МНОГОДЕТНИ МАМИ 20

• 22 104
  • 389
  •   1
Отговори
# 195
Мами преди малко донесохо моторчео за утрешни рожден дена на Ивко ама сега не ми се струва толкова безопасен колкото казват в сайта и в магазина
Това е:  
Вие какво мислите?

# 196
Днес съм в неочаквано добро настроение и дори поканих няколко приятелки на питка. Досега все не смеех да му се зарадвам на човека и да приемам поздравления за него, сега какво ми стана2 С каквито и да е проблеми, тойй е тук и не бива да се лишаваме от хубавште моменти, каквото и да ни готи бъдещето.

Тези думи ги чакам вече 40 дена........Радвам се,че толкова скоро ги дочаках написани от теб! Само така...Независимо от всичко - Криси е вашето слънчице, Криси е вашата радост, Криси е вашата гордост, Криси ви преобразява, Криси събужда във вас неподозирани чувства и умения, Криси ви носи топлина ,а и ви принуждава вие да излъчвате още по-голяма топлина и любов! Криси е вашето щастие! Не знам колко ти е трудно, приятелко моя! Не знам какво е да сменяш превръзките и да гледаш раните на детето си, не знам какво означава да не можеш да го гушнеш силно и да го целуваш и мачкаш, не знам какво ти е на сърцето....Но знам едно....Криси ти дава сили всичко това да го правиш с много любов и усмивка на уста! Не унивайте, не се вторачвайте в болестта! Да, сърцето се къса когато Криси реве,а ти не можеш да помогнеш! Но Криси е до вас, бори се детето, силно е, не се предава, вие му помагате, има толкова хора,които са готови да ви помогнат с какво ли не, вярата,че един ден може да стане чудо и болестта да е минимална върху телцето на Криси, крепи много, медицината напредва....А и аз вярвам,че Криси не иска да вижда едно предало се семейство, защото самият той не се предава, а иска да живее и то да живее много! Помогнете му! Насърчавайте го в борбата му към живот! Нека сърцето ти прелива от радост и щастие! Защото Криси ви дава неимоверно много, дава ви искри за живот и на вас самите, прави ви по-добри, незнам далиго оценявате!

Затова - да не ти пука кой и как го е погледнал, как се е почудил на бинтовете, за съжалителните погледи, за упрекващите погледи, за несгодите, сълзите, болката, мъката и това да крещиш от безпомощност....Всичко това е нищо в сравнение с удоволствието и щастието да имаш този малък Кристиян в дома си и в сърцето си! А другите ти деца....Та нали около грижите за Криси ще ги направиш силни, ще ги подготвиш за предизвикетлствата в този живот...Така че се бори, скъпа майче, не заради себе си, а заради децата си......Защото си МАЙКА! МАЙКА на три прекрасни деца! На едното, от които цял форум копнее да даде помощта си за да го види и него щастлив, и теб с усмивка на уста!

Феиче, утре класирането, а????Чакам новини с нетърпение!
Карил, добре появила се! Днес поръчах 2 столчета за кола, т.е. 2 седалки по 31лв. от ДаНет - електронния магазин на бг-мамма за Рая и Йоан. Вили ще го таксуваме за 12г. и е извън закона. колата не ни е голяма - голфче е, но да се надявам,че ще се съберем......Казаха ми,че куриера ще излезе 4 лв. и мен ме устройва тази цена. Тук такива седалки са от 45лв нагоре. До края на седмицата трябва да ги получа. Поръчала съм и на племенницата си, която ще стане скоро на 4г. Пък иска ли ги закона, не ги ли иска...оставам с впечатление,че не ги иска тези седалки за големите, но...пусто чудо да се застраховаме....И да не дава Господ да чакаме те да ни спасяват децата! Но пък нищо не се знае!А вече, Наталия, закона е такъв,че вече бройката на колата съответства и на пътуващите в нея. Не както преди имаше деление на възрастни и деца....Сега е 1:1..Ако колата е за 5 човека - 5 човека - деца, възрастни, няма знаечние, както и няма да те спаси голям ако държи дете......То като знам ние колко хора сме пътували в нашата кола понякога.....чак ме е срам Embarassedот себе си......Решила съм да бъда изряздна обаче вече.....

Ивата, готова си за 4-то, готова си...незнам защо се опъваш.....Кога е изпита? А на Шапчица - нейният кога ли ще е ????

Теди, добра голяма фамилия! Да сте живи и здрави всичките и все такива снимки да имате вашата рода!

мами3 - успех с мъжа! И аз май скоро ставам работеща...Но редовната смяна както съм казвала много пъти - е убийство за майката с деца! Дано мъжете заемат по скоро своето място в семейството...а то е там, в семейството, с всичките му задължения и отговорности! Че моя докато започне да ми помага...те децата станаха 3 и сега помага перфектно...Дори едни приятелки са го обявили за - идеалният татко!

Деси, да дойда у вас да ти помагам...сега няма никой около мен! И в чест на това - че съм сама  вчера гледах племенницата, която ми каза - Диде, утре пак ще дойда у вас.......Ох, като знам,че и нея съм я кърмила.....и ми е още по-мила!И как да не я гледаш пак! Та деси...чакаме почерпка,че всичко около вас е нормално......Другият път ще напиша на 1 стр. - да се молим не само за всички наши деца,а и за техните майки!

Ива, ако не ви хареса моторчето...приемам подаръци да знаеш...ще ни хареса на нас! Супер подарък!Хубав празник утре!

Красим, пиши повече за вас - чрд, интересни данни и все такива.....Добре дошла!

Габи, и у вас ще дойда на гости...че ти сега си оставаш скоро саминка...Давид ще ти помогне обаче да не луднеш съвсем! Ще ти е верен другар и незаменима компания!

Ани, чакаме те, да знеш...Виж какъв клас се е оформил.....Госпожо другарко, нали ще бъдете добра към нас,че някой от нас може и по-бавно да загряваме...Тя Габи е майка-хакерка, Теди и тя около Пепи може да стане, ама аз разчитам на теб.....Че който не е раждал по-рано - така е! Няма големи деца -учители в къщи!

Сватеееееееееееее, после с ремонта и четката - у нас! Кухнята и банята питат за теб!Обичам те! Не се скапвай сега! ДРъж се, пък Дивна съвсем скоро и тя ще ти разкаже играта...като започне да пипа къде ли не и да ходи сама...В този ред на мисли...Йоанчо и той много е пораснал...Леле, кога се родиха, кога ги изгледахте.....Ужас! Вярно в съседите децата взимали 2 години за 1 ...толкова бързо растат......

Здрави нерви и никакви лоши случки не искам с всички вас! Горе главата! Ние, многодетните ,сме най-силни и можещи! Не че не падаме духом, падаме, но това е за да станем с двойно по-голяма сила и да бъдем 2 пъти по-борбени в този наш не толкова лек живот! Но пък сами сме си го избрали и нека помним,че този наш избор ни носи повече щастие и слънце в душите, отколкото мъка!

Подарък за всички вас, дано стопля душите ви:

Бъди звезда до края(Бъдете майки до края, до мозъка на костите си!)

Господи помогни на тези,
които се нуждаят от сила на духа и вярата.
Господи!

Ако сам изпаднеш в беда,
или губиш в нечестна игра,
недей, недей, недей се предава.
Попаднеш ли във нечисти ръце,
дори да чувстваш, че силни са те,
недей, нагоре не, не оставай.

Припев:
Бъди звезда докрая
във ада и във рая,
бъди звезда в живота,
бъди звезда във смъртта.

Ако някои подлец отстрани
се опита до теб да върви,
недей, недей, не му позволявай.
Следвай свойта голяма мечта,
вярвай и далеч да е тя,
недей, недей, недей се предава.

Припев:

Бъди звезда в простора,
сред милиони хора,
бъди звезда до края,
бъди звезда в любовта.

Припев:

# 197
 Rolling EyesИва,на мен никога нищо не ми се струва достатъчно безопасно.Мъжът ми искаше нещо подобно на вашето моторче,само че аз така и не се престраших.Обаче подаръкът е супер!!!

# 198
МИЛИ УЧЕНИЧКИ -утре започваме.Към 2и половина/дано няма промени до тогава/който иска на линия съм.

# 199
Здравейте момичета,знам с много неизвинени станах ама на ,лоша ученичка съм,не редовна  Laughing Laughing Laughing

Ели,честит празник за Криско и цялото семейство!Снимката е направо убийствена  Peace,голямо попадение.
Добре дошла на Красим  bouquet
Теди,благодаря ти мила за загрижеността,добре сме за сега. Hug
Виждам обсъждате помоща у дома,да ви призная направо съм бясна особено тези дни.Мойте хора у дома и те така ,никой нищо не ще да пипва,всички за всичко мен чакат.Направо вчера полудях и ми идеше да ги  #2gunfire #2gunfire #2gunfire наред,начело с таткото Mr. Green Mr. Green
А бе уча,казвам,мрънкам ,говорим,обсъждаме,резултат за 2 дни,след това старата песен на нов глас,направо лудвам.Ей на след малко свършвам работа,бягам в градината,от там на магазина,мъкна чанти по парковете за да си играе Еси.След това в къщи ,а там бомбардировка.До като оправя и сготвя дошло време да си лягам пък съм като изцеден лимон,на сутринта пак същата въртележка. Mr. Green #CrazyА ,НЕ МОГА ВЕЧЕ,!!!!От утре излизам в стачка,да и то денонощна.Това с дискотеките на Ива ми хареса,ще го практикувам в мойта стачка.
На оплаках се,за което се извинявам  Embarassed Embarassed.
Деси,чакаме само добри новини вече,хайде да свърши най-после лошото при теб. Hug

# 200
МИЛИ УЧЕНИЧКИ -утре започваме.Към 2и половина/дано няма промени до тогава/който иска на линия съм.

Ще се дразним с подпис Пълна къща в проснулутия(за правописа не съм сигурна, тук Сватята ще каже) и плъзнал из целия форум Мултиплей, а?

От утре излизам в стачка,да и то денонощна.Това с дискотеките на Ива ми хареса,ще го практикувам в мойта стачка.
На оплаках се,за което се извинявам  Embarassed Embarassed.

Приятна стачка! И весела дискотека, после да споделиш.....И тук оплакванията са без извинения....И на теб минаване на проблемите по-скоро....Чакаш ли ни след 24.7. със софрата.....

# 201
Ели честито за Криско-чудесен е.  добре дошла на Красим   Hug     леле Цоци откъде избликнаха тези думи , от къде този патос, тази поезия-другарко ти мъ умря/любим лаф на баща ми/ . smile3534    Неви има резултат от стачката ,но пак само за малко-не повече от седмица беше при мен резултата, но и той ми стигна. все пак трябва да  пробваме всичко... аз си мислех ,че само при мен е така- говоря, карам се ,  smile3514 те навеждат смирено глави и след 15 мин.- пак са си моите деца/ и мъж/- щури , разхвърляни......... smile3505 виждам,че ви е познато   newsm53   Ива моторчето е супер-баща ми беше взел подобна кола на баткото, но вече и видяха сметката и си стои на село.... Heart Eyes  не се притеснявай-давай повече самостоятелност.

# 202

Ивата, готова си за 4-то, готова си...незнам защо се опъваш.....Кога е изпита? А на Шапчица - нейният кога ли ще е ????

