Недоносени деца - 2

• 23 574
  • 339
  •   1
Отговори
# 90
абе, как по света може, в бг не може  Shocked тук няма ли вируси и бактерии  newsm78 щото ме пускаха 24 часа, кога искам да ходя. бащата беше с ограничение от 8 до 22 часа мисля. баба и дядо, като бащата. има си и помещения за спане на майките, като сестрите ни викат по телефона, като се събудят бебетата. храна ни се полагаше също. разполагахме и с помещение с помпи за изцеждане. преди да ни изпишат с малките ме питаха дали искам пробно 24 часа да остана сама с деца, без сестри и лекари, да видя как ще е. това е нещо много добро като идея, защото едва тогава започваш да се сблъскваш с много неща и имаш възможност да попиташ за тях, а не вкъщи да се чудиш какво да го правиш мъничето.

# 91
Мен пък (да не повярвате) ме пускаха всеки ден дори и по 2 пъти се случваше. Неонатоложката (шефката) искаше да го кърмя. Е резултат, нямаше никакъв, но поне опитахме. Не знам дали това не се дължи на факта, че мъжа ми изтърси торбите с "приказките" там. Понеже тя предния ден му беше казала "Детето ви е добре, ако изобщо ви интересува!" #2gunfire Това го беше засегнало доста. Както и да е на другия ден вече всеки всичко го интересуваше Mr. Green. А докторицата беше възкликнала "Ооо, да не правите дарение?"  #2gunfire Но Тери не стоя много в кувиоза - на третия ден го изкараха на креватче. Спомням си, че тогава от местната кабелна ТВ правиха репортаж за Неонатологията - правиха водосвет и т.н. Бяха снимали и Тери. И поредният парадокс - бяха го сложили в кувиоза за единия кадър и за следващия пак него бяха сложили в креватче. Понеже другото детенце в кувиоз беше от ромски произход. Дискриминацията в нашата болница е на 6. Офталмоложката също мърмореше как й било станало мъчно за него - "как точно на това хубаво детенце?!", как била прегледала още 2-3 циганчета, а на тях им нямало нищо. Което ме подразни. Един лекар не бива да прави подобни коментари. Извадиха и новите - хубави детски чаршафчета за снимките, а после ги прибраха. Не, не знам какво повече да ви кажа, но тази нашата държава скоро няма да се оправи.

# 92
абе, как по света може, в бг не може  Shocked тук няма ли вируси и бактерии  newsm78 щото ме пускаха 24 часа, кога искам да ходя. бащата беше с ограничение от 8 до 22 часа мисля. баба и дядо, като бащата. има си и помещения за спане на майките, като сестрите ни викат по телефона, като се събудят бебетата. храна ни се полагаше също. разполагахме и с помещение с помпи за изцеждане. преди да ни изпишат с малките ме питаха дали искам пробно 24 часа да остана сама с деца, без сестри и лекари, да видя как ще е. това е нещо много добро като идея, защото едва тогава започваш да се сблъскваш с много неща и имаш възможност да попиташ за тях, а не вкъщи да се чудиш какво да го правиш мъничето.

да аз останах една ''пробна '' ве4ер преди изписването,даже можеха да бъдат и пове4е ако аз пожелая но все пак това ми беше 2-ро дете и реших ,4е няма нужда....
тази липса на контакт според мен стресира излишно и /допълнително Sad /мъни4етата и техните майки....и наистина тукашните вируси и микроби едва ли са по разли4ни от българските Wink

# 93
тукашните вируси и микроби едва ли са по разли4ни от българските Wink
О ,може и по-различни да са WinkВ Германия оперираха детето ми,в болницата бях с дрехите си отвън и обувките ,по които пет дена преди това не беше полипнала и прашинка,та изобщо не се бях сетила да ги измия,чак в болницата вече мъжа ми вика:-Погледни си обувките,не са мръсни,а при нас от вкъщи до следващата пряка ,ако са черни ,то вече са станали сиви Mr. GreenДетето ,излизайки от упойка,повърна на пода.Аз ,естествено ,взех една кърпа,точно за това оставена в шкафа ,който м/у другото беше пълен със всякакви принадлежности за бебе и неговия тоалет,та бършейки,по нея не остана нищо мръсно ,освен това което бършех Wink,а пак казвам,бях си с обувките отвън.Та нашите бактерий и вируси,сигурно са същите ,но много повече на брой Peace

# 94
здравейте на всички мами и техните бебоци!!!и аз да се запиша  тук! РАЛИЦА се роди  на 30.10.2006г./в края на 32гест. седмица  / - само 1950г и 45 см.Сега е около 8700 и 74 см!!! нека всички деца са здрави и много да радват мама и татко!!! Hug

# 95
vani_80, добре дошла!  bouquet Още едно скорпионче в отбора! Да ви е жива и здрава Раличка! И да ви слуша!  Wink

# 96
  • Габрово
Здравейте от мен   bouquet. Моля да ни приемете при вас, нашия Теди се роди в 32г.с., 2,1кг. Не можа да разгърне сам дробчетата и близо месец беше в кувьоз, на апаратно дишане беше около 2 седмици и му правиха 2 пъти процедура със сърфактант. Изключително съм благодарна на неонатолозите в Плевен, въпреки че беше далеч от нас и ходехме да го виждаме рядко, вярвам че те спасиха детето ми, защото в Габрово почти нямаше шанс. Въпреки всички перипетии Теди расте почти без проблеми, вече е на 1 годинка и прави опити да ходи и говори. Много слънчево детенце е.

