Порастна вече ЮНСКОТО дете, ще ходи таз година на море

• 18 814
  • 264
  •   1
Отговори
# 75
a witch ооооооооооооо само не ми казвай, че си от Габрово бе душа.
Мдааа, от там съм. Ама нищо, за следващият път да си знаеш...
Елиа, рецептата е лесна: 1кг шипки заливаш с 10 литра вода и слагаш 1кг. захар (може да пробваш с половин, че баба го прави едно към кесим и не е сигурна за количеството захар). Оставяш известно време (зависи от околната температура) да покисне и пиеш. Охладено е страхотно!
Деница с гърнето не се погажда, ама никак. Аз не смея да я насилвам и се проклинам, че не намерих навреме темата за ЕБХ.
Боб и леща си хапва от нашата манджа (поне 1-2 пъти седмично). Когато ми се занимава и махам шлюпинките на боба; понеже не съм и пасирала храната, се понаучи да дъвче. Пак има цели парченца на митницата, ама известно време ще е така Simple Smile.
Коте, Hug. А може ли да споделиш и от твоето инфо по въпроса с изследванията? На нас една педиатърка ни беше казала, че през последните години има тренденция към снижаване на стойностите на хемоглобина.

# 76
Здравейте майки зайки
Влизам само да ви се похваля че днес отивам да си взема Йоанка от наще (нали казах че е насело) Беше там цяла седмица-това е най-дългата ни раздяла. Наживяхме се с таткото као младоженци и не се прибирахме почти, но тя много беше започнала да ми липсва. Направо ми трепери от кеф сърцето Laughing Laughing Laughing

# 77
А добрютрю!
Да драсна няколко реда докато  food010 че дзверо ме е подкарал от 6.

Мимик, ние бяхме 3 седмици без дете, е не се прибрахме вкъщи Grinning Лудо беснеене навън: аз лично бях като отвързана Mr. Green Котлоните прах хванаха Laughing Вярно, че дзверо много ни липсваше, но пък се наживяхме с мъжо. Като си го взехме: цял ден го гушках и лигавех... Embarassed
Тази рецепта с шипките и на мен много ми се понрави. Само трябва да се сдобия с шипки от някъде newsm78
А за лещата и боба- давала съм малко преди да навърши 1 годинка: като сготвим вкъщи и на него сипваме, без да пасирам: Борко тогава имаше цели 4 зъба: трябва да влязат в употреба, я Laughing И аз забелязах, че на митницата има цели парчета.. и като хапва ориз - пак откривам несмлени. Всъщност аз вече му давам от всички наши манджи. Поради това готвя доста безсолно и мъжо роптае Laughing
На гърне - още не го слагам: опитвах преди време, но той подскача и тръгва. Ке чекаме да попорасне, че да почне да разбира и тогава ще се учим...
Ах, тази биба! Пристрастен е! По цял ден му е в устата, дори в пристъпи на умиление ми я пъха в устата и аз да си поцокам Joy Joy Joy Не знам как ще я махам... Всъщност знам: мъчително Mr. Green
Поли, и аз като теб хич не мога да не ям, в момента явно страшно съм се мотивирала да слабея (все още не ям), което ме изненадва. За мен яденето е коронна дисциплина: мога да ям във всеки един момент Embarassed За мен яденето е въпрос на щастие Embarassed То аз и затова цял живот съм си мека мебел Joy

Хубав ден!
Май ми се налага да ходя да сменям памперс, че един специфичен аромат се носи наоколо Sick

# 78
Здравейте виртуални приятелки,липсвахте ми.......Докато ви прочета минаха 2 дни ама ето вече се включвам в темичката.
И ние се върнахме от първата лятна почивка.Бяхме при баба на село и много ни хареса там.Тя готви хубаво и Анито и хареса всички манджи Grinning
Там я оставих за първи път да ходи самичка без каишки и без да я държа за ръчичка и тя за моя изненада ходеше добре и се пазеше да не падне.За седмица има само 2 драскотини на едното краче,което е супер постижение PeaceХодеше си из двора,където иска и без памперс.Мама переше по-честичко панталонките няма как....Вече и в къщи я пускам без пампа пишка на около 3 часа,кога я хвана на гърнето,кога на балатума,на балкона най-често върши работата.Там си играе с щипките и хоп свършила работата Laughing
За варивата боб и леща ги яде когато ги сготвят в кухнята около един път в месеца ги готвят.
Днес и дадох пъпеш за сефте,тя помисли че е краставичка и го захапа,като му усети вкуса се зачуди и за секунди го изяде парчето и още поиска  "ня-ня-ня-ня"   така казва като иска нещо
Хемоглобина е 112,   75 см.  9.800 кг.
Много са ни пораснали дечицата.Мойта като играе с деца и си пази играчките и ако и вземат нещо си го дърпа обратно.Даже може и да погали,то тя си шляпа направо а не гали ooooh!та и се карам.
Биберонки не сме ползвали  та сега няма проблем с това.Сега гледам да реша проблема със сутрешното цокане и да я отбивам.
Нощем понякога се буди,понякога не...... зависи колко е горещо.Спи по фланелка и гащета или боди без завивка.Като я завия и след малко е сритала завивката  Laughingта си спи без завивка,контролирам положението от прозореца ту го отварям,притварям и така.........
Снимките ви са супер ще се постаря и аз да пусна няколко от почивката утре.
ОООООООО   май се престарах в писането......спирам до тук,че сега отивам в банята,а после филмче ще гледаме с татито.
  bouquet  bouquet  bouquetлекаааааааааа

Последна редакция: ср, 11 юли 2007, 00:07 от Zorri

# 79
Зори, от всякъде чувам, че не е добре за детенцето да се отбива лятно време. Само казвам де, не се опитвам да давам акъли Peace
А иначе и ние като отидем на село караме боси по двора; къде по памперс, къде без. А нощем от време - на време се завиваме с чаршаф, и това ни е. Е и памперса на Деница де. Май ще се местим на бабин дом за през жегите Sad. Да видим дали ще надделее комфортът или жегата....

# 80
Добро утро, момичета!
Ние стегнахме куфарите и тази вечер тръгваме за Братислава. а утре рано сутринта летим за Варна.  За съжеление никоя от вас не пожела да се видим, но със сигурност ще намерим деца с които да играем в морската градина. Желая на всички хубаво лято, приятна почивка и ще се "видим" септември!
  grinning039

# 81
Е не е добре да се отбива лятото,ама ние сме почти готови за тази стъпка.Просто сутрин трябва да стана да и направя нещо за ядене към 7.30,а така ми се спи тогава.......А и взех за зъбите си да се притеснявам вече.Че нещо все проблеми имам с тях тази година Confused
Деси приятна почивка на Варна там е супер,преди 2 год. бях за последно там на моренце и много ми харесаха забавленията в морската градина Peace.Лек път Grinning
о мойто котенце огладня и ме викаааааааааа
  bouquet

Последна редакция: ср, 11 юли 2007, 14:39 от Zorri

# 82
Привет на всички! Здравей Zorri-   bouquet  явно чудно се си изкарали на село, винаги човек се чувства по-свободен там,искаме снимки да ви видим .... и щом и памперса вече махате - ей, това се казва...и мен вече май ми се ще да кажа стига с това кърмене ,ама бебо /големият батко/ хич не ще и да чуе..цокаме в нествяст .... Аз го бутам да престане,обаче той се вре  Grinning. Аз вчера най-сетне опитах да го сложа на гърнето - неуспешно - не искаше да сяда там.После обаче баща му го хранеше аз го държах да стои и познайте - свърши двете работи наведнъж - съвпадение, но пък беше едно постижение, днес пак така ...Дано свикне ,ама не вярвам да е скоро.

Ей, Деси нищо,че не си успяла да си организираш срещи с варненските мами, но пък ти желая от сърце една незабравима ваканция у дома, много хубави емоции, лек полет, ще ви чакаме с нетърпение септември!
Днес пак обикалях като луда из бургаските магазини с мъжа да търсим нови сандалки, голям проблем, намерихме с 300-та зора,уффф !

Благодаря на мамите за съветите за боба и лещата, ще опитаме скоро! Hug

# 83
  • София
Здравейте, момичета!

Жега, а! Проходили дечица, с непреодолим порив за превземане на нови територии... и майки, които нямат и миг почивка. Ей, така си обяснявам оскъдните писания тук. Разбираемо, при нас е същото - Ени е страшна фурия и все съм около нея. Единствените ми свободни минути са докато спи, но пък тогава ме чакат куп други къщни работи. Не се оплаквам, но малко ми липсва времето прекарано във форума. А как ми се спиииии... уф, постоянно ми се спи.

За бибата - Ени още заспива с нея, после сама си я маха. Предполагам, че елсно ще я откажа от този навик и засега не се тревожа. Моята захапка е леко изкривена, защото си смучех палеца до първи клас  Blush Та, предпочитам Ени да заспива с биба, отколкото с палец.

За боба и лещата - още не съм давала на Ени и не мисля скоро да давам. Струват ми се още тежички за стомахчето й. Риба също не съм дала. Днес взех едно пюре на Семпер с калкан, да видим госпожицата дали ще го хареса.

Дирдри, браво на ходещия Борко! Браво и на теб за свалените килограми, леко ти завиждам за волята. Аз въпреки, че имам да свалям няколко килограма, не мога да се справя с пощеливостта си. Какво да направя като и за мен хапването на определни неща ми доставя страхотно удоволствие  Blush

Дес, е, как никой не искал да се запознае с вас... ние с Ени искаме   Hug Лек път и много весело лято в България ви пожелавам. И да се наснимате хубаво, че много се кефя на добри снимки!

