МНОГОДЕТНИ МАМИ 20

• 22 126
  • 389
  •   1
Отговори
# 90

Гледам и една нова мама iva. Добре си дошла, кажи нещо повече за семейството... дори не виждам откъде
си.
Омъжих се малко преди да навърша 17год когато бях на 21 се родиха Мони и Цвети когато бях на 23 Верето и млко преди да навъша 30 сее появи Ивко. Когато се роди Верето се преместихме от Габрово в София и започна купона няма баби няма дядовци няма кой да помага и трябваше сама да се грижа за  3деца на взраст под 3години. Не беше лесно но беше много интересно а и продъжава да бъде.

Забравих да кажа:
АДАШКЕ - ДОБРЕ ДОШЛА!  bouquet
Страхотни попадения си имате на дати! Laughing
Да и аз така мисля имаше голяма война на кой да бъде кръстена Вяра защото се е родила на рд-то и на двете баби бакрая я кръстих на сестра ми.  

# 91
  • Варна
наде, сложи им компрес с риванол в памперсите да ги успокои.
това с припадането го изпитвам през ден, като почнем да сменяме превръзки. господи, в такъв момент се чувствам първи звяр1

хелла, здравей, как сте?

# 92
Габи, радвам се, че момчетата са пристигнали без особени инциденти. Номерът с багажа май вече става обичайна част от пътуването със самолет.

Габи, отърва ги хубавите момчета в България, да видим габровските моми как ще им се зарадват!  Wink
Феичке,Lilibon   bouquet
Аз днес съм по-спокойна.Момчетата имат организирана  програма от дядо си JoyТака ,че няма да скучят.Днес Гого ще записва шофьорски курс,Стоян е в магазина на баба си ....А за момите...не знам...дядо им се кани да ги отваря.Притеснявал се човека,че нямат приятелки сериозни...все още Wink

Ще трябва да обсъдим - ще купим ли самостоятелен домейн или ще го оставим като субдомейн на моя сайт!
Милички, планирам да няма самостоятелен форум , а да си използваме този, за да има по-голяма посещаемост и други хора да се вдъхновят също да имат пълни къщи, сърца и живот!  Wink
Раде,зашо не пуснеш анкета във темата

Раде, справила си се прекрасно! Има ли как да сложим снимки на нашата гвардия, вместо на тези дечица?
Съгласна съм с Пешеходка,че трябва да има снимка и на нашите дечица.За целта имам едно предложение,но трябва да говоря със Стоян,за да го питам как мога да ви покажа един начин за фотопрезентация на Flickr.

nadiaeuro,аз знаеш ли какво правих с моите момчета.Още след първите дни на раждането започнах да ги забелвам п....е.Малко по малко ,малко по малко.Слагах във водата за къпане една идея калиев перманганат,колкото да стане много бледо розова.Направи ми впечатление ,че и тук в Испания в родилния дом,когао идва сестрата да къпи бебето първия ден в стаята показва как се забелва п...,наред с това как се превързва пъпчето и т.н....не пита знаеш ли,не знаеш ли.

Сега вече разбрах,пешеходке.Това ми напомни за едно тричасово висене в бърза помощ.Трябваше да направят на Давид изследвания всякакви...и точно тогава не искаше да пиша.Имаше и други деца....дадоха ни по едно шише минерална вода и....спокойствие викат....ще стане все някога ooooh!

iva, Hug Hug Hug

albena,и ти на нас bouquet

това, което виждам от сайта, е супер, но нито един линк не ми се отваря - изобщо не са ми активни. иначе много ми харесва това, което се вижда. мога само да си представя колко готини са и другите страници. smile3501 браво! аз сега започнах всяка вечер да искам дете  rotfImao ама не ми се отваря парашута. вика ми "ето го - спи в другата стая!" newsm48

тарзанка,по саита се работи,това е само дизайна,нали така Раде...за това не е активен
А вие с мъжо се стегнете...деца нне се правят в отделни стаи
luvbed

ivata,браво за кормуването!Само така!  bouquet

hella,скитосването тук се документира !Чакаме снимки!

маня  Hug здравей!

Лилибон Hug Новини някакви...Ще пишем ли до исп.асоциация?

Да свършвам,че откога се моткам...ту пред машината,ту със малките зверове,ту из кухнята....

