Недоносени деца - 2

• 23 583
  • 339
  •   1
Отговори
# 120
Момичета НЕ ХОДЕТЕ при Чернодринска и майка и Алексиева Peace

# 121
Гоца  welcome, а децата са много сладки, как са се гушнали бебоците малки hug

ivi2000  ама и твоите са едни кукли..... Heart Eyes

# 122
здравейте на всички мами и техните слънца!!! Simple Smile
Добре дошли на новите мами!!!  welcome bouquet Hug Hug
Ние вчера бяхме на консултация!!!Ралица е 8600 и 73см!
бихме две ваксини-трета хепатитна и имовакс полио/трети прием/.малко закъсняхме ,защото миналия месец имаше зачервено гърло и малко кашляше.иначе е мъжко момиче!не плака!
гоца-аз заведох малката на ортопед в края на 4 месец.Имунизацията,която се прави в първите 24 часа след раждането-против хепатит тип В и туберкулоза  -  при нас е направена на 20 ден след раждането/или на 11 ден извън кувиоза/.втория прием на хепатит тип В - вече я прави педиатърката - 1 месец след първия прием.нашата педиатърка каза ,че на недоносени бебета ,не се слага ДТК/ЗАРАДИ КОКЛЮША/ до навършване на една годинка. А Полиомиелита го почнахме на 5/три месеца-коригирана възраст/.
ох сташни неща прочетох за 1 градска!!! Mr. GreenНие сме изкарали голям късмет!!!че не са ни превели там!!!нас ни изписаха заедно и имах право да виждам бебето си всеки ден по 30 мин/докато беше в неонатологията.След като я изкараха от кувиоза ми я носеха по 6 пъти на ден /по за един час/-за да я кърмя  - а тя само спеше и аз само си я гушках!само това ми даваше сили,защото доста трудно почна да наддава!!!

# 123
Аз да си кажа мнението за Тонев и Чернодринска. И от двамата съм доволна. При Тонев ходихме 2 месеца и не мога да кажа дали има отрицателен резултат, положителен имаше, но нямам база за сравнение. А за Чернодринска имам добри впечатление от 3 -те прегледа на Веси, но тъй като тя е наред с очите /слава богу/, не знам доколко е добра с проблемните деца. Иначе беше мила и любезна. Тонев винаги е бил мил към нас, даже помогна и на мен защото когато ходехме при него аз бях със счупен крак и той не ме остави на мира докато не почна рехабилитация. Но както винаги всеки един си гледа от неговата камбанария. Както знам споменатите доктори са едни от препоръчваните на деца лежали в Неонатологията.

Последна редакция: чт, 12 юли 2007, 14:53 от УФСЪ

# 124
Хора да вземем да направим нещо по темата 1-ва градска....
Нали ви казах зададох въпроса ребром, поне този със свижданията, защото по нормативни правилници след като детето е извън кувиоз и е в болница за до-отглеждане само, можеш да го виждаш и кърмиш. Това го каза експерт от МЗ, която точно с нормативните уредби се занимава. Аз направо я питах и то на официално мероприятие - защо тогава това не се спазва в това в 1-ва градска, а тя ехидно-учудено ме контрира, че не би трябвало да е така и доцентката е "прекрасен" човек и специалист. Наистина трябва да се направи нещо жалбите няма да свършат работа трябва да се хване на място въпросната докторка. Как обаче не знам.
Ако искате ще ви дам е-майла на въпросния експерт от МЗ, но не знам дали писането ще ефект.

Последна редакция: чт, 12 юли 2007, 14:54 от УФСЪ

# 125
  • Варна
Мim40, и ние имахме такъв период - ядеше мляко, колкото да се каже, че е ял - стигало се е до 60гр на ядене. В началото го мъчех - правех по малко мляко и му предлагах на малки интервали; голяма борба падаше - точно като при вас " Дърпа шишето и го блъска, смее се, разсейва се...Взема го с ръце и го използва за чесалка за зъбите." Така и не разбрах дали е било от жегата или е минал през някаква фаза на растежа. След 10-тина дни започна да яде нормално.

# 126
Здравейте мили мами.защо 4ак сега я виждам тази тема.Дъщеря ми АДИ се роди 29 г. с. 1.300 кг. и 38 см.Сега е на 3 г. и 6 м.БЛАГОДАРЯ НА ГОСПОД И НА ЛЕКАРИТЕ КОИТО СЕ ГРИЖЕХА ЗА НЕЯ.Не изостава в развитието си расте много умно и будно дете.няма зд.проблеми които да свързваме с това 4е е родена недоносена.Само се плаши от непознати а понякога пла4е и от хора които познава но не е виждала отдавна.Незнам това характер ли е или е вследствие на раното раждане.Представихме ви се и се радваме 4е се присъединяваме към вас.ДАНО ИМАМЕ ПОВОДИ ДА ПИшЕМ ПОВЕ4Е ХУБАВИ НЕщА ЗА НАшИТЕ НЕДОНОСЕНИ ДЕЦА.АЗ ДАЖЕ СИ МИСЛЕ 4ЕДЕЦА КЪСМЕТЛИИ Е ПО ДОБРЕ

