Пишман цветарки тук съветват се напук!- 11

• 41 931
  • 559
  •   1
Отговори
# 480
  • На края на света !
И аз имах такъв крокодил... зариваше ме с малките си ... много интересно цвете... бриуфилум се нарича ...

Виж и тази тема :

http://forum.bimbargo.com/viewtopic.php?t=3086&highlight=%F1 … 0%E5%ED+%E6%E5%ED
аз също го имах ,но винаги съм си мислела че отглеждам женшен ,а тия малките от листенцата са като напаст Peace

# 481
то ти първа май го показа чудовишето Joy

# 482
  • Пловдив
И аз се нареждам на опашката за "крокодила". Много ми хареса.

# 483
  • Разпиляна във въображението
и аз да се запиша за крокодила Blush

# 484
то е клонче и е точно преди възелчето в почвата, ама си има поне 2см стъбло Rolling Eyes
Тедито поне едно възелче трява да има в почвата - оттам си пуска коренчета.

А за крокодилите нямате проблеми те са доста в саксията, а и събирам падналите. Ако някои много бърза мога да му дам още сега. Мисля, че моето беше горе долу толкова голямо когато го взех, а и изкара около месец почти без вода и със съвсем малко почва преди да го посадя в саксия. Затова си мисля, че това цвете не е особено претенциозно и се захваща от съвсем малко. Само кажете как да се видим.

Попаднах на интересна информация за Пасифлората:
От февруари до април растението може да се размножава с връхни резници, които са развили 2-3 листа при температура на въздуха и почвата 22-240С. Резниците се вкореняват в топъл пясък под стъкло. Пасифлората може да се размножава сравнително лесно от семена, които се продават в цветарските магазини. Нови растения могат да израснат дори от семките в плода, който се нарича гранадила. Семената се засаждат от пролетта до юли.[/color]

# 485
  • при любимите ми хора
здравейте момичета,искам да ви помоля за съвет ако е удобно,отностно моята орхидея/имам я от скоро и уж четох из нета ама../

та орхидята взе да умира май...поне така мисля...имаше няколко цвята през последните 2 месеца,от 2 седмици насам няма повече,но ми прави впечатление ,че върха  й започва да изсъхва,става един мекичък?? и днес видях че се е завил навътре...листата за си добре мился и стеблото иначе си е тъмно зелено и твърдо,само края му е проблем...

много ще съм благодарна ако ме посъветвате какво мога да направя...

поздрави  bouquet

# 486
Гертруда, и аз се нареждам на опашката за крокодили  hahaha

Веселче, не съм забравила аз за банана, но си мислех, че ти ще забравиш  Blush аз не съм се отказала и съм от Търново - ти спомена нещо за пътуване насам  Rolling Eyes

момичета, пак сме на 25 стр. кой ще пуска новата тема  newsm78 аз предлагам нели-чародейка  Blush

# 487
  • На края на света !
Гертруда, и аз се нареждам на опашката за крокодили  hahaha

Веселче, не съм забравила аз за банана, но си мислех, че ти ще забравиш  Blush аз не съм се отказала и съм от Търново - ти спомена нещо за пътуване насам  Rolling Eyes

момичета, пак сме на 25 стр. кой ще пуска новата тема  newsm78 аз предлагам нели-чародейка  Blush
Embarassed Embarassed Embarassed

# 488

Попаднах на интересна информация за Пасифлората:

Интересна информация.Аз съм сложила един резник за вкореняване. Ако не стане ,поне ще знам защо.Гертруда, благодаря!  bouquet

Ей, ще ме накарате да се интересувам повече от цветята у нас. Whistling

# 489
  • На края на света !

Ей, ще ме накарате да се интересувам повече от цветята у нас. Whistling

Е в това нали няма нищо лошо Flutter

# 490
Повечето пасифлори (далеч не всички обаче) се размножават лесно от резник във вода. Стига да не е зима, но дори и тогава се случва.
galenceto, какво наричаш стъбло?  newsm78 Цветоноса ли? Ако той засъхва няма проблеми. Важни са корените и листата. Каква орхидея имаш? Фаленопсис?

# 491

Разбира се ,че няма.
Мъжа ми ще е много доволен.
В началото на връзката ни само имитирах заинтересованост, за да го примамя. Mr. Green
Ей ,излъгах човека! Laughing

# 492
  • На края на света !
момичета аз знам че от резник е най добре да се хваща на пролет ,сега е доста горещо и надали ще стане нешо newsm78
а ето тук има нещо за орхидеите
http://www.zeleno.bg/?action=view&docid=114&catid=54
 Дано да и няма нищо Peace

Разбира се ,че няма.
Мъжа ми ще е много доволен.
В началото на връзката ни само имитирах заинтересованост, за да го примамя. Mr. Green
Ей ,излъгах човека! Laughing

Joy Joy Joyти направо ме разби Joy Joy Joy

# 493

Ми така си беше.Даже си засадих една тревичка. Традесканция се казва.Ама тя оцеля за кратко, щото собственичката й ,т.е. аз, почти не се прибираше да я погледне.Вечно бях с мъжа  ми.

Айде, стига спам, вече ще пиша само по темата.

# 494
  • при любимите ми хора
Mъни не знам със сигурност кой точно вид е защото като ми я подариха са махнали етикетчето с наименованието.
но ето подобна
а стебло наричам ствола по който излизат цветовете/май е цветоноса/...а иначе и корените и листата мился че са ок за сега/даже нов лист ми излиза сега/
благодаря  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт