"Лятото дойде и ДЕКЕМВРИйчето се стяга за море!"

• 14 401
  • 295
  •   1
Отговори
# 135
Привет Hug
шамЕнет и аз съм привърженичка на детската кухня и мисля да запиша Елена щом навърши 9 месеца живот и здраве Peace. Само си мисля, че до 9-тия месец трябва да сме запознали дечицата си с доста от зеленчуците и меса Grinning, че като погледнах менюто има доста храни, които не съм въвела в менюто на Елена, нооо има време Wink
Ето един полезен сайт за детска кухня, от която мисля и аз да се възползвам.
http://www.juniormenu.com/index.html
доставят на доста места в София и не е скъпо Peace
алексче аз давах хип пюрето от пресни заленчуци и Елена го прие много добре  smile3521. Мисля, че ако си дала да опита вече картоф и карфиол няма да има проблем Peace

Лека вечер от нас  bouquet

# 136
А се надявам и на детската кухня все пак - вие какво мислите?
В детската кухня в София, доколкото знам от мои приятелки, готвят с прясно мляко - така че като стане на 1 годинка чак тогава ще я ползваме.
Що се плашите толкоз от домашните пюрета? Отнема 10 -на минутки...
Не се плаша от приготвянето на пюрета, ами от продуктите, които ще купя от пазара за тях  Confused Ама ще претръпна де.

Последна редакция: ср, 04 юли 2007, 22:28 от tini-mini

# 137
dideto - полезна информация  Hug
Дали би споделила имаш ли отзиви за тази кухня ?
Аз също съм се размислила за кухня, даже сме се записали в една / за която отсега знам, че преди януари следващата година няма да ни дойде реда/.
Имам една в непосредствена близост до дома, но с противоречиви отзиви за нея.
От тези с доставките на място знам за "ХЕР БЕБЕ" и "ОЗИ ФУУДС". Ози е скъпичка сякаш .... newsm78

P.S. Да дам и аз малко инфо извън темата за бебетата ... Wink
Ако има други редовни платци на ток като мен , които не са разбрали, че този месец сметките ще излязат чак на 15 то число .... да го вземат под внимание  Naughty
Аз днес в най-големия пек бих път до най - близката каса, та да го разбера  doh.....

Лека вечер на всички !

Последна редакция: ср, 04 юли 2007, 22:29 от Magesta

# 138
Ейййй, нямате изчитане значи.Ние като все се мандахерцаме на ръце, та малко време ми остава за надникване.Нооо Венетчето и на мен ми събра очите-ашколсун!!
За пюрета да ви кажа, само купешки ползваме ний, като единствено на ΟVKO не му се нравят на малчо, но всичко останало си дъвчем, даже и на Ганчев вече.Ядем и попарка със сухар, пасирана и настъргани наситно ябълка, круша и диня.Обаче с кърменето сме зле, особено след тоя стрес, който изживях, та май ще се отбиваме след някой ден, като навърши седем.
Точно днес ми предложиха една частна детска кухня, тук в Дружба, която почвала от 8-мия месец, но искали само бележка от педито, че бебо е без алергии или ако има какви са.Иначе не мисля, че е скъпа- за месец е ок.40лв.То не че имам много наблюдения, де.
Нашето отроче засега седи само единствено в коритцето при къпане, през останалото време не иска-мисля че му е скучно.Най се кефи да е прав и да скача. Rolling Eyes
Едно питане към Магеста- на Жижо като му никнаха горните зъбета по- зорлийски ли ги изкара от долните, че ние сега сме на тая вълна и нито сън ни хваща, нито покой имаме Sad
Лека и спокойна нощ и от нас!

# 139
Ееей   Grinning за мечка на синджир станахме с тези зъби ! Wink
Fiffi,  не съм забелязала бе душа ....  newsm78
Досега си беше поносим. Аз по-скоро четейки как всички се вайкат и тюхкат ги отдавам неспокойствието и проблемите в съня  повече на възрастта отколкото на зъби  Peace

# 140
fiffi, да се намеся аз за зъбите з'то ни мъчат в момента. Долните два не усетих как избиха, но сега се скъсва  да плаче, шава , криви. Промени се. Иска да я приспивам на ръце , въобще не може да стои сама , независимо къде. Мисля че е или от горните зъбки или от долните които са пробили но не са напълно излезли. Така ли е и при вас??

# 141
Маджеста, в читалището при 5-о училище има частна детска кухня. Хвалят я мамите и най важното в четвъртък даваш 10 лева и си абониран от понеделник до петък. Ако не ви хареса повече не предплащаш и край! Няма месечни абонаменти, няма чакане... От 8 месеца е! Аз мисля да се пробваме след 1 месец...
Момичета, лошото е , че вече нямаме охрана, а сме на 4-я етаж. Т.е. количките не могат (то и няма къде ) да останат долу, а по стръмните ни стълби .... е висш пилотаж! Градинки около нас със свещ да търсиш - няма! Виж строежи, обаче.... бол! Я, елате си купете по един апартамент и ще се гледаме всеки ден Grinning! Сериозно, писала съм и друг път - най близката ми градинка е на половин час от нас.

# 142
  • Бургас
Момичета, аз се намъкнах в оня чат на първа страничка дето е Simple Smile Ми той прилича на стандартното  irc, само дето те пуска направо в канал bg-mamma Simple Smile

За ноктите аз ги режа, като порастнат  Thinking

polkam и нашите нокътчета на безименното пръстче на крачето, нещо са кривички май и все се чудя дали ще се оправят  newsm78

Вчера бяхме на консултация. Моя шишко е вече 8 килограма /+700/, на сантиметри не сме мръднали почти или поне ни писаха 1 сантиметър отгоре, ей тъй да не е без хич...... кой знае дали е вярно т.е. 68 см.
Дадоха ни направление за изследвания и сега и ние ще борим пиш-то.

Магеста все се каня да те питам, абе Жижо не те ли хапе като кърмиш?

А всички, които правите домашни пюрета, от къде си взимате зеленчуците и плодовете? Аз едва моркови и картофи издирих тука от едни баби домашни?! Тези на пазара не са ли твърде нитратни?

Петър за сега не предявява претенции към домашните или купешките - яде всичко, но аз и скоро не съм му правила домашно.
С граха аз лично бих изчакала, макар, че съм накупила всичко зеленчуково де що имаше, особено на Хип. Захар, сол, мазнина, мляко и тем подобни още не съм давала, а съм въвела: тиква, морков, картоф, ябълка, ориз, тиквичка, пащърнак и карфиол - разбирайте, че се постарах да намеря пюрета, които да са чисти и успях.......

Бети Венетка не случайно е при рекродите Simple Smile

# 143
Привет Hug
Magesta, за съжаление не съм чувала отзиви за тази кухня....между другото мисля, че е нова, защото от скоро видях разлепени обяди в квартала за нея....или пък си правят реклама newsm78
Ще я изпробваме живот и здраве с Елена и ще споделя Peace

Лелеее, усетихте ли вятъра...съобщиха, че е със скорост 15 km/h Shocked

# 144
  • Vaudreuil Canada
BettyL Венета е невероятна направо.
Нашия мързеланко си няма и идея да седи но постоянно буксува по корем и се възмущава че го обръщам.
Ние вчера се изпонатръшкахме от някакъв стомашен вирус - първо дядото после аз а сега и бабата - много гадно - дано поне бебунчо се размине - все се надявам че кърмата го пази от такива радости. Иначе сякаш минава бързо ама все пак си е гадно.

# 145
Ами да,Pepabg--общо взето е така и при нас, при долните два само яко ни тресеше нервата, но се дишаше по-свободно.Но сега е едно непрестанно мрънкане и нежелание да седи сам, иска само гушнат.Обачеее тая сутрин му хванах цаката- РОЛИНГ СТОУНС му е майката  superuuБях забравила и преди много им се кефеше, сега две минути само и заспа.Ми то аман- писна ми да се правя на влак, вече раздвоение на личността получих Twisted Evil

# 146
И аз съм възхитена от Венетка  Heart Eyes много е пъргавка браво .Ние се обръщаме непрестано и само дебнем мама ,че аз когато е ял все го обръщам защото почва да повръща. Sick

Времето днес е ужасно,май ще сме в къщи поне за сега,
Нослето ни е запушено и мисля да го водя доки да му чуе гърдичките Praynigдано е само нослето,по телефона педи ми каза че от лапането на всичко включително и мръсни неща се получавало леко възпаление на лигавицата и от там запушване на нослето ама то много кофти хрипти  и много плачка като пръскам стеримар. smile3518 много ми е мъчно.

Аз проучвам една кухня в Надежда но знам че е от 10 месец и май не е много разнообразна та ако имате инфо за частни дайте някакви сайтове та да проверя дали до надежда доставят.
Пюрета аз му правя и ги ядем купешките нещо не ни се нравят само Гербер .

Весел ден!!!!!!!

# 147
здравейте!аз пак да се върна на чата.
Цитат на: Nikki_Ivanova
Момичета, аз се намъкнах в оня чат на първа страничка дето е  Ми той прилича на стандартното  irc, само дето те пуска направо в канал bg-mamma

не знам зачитали ли сте се в репликите на потребителите на чата тук.ми...срам ме е ,че съм бг.мама,понякога.вярно,сексът не ми е тема табу,ама този вулгарен начин,по който се говори за него...преди да се науча да боравя с форумите,доста висях в чата,та говоря от опит.да не говорим,че на "портала"те посрещат странно,но ,поне остроумно,в повечето случаи.ууууууууу,пак яхнах метлата на Катето Евро.... hahaha hahaha hahaha ама слизам вече. Joy bowuu
забравих да споделя.говорих с нашата педиатърка за намачкването на храната.каза,че вече трябва да започвам малко по малко.аз засега и пасирам на Сонче малко по-едро.за да стане постепенно преходът.
и да се оплача.не можем да си намерим малка надуваема лодка за беба.ще го оставим направо за морето ,сигурно.много се дразня в това отношение на малките градове.толкова неща и услуги не се предлагат...но,пък е финансово по-изгодно и по-спокойно,по-малко шум...има и предимства.
лек и спорен ден на всички.  bouquet

# 148
  • София
добро утро и от нас!
да ви се оплаквам - снощи съм спала 2-3 часа и то не заради шушата, а защото си сецнах врата Sick боли, не се трае. като стоя права - бива, но легна ли - нямам наместване. как се прецаках така и аз не знам. пих невроангин ( аналгин ли ), невробекс и дотук ми се изчерпаха идеите за лечение. давайте акъл, че не мога да се обърна наникъде Cry
иначе сутринта ходих за изследванията на ния. с колектора се справихме от раз newsm44 е, малко материал занесохме, но пак има. обаче нали съм заплес  - педито ни казала да отида на 4 сутринта, а пък аз разбрах - в четвъртък newsm57 и хем се зачудих, защото знам, че нечетните е следобед, но отидох и нея я нямаше както си му е реда. и аз стискам колектора с една щипка отгоре и се ядосвам Banghead какъв съм глупендер. звънях и и тя ме прати в лабораторията кръв да й вземат, но следобед пак ще се влача за консултация. иначе ния не гъкна като й вземаха кръв smile3560 да видим сега резулатите.
а вчера имахме лек инцидент - седя си следобеда на една кръчмичка  с приятелка, лафим си  cheers smile3546, ния щастлива и доволна си играе в количката  smile3540 и по едно време взе да ми лъха една позната миризма, ния стои като пръднала в трамвая ( извинете ме за грубия израз ). нашата си свършила голямата работа нагоре някак си newsm78 и имаше ако до косата. скоропостижно се прибрахме.
та това от нас. мерси за инфото за пюретата, но magesta в пюрето крем - зеленчуци има сметана.  Thinking но щом пише от 4 месец може предполагам. размишлявам си. айде, че се отнесох много.
чакам идеи за илачи за схванаия ми врат Praynig

# 149
  • Vaudreuil Canada
алексче пробвай с тилкотил - доста помага при други сецвания може и за врат да помогне.

Общи условия

Активация на акаунт