Лелеее...Днес бях на кормуване,но забравих да питам кога ми е изпита...Е и аз ако не съм Червена Шапчица Sad!!!Утре ще се обадя,и ще ви доложа,че без вашето стискане на палци,за къде съм?!
     Лилибон,направо ти се възхищавам,и на теб,и на малкият сладур,и на човека който така нежно е заспал до дребчо...Страхотна снимка!!!И като знам предисторията и,направо се чудя,аз за какво нервнича постоянно...Пожелавам ви лошите мигове да ги покрие забравата с прахоляк,и само тези снимки да напомнят за силата и нежноста на любовта към едно детенце!Аз отивам да си видя моичките,защото ми домиля...Приятна вечер!!!

# 203
Цоци,аз мога и още пет да гледам,ама вече не ми се бременее и ражда EmbarassedУтре пак ще се гледаме със Сашко №2 - харесва му на детето да е у дома.Даже и след като ги сплаших,че ще спи някой при мен - пак иска да стои у дома! Mr. GreenАма заспаха ли - заспаха! Peace
За дискотеките - ами това си е страшна терапия!
За разхвърляното в къщи и т.н. - и в нас го има,ама аз отдавна се отказах да се ядосвам и да викам....Примирих се май вече,че няма смисъл да си тровя само нервите!Това,което казва kaishka за наведената глава смирено - така ме досмеша,защото направо все едно моите деца ми описва и си ги представих с физиономиите,дето ги правят като им се карам Mr. Green
Днес си минах и БЧК-то и остава вече да се явя на най-важния изпит!Това страшно кормуване!Аз моята дата още не я знам,защото чакам двама от курсистите да ме настигнат по часове и ще ни насрочвали заедно дата...Та така!То ще се чуе Laughing
Айде лека вечер!  bouquet

# 204
      Да ви се оплача ли,да споделя ли,вече не знам какво точно да направя...От повече от половин година,водя бебчо при майка,да го гледа докато съм на работа,или по работа...След края на учебната година,и големите са при баба...И макар че все ме уверява,че децата дори и помагат,защото не е добре с нервите,и не може сама да излиза навмън,пък вкъщи сама по цял ден и тежи...Нещо нещата въобще не вървят!Няма ден без да ми се разсърди,по някаква причина,не минава пат в който да си говорим,и да не ми натекне каква лоша майка съм,примерно защото в къщи нямало супа за ядене,или не съм изпрала поредната пералня...А тя ги гледа децата пред телевизора,специално им го подари...Дори днес и на тренировка не ги е пратила,не разбрах защо...Не ги кара да четат,сервира им в леглото,купува им безмислици като карти юги-о,и така все аз съм лошата майка,пък тя най-добрата баба!Бебо не излиза на разходка също,и не се вижда със други бебовци,защото тя не може да излиза...И въобще?!Всеки ден в 4:30 ми се обажсда,да ме подкани да се прибирам,като че ли аз съм тръгнала друго да правя,и не пропуска да ми даде бебо да говорел с мен по джиесема,не че може да говори...Колко пъти съм и правила забележки,че ще му свари мозъчето,но тя като че ли нарочно го прави...Винаги въздиша тежко тежко,с такава досада,като се разбираме да ги гледа,и никога не ми се е усмихнала като ни види на вратата...Но иначе се води че много ги обича,и ни чакао с нетърпение...Днес вече не издържах,и просто не и проговорих,взех си детето и излязох.Смятам от утре да си седя у дома и да си ги гледам,и няма да и се обаждам.Дали съм права?!

# 205
ох Шапчице....много сложно.но така е защото бабите само гледат , ти трябва и да ги възпиташ по правилния начин. много си обичам бабите ,но особено баща ми все ми натяква защо им се карам на децата,защо това или онова, защо излизам някъде а не си стоя в къщи да си гледам децата-имам две вечери в седмицата  когато се прибирам по-късно......и така. все има  за какво да    tantrum  и на мен ми казва доведи ги при мен, а като ги заведа- след 1 час ...   smile3511  или просто ги оставя на майка и пред телевизора.. дано не станем и ние такива... smile3503