# 127

Добре дошла!  Hug Много се радвам че нямате никакви проблеми и бързо наваксвате!   bouquet

# 128
palikarova.br, добре дошла при нас!  Hug Да те попитам Ади плашеше ли се така от хора още като бебе. Тери се плашеше от един наш приятел. Положението беше доста неловко, защото само като го видеше или чуеше гласа му започваше да реве. Веднъж се изплаши и ревна и от зет ми, но той е и мъж с внушителна осанка. Върха беше като ревна от майка ми (но тя е в чужбина и  почти не я е виждал). Сега като че ли се кротна. Разнасят го разни хора, а той ги гледа с любопитство и в един момент започва да им се хили. Мислех си, че ще бъде много страхлив - плашеха го и предмети - GSM-а ми например. Колкото и да е тъпо понякога прибягвах до него за да го разрева и да спре да хълца, защото не пиеше вода. Беше точно като едно страхливо зайче. Ще го видя по-късно как ще се държи с хората като проима някакъв разсъдък. От друга страна той е свикнал само с мен и баща си и може би затова се плашеше така от непознати.

# 129
  • София
Здравейте и от мен мами на борбени дечица. Simple SmileСинът ми Мартин  е роден в 32г.с  с тегло 1750кг. и 41 см. точно 2 месеца преди датата на термина. Утре малкият юнак прави 2 г. и вече е висок 86см. и тежи 11 кг.Това е от мен засега .След рождения ден заминаваме на море ,но след това се надявам да имам повече свободно време и да се включвам по често тук. Hug

# 130
  • у дома...
Аз направо я питах и то на официално мероприятие - защо тогава това не се спазва в това в 1-ва градска, а тя ехидно-учудено ме контрира, че не би трябвало да е така и доцентката е "прекрасен" човек и специалист. Наистина трябва да се направи нещо жалбите няма да свършат работа трябва да се хване на място въпросната докторка. Как обаче не знам.
Ако искате ще ви дам е-майла на въпросния експерт от МЗ, но не знам дали писането ще ефект.

Мами, докато всичко опира до политика, няма за имаме адекватни грижи и отношение към дечицата ни! Нали мъжът и е бил посланник във Холандия през 90-те години.

Незнам дали сте чули тези дни Тити Папазов говори за осиновяването на едно детенце от него и съпругата му. Това бебче се роди няколко дни след Ани във Втора градска и явно двамата са ходили пакет по болниците. Simple Smile Защото Тити спокойно влизаше във Първа градска когато иска. Нямам нищо против него - евала на такива хора като него и съпругата му. Дано успее да промени законите за осиновяване. Но той мисля че смени креватчметата в болницата. Добре е направил човека, щото държавата все няма пари. Ама ние които сме обикновени хора и нямаме финансова възможност да плащаме наляво и надясно какво да правим? Точно заради една такава лекарка Ани се роди по-рано - аз, тъпата, си мислех, че щом държавата /здравната каса/ и плаща за да ме наблюдава, не е необходимо да плащам и аз... А осъден лекар няма...
Наистина, дайте да измислим нещо за тази Първа градска!!! Тема тук ли да пуснем, с някой журналист ли да се свържем...

# 131
Здравей mim40.Много ти е лъ4езарен бебока.Ади не пла4еше като малка някъде към година и половина когото запо4на да осъзнава по ве4е нещата запо4на да се плаши. Мисля 4е след прекарани 6 дни в болница при нас се отприщи този страх.Знае например 4е това е калеко и но в първия момент се стряска и и трябва време за да отиде и да даде да я целуне.Ходим при един педиатър ве4е пове4е от година но тя по4ва да реве още от къщи щом отиваме на лекар.А той не я е боцкал.По принцип ревем от представители на мъжкия пол.Ина4е е много контактна и общителна.Това е мнението на госпожите от д. градина.Не знам колко сте големи но децата запо4ват да се страхуват осъзнато някъде към 10 месец

# 132
Не знам колко сте големи но децата запо4ват да се страхуват осъзнато някъде към 10 месец
След 2 дни ставаме на 8 месеца.

# 133
ВРАВО НА ВАС!! А НИЕ  СМЕ  НА 2 МЕСЕЦА  И  15 ДНИ  И ТЕЖИМ ЕДВА  1КИЛОГРАМ  И 600 ГРАМА.....НО ЩЕ ПОРАСНЕМ!!! Wink Naughty

# 134
БРАВО НА ТЕБ ГЕРИ.Та ка трябва да мисли една мама на беб4е -късметлий4е.ще пораснете и още какНас ни изписаха от болницата на 48 дни 2 150 но в къщи като по4на да си натдава по килце и двеста-триста и до годината настигнахме връсниците.Асега сме на 3г. и 6м.и сме 21 кг. та сега те трябва да ни стигат Grinning

Общи условия

Активация на акаунт