При нас вали дъжд!Приятно е...така хубаво ухае въздухът...

Последна редакция: чт, 05 юли 2007, 11:20 от gaby_s

# 93
ЧРД на Жасмина - много здраве и хубави подаръци!!!

Добре дошла, Ива. Виждам, че и твоят син е роден на една и съща дата с баща си - точно както при нас.  Hug

Габи, при нас също вали, но е студено и не ми харесва.  Sad  Искам си слънцето. Ама май само аз се радвам на жегите  newsm78

Лилибон, как е Бебчо днес? Подадохте ли заявлението за класиране? Кое училище си харесва Калина? Моите се насочиха предимно към езикови гимназии като на първо място е английската. Не съм ги (раз)убеждавала - нека учат това, което им харесва.

# 94
Момичета,вижте какво прави испанското правителство...

...искам да покажа ТАЗИ статията на нашите български управници

2500 евро за всяко новородено на родители,законно пребиваващи в Испания...Казва се в статията...Испания има нужда от повече семейства и повече деца!

# 95
Здравейте ! Мислех да не се оплаквам, да стискам зъби за да не стана смешна с проблема си, обаче не издържам вече. Започнах да уча бебките да ходят на гърне smile3550Стана вече цяла седмица опитвам да им обясня за какво става въпрос ,но резултат няма. За Ивана гърнето е просто шапката и за в къщи.Хващала съм я ,че става от него пишка права и пак сяда. Боби от време на време прави нещо.По цял ден ходя и бърша clean Вярвайте опитах всичко за което се сетих - отрупвах ги с играчки,за да стоят на гърне, оставях ги в тоалетната, поставях ги даже на голямото, прежалих даже списанията си ,които са им любими, поощрявах Бояна с " гуши"  и я наказвах без "гуши" .давах и бомбонки -наградки- няма резултат.Чета тук-там мамите се хвалят -Махнахме го от раз . или  - До една седмица .Само се успокоявам ,че децата са различни.Ама и  моите не са глупави.  Само да знаете колко бързо научиха ,че давам от онова вкусно нещо като казват салам    bye bye bye bye bye bye  Здравей и добре дошла на Ива                 newsm59   Ч Р Д на Жасмина. Много здраве и щастливо детство bdbaloni                                                                                                                                     

# 96
Здравейте момичета!

Честит на рожден ден на Жасмина!!! Да расте здрава и щастлива! newsm59 Tada  ura bdbaloni
Аз не съм писала толкова отдавна...
Нямам извинение, знам, всички имат работа, задачи за вършене, деца за гледане....
Напоследък бях много на зор, проекти разни довършвах, тъкмо уж ги довърших - хоп! - пак съм закъсняла със сроковете за друг проект...
Та така. Междувременно големите деца заминаха на лагер вчера и вече се пекат на плажа на Приморско.
Малката само повтаря "Искам мойенце"  - сещате се - моренце иска детето, ама кой знае дали ще успеем да стигнем до морето навреме, преди да свърши лагера, че да сме всички заедно на плаж.
Искам да се оплача и от работата си, с надеждата, че поне вие ще разберете какво имам предвид.
Значи работя в държавна администрация - средно скучна работа, не много пари, но поне болничните не са проблем. (Проектите за които говоря са отделно - на частно, когато смогна,). Та последните две седмици така се случи, че първо се разболяха момичетата - голямата с бронхит, а малката "само" с 40 градуса температура. Взех болнични, за да си ги гледам аз, понеже свекърва ми с две болни няма да се справи. Обаче после мен пък ме хвана гаден чревен вирус - не можех да си стоя на краката от обезводняване, и дежурях в тоалетната. Хайде още една седмица болнични.
Предварително бях говорила с шефа си от кога искам да съм отпуска (12 юли) и уж нямаше проблеми, казва ми - айде подай молбата другата седмица. И ето, вчера (още в болнични) отивам до работата да видя какво ще правя с отпуската и шефа вика - "Ами то всички излязоха отпуска, няма кой да работи, докато не си свършиш преписките (15бр) не може"
Ха така! Аз излязох глупачка, че не съм си подала навреме молбата! Заради това сега може да не успея да се вместя в плана, дето сме си го измислили за морето. Иде ми да поискам 3месеца неплатен отпуска за гледане на дете, толкова ми е дожаляло да си ги гледам. Още повече сега няма градина, лагера като свърши - при баба си трябва да ходят, пак в София, те не обичат.....
Всички наоколо ме смятат за откачена - как ще взимам отпуска, само защото децата не искат ходят при баба си. Аз усещам колко им липсвам като не съм с тях. Градината, хайде, е по-различно - интересно е, играят с други деца, ами иначе - пак в апартамент, два часа игра навън и това е...
Нещо сбъркано ми се струва майките да  работят на пълно работно време. Ама нямам смелост да напусна. Имам само 1,5г трудов стаж, не знам мога ли да разчитам само на проектиране, заплатата на мъжа ми няма да стига за всичко, пък и в тази служба научавам доста полезни неща, запознавам се с много хора.
Извинявайте че ви натоварвам с моите проблеми, даже не съм сигурна че ми олекна много, но нали на празника говорехме за работещите майки - май трябва да продължим, и то не само с говорене, но и някакви действия да предприемем, за да можем по-ефективно да се справяме с разните задачи - домашни и служебни.

# 97
Нещо сбъркано ми се струва майките да  работят на пълно работно време. Ама нямам смелост да напусна.

Нещо сбъркано ли? Направо лудост. А разбрах, че освен държавната си доработваш и допълнително.  Shocked Идея нямам как издържаш!Евала! Мисля тази есен и аз да си потърся професионално поприще  Laughing

Мамче 3, не се притеснявай, бърши, мажи,  не ги насилвай децата, не им се карай и настина ще свикнат. Дори да излизаш навън не им слагай памперс-мисля, че е крачка назад. На моите също много, много рано съм махнала памперсите. Чета дебатите, мненията против ранното махане , но пак моята теория- по-добре да измия едно дупе акало в гърнето, отколкото омазано от памперс да почиствам. Кураж мила!

Габи, к`во правиш на машината?

Албенка, много трудно е да направиш снимка от близък план на толкоз дечурлига. Особено когата със съвместни усилия са направили такъв замък.  Laughing

Ива, добре дошла!   bouquet Дано не те засегна, но може ли да си смениш картинката(аватар ли се казва?) , защото я бъркам с тази на видната ни съфорумка-революционерка Червената Шапчица.

Да се похваля и аз: днес ми се наложи да прибера новата кола от Биллата, барабар с децата и покупките и всичко мина ОК. Уж отдавна карам, ама още ме е шубе при подобни начинания.

Маня, И ти си със сменен ник ,нали? Нищо не споделяш как минават дните ви? Иначе това което казваш за трудната работа на Радеток и аз си го мислих, но пусто нищо не разбирам от тези работи.

Раде, сърцат човек си! Нали не те засягат "празните" ни претенции?

Дива Пешеходке, аз на последните две не съм носила урина на 6 м., щото наистина твърде много се преуморих след мъките с първата. Joy

# 98
Честит най хубав ден на Жасмина!
Ива, радвам се, че се присъединяваш!  bouquet
Мама 3, никак не е малък проблема! И аз си спомням страшни мъки... Малкия го оставих да 2.5 години да узрее - писала съм и преди. Стана от раз и никога нито се е напишкал нито .....Няма задължителна възраст, просто детето трябва да е готово, а това не става когато на нас ни се иска....
Наслуки, тежък казус.... Не работя и не знам какво да те посъветвам в тази ситуация. Аз съм избрала да бъда с децата, но при теб има и сериозни доводи против... Няма ли начин от къщи да си вършиш поне част от работата - нещо такова....
Хела, аз съм ClanG, Дивна Кариса, Дивна Самка, Дивна пешеходка, Дива ирландска пешеходка. Еволюирам във времето и пространството и търся себе си. Ника ми, отговаря на моментното ми настроение - обикновенно предупреждавам, но понякога като яхна метлата и забравям  Embarassed. Извинявай ако съм те объркала!

# 99
Мама3, изобщо не се притеснявай - теорията на която аз вярвам най-много е че има подходяща възраст за отказване от памперса и тя е около втория рожден ден. Моите трима точно по това време свикнаха за по седмица-две. Може би има възможност и по-рано, но явно не винаги е толкова бързо и успешно. Важното е да са спокойни всички - ако ти си изнервена децата едва ли ще разберат с какво точно да те зарадват, въпреки че изглежда очевидно.
ЗлатоПерка, браво за шофирането! И аз съм много страхлива зад волана. А май ще се наложи да карам сама с малката до морето, ако изобщо тръгнем.
Относно държавната работа - за никого не е тайна, че  не е твърде натоварена. На това разчитах, когато захванах допълнителните задачи. Обаче с времето се оказа, че ако покажеш че можеш да работиш, работата ти сама се увеличава Wink , та сега шефа нещо ме е нарочил, че трябва да разбирам от всичко в нашата област.

# 100
  • преди Варна/сега Горна Оряховица
   bouquet   bouquet   bouquet  ЧЕСТИТО НА ПРАЗНУВАЩИТЕ И ПРАЗНУВАЛИТЕ   Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 101
здравейте мами
Днес в Русе се живее.

Дива Пешеходке-на мен ми казаха един трик имного лесно става.Вземаш стерилен тампон или стерилна марля,слагаш я в памперса,изчакваш едно пикане време и после я изтискваш в шишенцето.Няма празно,урината е стерилна и върши работа.Аз поне така правих вече 4 пъти.

мама3-и аз имам същия проблем,само дето моя син много добре знае ,за какво точно е гърнето,но сяда на него само и единствено когато той си пожелае.А това не е само с гърнето между впрочем.Няма сила ,която да го накара да прави нещо което не иска.Какво ще го правя незнам newsm78

Ива -добре дошла

gaby_s
-това не те ли притеснява #Crazy
"А за момите...не знам...дядо им се кани да ги отваря.Притеснявал се човека,че нямат приятелки сериозни...все още "
все пак дядо им-да не им намери някоя усукана баба Joy Joy Crazy

ЦОЦОЛАНКА МИ СЕ ГУБИ

# 102
Ани, това под подписа награда ли е ? За онази снимка с Джоузеф? Ще почерпиш ли?  smile3525

# 103
  • Варна
Момичета влизам само да ви почерпя за здравето на дъщеря ми .Днес става на 2 годинки.Утре ще пиша за събитието ,покрай приготовленията не ми остана време да се включа.
 Heart Eyes

# 104
Честит рожден ден на Жасмина! Да е жива и здрава! nbirthday
Леле, Сузи, страхотна торта! Откъде ги вадите тия картинки бре?Текат ми лигите.

Ива, добре дошла. Направо ти се чудя с 4 момчета, и то не съвсем големи. Браво на вас! Ще трябва наесен да си спретнем есенен празник и да се запознаем. welcome

Благодаря за съветите с нашите пишоци. Моята педиатърка каза с нищо да не ги мажа - само с риванол. Но вече й нямам вяра и съм взела едно мехлемче и действам, доколкото мога.  Ели, за твоите мъки се сетих вчера, и реших да се стегна. Викам си : щом другите се справят и аз трябва да успея. Само ме притеснява, че не успявам цялата главичка да забеля, а сега като ме няма пет дни, да не залепне пак. Не знам какво да правим. Дали да не ги заведем на уролог като се върнем. ooooh!

Относно гърнетата аз отскоро ги оставям без памперси през деня, но те изобщо не искат да седят на гърнетата, просто бърша след тях. Надявам се като отидем при свекърва ми два месеца да почнат да разбират какво става. Не си давам много зор. Вики я отучих на 1,6 после започна ясла и там пак се научи и после на 2,6 пак я отучвах. Проблема е във финансите само.

Наслуки, и аз работя държавна работа. Дадох Вики на 1,8 на ясла , за да тръгна, не заради заплатата , а заради опита. Е седях една година на 200лв заплата, носих си работата вкъщи, викаха ме когато бях болнични и накрая реших, че е време за второ бебе. Joy И сега мисля преди да ми свърши майчинството да се махна оттам и да търся нещо по-платено, хем да е в Младост, хем да е по специалността.  При такава заплата по-добре изобщо да не работя. На мен ми покрива само разходите. А нервите и всичко останало...

Утре заминавам за Свищов. Така че стискайте палци. Засега съм отличничка, само една проклета четворка, ама да видим там как ще е.
Целувки!!!!
txtloves

Общи условия

Активация на акаунт