Порастна вече ЮНСКОТО дете, ще ходи таз година на море

• 18 792
  • 264
  •   1
Отговори
# 240
  • Варна
Забравих да ви разкажа нещо, което много ме впечатли в петък.
Бях навън с количката и се прибирам. Спирам да изчакам колите и да пресека една доста натоварена улица. До мен спират още три майки с колички. От едната посока се зададе автобус, който като ни видя намали и изви автобуса така, че застана по средата и на двете платна. Всички коли спряха /то нямаше от къде да минат/. С другите майки бяхме много трогнати от жеста, хората по улицата и на спирката също започнаха да коментират случилото се.
Може би в други държави това е нормално, но в нашата мила родина рядко се срещат хора, които ще направят път на четири майки с колички.

# 241
Ехо мили мои виртуални приятелки!Ние вече сме тук пращаме ви целувки на всички мнооооого ни липсвахте.Имам пак бая материал за четене и гледане.Щото аз чета всичко дори и да позабравям после нещо  Wink
Е сега отивам да си взема кафето и да почвам.
Приятен ден засега!

# 242
  • София
Здравейте, момичета   Simple Smile

Напоследък нямам особено настроение за писане, но ви чета редовно (ама и вие не се престаравате в писането...). Чакам да се завърнат повечето мацки от почивка и да гледам весели детски снимки. С Ени сме добре. Нищо ново няма около нас.

Ани, виждам малкият ловец добре се забавлява, ама то с такъв готин чичо, няма начин  Wink Как беше на Равда, разказвай!

Коте, много се радвам, че вече сте в пълен семеен състав. Предполагам децата са много щастливи. Таткото одобри ли промяната на дома след ремонта? Весело изкарване на планина и свежо време! Скоро имаше една тема точно за идеи за забавление на деца по време на път,  ето я

Анита, случката, която разказа показва, че все пак има човеци сред хората. Крис много е пораснал, да го нацелуваш!

Сонка, ей, липсваше ни тук. Радвам се, че се разписа, а сега чакам снимки и разказче за отсъствието ви  Simple Smile

Усмихнат ден за всички!

# 243
Ето ни и нас! Снощи се завърнахме , лудницата беше пълна, едва няколко дни , а ако знаете колко много багаж имахме ,май цялата къща бяхме помъкнали  #Crazy! Но, важното е ,че разнообразието беше пълно,нямахме проблеми със заспиването , и новото креватче за път много му хареса.В комплексът където сме имаше доста деца, и бях спокойна,че няма да вдигаме само ние шум, а мрънкането Анитка и там не спря, но поне имаше игра и забавления. Най-голямото му постижение бе, че се престраши вече сам да се пуска и навън и тъй добре си ходеше из тревата, а басейна ,едвам удържах фронта да не цопне сам.Водата беше доста студеничка,че и мама не се престраши да влезе. Лошото време ни накара да си направим и хубави разходки из Несебър - но то там вече е като бит пазар, има една много красива морска градина и там си прекарахме супер  Peace.Подготвила съм и няколко снимки, сестра ми само ми напомняше:"Направи на мамите от bgmama" Laughing и аз сега пращам да ни видите и там :

Дано Люба да имаш една страхотна почивка в Сл.Бряг - минах и видях мястото,където ще отседнете, нов комплекс,изглеждаше добре отвън - няма да съм в района тези дни,иначе с удоволствие да се срещнем там . Хайде слънчева и много приятна ваканция  Hug
Коте и ние ще пътуваме точно в тази посока,наистина пътят е доста, но ще спираме тук -там, една майка ми каза,че на детето й станало лошо от високото, незнам ,иначе в колата първо спим както казва Анита, после вече се влючвам аз с разни игри, пея песни, правя смешки, после давам ам,ам, после го вземем на ръце, спираме, правим малка разходка и пак ...Много хубаво,че сте всички заедно вече!
Благодаря Таталинка за хубавите думи  Laughing  чичото - наистина е много готин, един такъв мусколест, а Никола като го види се залепя за него и иска да пипне всичко, а голямата му пушка му се видя страхотна играчка.
Хайде Сонка,чакаме те да се включваш вече, изчети и разказвай и ти .

Ама че буря ,вали и така духа ...Разминахме се със следобедната разходка .Явно ще започвам с готвенето,а така ме мързи ...

# 244
Zdraveite pi6a taka 4e sam na drug komp i ne mi e udobna klaviaturata.
Prekarvame si super na po4ivkata,daje ima i net Grinning
Snimkite na de4icata sa mnogo sladki Heart Eyes
Dosta vali tezi dni,no pri nas e veselo Laughing
Celuvki ot nas Grinning  bouquet

# 245
Благодаря момичета за посрещането  Heart Eyes!Досега гледах най-прекрасните снимки с невероятни красавици и красавци  HugДа са ви живи и здрави дечицата все така да растат.Ние изкарахме жегите в къщи,нямаме бибка отдавна/незнам дали съм писала/,ходим сами даже направо се засилваме да бягаме и поради тази причина сме под постоянен контрол  Sad,катерим се навсякъде където сварим абе с две думи сме неудържимо палави  ooooh!Не минава ден без контузия не една,а колкото се може повече.Даваме целувки,целуваме,мамосваме цял ден.Правихме прощъпулнк ...няколко минути си игра с една елка ама не я взе,взе си ключовете за колата и 20 евро  Laughing Еми това си е от сега  е едно малко хайванче пълно с инат и постоянно нахалстващо за нещо.Мале мале как ще е занапред незнам,не можем да се облечем защото изпадаме в "тиха лудост",крясъци, писъци абе ужас и най-накрая шамарче.Водих го и с мен на басейн и мноооого му хареса тъйкато тази година мъжът ми ни спира от всякакви мечти за почивка на море пък и било и на планина  CryКачила съм доста снимки ако ви се гледа заповядайте http://www.snimka.bg/album.php?album_id=142751&view=1&photo=33

Общо взето е това за нас.
Таталинка страхотно разказче,Ени е станала още по-голяма сладурана.На единия плаж дето ходим има пясък и Диди му е неприятно от допира с него.
Корни страхотна торта си заформила.Пък и купона е весел.
Мамчета всичките ви снимчици и разказчета за почивките са супер!Дано да няма и болни дечица.
Честити християнчета!Проходили юнчета!
Това е засега да не досадя пък  Mr. GreenЛека вечер!

# 246
Ехе какво става тука никой ли няма? newsm78
Момичета моя син вади голяяям инат.Сега реве и се дере от 20м,че не му давам да се катери по масата.Има ли някои като нас и как се справяте с тези изблици,защото наште станаха много начесто и аз вече  изпадам в нервни кризи.

# 247
добра вечер!
аз все се каня да пиша и все не сколасвам. имам много неща да пиша и се чудя от къде да почна.
Сонка, ужасно ми е познато. Не се притеснявай, май при всички е така. Само  да се скрия от погледа на моето момче и се почва неистов писък, след което е подредил вече сълзите и сополите. Голям рев пада за всичко, което не му е разрешено-я да отвори някой шкаф, я да си разпилее дрехите, да вади посуда, да реве за телефоните, за чуждите играчки в парка и така. Обикновенно, когато имам повече търпение гледа да му отвличам вниманието с нещо друго, но на моменти не съм във форма или пък недоспала, та си поплаква моето момче.
Чух наскоро, че в Япония се правили опити до третата година на детето да не се употребява думата "НЕ". На мен ми е малко непонятно, а и не считам за правилно. Та, така Simple Smile

лека вечер от мен на всички майки и юнски душички

# 248
Ммм да наистина е много неприятно щото и аз имам нерви.Много от пътите на го изтърпявам.
Таббитвоята Иванна сладурана забелязах,че  май е подстригана що така бе мила махнахте тая косица?Ама и така си е хубавка  Heart Eyes
ЛЕКА НОЩ И ОТ НАС

# 249
Привет ,момичета!

Явно всичките сме на един хал  Grinning - Анни и Sonka - оле и при нас е тъй - аз взехда се притеснявам ,че май не мога да възпитавам и доста неща му позволявам,че за това е тъй - реве, мрънка и се инати до безкрай,ако не стане на неговата.И едни муцуни - реве без сълзи, само се напъва ....Не ми се ще да е от онези инатковци , които се суркат по земята, ако не стане на тяхната, но уви,май точно такова маймунче сме си направили  ooooh!! От няколко седмици привикна към онези колички с монетите ,които се клатят насам натам- познайте, я не съм пуснала стотинка , я е започнало тръшкане и мрънннннннннннн  #Crazy- голям срам ....
И на мама нервите не издържат вече, еле миналата седмица беше кошмарно , няма все да е усмихнат и в кондиция , малко екшън да има , ама и аз съм станала една покрай неговите настроения - май и на мен ремонт ще трябва. Стига съм се оплаквала.....
И аз гледам ,че няма никой тук, къде сте момичета, всички ли сте някъде на почивка   newsm78....

# 250
Привет на всички!
Сонка, Hug добре дошла сред нас Hug ,да нацелуваяш малкия бандитко Heart Eyes
Ани от Бургас и другото Ани и вие ни липсвахте Hug
Аз като ви слушам какво правят децата ви се успокоявам,че не сме сами в това отношение,само дето ние искаме да правим уборка на всички площадки и да събираме и най-малките боклучета и веднага след това да си налапаме ръцете #Crazy,еееееее иде ми да я набия в такива моменти.Добре че вече и татко и се включва в разходките та малко да ме отменя,че иначе незнам Shocked
Таталинка, Hug мерси за темичката,ще ми е от полза,а иначе нашата почивка май ще е към 25-и и то в Тревненския район,дано само да няма дъждове Praynig
Сега ви оставям ,че татито ме търсииииии

# 251
Simple SmileSimple SmileSimple Smile
Да използвам следобедния сън на Стефи и да се включа. Вече 3 път го успивам, с гърда обаче  Blush и така откарва до 3 часа сън.

За съня. Отказах го от сутрешния сън, тъй-като дремваше за 40-50 мин. и следобяда не заспиваше до 15-16 часа. Съответно и вечер ляга по-късно. От цялата работа хубавото е , че спи до 8.30-9.00, като слушам за сутрешно ставане към 6.00-6.30  Shocked... Баш тогава ми е най-сладък съня  Laughing

За храната. Откакто почнаха жегите, Стефи чувствително намаля дажбите, което отчитам за нормално и хич не го насилвам. Така и не го записах на кухня. Щом направи година го запознахме с негово Величество Домата и от тогава няма спиране. Види ли домат, се почва "АМ-АМ-АМ-АМ". Обикновенно правя попара от домат и хляб и малко сирене. Когато отказва да яде друго правя тази попара. Понякога се притеснявам, тъй-като ако го оставя 5 пъти ще яде това. Обича и плодове- диня, праскови, малини, пъпеш. Закуската му е много лека. Приема само банан или кисело мляко с бисквити. Попапара, кус-кус- отхвърля категорично.
Кърмя и през деня и през нощта.

За ходенето. Проходи както казах на 21.07., но е наистина стабилен и най-важно - пада бавно и плавно:) Не се втурва стремглаво, което ме радва.
Миналата седмица му купих Колев&Колев, много хубав есенен модел. Иамше намаление и се вредих за 30 лв. Не мога да кача снимка, нямам още кабел.

Само за 2-3 месеца промяната у децата ни е огромна, в този ред на мисли

ТАББИ, Иванна е много различна, голяма и с къс фасон, който междувременно много й отива.

Коте, радвам се, че отново сте заедно след тези раздели. Тея е много сладка в розовата рокля.

Таталина, Ени е тотално променена. Има в предвид личицето, прилича вече на малко момиченце, а и с тия ми ти рокли е истинска кокетка.

Нали ги гледам девойките в парка, с такива бонбонена рокли, шнолки в косата...Супер са. Дано следващия път и аз св вредя с кокетка. Трябва да питам Млечко за рецептата, мисля че тя каза, че има такава  Joy

Корни, със закъснение честия рожден ден на Еми. Да ви е здрава, жизнерадостна и все поводи за гордост да ви дава  Heart Eyes

Анитка
, освен че Криско е пораснал, държа да отбележа, че ти осезаемо си отслабнала thumbsup Браво! Наистина личи. И аз упях да сваля 5 кила за месец. Отказах напълно- сладко, картофи, ориз и хляб. Чувствах се невероятно! И хич не бе трудно, както го мислех. не гладувах, просто не приемах въглехидрати. трябва да ви кажа, че когато не смесвам храната, имам страшно много енергия. Сладкото набавям с мед, понякога се изкушавам за сладолед, а любимите Морени, хич не ми липсват. Трябва да ви кажа, че да ядеш сладко е просто навик, категорична съм. Аз съм пример за това. Но не мога да кача снимки за промяната, ще го направя другата седмица.

Ани
, задължително ще си направим среща на бургаските мами, само да приключат всички с августовските почивки. Ние най-вероятно ще правим почивка ноември, защото нашият татко едва тогава може да вземе отпуск. За сега сме се ориентирали към Източните Родопи, на яз. Ивайловград, който се намира на р. Арда. Изключително живописно място. Бяхме там месец преди да родя. Аз обожавам планината.

