но за водната лилия - не знам как ще стане - нямам доверие на пощите с чупливи съдове  Rolling Eyes

тук при нас продават водни лилии - по 10 лв! сигурно и в София има  Peace

# 128
Дими спатифилума ще продължава да цъфти просто прецъфтява позеленелия цвят  bouquet
Имах предвид за този зелен цвят,че той си е просто такъв от самото начало. Confused

# 129
Дими спатифилума ще продължава да цъфти просто прецъфтява позеленелия цвят  bouquet
Имах предвид за този зелен цвят,че той си е просто такъв от самото начало. Confused

Ааааааа, значи мутира. често се случва. При мен се появяват направо страховити подобия на цветове от време на време  Wink

# 130

Ааааааа, значи мутира. често се случва. При мен се появяват направо страховити подобия на цветове от време на време  Wink
Надявам се следващия му цвят да е бял... Mr. Green

# 131
Ето ви и този зелен цвят от Спатифилиума ми - на заден план Sunglasses.
Случайно попаднал в кадър Laughing

ЦЪК  bouquet

# 132
  • На края на света !
предполагам ,че ще трябва да му смениш местоположението. newsm78

# 133
предполагам ,че ще трябва да му смениш местоположението. newsm78
Ами Нелли да ти кажа  до преди това цъфтеше в бяло Crazy
Ще видя какъв цвят ще пожънем по нататък и тогава ще му търся ново място. Heart Eyes

# 134
  • Варна, а по празниците в Ямбол
Ето ви и този зелен цвят от Спатифилиума ми - на заден план Sunglasses.
Случайно попаднал в кадър Laughing

ЦЪК  bouquet

Това отдавна съм го фиксирала, нищо че е на заден план!!! Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт