МНОГОДЕТНИ МАМИ 20

• 22 113
  • 389
  •   1
Отговори
# 120

Пожелавам спорен и успешен ден от малко облочен но топъл Добрич!

# 121
Цоци, твоите постове ме изпълват с радост и винаги ме забавляват!!! Може да не пиша много често, но за сметка на това чета и ви се радвам на всички и нямам търпение да придобия правото да се присъединя към вас.

Кабо Алма, и твоят разказ в стил Керуак много ме изкефи, жалко, че моят мъж не е много по екстремните преживявания, иначе направо бих го замъкнала и аз на някой изоставен плаж. Simple Smile

Честит рожден ден на Жасмин, да е жива и здрава малката красавица.  bouquet

Лилибон,  Hug успешен ден и пожелания днес да сте по-добре от вчера, утре по-добре от днес и така нататък.

Мами, едно въпросче, че нещо съм изпаднала в размисъл. Споделете мнения за Дойче Шуле и Веда, от ваши впечатления и от мнения на приятелки. Ходим тук на една държавна градина в Младост, но съм много, ама МНОГО недоволна, всичките деца в групата ги пускат болни и неоздравели, и моят не може да изкара и една седмица здрав, а като си е вкъщи не боледува така. Няма никакъв контрол над болните дечица от страна на медицинския персонал в държавните градини и това е факт. Ясно ми е, че родителите са на работа и е трудно да намерят кой да гледа сополивото хлапенце, но не сте ли съгласни, че така вирусите все повече се разнасят и на другия ден още деца са сополиви и още родители се измъчват какво да правят, кой да гледа детето, лекари, лекарства, зарази вкъщи на другите деца и т,н. Една приятелка си записа малката в частна ясла наскоро и много се впечатлих, като ми каза, че всяка сутрин педиатър преглежда детето, преди да го приеме. Веднага си спомних как като заведох Косето за пръв път на градина преди година, още на първия ден, като го оставях, един угрижен татко остави момченце със зелени сополи, увиснали до устата, аха да ги оближе, а учителката дума не му каза. Еми, какво мога да очаквам. Толкова и ходим на тази градина, два дни там, и до края на месеца вкъщи. Много оплюх системата, но ми се иска нещата да са по-регулирани и по-нормални, и тъй като не мога да се преборя за това, просто ще опитам в частна градина. И така, поразтърсих се из интернет и мнения на приятелки, и тъй като ми се иска малкият да учи немски, май първият ми избор е Дойче Шуле. За Веда също имам добри отзиви. ЕСПА вече ми идват малко скъпички, не виждам какво повече предлагат от Дойче Шуле, затова тях ги изключих. И така, давайте идеи и мнения, ако в тази тема не е разрешено, направо на лични съобщения. Благодаря предварително.

# 122
Стела Мария, чувала съм хубави неща за частната ДГ Увекинд - пак с немски. Там провери ли?

Цоцоланке, как ти идат отвътре лирическите отклонения... Hug Много мило.

Вчера забравих да поздравя бъдещите осмокласници с чудесното представяне. Разказвайте сега кой накъде се е насочил. Кога излиза първото класиране?

СуперТеди, на срещата с Фандъкова при протестите за липсата на места в ДГ говорихме за твоя случай с Пепи - за молбата ти, дето е №1 и е неудовлетворена. Тя каза, че това трябва да се провери, но после се отплеснахме за по-общи проблеми и не изяснихме нещата докрай. Ако още не си намерила решение на въпроса, пусни едно запитване директно до Фандъкова, може и да има резултат.

радеток, аз и преди ти писах, че много харесвам визията на сайта. Ще ни е по-лесно, ако направо поискаш конкретни неща от нас - текстове ли да са, снимки ли, не знам. Ако имаш нещо конкретно към мен, пиши ми сега, защото след края на седмицата се отдавам на свирепо летуване и сама не мога да си хвана дирите.

тедивас, твоите мъже си ги издокарала с прически направо като за пречистване в Майка Ганга. Mr. Green (Чета една страхотна книга за Индия, затова са ми такива неадекватни асоциациите Laughing)

наде, не се притеснявай за пишоците на мишоците. Неприятно е, но минава. Като ги къпеш обаче, не пропускай да издърпваш кожичката, че има вероятност пак да зарастнат - и всичко отначало.
Браво за изпитите! Няма само децата от многодетните семейства да са гениални, я! И мамите стават за нещо!

ДжулиС, пълниш ми сърцето всеки път, като те чета.  bouquet За каквото и да пишеш.

наталия, Джо си е взел хляба в ръцете (и динята също), не го мисли.

габи, кофти работа да си еднодетна мама, а? Ама като си знаеш, че едни големи момчета превземат света благодарение на теб, по-лесно се понася.

Много моля всички болни да оздравяват. Не е време за боледуване. И майките са хора, все пак.

Добре дошли на новите мами!  bouquet
И по-смело, по-смело. Wink

# 123
Цоцоланче,Цоцоланче,как успя отново да ни накараш да се замислим.Как успяваш все хубави думи да кажеш...тъжните да развеселиш,болните да успокоиш.Да ни накараш да се чувстваме Богати ,Желани,Неповторими...!Слънце наше златно!Обичаме те! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

мама3,не се коси за дребни неща.Ще се научат децата.Покажи им,че не чакаш от тях кой знае какво,успокой се...те разбират много добро желанието ни на всяка цена да постигнем успехи,виждат раздразнението ни и правят напук...Гого пълнеше пелените до три годишна възраст...Стоян се научи преди него да ползва гърнето,а две години им е разликата.За Давид не ми се и спомня как стана...Тук децата-набори тръгват на една дата на Училище/казвам му училище,защото в един двор,но в различни сгради са 3,4 и 5 годишните-Предучилищно образование и 6,7,8,9,10,11 годишните-Начално уч.образование това между другото.Додо нямаше три годинки ,когато тръгна...Така де...не можеше да говори ,не знаеше да казва...А тук не е както в България лелката да ти преобуе детето,тук викат мама да го направи.А памперсите са забранени!След едно-две по-сериозни изцапвания ми казаха да си прибера детето у дома и когато се научи тогава да го върна в училище.Тогава започнаха мъките едномесечни Без да знаем са съществуващия аутизъм...Съжалих,че не съм го записала в частно училище.Разликата в плащането не е голяма...разликата е ,че в частното училище има лелки,както ги наричаме,които се грижат децата да са преобути и сухи и лекарски персонал.А уеб камерите дават възможност на родителите да наблюдават детето през целия ден от компютъра си...Stella Maria,това е моето мнение.Съвет не мога да дадам,защото не съм в БГ,ти ще си прециниш.
ЗлатоПерке,машината е компютъра,а то се знае какво правя на него...
Ани69,Браво!Чудесни снимки...Кога ще започнеш да ни даваш уроци  bouquetА за въпросът ти...Не,не ме притеснява това.Баща ми е такъв шегаджия,че изобщо не му се връзвам на приказките.Вчера рязали цял ден сливовите му дръвчета ,които си гледа за ракийката,а те са повече от 100 Дали ще имат време за разходки,как мислиш Цоцоланче,не се притеснявай и ти А от днес са и по зъболекари,без да броим шоф.курс на Гого
Наслуки,дано дамериш най-правилното решение ...не е лесно,но ще се справиш
Дидкеее,къде се покри и ти  Hug
suzi,вкусна беше почерпката.Благодаря!   bouquet
Наде,успех на изпитите!  Hug
Юлка,оздравяхте ли  Hug
Наталия,как успяваш...детенцето,което гледаш на колко е...  Hug
Кабо Алма,четох вълнуващия ти разказ на Дани...почти съм го навила за каравана под наем за другата ваканция...Така ще мога да ви пообиколя....ах,как искам да ви видя и да си побъбря с вас невиртуално  bouquet
кам4о,добре дошла при нас Hug
Велина,дано всички неприятности да са зад гърба ви!  Hug
Тедивас,чудесни снимки.Бебока много е пораснал Heart Eyes

Лилибон HugИве Hug и всички мами,които не съм споменала,прегръщам ви  Hug

мама3,може би това е разрешението...

# 124
  • Пловдив
Здравейте мами,

Цоци, направо ме разчувства!!!   bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

Да знаете че ви чета, дори и да не пиша и се вълнувам с вас - с радостите и проблемите ви!

Хайде казвайте резултатите на бъдещите 8-класници - че мен ме чака това от септември!

А за сайта - ами напишете текстове като гледате рубриките - за нас,  как да станем членове, контакти, банкови сметки, прояви - линкове към други медии отразили проявите.....

Знам че е отпускарски сезон - така че спокойно - ще го направим постепенно и вярвам да стане хубав и полезен!
Кабо - за хостването на сайта, аз ще поема нещата, но домейн ще му купим ли или да остане като субдомейн на моя сайт?

# 125
Здравейте, мили мами!  Hug
Цоцоланке - благодаря за хубавите думи - опитвам се да бъда конструктивна, и пиша само ако реша че мога да съм полезна с нещо (нямам време за друго), а съвети не давам - по скоро критика (от коректив винаги има нужда, дори да не си съгласен с него)
Julis - извинявай но България се пише винаги с главно Б - а в "шапката" на страницата има :скандинавчета, негърчета и едно представителче на монголоидната раса..., ако смяташ че приличаме на тях... (всъщност моите минават за скандинавчета, така че аз не се чувствам изолирана)
а за домейна - shalom.com,на който е публикувана страницата , доколкото знам значи "здравей" , обаче на ЕВРЕЙСКИ,...  надявам се че разбирате отговорността  на решението си!
Е от мен това - заминавам и едва ли скоро ще пиша - така че други критики няма да има   bouquet

# 126
за хостването на сайта, аз ще поема нещата, но домейн ще му купим ли или да остане като субдомейн на моя сайт?

Може ли да обясниш за неграмотните какви са последствията от едното или другото решение?

# 127
КОНСТАНТИН- Честит Рожден ден!  Да си жив и здрав и много успехи в живота и любовта.  Честит празник и на цялото ви семейство baloni

# 128
  • Пловдив
Честит Рожден Ден на Константин!

За съжаление Маня скоро няма да чете:
shalom е мир[/b] на евейски
dev е съкращение на development от английски и това си е моят сайт!

Каква ли отговорност се поема с development в домейна??????

Ами ако някоя мама от форума е омъжена за мъж от друга раса - тя не е от "нашите" ли? И децата и не ги приемаме????
Какво лошо има в това, че евреите като се срещнат си пожелават мир?!?!?!?!? От там се бъркаш че означава здравей. Да не говорим че единственото нещо, с което можем да се гордеем в историята си като българи от миналия век е спасяването на 50 хиляди евреи от газовите камери!!!! Хайде няма да говорим за антисемитизъм и каквато и да е друга расова дискриминация!

А за домейна: Цвете, ако не купим отделен домейн, сайта ще си личи, че е на моя сървър, и това не изглежда никак добре( не че моя домейн е лош, а просто става ясно, че не е купен самостоятелен домейн- 15лв) а ако купим ще е по-добре - това е моето мнение.

Малко ме няма по обясненията, така че виж пример: bg-mamma.com е домейн, а www.bg-mamma.com е субдомейн и на всички става ясно, че форума е част от bg-mamma.com

А и без това още не съм превела 15-те лева останали от тениските на Роза в касата на клуба - така че ако искате мога да ги използвам за домейн а фактурата ще ви я изпратя

Последна редакция: пт, 06 юли 2007, 15:26 от радеток

# 129
Здравейте! И този ден почти мина ,а аз още чета какво сте писали вчера.Най-вече наблегнах на портретите на М Ц Вече ви познавам по- добре.В шегичките има много истина(казал го е народа) а и М Ц ме кара някак си да и вярвам сляпо.Завидях и на Кабо Алма за пътешествието smile3508Аз и мъжа и сме май от една порода-живей за мига.Първични ,спонтанни ,нещо като -  пораснали деца.И снимчици нови и хубави видях.Теди и аз не мога да ги слагам(особено както показа М Ц тук и тук) Мъжо ще ги сложи и той както може.Наталката ,тя пък жената мама-мама.И в къщи и на работа все мама. supermama supermama supermama   И накрая едно интересно предложение за моя проблем с гърнето от gaby s( дано съм го изписала правилно) само се притеснявам ,че мъжо и той ще започне да пишка и ака в гащите rotfImbo Приятна вечер на всички. Забравих,БРАВО на Ани!!!

Последна редакция: пт, 06 юли 2007, 16:31 от mama3

# 130
А сега и от мен здравейте!

Снощи се събудих посреднощ и в душата ми едно такова влюбено-влюбено   Crazy
Последното, преди да заспя бяха постовете на Кабо и Мама Ц. Като се събудих, първите ми мисли пак около това...
Форума е не просто краста, форума е онова липсващо ми парченце от социалния ми (липсващ) свят. Искам да се виждаме...

# 131
Цитат
Наталия,как успяваш...детенцето,което гледаш на колко е...  Hug
Надявам се добре се справям,защото като дойде майката на детето да си го вземе той отказва да тръгва  Laughing Heart Eyes
На 2г.8м. Казва се Фабио,смес от 2 -ма чужденци,румънец и македонка  Grinning

# 132
  • Пловдив
Натали, или казвай как го гледаш или да ти пращам и моите Simple Smile)))))))))))))))))))))))))))
На лагер Wink))))))))))

# 133
Малко ме няма по обясненията, така че виж пример: bg-mamma.com е домейн, а www.bg-mamma.com е субдомейн и на всички става ясно, че форума е част от bg-mamma.com

А и без това още не съм превела 15-те лева останали от тениските на Роза в касата на клуба - така че ако искате мога да ги използвам за домейн а фактурата ще ви я изпратя

За еднократно плащане ли става дума? Не е ли абонамент, който трябва да се поддържа?

# 134

За еднократно плащане ли става дума? Не е ли абонамент, който трябва да се поддържа?

Не сам много запозната, но доколкото мисля се заплаща еднократно всяка година, но радето да каже...

Искам да си кажа мнението, ако може...Дълго време се говори за сайт на Пълна къща...Никой не изяви желание да направи такъв и Радето ,макар и тя със закъснение, направи нещо от себе си! Въпреки,че не е дизайнер, а програмист. Тя дава нещо примерно! Възможност за вариации съществуват - било като шрифт, надписи, снимки и пр. Постепенно ще пълним! В края на краищата съгласете се,че всичко става на доброволни начала, всеки си има и други задължения, нямаме въобще база, сграда, офис, където да ни е концентрирано всичко! Затова смятам,че при условие,че всеки дава от себе си всичко на доброволни начала - трябва само и единствено да се подкрепяме....Няма да казвам тук колко пъти Цвета е давала интервюта, ходила е по срещи, на които единствената цел е да популяризира нас, многодетните.....Заедно с Цвета(Алма) на срещи, Тв мероприятия ходят и другите бойни дружки - Галето, Шапчица, Тедитата, Сватята, Златната рибка, Оливети, а всички те преспокойно можеха да кажат - мен това не ме интересува, никой не ми плаща за да ходя тук таме и ще имат своето право! Та и сега със сайта.....Аз мисля,че трябва да бъдем отделно, да си платим за домейн, имаме хора,които разбират от дизайн, да помогнат на Радето, момчетата на Габи и те ще помогнат(няма само ракия да варят я), Пепи на Теди и той може да помогне, защото и той сезанимава с това.....Въобще...вместо да гледаме точките и запетайките, давайте да си запрятаме ръкавите, да работим, да си помагаме, да се критикуваме,когато има нуда от градивна критика,да се хвалими поощряваме, да сме единни и вярвам,че това наше единство един ден ще даде своите изобилни плодове! И ще видите,че тогава на всички ще ни е много, много сладко, ще си имаме допълнително самочувствие,ще осмислим още повече живота си, ще го обогатим и ...ще вървим само и единствено напред! Бидейки щастиви и доволни от постиженията си, това ще се предаде като емоция и положителна енергия и на семействата и децата ни и ще си бъдем наистина едни големи богаташи, и то щастливи богаташи, за които няма да важи приказката - И богатите също плачат.....Искам да не пропусна и всеодайната работа на  Юлето, както и шивашките умения на Наталка......

Та така...ще има грешки, но нека и да се хвалим и насърчаваме преди всичко! Който не работи, той недопуска грешки!

След морал и право от моя страна, ви желая едни хубави, приятни, слънчеви,прохладни и пълни с деца събота и неделя!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт