Недоносени деца - 2

• 23 576
  • 339
  •   1
Отговори
# 105
Viki_76, браво! Вики ни удари от земята направо  Joy! На 25ти и ние сме на консултация, но подозирам, че вашите резултати ще догоним доста по-нататък. На всичкото отгоре маймуната не ще да пие мляко, както преди. От кашата и пюрето си изяжда добро количество, но с млякото си прави гаргара. Накрая му остават по едно 50-60 милилитра и започва да се лигави. Дърпа шишето и го блъска, смее се, разсейва се...Взема го с ръце и го използва за чесалка за зъбите. Преди имаше страхотен апетит, а сега какво става!? Дали не е от зъбките или пък от жегите - само се чудя тука. Скоро май ще го почвам с месото.

# 106
здравейте!!!   да   ви   се   похваля   ЖОРКО  е  добре  и  наддава  ве4е  е 1 кг  и  половина.   Hug   Hug Simple Smile

# 107
Гери,както се вижда нещата се развиват добре. newsm51
Искам да ти пожелая,на теб и бебчо всичко да продължава така и в най скоро време да се гушкате сладко-сладко  bouquet

# 108
Браво на юнака!!! Все така да продължава и скоро да го гушкаш вкъщи!  Hug

# 109
ТО4НО  ТОВА  ИСКАМ  !!! ДА СИ ДОЙДЕ СКОРО  ЗА ДА СИ ГО ГУШКАМ НАИСТИНА  МНОГО  МИ  ЛИПСВА

# 110
  • София
Здравейте,ТК
Казвам се Ива на 14.06.07 родих мойте двама сина Ради и Ники/2200 и 1950/родиха се в 33г.с.Раждането беше планувано секцио но мина нормално защото имах пълно разкритие като отидох в ТК.докторите каза че имам късмет с това раждане заради дробчетата на децата.Бяха в ковьоз но дишаха сами.След 22 дневен престой ни изписаха.Надявам се да ни примете във вашите редици.
Бихте ли ми казали кога трябва да заведа децата на ортопед и кога трябва да направя първите васини?Не че нямам педиатър но тук във форума научих много повече от колкото от лекарите.

# 111
 Heart Eyes много стискаме палчета за теб и за бебока. Заповядай в нашата темичка - там сме все отбор юнаци. И само кураж - на мен акушерките като идваха да го теглят ме поглеждаха със съжаление и ми викаха " Аууу, ми то какво е мъничкоо". А аз се понапервах малко и им казвах " Може да е малък, ама е само мускули". Не се отчайвай, не си сама.

# 112
Това е за Гоца и който друг се нуждае  Hug

По принцип имунизациите при недоносените трябва да се отложат и да се започнат когато детето премине двумесечна коригирана възраст (пояснението по долу).Ето извадка от наредбата за имунизациите точка Противопоказания за имунизация с ДТK:

6. Недоносеност:
    6.1. недоносени деца с клинични и параклинични симптоми за
интравентрикуларен кръвоизлив не се имунизират до 6-месечна възраст;
    6.2. здравите недоносени деца се имунизират след навършена коригирана
двумесечна възраст, т.е. два месеца след определения термин за раждане (напр. при термин за раждане 20.IХ.1992 г. и раждане на 20.VII.1992 г., детето може да се имунизира след 20.ХI.1992 г.);
    6.3. деца с много висок риск (родени с тегло под 1500 грама) се отлагат
от имунизации до навършване на 6-месечна коригирана възраст; при тези деца не се провежда имунизация срещу коклюш;
    6.4. недоносени деца с клиника на неонатален сепсис не се имунизират до
6-месечна възраст;
    6.5. недоносени деца с клиника на бронхопулмонална дисплазия не се
имунизират с ДТ преди навършване на едногодишна възраст; тези деца могат да бъдат имунизирани с другите ваксини, изисквани през първата година след раждането, след предварителна консултация с неонатолог.
    Времето за провеждане на имунизации при децата по т. 3, 4 и 5 се
определя след консултация с педиатър от специализирана практика. огато се касае за отлагане на имунизациите за срок до 6 месеца, отлагането се извършва по реда на чл. 20, ал. 2. Отлагането на имунизациите за срок над 6 месеца се извършва по реда на чл. 20, ал. 3, като в областната комисия освен педиатър се включва и неонатолог.

Решението за отлагане до 6 месеца по временни медицински противопоказания се определя от личния лекар.
Kогато се налага отлагане на плановите имунизации за повече от 6 месеца след определената за тях възраст се изисква преглед от специализирана комисия (обикновено към Детските отделения във областните градове) и се издава протокол.
Ето извадка от Наредбата за имунизациите:

Чл. 20.  (1) Задължителните имунизации и реимунизации могат да бъдат отлагани при наличие на медицински противопоказания съгласно приложение № 10.
(2) Отлагането по медицински противопоказания се извършва от лекарите по чл. 15, ал. 1 и се отразява в обменната карта на новороденото и в ЛАK на лицето, отложено от имунизации.  Отлагане от имунизации се допуска за неповече от шест месеца.
(3) Отлагането по медицински противопоказания за срок, по-дълъг от шест месеца, се извършва с решение на областна специализирана комисия.
(4) омисията по ал. 3 се определя ежегодно със съвместна заповед на директора на регионалния център по здравеопазване (РЦЗ) и директора на РИООЗ и включва епидемиолози от РИОKОЗ, педиатри, невролози и инфекционисти.  Председател на комисията е представител на РИОKОЗ.  В работата на комисията председателят има право да привлича за участие и други специалисти по профила на заболяването, по повод на което се предлага отлагането.