# 97
Момичета, мислите ли че нашите бебчета /недоносените/ стават по-глезени. Тъй като ги обгрижваме и им треперим повече  newsm78
И да ви се оплача, днес бяхме на консултация и сме наддали само 100гр/7200 кг сега/ за последния месец. Много се сдухах  Cry . Тъкмо вчера се похвалих че наддава добре в "да се запознаем" а то какво стана..

Последна редакция: вт, 10 юли 2007, 15:25 от polkam

# 98
на 6 месеца бебетата наддават по-малко, не се притеснявай  Peace за моите деца мога да кажа, че изобщо не са глезени, а и аз никога не съм гледала на тях като на недоносени деца. гледани са като доносени  Peace

# 99
  • у дома...
Здравчето е права - в Първа градска като отидох на следващия ден след като преместиха там Ани, прословутата и прочута д-р Ранкова ни каза, че неможем да я видим. После разпита какво работи съпруга ми. Каза ни да помислим за дарение за болницата. И като разбра, че е полицай ни каза че веднъж седмично можем да виждаме Ани (показваха ни я за не повече от 30 секунди - нямахме време и дзак да кажем). И ни продаде нейната книга с пътеписи от екскупзиите и по света за 20 лв. при положение че в интернет се продава за 8... Та си купихме свижданията... Няма да ви казвам обаче колко мърлява водеха Ани при нас. А и я заразиха с бронхопневмония /вътрешноболнична инфекция - от достоверен източник потвърдено/ та ни я изписаха хремава, след като три дни ни казваха "утре ще я изпишем, във вдругиден..." и накрая Ранкова звъни и вика "Ама вие няма ли да дойдете да си я вземете"!!!!! Така бях припалила, че мъжо едва ме удържа да не ги оскубя... А и никой не ни предупреди за хернията, та стана лошото - изгубихме яйчник... Просто има лекари и доФтори!

# 100
Каза ни да помислим за дарение за болницата. И като разбра, че е полицай ни каза че веднъж седмично можем да виждаме Ани (показваха ни я за не повече от 30 секунди - нямахме време и дзак да кажем). И ни продаде нейната книга с пътеписи от екскупзиите и по света за 20 лв. при положение че в интернет се продава за 8... Та си купихме свижданията...

Уфффффффффффф!  Sick Явно никак не се е променила!  #Cussing out А по това, което ти описваш явно е станала още по-нагла и безочлива............  ooooh! #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 101
олеее ужас. тази как е оцеляла  #2gunfire

# 102
Здравчето е права - в Първа градска като отидох на следващия ден след като преместиха там Ани, прословутата и прочута д-р Ранкова ни каза, че неможем да я видим. После разпита какво работи съпруга ми. Каза ни да помислим за дарение за болницата. И като разбра, че е полицай ни каза че веднъж седмично можем да виждаме Ани (показваха ни я за не повече от 30 секунди - нямахме време и дзак да кажем). И ни продаде нейната книга с пътеписи от екскупзиите и по света за 20 лв. при положение че в интернет се продава за 8... Та си купихме свижданията... Няма да ви казвам обаче колко мърлява водеха Ани при нас. А и я заразиха с бронхопневмония /вътрешноболнична инфекция - от достоверен източник потвърдено/ та ни я изписаха хремава, след като три дни ни казваха "утре ще я изпишем, във вдругиден..." и накрая Ранкова звъни и вика "Ама вие няма ли да дойдете да си я вземете"!!!!! Така бях припалила, че мъжо едва ме удържа да не ги оскубя... А и никой не ни предупреди за хернията, та стана лошото - изгубихме яйчник... Просто има лекари и доФтори!

Confused Sad Confused

# 103
  • Варна
Здравейте!
Вчера бяхме на консултация. Вики вече е 8.750кг; 73см. Биха ни и ваксини (полиомиелит - 2-ри прием и ДТ (без коклюш)).  Държа се мъжки на 2-те боцвания - дори не се разскимтя Simple Smile

Относно адаптацията при изписване на бебоците - във Варна също има практика ако майката иска, да влезе в болницата за 2-3 дни (като се заплаща по 45лв/ден ако не се лъжа - вече не помня точната цифра), за да свикнат майка и бебе един с друг. Аз се възползвах от това, защото в началото адски ме беше страх "да не го счупя", а и да не започне да сваля тегло (няколко дни преди да кажат, че е готов за изписване беше свалил 70гр, което на фона на качването с 30-40гр на ден ми се видя много).
А, и да не забравя - добре дошли на radostina33 и vani_80   bouquet

# 104
Малееее, кви са тия неща, дето разказвате, бре хора!? Защо не изринат тая сган от неонатологиите с лопатата. Не, че и тук въпросната персона с "дарението", за която ви споменах не си прави каквото поиска. В отделението май единствено тя е неонатолог, всички други са педиатри. Чувала съм от няколко поколения жени как им е задържала децата в болницата под предлог, че им има нещо за да й се плати  #2gunfire. Яд я е, че акушер-гинеколозите обират всичките "овации" и се качва на врата си само и само да прибере някой лев. Наскоро уволниха дисциплинарно една добра гинеколожка (заради нея), която подучвала майките да си вземат децата срещу подпис. Явно й се е нагледала през годините на простотиите. Когато аз родих гинеколожката все още беше на работа. Веднъж ме срещна по коридора (някъде на 10тия ден от престоя ни в болницата). Попита ме "Абе, вие още ли сте тук? Защо не си ходите?". Когато й казах, че Тери не наддава тя само възкликна "Божееее!". Аз се зачудих, но след това като чух какво е станало ми се изясни. Май го разказах малко объркано, но не ми се ще да споменавам имена.

Общи условия

Активация на акаунт