Споделете 13.9

• 18 380
  • 676
  •   1
Отговори
# 465
  • При хората, които обичам
Да се напием и ние, а? При мен ще стане лесно - достатъчно ще е да прочета темата от първата и страница - даже и през монитора ще ме хване Laughing Що пиене има в нея ooooh!

# 466
Не е събота, а събота и неделя. Тва вместо уикенд. Но е важно да се подчертава, че днес е събота и неделя,  утре също е събота и неделя. Ако ме разбирате.  Grinning

# 467
# 468
В нашия квартал отрано тръгнаха свирни и клаксони. Народът е полудял!
И при нас Grinning

Споделям, след няколко часа отлитам за Италия. Party Мн. се радвам. Това е една моя осъществена мечта. Дано да си прекараме хубаво.
Приятно изкараване. И много снимки photo
Искам и аз в Италия Simple Smile

# 469
Затънала съм в сметки...Колко мразя да се занимавам с бумаги,фактури и т.н. Много ми е досадно, ама няма как - трябва да се свърши Tired

Имам едно питане - тъй като не са ми изтекли още 6те месеца изпитателен срок, имам ли право на неплатена отпуска? Знам, че на платена нямам право.
Другият вариат е, да си изработя цялата отпуска няколко съботи...Ама това много не ме устройва..
А и още нещо (много съм незапозната, признавам си) - ако получа неплатена отпуска (примерно 1 седмица), как това ще се отрази на заплатата ми?

# 470
  • при Arctic Monkeys
аз пък съм затънала в боклуци. мразя да чистя, мразя да готвя. отврат. Close като забогатея, ще си взема икономка Whistling

# 471
  • Пловдив / София
Затънала съм в сметки...Колко мразя да се занимавам с бумаги,фактури и т.н. Много ми е досадно, ама няма как - трябва да се свърши Tired

Имам едно питане - тъй като не са ми изтекли още 6те месеца изпитателен срок, имам ли право на неплатена отпуска? Знам, че на платена нямам право.
Другият вариат е, да си изработя цялата отпуска няколко съботи...Ама това много не ме устройва..
А и още нещо (много съм незапозната, признавам си) - ако получа неплатена отпуска (примерно 1 седмица), как това ще се отрази на заплатата ми?

Не знам според КТ на труда как е, но неплатена отпуска винаги можеш да вземеш, стига да се споразумеете с работодателя да те пусне.
А иначе за заплатата, ами няма да вземеш парите си, които ти се полагат за една седмица. Т.е ще вземеш заплата за 3 седмици, вместо за цял месец. Не че съм счетоводителка, ама нещо такова се получава.

# 472
  • при Arctic Monkeys
може да си вземеш неплатен, друг е въпросът до колко е удачно при положение, че си на нова работа...

# 473
  • София
Ако имаш изработени 18 или нне знам колко си месеци преди новата фирма и си се прехвърлила без прекъсване на трудовия стаж имаш право и на платен отпуск.
До сега не бях чувала да нямаш право на платен отпуск, заради изпитателен срок.

При неплатен - рзаплатата ти се дели на работните дни в месеца и се получава дневната ставка. Вадят се от месечните работни, дните в които си била в отпуска и останалите се умножават по ставката.
Боже, много омотано  го обясних.

# 474
Аз съм в същата ситуация с отпуските, обърнах се към счетоводните теми във форума. Долкокото разбрах може да си ползвам и платена, щом ме пуска работодателя. При мен ще минат точно 6 месеца докато съм в отпуска - т.е. ми се полагат 10 дни, и долколкото разбирах ще искам да ги ползвам.
 Thinking

# 475
 ooooh! Ох съвсем се обърках - значи нямам право да ползвам 10 дена преди да са минали 8 месеца, но ако напусна на 7-я месец ми се наплащат, така ли?

# 476
Отпуска, повишение, през просото си го подкарала Laughing

# 477
Отпуска, повишение, през просото си го подкарала Laughing

ooooh! ох престани, че ме объркваш

# 478
  • София
имаш право на отпуска и първият месец ако нямаш прекъсване в трудовият стаж.

ама едва ли ще те гледат с добро после.

# 479
Споделям, днес най-после почивка, ама нещо няма угодия за мен - сега пък чак ми е скучно и тъпо... Не съм яла все още за деня с изключение на малко пъпеш и сега мисля да отида за моя специалитет - сладолед със солети - вместо с лъжичка го ям със солети, ммм, айде че ми се напълни устата и съм гладна  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт