Започва морската игра на АПРИЛските деца!

• 9 917
  • 310
  •   1
Отговори
# 285

Дея, имала към аналогичен случай с Лора навремето и пи хомеопатично - Беладона за обрива! Според хомеопатията антибиотика подтиска болестта, а не я лекува и тя избива по друг начин - чрез обрив! Беладоната е едно от най-често прилаганите лекарства при ангина и затова в този случай се препопъчва то!

Много ти благодаря,определено го записвам и ще го пробвам.Обаче сега и давахме 3-4 дни антибиотика със противоалергични капки,не се получи обрив,но когато е само антибиотик,положението е лошо  Tired До колкото разбрах/а аз хич не разбирам от групите антибиотици/ Аугументина и Дурацефа,който тя е писа са към групата пеницилинови,може би към тази група тя е алергична.  Rolling Eyes

Дея, прощъпалник исках да кажа.  Hug /как се пише не знам/
Тони кви номера прави! Давам му лъжица с ядене, той лапва и после прави едно "Бха" и лети крем навред!  hahaha После се счупва от хилеж и отново отваря човка, за да плюе после...

Аги, Grinning аз правих,ама не знаех че се търкулва,тук се разчупва и на всеки,който дадеш трябва да бяга.Обаче,нали Дея-Мария се пусна сама късно и ми казаха,че някой не бил бягал с питката  Mr. Green

Ренката,аз оправих положението със спането,досега бе при нас,но преди два месеца я преместих в отделна стая.Така извършваме вечерният тоалет,вечеря и с едно шише мляко я слагам в леглото  Peace ,излизам и затварям вратата.В началото имаше много пискане и викане,но сега вече всичко е ок.

# 286
  • София

Ренката,аз оправих положението със спането,досега бе при нас,но преди два месеца я преместих в отделна стая.Така извършваме вечерният тоалет,вечеря и с едно шише мляко я слагам в леглото  Peace ,излизам и затварям вратата.В началото имаше много пискане и викане,но сега вече всичко е ок.

Блазе ти! Ние като не пием мляко, немога да го използвам, а незнам дали ще ми издържат нервите да го оставя сам да заспи - имам предвид рева, който ще последва! А приспиването много ми тежи!

# 287
О,Вени, пробвай товага със шише сок,абе да ти кажа аз първият път направо луднах,ама вече после свикваш  Grinning Никога не съм я оставала да плаче и ми беше отвратително.

Ох,на мен ми влезна нещо в окото снощи и не съм спала,страшно ми дразни,цялото е подуто от търкане,слагах му капки и какво ли още не,ама не се оправя и само сълзи,след малко ще ида на очен,че няма да издържа цял ден  Tired

# 288
  • София
Дея, много се радвам, че се появи! Много ми липсваш и тук и на кюто  Hug Виж колко е хубаво като вземеш думата в темата  Mr. Green с още по-голямо удоволствие чета! Надявам се очето да ти се е оправило! Стаси също така заспи - с шише мляко и биба до възглавницата. От 3-4 вечери, пие съвсем малко, струва ми се, че скоро ще започне да заспива без мляко, затова от вчера пробвам да вечеря (все пак да има нещо в коремчето).

Имам важна питанка, ако нямам отговор ще пиша пак в новата тема  Mr. Green -

От 3 нощи, Стаси се буди с рев, пробвам мляко, вода, биба, гуш - нищо не помага, а реве дерейки се. Като му сложа Дактарин на бибата (колкото грахово зрънце) и млъква и заспива от раз. Миналата нощ обаче слагах 3-4 пъти, а все ме притеснява, че това е лекарство все пак. Та се чудя, възможно ли е през ноща да го боли гърлото и дали да пробвам с мед вместо Дактарин? Дали е вредно всяка вечер да смуче от това лекарство?  newsm78

Втората ми питанка е - дала ли някой мед? Децата минаха годинката и вече би трябвало да няма проблем с меда... newsm78

# 289
ЧРД на Снежи  bouquet!

Оооо, Деич, най-накрая се появи, влизай по-често, че липсваш да знаеш. Голяма кокона малката, пу-пу! Айде не се куми за второ ами действайте. Аз съм голяма агитаторка  Mr. Green, обаче нямам търпение още някой да забременее от бандата  Praynig.

Данче, не мога да ти дам съвет относно първа питанка. Пък за втората,  newsm78 аз мисля да не и давам мед до 2 годинки. Аз го обожавам и вкъщи се яде по много, обаче на нея още не ми се дава. Явно тук във форума бая са ме наплашили Mr. Green.

Ренка, приятна почивка, ще те чакаме да разправяш.

Бубс, аз може и да съм те питала преди, ама защо са ви хакнали толкоз много ваксини на този етап? И последните лиса ви за следващите няколко години? Да не би случайно да сте изоставали по график и затова сега да му ги слагат. На дребната последно и удариха на годинката и ми казаха после чак като стане на 4г. Взех да параноясвам дали не сме изпуснали нещо.

# 290
Здравейте и от нас!
Заспиването - Тони напоследък заспива в кошарата седнал, подпрян с възглавница, облегнат като баровец и гледа Бейби Айнщайн. На 5-тата минута го поглеждам /ние гледаме тв в кухнята и мезим/ - той спи най-блаженно. Мисля, че тази система ме устройва. Аз без тв не мога да заспя, той ще е като мамка си явно.
Мляко - не съм давала поне от 2 месеца. Може да му направя айрян, или му правим козунак+прясно мляко, или пък с бисквити, но чисто мляко - ей го стои повече от половин кутия НДжуниър, но не съм давала. Може пък да започн ада го пробутвам с козунак и бисквити, че все пак пари е струвало и витамини уж има в него. А за лека нощ мляко не съм давала откакто се захрани  Thinking Дали не греша, а?
Мед - мисля да не давам поне до зимата.
Буденето с рев - изживявали сме го няколко пъти, случвало сее, като уплашен е и нищо не действа, според мен сънуват и се стряскат и им трябва време да се успокоят. Може и от зъби да е, знае ли човек...

# 291
Здравейте!

Аз ще се включа по колкото теми се сетя, че са доста много Simple Smile

За който питаше какъв ми е телефона - Нокиа не знам какъв модел, от тези, които се отварят с капаче. Стоя цяла нощ преди да го заредя, така че е бил сух (ако се зареди мокър, ще стане късо и ще изгори вече със сигурност). Работи, само иска да го зареждам малко по-често като че ли.

Реакция към ваксината ММР - нашата педка също каза, че нямало такива. Аз не й повярвах, както се оказа - с основание. Обривът се пови след три дни за ден и половина, само по корема - много дребни пъпки, точно както изглежда рубеолата. Сигурна съм, че не е претопляне, защото при претопляне пъпките изглеждат по друг начин и не са концентрирани само по корема. Температура нямаше. Освен това гинекологът ми ме беше предупредил, че ако не съм боледувала рубеола и ваксинирам Иво, е опасно за бебето. А той е лекар, на когото определено имам доверие - за разлика от педката.

Хапането - нямам идея, Иво хапе само когато му давам нещо в устата, т.е. случайно. Казвам му, че ме е ухапал и да бъде по внимателен и той наистина внимава след това. Щипане - когато го вдигна на ръце и го сложа на хълбок, ме щипе по зърното на гърдата. Аз му махам ръката, той пак я слага и щипе  Crazy  Пляскам го, при което той се обижда и също ме пляска. Нещо не можем да постигнем консенсус все още.

Не го оставям да тича сам, вървя след него, без да го държа за ръка. Причината е само една - ако го оставя, може и да не го видя повече в тоя живот. Няма спиране, няма обръщане назад да види къде съм. Не се заиграва с нищо, просто пердаши напред, най-много да се усмихне на някой на минаване покрай него. Младен твърди, че трябва да го оставям, даже днес направихме експеримент - пуснахме го да видим докъде ще стигне. Най-накрая просто не издържахме и пак си го гонихме, като почна да се мержелее някъде в далечината. Иначе е хитруш и половина - научила съм го без да искам, че е по-лесно да се катери по стъпала, ако го държа за ръка. При което като стигне бордюр или някакво по-високо препятствие, независимо дали е за слизане или за качване, спира и вдига ръка нагоре (без да поглежда, просто чака) и казва едно леко ъъ, за да го хвана и да му помогна. Ако не му помогна, се оправя и сам - къде с катерене, къде с пълзене. Прави ми впечатление, че е много внимателен и умерен, ноооо краката са му все още леко гумени и така и не се научи да се оглежда. Наколенки не ползваме, щото той почти не пада на колене.

Спането е бетон, даже се научи да заспива сам в кошарата или количката - отварям ципа на кошарата, влиза си вътре с усмивка, ляга, ритва 2-3 пъти и заспива. Вечер обикновено е толкова уморен, че даже си спестява и ритването. Спи по цяла нощ, от време на време може да помрънка за биба. Забелязах, че колкото повече време тича навън (умишлено не използвам думата играе  Mr. Green ), толкова повече се уморява и толкова по-лесно и бързо заспива следобед и вечер.

Дея, ако второто е с малка разлика с първото ти давам гаранция, че не се трупат много килограми. Аз до края на 4-я месец бях качила 1 кило всичко на всичко. Колкото и да изям, с тия километрични разходки всичко изчезва. Аз на това и разчитам, де, защото ми останаха едни килограми от предната бременност.

Мед съм давала под формата на мед в сладкиш. Не бих мазала бибата нощем обаче, защото има голям риск за зъбите.

За млякото - Иво пие сутрин и вечер мляко, понякога и на обяд, когато заспи, без да е ял. Следя общото количество млечни да е около половин литър (тук включвам и кашкавал, сирене и т.н. )Сега на морето отказа да яде и това му беше основната храна. Но свежият софийски въдух му действа много положително и от сутринта е омел вече тонове манджа.

Уча го да яде сам с лъжица - успехът е умерен, загребва откъм опаката страна и храни предимно мен. Освен ако яденето не е сладолед, тогава въобще нищо не намазвам.

Морето ни се отрази страхотно на всички. Ей сега ще кача малко снимки, да видите Иво и Младен (мен ме няма, щото аз съм фотографът).

# 292
  • София
Здравейте, априлска банда  Simple Smile!
Аз също чух, че откакто сме в ЕС ще се поставя пентаксима. Но тогава защо сложихме противоменингитнта ваксина като в пентаксима я има newsm78
Наде, аз не съм чула да се слага пентаксим по касата, но когато решихме да я слагаме нея и тъкмо плъзнаха менингитните случаи, се допитах до две докторици дали е необходима допълнителна ваксина против менингит. Личното педи каза, че не, защото я имало в пентаксима, а другата при, която ходим от време на време на частно и на която й имам повече доверие ми обясни, че в пентаксима не била точно противоменингитна съставката, а само срещу определен вид (не си спомням термините вече) и че след 1 годишна възраст на детето, ако искаме можем да му сложим друга противоменингитна ваксина. Та така пак противоречиви мнения...
Леси, страхотно коремче имаш, след две бременности искам и аз така да изглеждам  Grinning. И дано с баткото всичко да е наред, за съжаление белите най-често стават, когато сме до тях.
MissZ, и на теб ти се възхищавам с този работохолизъм, дете и бременеене.
Навън и аз винаги ходя след Николчето, но тя започна да лапа камъчета и фасове и ме е страх от последствията, а и от време на време бърка в чуждите оченца, та нещо не ми стиска да я оставя сама да скитори  Crazy. Имам приятелка, която е на обратния принцип и наистина детето е много самостоятелно и си се научава само, но за сега не прилагам таз тактика.
Данче, за дактрина нямам идея, но пък все пак си е лекарство и не може безкрайно да го даваш. А за меда, тъй като аз мнооого обичам и през цялата бременност и кърмене съм хапвала, реших да й давам по малко с чай и за сега няма проблеми. Само не знам, ако мажеш бибата с мед, как ще се отрази на зъбките  Thinking?
Приятен уикенд от нас newsm68.