# 206
Хихи! У наше село - идентичен случай! Ама хич не се впрегам, ша знайш! Те затова и хич не се натискат, де!
Неви, ела у софийското поле да се вихрим заедно! Ако не те затруднявам, би ли дала пак рецепката за баницата от просо?
Свате, изложи се съвсем! ...проснулутия...
Ива, тези играчки никога не са съвсем безопасни - така, че просто повече внимание!
Ивата, не се коси - все някога ще дойде и нашият ден! До тогова - внимавайте пешеходци!
По повод столчетата -  в отчетната ми тема доста се дискутира въпроса. До 150 см., 36 кг. и 12 години... Тъкуванието не ми е ясно...но е задължително вече Sad! Ние купихме от Штъркел за около 50 лева за Каро - мекичко и подплатено със свалящо се калъфче. Имаше и едни по 30 но само пластмаса и калъфче, а за дълъг път не е удобно мисля. Но пък ние ще го ползваме доста, така че си заслужава инвестицията...
Лиленце - бонбонченце, да ти е живо и здраво момченцето! Цоци го е написала прекрасно - нямам какво да добавя!
Ние сме със астра - комби, но ни е тясна! Ще мислим разширение...
Наталче, се забравям да ти кажа - ходих на Илиенци но по евтино от 37 лева триколче не видях... Sad
Краси, добре дошла в нашата виртуална пълна къща! Пиши повече за вас и дай снимки да гледаме, щото сме любопитки...особено Цоци! Laughing

# 207
Ох, Шапчице  и Каишка - съчувствам ви!!!
 smile3505 и при мен не е розово положението с бабите - ние живеем при моите родители и постоянно мама ми натяква колко много ми помага за децата, а аз колко недостатъчно се грижа за тях. Нищо че излизаме сами с мъжа ми веднъж на два месеца, водя ги само аз на градина, взимам си болнични все аз..... Няма съмнение че ми помагат, но по-скоро в домакинството, а за децата - всичко си е наша грижа освен шоколадите и безкрайните играчки за 1 лев.
Преди няколко дни отидохме на купон извън София и сутринта в 8 без десет майка ми звъни на пожар - защо не сме се били прибрали още, тя трябвало да излиза, а сме й оставили само малката. Прибрахме се в 9 без 20, а тя излезе за работа в 9 без 10 - както обикновено. Ама такава сръдня беше - имах чувството, че просто иска да ми развали настроението от купона.
Айдеее - пак се оплаках, съжалявам.
Успех на мамите с кормуването - не е толкова страшен изпита - после е по-лошо като започне човек да кара сам.
Лилибон - честити празник - първите дни винаги изглеждат най-трудни, нататък все хубави неща ви пожелавам и здраве най-вече на цялото семейство.

# 208
СТОЛЧЕТАТА- http://www.dnes.bg/article.php?cat=2&id=38192
§ 28. В глава втора се създава раздел ХХV с чл. 137а - 137е:
"Раздел ХХV

Обезопасителни колани, защитни каски, системи за обезопасяване на деца

Чл. 137а. (1) Водачите и пътниците в моторни превозни средства от категории M1, M2, M3 и N1, N2 и N3, когато са в движение, използват обезопасителните колани, с които моторните превозни средства са оборудвани.

(2) Могат да не използват обезопасителни колани:

1. бременните жени;

2. лицата, чието физическо състояние не позволява използването на обезопасителен колан;

3. водачите на таксиметрови автомобили, когато превозват пътници в рамките на населеното място;

4. инструкторите - при управление на автомобила с учебна цел.

Чл. 137б. (1) Системите за обезопасяване на деца в зависимост от теглото на децата, за които са предназначени, се класифицират в пет групи:

1. група 0 - за деца с тегло под 10 кг;

2. група 0+ - за деца с тегло под 13 кг;

3. група I - за деца с тегло между 9 и 18 кг;

4. група II - за деца с тегло между 15 и 25 кг;

5. група III - за деца с тегло между 22 и 36 кг.

(2) Системите за обезопасяване на деца се подразделят на два класа:

1. пълен клас, който включва комбинация от ленти или гъвкави компоненти с осигуряваща ключалка, регулиращи и присъединителни устройства и в някои случаи допълнителна седалка и/или защитна преграда, и могат да се закрепват чрез нейната вградена лента или ленти;

2. непълен клас, който представлява цялостна система за обезопасяване на деца и може да включва частично обезопасително устройство в комбинация с обезопасителен колан за възрастни, който обхваща тялото на детето или задържа устройството, в което детето е поставено.

Чл. 137в. (1) Пътниците в моторни превозни средства от категории М1, N1, N2 и N3, когато са в движение, използват системи за обезопасяване, с които моторните превозни средства са оборудвани.

(2) За деца с ръст под 150 сантиметра, които пътуват в моторни превозни средства от категориите М1, N1, N2 и N3, оборудвани със системи за обезопасяване, се използват системи за обезопасяване на деца от пълния или непълния клас по смисъла на чл. 137б, ал. 2, съобразен с теглото на детето в съответствие с чл. 137б, ал. 1.

(3) В моторните превозни средства от категории M1, N1, N2 и N3, които не са оборудвани със системи за обезопасяване, не се допуска превозването на деца под тригодишна възраст, а децата на възраст три и повече години и с ръст под 150 сантиметра заемат седалка, която не е предна.

(4) В таксиметрови автомобили, които не са оборудвани със системи за обезопасяване на деца, деца с ръст под 150 сантиметра се превозват на седалка, която не е предна.

(5) Не се допуска превозването на деца в система за обезопасяване на деца, обърната в посока, обратна на нормалната посока на движение на превозното средство, когато тя е закрепена на пътническа седалка, с предно разположена въздушна възглавница, освен ако възглавницата не е деактивирана.

Чл. 137г. Системите за обезопасяване на деца трябва да отговарят на изискванията на Правило 44/03 на Икономическата комисия за Европа на Организацията на обединените нации или на наредба по чл. 138, ал. 4 относно одобряване типа на нови моторни превозни средства по отношение на обезопасителните колани и на системите за обезопасяване и за одобряване типа на обезопасителни колани и системи за обезопасяване.

Чл. 137д. (1) Всички седящи пътници на възраст три и повече години в моторните превозни средства от категории М2 и М3, когато са в движение, използват системите за обезопасяване, с които моторните превозни средства са оборудвани. Системите за обезопасяване на деца се одобряват в съответствие с чл. 137г.

(2) Пътниците в превозните средства от категории M2 и M3 се уведомяват за задължението да поставят обезопасителен колан, когато са седнали и когато превозното средство е в движение. Те се уведомяват за това по един от следните начини:

1. от водача;

2. от придружителя или от лицето, посочено като ръководител на групата;

3. чрез аудио-визуални средства;

4. с табели и/или пиктограма, поставени на видно място над всяко място за сядане.

Чл. 137е. Водачите и пътниците на мотоциклети и мотопеди използват защитни каски."
..."

# 209
Цоци, много добре си го казала..

Иве, на мен ми харесва таратайката и ми се струва надеждна. Ама нали знаеш - четири очи са нужни все пак.

Шапчице, на мен никой не ми помага, защото НЯМА кой. Но пък и каките ни са голеееми. Но ако майка беше жива\Бог да я прости\ сигурно също щеше да се чуди защо нямам супа в хладилника TiredВреме също не ми остава, макар че понастоящем с бебо ми е основния ангажимоОнТ. Mr. GreenМи ей на...мързи ме..Ако ми се готви - готвя, иначе сме на сухоежбина, поръчвам оттук, оттам и така..

аз съм със СЕАТ ама като сложа седалката на бебо, двете каки отзад едвам се натъпкват, те са са по-едри от мене...е, аз не съм едра де..ама ТЕСНОТИЯ ви казвам..не става, искам ВАН или комби..А пък и багажника е запълнен с количка, ...трудно се пъхаме. Tired Tired

Общи условия

Активация на акаунт