Пишман цветарки тук съветват се напук!- 11

• 41 920
  • 559
  •   1
Отговори
# 450
  • Пловдив
vesel4e, и при мен съществува подобна питанка относно амарилисите. Така буйно подкараха на листа, а цвят няма да има, то е видно, че вече започнах да се притеснявам не за цвета, а за луковицата. Жасмина го увивай около тел в определена форма.

Тедито, и аз бих отрязала цвета.

schneee и моята шефлера в момента ми прави мизерии и всеки ден и окапва по едно листенце, като първо им покафеняват връхчетата, после пожълтява цялото листо. Тъй като и аз пулверизирам всеки ден, поливам рядко си мисля дали пък не грешим точно там. Или пък от топлината?  newsm78

# 451
шефлерата обича влажни помещения- кухни, бани и не много светли, не вярвам да е пречка пулверизирането в този случай Rolling Eyes

# 452
  • Пловдив
В такъв случай или ги засушаваме прекалено или им е топло. Моята е на остъклен балкон.

# 453
тези изброени симптоми с пожълтяването точно на опичане ми говорят, ама аз немога да я захвана камо ли да ти кажа как да я гледаш Joy нека се включи някой с опит Peace

# 454
Момичета имам гардения от 4 години и си вървеше добре, но от две - три седмици насам листата и съхнат и падат. Имам вече две оголени стъбла. Не съм я местила, няма никакви гадинки по себе си, какво може да и има  newsm78

# 455
vesel4e, ти ли обещаваше преди (месец горе-долу) издънки от банан  newsm78 щото ми се изчака чакалото  hahaha аз съм първа на опашката  bowuu

моята шефлера е в спалнята (не е влажно помещение), но не е и на пек! аз си мисля, че при мен е по-скоро нормално опадане на листата, но всеки ден по едно #Crazy - това вече ми звучи сериозно!

теди , що не си вземеш готова  newsm78

# 456
Здравейте и от мен Hug

Днес се пробвах да посея Ананас.....дали ще се захване.

Някъде беше описано как става ама не можах да го намеря...та действах по спомени. Thinking

# 457
Дими, мисля, че Мириел разправяше, че е сяла - доколкото си спомням се отрязва шапчицата с малко плод по нея и се посажда - но при нея не беше се захванало... късмет  Peace

# 458
Здравейте и от мен Hug

Някъде беше описано как става ама не можах да го намеря...та действах по спомени. Thinking

Да засадиш розетката или да посееш от семена се опитваш? Влажен пясък му е майката!

# 459
  • Русе
При едната от кливиите мие поникнала малка палмичка...
Даже не помня кога съм сложила фурмата вътре..., та въпроса ми е дали мога да изместя палмата в отделна саксийка (сега е около 4-5см)???  Чувала съм, че палмите докато не направят поне 2 год. не се местят от мястото си  newsm78

# 460
Само не ми се смейте ама всеки път като видя темата и незнам защо ама все я чета *пишкам цветарки........* и всеки път ме избива на смях защото знам, че пак съм се объркала
Та да си дойда на думата - искам да питам , защо на това цветовете му станаха зелени(от бели станаха зелени)

# 461
Дими, мисля, че Мириел разправяше, че е сяла - доколкото си спомням се отрязва шапчицата с малко плод по нея и се посажда - но при нея не беше се захванало... късмет  Peace

Здравейте и от мен Hug

Да засадиш розетката или да посееш от семена се опитваш? Влажен пясък му е майката!
Ами розетка...
На работа ...гледам че колежката ми е захванала там по този начин ананас ...та реших да се пробвам и аз.

# 462
Снежна, накрая така ще стане, то викам все да не давам пари, а сакъзчето беше паднало на земята, само клончето и го счупих малко и пак го сложих в пръстта, значи антуриум и теменужка захванах- едно сакъзче и една шефлера немога ooooh!

# 463
  • Разпиляна във въображението
Момиче не съм засаждала ананас.

Дими виж тук:
http://www.zadoma.com/index.php?APP_ACTION=FLOWERS_INFO&FLOWER_ID=103

# 464
Включвам се ,за да се похваля ,че пасифрората у нас цъфна.Не беше цъфтяла 6 години и като видях ,че има две пъпки направо пощурях от кеф.Ето я и нея:

Общи условия

Активация на акаунт