# 113
Здравчето е права - в Първа градска като отидох на следващия ден след като преместиха там Ани, прословутата и прочута д-р Ранкова ни каза, че неможем да я видим. После разпита какво работи съпруга ми.......
Виждам, че осъждате моята "любима" доцентка. И аз се сблъсках с нея и бяхме подложени на разпит също, но резултата беше, че не пожелах да давам каквито и да е подкупи на толкова нагъл човек и затова 2 седмици не видях детето си. Когато трябваше да я изпишат пак имаше скандали. Казаха ни четвъртък да отидем да си я вземем, обаче като цъфнахме там излезе въпросната "доцентка" и нагло каза, че не сме разбрали правилно и няма да изписват Веси. Явно искаше пари и петък се повтори същото. Събота и неделя никой не благоволи да каже какво става с детето в понеделник не издържах подмазах се на това "животно" подобаващо и едва след това във вторник ненадейно в 10 сутринта казаха да отидем да си я приберем.
Наскоро повдигнах темата за наглото държане на доцентката и затова, че е забранено да се носи кърма там и да се виждат децата пред компетентен човек от МЗ на една кръгла маса и ми беше отговорено - "Аууу така ли?? Ми тя много добър човек, това което казвате не може да е истина" - Както се казва глас в пустиня.

# 114
Здравйте, и то мен   bouquet
Хора да вземем да направим нещо по темата 1-ва градска.И мен ме питаха какво работя и дали не мога да им подаря принтер например, но с детенце не съм имала проблеми слава богу/освен че ни казаха че е с ингвинала херния тя си я открих сама в къщи/.Но... говорих с няколко майки , чййти дечица са били там и бях потресена, едното момченце да го изписали 2300г, а е 2100г. едно друго момченце е било прието на следващият ден в неонатологията след като е изписано от 1-ва градска - защото не можело да диша и направо се отпуснало и посиняло в ръцете на майка си  #2gunfire  #2gunfire  #2gunfire.Не знам защо тази мами сами не пишат тук, мисля че ни четат.Но за безумията там трябва да се знае.
Искам да ви попитам някой ходил ли е на гимнастика при Тонев и имало ли е ефект.Че нас ни пртиха там, а чувам че гимнастиката била много лека и нямало ефект.Споделете мнения .
П.П И още нещо - ние за очичките ходим при др.Чернодринска в МЦ-Висус -някой ходил ли е там?

# 115
Здравйте, и то мен   bouquet
Хора да вземем да направим нещо по темата 1-ва градска.И мен ме питаха какво работя и дали не мога да им подаря принтер например, но с детенце не съм имала проблеми слава богу/освен че ни казаха че е с ингвинала херния тя си я открих сама в къщи/.Но... говорих с няколко майки , чййти дечица са били там и бях потресена, едното момченце да го изписали 2300г, а е 2100г. едно друго момченце е било прието на следващият ден в неонатологията след като е изписано от 1-ва градска - защото не можело да диша и направо се отпуснало и посиняло в ръцете на майка си  #2gunfire  #2gunfire  #2gunfire.Не знам защо тази мами сами не пишат тук, мисля че ни четат.Но за безумията там трябва да се знае.
Искам да ви попитам някой ходил ли е на гимнастика при Тонев и имало ли е ефект.Че нас ни пртиха там, а чувам че гимнастиката била много лека и нямало ефект.Споделете мнения

Явно за Първа градска може и книга да напишем!  Laughing Добре че Ранкова излезе отпуска, та да изпишат Мартин, защото иначе незнам и нас колко щеше да ни разиграва и да си иска какво ли не!  Peace

Ние ходихме при Тонев и споделям това, което са ти казали! Ефект никакъв! Гимнастика за 10мин!   Shocked Тогава педито ни насочи към Чавдаров в Красна поляна!  Hug Там вече нещата стоят по съвсе различен начин!  Wink

# 116
ЗА Чавдааров -какво направление ни трябва?Става ли талон 23 или трябва за невролог?

# 117
ЗА Чавдааров -какво направление ни трябва?Става ли талон 23 или трябва за невролог?

Невролог! Талон номер 3 с код 10! А самия Чавдаров преглежда само срещу заплащане във вторник! Предварително записан час!  Peace Ако се интересуваш, ще ти пратя на лични!  Wink

# 118
Zoia_Alex,  Операцията на Теа за страбизма/кривогледството я прави д-р Чернодринска, но в Александровска болница!А иначе сме ходили на контолен преглед преди и след операцията във "Визус" и доколкото имам наблюдения има доста родители  на недоносени дечица, правещи прегледите им там...аз лично на този етап съм много доволна  Peace
Здравче Hug, здравей мила! Heart Eyes

# 119
Гоца  welcome, а децата са много сладки, как са се гушнали бебоците малки hug

Общи условия

Активация на акаунт