Ани, честити сандалки на Никола! Ама като се фукаш, трябва и да показваш Wink

Хубав и прохладен ден ви желая!

# 84
  • на брега на Дунав
Здравейте момичета и от мен!
Първо да честитя проходилите краченца на дребосъчетата на Таталина и Дирдри. Браво на децата, абе то си им е време ама мойто диваче, само се престрашава да стои изправен самичък и то за кратко, друго не ще да помисли още.
Пепи добре сме миличка вече. Те дребосъците се възстановяват много по-бързо и от нас само дето ни изкарват ангелите  ooooh!. Иначе всичко си ни зарасне вече и дори май белег няма да ни остане. Благодаря ти че попита  Hug.
Дирдри и аз съм в отбора на слабеещите уж от началото на юни Thinking. Абе има ефект и при мен душа, макар че да си призная като се замисля не съм гладувала. Да живее НВД  newsm68 ама вече съм почти 4 кг по-малко което е добре за месец. Сега остава да съм упорито магаре и да стопя още 6 кила. Че не са малко не са, ама съм си наумила да опитам да ги сваля това лято пък ще видим до къде ще я докарам.
Любе ха добре си дошла душа  Hug.
Мимик, рядко пишеш, радвам се да те видя да се разписваш  Hug
Какво да ви кажа друго. Вчера бяхме на консултация дивачето не е наддало повече от 50 грама, но пък е вече 80 см така, че все още сме 11,700 кг. Ама така ще е вече на 2-3 месеца ако има 200 грама добре ... порастват децата, не са бебета вече.
Ако съм пропуснала някой извиняте ме миличка, ама днес ми е едно криво следобеда  Cry. Едно ревливо и ... абе гадна работа. Доста неща ми се струпаха наведнъж и сега нямам много настроение. Ама утре се надявам да се чувствам по-добре. Чао за сега. Лека нощ от нас   bouquet

# 85
  • Варна
Добро утро, момичета!
Ние стегнахме куфарите и тази вечер тръгваме за Братислава. а утре рано сутринта летим за Варна.  За съжеление никоя от вас не пожела да се видим, но със сигурност ще намерим деца с които да играем в морската градина. Желая на всички хубаво лято, приятна почивка и ще се "видим" септември!
  grinning039
За съжаление чак сега прочетох, че идваш във Варна. Върнах назад, но никъде не видях телефон... Момичета, ако някоя има координати на Деси моля да ми ги изпрати на лични... ще направим посрещането надявам се.

Ние сме добре, но време за форума все не намирам  Embarassed В събота се чух с Люба, но бяхме на сватба и се резбрахме за неделя. А в неделя докато се наспим и да вземем Крис... а и тя не се обади, явно са бързали да тръгват на обратно.

Честито на проходилите дечица, сигурни и уверени крачки да правят в живота!

Сега ще ви оставям, че ще хапваме и излизаме.

# 86
Tatalina , на Нестле пюрето с риба- треска не е лошо хич Peace
КорНиШонка , какво е НВД newsm78 ?

# 87
  • София
Здравейте, момичета!

Днес при нас е едно приятно хладничко, само за сладък сън... Simple Smile

Поли, мерси за идеята, не съм го виждала досега това пюре, ама ще потърся. Днес ще й дам за пръв път рибено пюре, да видим как ще й подейства.
НВД - до колкото знам е нисковъглехидратна диета. Май има цяла тема в Красива мама за тази диета. Корни предполагам ще се включи с по-подробни обяснения.

Корни, и на теб лекинко завиждам за успеха с килограмите, браво! За настроението... ами ПМС-то може да е в основата. На мен почти винаги това ми скапва настроението.

# 88
Абе ПМС, ама ако изпратят мъжът ми в командирова, бая по-леко ще го карам това ПМС.  #Cussing out  #2gunfire #Cussing out #2gunfire
Ама айде да не ви занимавам, че не му е мястото тук. Ех, олекна ми като си го написах... Добре че ви има  bouquet Обичам ви всичките   bouquet

# 89
Здравейте Grinning Ето обещаните от мен снимки от почивката ни.Сортирането на картофи хареса най-вече на Анито Laughing постоянно влизаше в касетките голям смях падна Laughing Laughing

Лек ден  bouquet
Днес в Пловдив е прохладно и ветровито.Ние сега излизаме да търсим подарък,че в събота сме на рожден ден.Тя сега яде отатък пъпеш,татито и дава с лъжичка Laughing

Последна редакция: чт, 12 юли 2007, 15:11 от Zorri

Общи условия

Активация на акаунт