Дуцка, целувки за порасналите мъници и поздрави на Сливенския Балкан. Ще минем покрай него, скоро ни се очертава ходене до Котел, само за 1 уикенд.

Купихме си и кола за целта. Този харч ни дойде в повече, но какво да се прави като съм от далечно село, както се изразява моят мъж. Налага ни се поне 3 пъти в годината да ходим до Монтана.

Приключвам, попрекалих.

Хубава вечер

bouquet

# 252
Привет момичета!Май при всички е едно и също с тези малки инатчета  Rolling Eyesи аз не искам тръшкащо се дете по улиците,щото и без това бера срама като се заинати ма то каквото не искаш туи ти се пада.
За съня и аз да кажа ние вече ставаме към 8.30 сутринта/ е днес станахме преди малко/ , ПОСЛЕ ЗАСПИВАМЕ КЪМ13.30Ч  и така 3ч до към 16-17ч.И ние не ядем много ,отхвърляме всякаква закуска,затова сутрин му давам да цока цицка.
Коте радвам се че сте  в пълен състав.Много ми се искаше да се запознаем на живо и с теб и с Анитка,но уви мъжо не ще да ме води към Варна  Crossing Armsпоне засега.Тея много порастнала  е личи кой ще помага на мама в чистенето  Wink
Анитке и на мен ми се случи да ми дадат път и то една мацка  Naughtyкоето ме учуди и мен.Целувки на Криско много е парастнал и той.
Айде чао за сега

# 253
  • Варна
Здравейте мамчета!
Аз имам няколко свободни минутки преди да се е събудил малкия палавник и се надявам да ми стигнат за да се разпиша. Днес ходихме на първоначален преглед при класически хомеопат. Аз заради омазняването на кожата и потенето, а Криско заради измислената ни от разни "специалисти" алергия. Даде му някаква гранулка за по-бързо избиване на зъбите и да се престраши да ходи сам. Да видим...

Сонка, Диди много е пораснал и изобщо не му личи че е такъв палавник на снимката. Стои си там един такъв кротичък и хрисим...ама ти си знаеш през другото време как е  newsm12. Как издържате в жегите? То при вас май винаги е най-топло. А това с тръшкането на вън явно е период при всички. Надявам се само да е по-кратък. А за Варна (и морето, и сините вълни)- ще се радваме да се видим като успееш да навиеш мъжа си.

Таталинка, дано бързо да ти се върне свежарското и ведро настроение. Целувки на Ени.

КотеТо, ще се пукна от яд...искам и аз на планинааааа  newsm45 Хайде преди да тръгнете да ме скриеш в багажника. Моят мъж през лятото не може да вземе отпуска, а на мен така ми се е свила душата тук..

Анни, твоята изпитана рецепта май и аз ще я приложа, благодаря за идеята  smile3525Защото уж слабея, но не толкова, колкото ми се иска. А то лятото е към края си..

Ани от Бс, тези колички са наистина голямо забавление. То в един момент се замисляш дали да не си купиш една такава за в къщи. Не знам при вас как е, но при нас вече играчките не са интересни. Дали е поредния период или вече иска да е "като големите" newsm78.
Снимките ви са много хубави, и двамата с Ники изглеждате много добре newsm10.

Чувам шляпане по пода, малкия е слязал от спалнята и пълзи насам... че и вратите блъска  newsm47 Лек ден на всички!

# 254
Привет и от мен!
Явно имаме някакъв период всичките .... Едва ли сме случили на най-палавите ,ама знае ли се...
Днес Люба ми звънна ,от плажа на Равда, ще се видим утре, ако не ми мине котка път ...Ще има да бягаме след тез бандити там .

Анитка - хич не се притеснявай за малкия ,че още не върви, от лазенето и сам ще започне да се изправя - просто не му е дошло времето, за всички е различно, ела да видиш после какво става, положението е неудържимо  ooooh!! Благодаря за хубавите думи, и ние не се заиграваме с играчките ,само за няколко секунди и ни омръзват, вече няма да купувам   Naughty!

Ще чакам с нетърпение срещата с бургазлийките , Анни . Нищо ,че ще отложите почивката за ноември, щом казваш за това място приказно, просто си заслужва да се чака.

И недейте да си мислите,че ние ходим всяка година на почивка, просто тази година е цяло едно изключение, иначе само за един уйкенд ги правим нашите почивки .
Утре пак плануваме да ходим до Равда, дано да случим на време, да няма дъжд и Никола да не се изложи с голямо кривене и рев.
Целувки !

Общи условия

Активация на акаунт