# 293
Ето: http://www.snimka.bg/album.php?album_id=153196 
Има бонус - открих се на една снимка  Mr. Green

Менингитът е възпаление на мозъчната кора, което може да се причини от много неща - и вируси, и бактерии. Няма едно точно определено нещо, което да го причинява. Срещу някои от причинителите има ваксини - но не срещу всички. АктХиб (която е в пентаксим) действа срещу определен причинител на менингит (който също така причинява и отит и пневмония). Менингококовата ваксина действа срещу менингококи, което е различно от АктХиб ваксината. Не знам дали съществува ваксина срещиу вирусните причинители на менингит.

# 294
Юлче, много готини снимки! Направо ви завидях на почивката!  Hug
Отивам да се излегна, макар бебо всеки момент да се буди вече и пак изпуснах намалението да се излегна и аз.

# 295
Привет!
Ходих на очен,оказа се ,че имам стружки  Shocked Направо се шашнах  Shocked Не знам как са попаднали  Confused Махнаха ги,но още ме боли и слагам капки.

Днес имаме нова придобивка  Grinning Дея-Мария не мога да я сваля от джипа,не е спала изобщо следобед и сега вече заспа,но се чудя да я събуждам ли или да я оставя да спинка  Rolling Eyes
http://images18.snimka.bg/003438421.jpg
http://images18.snimka.bg/003438422.jpg
http://images18.snimka.bg/003438425.jpg

Сложихме и номер на джипа  hahaha
http://images18.snimka.bg/003438426.jpg

Юлче,много е сладък малкият,страхотни снимки  Heart Eyes

За второто бебе,Мисче,двоумя се  Rolling Eyes иска ми се малката да порасне още малко.Харесва ми разликата на децата на Венито на Котето 123,Иленка,но нека те да кажат такава разлика хубава ли е  Rolling Eyes Притеснява ме ,че няма да се справя с деца с малка разлика,а най вече ,че няма да обръщам достатъчно внимание на Дея-Мария  Rolling Eyes

Cherryto,Дея-Мария е същата,постоянно ако не я гледам за секунда налапва камъчета  Tired

юл4е,ти си по смела от мен  Mr. Green ,ама ако даваш гаранция,ще се замисля  Mr. Green

# 296
Момичета, ние тръгваме. Минавам само да ви кажа чао. Утре ще дишаме роден въздух, живот и здраве  Grinning.

# 297
Деич, джипа на малката е страхотен и много и ходи!

Зарче, лек път, включи се от българско ако ти остане ред.

Някои момичета не са влизали от доста време, какво ли става с тях? Танче, Фил, четете ли, къде се загубихте?

# 298

Някои момичета не са влизали от доста време, какво ли става с тях? Танче, Фил, четете ли, къде се загубихте?

Малко и е голям,ама нали ще расте  Mr. Green

Ами и Мимка я няма,Сминсчо,Мистито ,Снежи, buble,mama meca, x_diabet_mama   ,Скарлет,Котето 123,Rina

Мисче,подготвяш ли малката ,че ще има братче/сестриче?Как се чувстваш?

Зарка,лек път!

# 299

Малко и е голям,ама нали ще расте  Mr. Green

Ами и Мимка я няма,Сминсчо,Мистито ,Снежи, buble,mama meca, x_diabet_mama   ,Скарлет,Котето 123,Rina

Мисче,подготвяш ли малката ,че ще има братче/сестриче?Как се чувстваш?

Зарка,лек път!
Хайде,Деич,да се появя като казваш,че съм се загубила  Mr. Greenчестит ви джип,много и прилича на малката сладурка  PeaceХайде като порасне истински и пожелавам .Пък знаеш ли довечера от тотото като ми се паднат милионите и Оги може да и го купи Mr. Green
Ами как е при нас -и ние като вас се возим на джипа по цял ден и се радваме на живота PeaceОще кърмя малкия и май,основно това ядем  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт