Как мислите,за секциото върви ли думата "родих"?

• 16 350
  • 368
  •   1
Отговори
# 105
Аз не се броя за раждала,честно...И двете ми деца са със секцио.Винаги ми е засядал глаголът "родих",защото де факто не съм раждала вагинално.Естественото раждане ще остане тайнство,което никога няма да разгадая.Може да си навлека  критика с това си мнение,но секциото е коремна операция,не раждане...Така го усещам аз.

В крайна сметка не е чак толкова важен начина,по който се появява на бял свят дете.Важен е крайният резултат,нали?

# 106
Естетвено, че секциото си е раждане. Да не го е донесъл щъркела това дете? stork-girl
 И двете ми деца са родени секцио, като с голямата се тръгна за нормално раждане, но уви след 10часа болки  и 9см разкритие накрая ме сряза. Така, че мога да твърдя, че си изтърпях всичките "екстри" за нормалното раждане и накрая за десерт и операцията. Та след всичко това десет години не се решавах на второ дете въпреки, че ми се искаше, но когато все пак забременях бях категорична, че раждането ще бъде секцио. А твърденията, че секциото не е раждане може да ги каже човек, който не е минал по този път.     

# 107
Родих и по двата начина.Първото секцио, второто нормално.И двете раждания са си раждания за мен и бих се обидила много ако някой омаловажи първото защото  и след двете процеса и възтановяването, и най вече болките са реални и налице.

# 108
Ами разбира се, че върви. и не мисля така, само защото и моето бебе е родено със секцио. Ако искате може да въведем и нови термини за процеса раждане..... Ето как би звучало в моя случай:

На 17 февруари 2005 г доктор Х от болница Света София подари хубаво момиченце на семейство Y. Майката и таткото на детето са му много благодарни за което Joy

А, и още нещо, понеже не кърмих....подареното ми секцио бебе/ което не родих и не храних/, оцеля благодарение на чичко Нестле!!! И на него огромни благодарности Hug

Последна редакция: нд, 01 юли 2007, 21:22 от Небесна

# 109
Нали все девет месеца ги носим? По какъв начин излизат, не мисля, че е от значение.
Разбира се, че върви!
 Peace

# 110
Ох...хич не ги обичам аз тез теми...Кой е по-майка - тези, родили без операция, или тези с операция......Та то по тази причина - родено нормално в домашна обстановка, родено във вода и какво ли не още....

По принцип се усеща напрежение, ама защо ли newsm78 newsm78 newsm78

Хайде моля ви...защото по тази логика ще се стигне до грозни неща - ами майки ли са тези,които не са родили децата си от утробите си, а от сърцата си?

# 111
Мамо Цоцоланке, много добре си го написала!!!

# 112
  • София
Направо се същисах от тая тема ooooh!
Естествено, че върви.

Но резултатите от анкетата са потресаващи Shocked

# 113
искам само да споделя мнението си, без фрази от сорта "разбира се" и т.н.
аз лично бях толкова бясна, че родих секцио, че и на смсите и като говорех първите дни, след като се появи моята принцеса, все казвах "извадиха Ема", "в 9 часа ми направиха секцио" и др. после постепенно започнах да използвам думата "роди, раждах" и т.н.

# 114
  • София
А според такива хора, детето вместо рожден ден - изваден ден ли трябва да празнува?  Rolling Eyes

За мен "раждам" значи "давам нов живот", "давам живот на детето си" независимо дали това става чрез вагинално раждане с или без упойка, с форцепс или без, с епизиотомия или не, или пък със секцио.

Децата ми са родени със секцио.
Joy
Да, Мамма, съгласна съм абсолютно! И моето дете е секцио.

Но резултатите от анкетата са потресаващи Shocked
Наистина и аз се шокирах! Напоследък доста често ми се случва да попадам на теми, в които едва ли не пише, че щом родиш секцио не си майка!

# 115

Наистина и аз се шокирах! Напоследък доста често ми се случва да попадам на теми, в които едва ли не пише, че щом родиш секцио не си майка!
   Никой нищо подобно не е написал в тази тема!А даже напротив!
   Проследи я цялата!
Naughty

# 116
Аз усетих болката и на двете раждания за един ден. смятам, че не сме по - малко майки тези, които сме със секцио. "родих" опрделено върви,защото  АДА през, който минах 18 дена  в болницата ще ми остане белег за цял живот. Смятам, че секциото се прави по ред причини, но нито е по - малко болезнено, нито е защото ни е страх от самото раждане.

# 117
Чудя се на резултатите от анкетата и въобще как ви хрумват подобни теми  Rolling Eyes

След като съм носила 9, че и косур месеца бебе, познайте дали съм го родила или още си е вътре  Crazy

# 118
  • София
Малей, моя приятелка след цял ден напъване припадна на стола и бебето й са го "извадили" явно с форцепс, тя не е участвала активно и явно не е раждала, аз също не съм раждала, щото ме "резнаха".  Rolling Eyes

По тая логика бебетата инвитро са инжектирани и имплантирани ли, не заченати?

Не знам защо, но наистина се среща негативно отношение към жените, родили със секцио. Колко пъти съм се оправдавала защо така родих дъщеря си, сега си се чудя на акъла.  newsm78

# 119
Ами и аз не съм раждала значи...след 26 часа контракции на 5-7мин,бебко го ИЗВАДИХА....детето щъркела ми го донесе ...мдаммм аз да не си въобразявам,че съм за пример  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт