"Лятото дойде и ДЕКЕМВРИйчето се стяга за море!"

• 14 401
  • 295
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Pontes - за паспорта- ако искаш бърза поръчка, изчакваш да мине полицейската проверка и после отиваш да си платиш бърза поръчка- така че не става съвсем бърза - горе-долу около 2 седмици. Шофьорска книжка на границата никой не иска. Копие от акта за раждане и аз носих на границата, но не са ми го искали  Peace

Е ся вече съвсем се ошашках Shocked

shemet_neveroiaten, ми във всяко фото можеш да го заснемеш, малко е трудно да го накараш да гледа в обектива Grinning
какви проверки #Crazy никой нищо не ни проверява - отидохме, платихме 16 лева, подадохме ги  и след 3 дни беше готов.
за снимката малко зар видяхме, докато я накараме да се загледа във фотоапарата, но стана. а за границата верно че и ние носихме акта за раждане, но никой не ни го иска newsm78

# 91
добро утро ,момичета и бебоци!ние вече сме без залъгалка.не знам сбърках или не,ама се заинатих и стана.сега вместо биба,лапа играчки-расте и зъбче.снощи вече спа спокойно,без да се буди.за 2-3 дена и беше по-трудничко.
за ядките-специално съм питала педи.каза ,че тя препоръчва до 3 -год. възраст да не се дават.аз от 2г.и 4-5-месечна възраст давам на сина ми.познавам мама,която е давала и на по-малко дете и е нямало проблеми.ама аз реших да послушам нашата доки.
леле,какви са тия паспорти на бебоци,какво е това чудо??? #Crazy ние най-много до Пловдив,планина и море да мръднем Rolling Eyes ,а вие за какви неща си говорите!!! newsm78 че и двойни гражданства... ooooh! малеееееееее....нашите дребосъци колко са напред с материала!!! Sick
лек и спорен ден!!! Hug
а ,за урината-ние занесохме 2-3 мл.и си направиха изследванията.всичко е ок.доки каза,че и 1 мл. и стига. Joy Joy Joy ама тя ни чака цяла седмица и кво ли си мисли:"я,да се навия и на малко,че иначе хич няма да ми донесат" hahaha а беба все не ще-ни колектор,ни бурканче...все навън се излива Joy Joy Joy  ето,да ни видите!
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=130709&view=1&photo=129- на хамак.
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=130709&photo=134 -Соня вече спи в детската стая.
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=130709&photo=139-Соня се заклещи.
http://www.vbox7.com/play:790b84ee

Последна редакция: ср, 04 юли 2007, 09:52 от Били хлапето

# 92
Добро утро!
Ние този път спахме по-добре! Явно след като проби зъбчето бебочето се поуспокои.
Пешеходке, браво! Успяхте най-после!
Били хлапето, браво и на вас! Въпреки че не знам защо толкова зор даде на детето newsm78. Дано не се наложи пак да я въведете в употреба.  Аз понякога съжалявам, че не иска залъгалка, друг път се радвам, че няма да се налага да я отказваме после.
Ние мислим догодина да отскочим до гръцко, като порасне бебата малко. Не съм такъв ентусиаст. Но пък при Понтес няма измъкване - детето си е наполовина гърче. И защо все повтаряш, че на теб не прилича? Освен ако вие с таткото си приличате, ма как да разберем, ти не го показваш! Wink
Ние баткото го водихме като бебе на фотограф - за снимка за зелена карта. Но вече седеше и беше по-лесно.

# 93
  • Vaudreuil Canada
Мацки ядките с малки изключения са много силен алерген затова и не се препоръчва даването им до 3-4 годишна възраст, освен че много лесно може да се задави детето с тях.

# 94
Здравейте!
pontes, интересен казус наистина, щях да падна като прочетох - без брак, без книжка, без паспорт..., мъж грък (по-възрастен) и жена българка (невръстна!...) - като минете границата, пиши да ни държиш в течение, ако трябва ще ходатайстваме!
Тъкмо, ако ми се наложи, сега знам колко документа трябват за беба да пътува зад граница...То мен ме е шубе засега да ви кажа, пък и с кола няма да й е удобно, а за самолет, шубето ми е голямо и от дългите разстояния, и от други неща.

Били Хлапето, страхотна е Сончето, баткото също..., а аз ти харесах и кухнята с прозорчето към градинката...повредена съм, какво да се прави, живеем на 30 квадрата   hahaha Залъгалка ние ползваме само при приспиване и то напоследък и нея пропуска в много случаи. Инаеч я взима с ръчичка, разглежда я, подъвква я малко и я хвърля.

Аз още съм хремава и сега и кашлям, от стеклите се надолу секрети.  Sad Тази нощ и беба прохъркваше, но като й чистя носа - нищо не излиза кой знае какво. Дано да й няма нищо, на хайванчето.

Имах куп въпроси да ви питам, но сега се сещам само за един, който може, нека ми отговори, моля:
Режете ли ноктите на пръстите на крачетата на бебенцата ви? Как, кога, като спят ли? По колко пъти на седмица? Ползвате ли пила за бебта, върши ли ви работа (аз имам едни на Нуби, в несесерче с нокторезачка и ножица за бебнца, но нещо ме съмнява, че вършат работа и засега режа само с ножичката на чико).

# 95
шамЕнет аз ги режа на краката веднъж на две седмици горе-долу и само докато спи че иначе пада едно ритане. Много са ни странни ноктите на палчетата , растат малко нагоре.. пък пръстчетата са всяко с различно мнение , едно на долу едно на горе   #Crazy  дали ще се оправят  newsm78
Били хлапето лелее.. тя твоята хубосница направо си пълзи вече! Браво!Мен ме е страх да я слагам още на пода, че мокета не ми е от най дебелите и както си е свикнала да забива нос в матрака!?

# 96
  • Vaudreuil Canada
Аз още съм хремава и сега и кашлям, от стеклите се надолу секрети.  Sad Тази нощ и беба прохъркваше, но като й чистя носа - нищо не излиза кой знае какво. Дано да й няма нищо, на хайванчето.

Режете ли ноктите на пръстите на крачетата на бебенцата ви? Как, кога, като спят ли? По колко пъти на седмица? Ползвате ли пила за бебта, върши ли ви работа (аз имам едни на Нуби, в несесерче с нокторезачка и ножица за бебнца, но нещо ме съмнява, че вършат работа и засега режа само с ножичката на чико).

И ние похъркваме особено на цицата и също така не ни изглежда пълен носа Sad но вървим към подобрение.

Ноктите на краката режем с голям зор - обикновено се омайваме с телевизора - пила рядко ползвам само ако видя че съм направила някой ръб дето не мога с друго да го взема но са ни много меки ноктите и пилата ги разрошва направо. Режа ги веднъж на 3 седмици някъде.

# 97
  • София
Здравейте!
pontes, интересен казус наистина, щях да падна като прочетох - без брак, без книжка, без паспорт..., мъж грък (по-възрастен) и жена българка (невръстна!...) - като минете границата, пиши да ни държиш в течение, ако трябва ще ходатайстваме!

Еее, шамЕнет, ти ми оправи деня Joy Особено за "невръстна"-та ще черпя Wink Ще ти звънна от затвора да ми носиш цигари Laughing

Нокти на краката режа на 3-4 седмици, много са мънички и растат бавничко.

Били хлапето, дечицата са ти страхотни!!! А Соня направо ме впечатли, като голямо детенце гледа! И тази снимка в хамака е уникална!

Betty L., вече няма да говоря така Laughing Току виж с  времето се самоубедя, че и от мене има нещо в Алексаки Rolling Eyes

# 98
  • София
Момичета, хайде да направим една среща, на която да дойде И "старата " дружина - ШемЕнет, Понтес, Пешеходката, ДаниелаД...домъчняло ми е за вас.

# 99
Клеми, и на мен ми е домъчняло за теб - имам си една снимка с теб, с моя изрисуван от теб корем и с твоя облечен в оранжево корем, която ми стои на секцията и постоянно те гледам! Само да се оправя с тази хрема, че да не би да има все пак някакъв вирус.
Понтес, ми така де, ще будалкате умните ни граничари, а? Марш в затвора, и то в нашия, не в оня европейския на гръцко, че с този по-възрастния току-виж догодина пак сте изнесли някое българче. Все пак, няма да се стигне до чак такива ексцесии, спокойно.
ДаниелаД не влиза напоследък, но аз й имам телефона и мога да се пробвам да я убедя да дойде, но трябва да е някъде наблизо, сигурно.
както каза и Понтес, за пешеходката ще е трудно да се придвижва из града много далече, сега след премеждията, та може ние да се вдигнем към нейния район някъде?

# 100
Момичета, хайде да направим една среща, на която да дойде И "старата " дружина - ШемЕнет, Понтес, Пешеходката, ДаниелаД...домъчняло ми е за вас.
Това все едно аз съм го писала! Гласувам с две ръце!
Нокти на краката май само два пъти досега съм рязала Embarassed.  Ма те не растат хич бързо.
Ето ви едно видео най-после и от нас!
http://www.vbox7.com/play:23d557c3

Последна редакция: ср, 04 юли 2007, 11:29 от Betty L.

# 101
  • София
Ами може, стига да имам транспорт и аз, че пак съм без кола и съм с адския транспорт.  Mr. Green

# 102
И аз с такси ще се домъквам...

# 103
ЗДравейте момичета  Hug
Сега като чета, то много форумски бебчета посетиха вече Гърция  Mr. Green а ние на повече от 50 км. разстояние не сме мърдали с дребната. И по тоя повод да ви питам във кошничките ли ги слагате на път или вече са в столче. Ако гледам килограмите на столчето за над 9 значи вече може и да се пробваме, ама не знам дали е удачно  newsm78
От няколко дена правя неуспешни опити да накарам Буба да пие вода  ooooh! повече от 3 глътки на ден нямаме. Опитах с чай на Хип - йок  Thinking купих й сок на Хип и реакцията беше "Абе каква е тая отрова дето ми я даваш ???" Слава Богу изследванията ни са добре, храни се повече от добре, но аз не мога да се примиря с усещането че не поема достатъчно течности  Sad Дайте ми съвет моля, ако някой вече е минал през това, в тея жеги не трябва ли да пие т'ва дете  newsm78

# 104
  • Vaudreuil Canada
И по тоя повод да ви питам във кошничките ли ги слагате на път или вече са в столче. Ако гледам килограмите на столчето за над 9 значи вече може и да се пробваме, ама не знам дали е удачно 
Ние до сега бяхме в кошница - за тук също съм взела кошница - едва ли ще минем килограмите до август когато сме на море - всъщност тя е до 13 кила - съображенията ми да я предпочитам за дълъг път са че бебо пътува наопаки и като заспи леко му увисва главичката та съм по-спокойна, че при някое рязко спиране е по-защитен така пътувайки наопаки. На първо място държа на сигурността, иначе от финансова гледна точка не е особено рентабилно естествено.
Ами нали имаше оферта за парка Св Троица - и аз таман реших, че съм се класирала за среща пък може и въпросната стара дружина да видя - че само по интернет ви следях подвизите миналата година. Продължавам да ви тормозя да е в сряда или в четвъртък другата седмица ама нещо няма реакция.

Общи условия

Активация на акаунт