Недоносени деца - 2

• 23 590
  • 339
  •   1
Отговори
# 150
  • Добрич
Добър вечер, момичета Hug

mim40 , честита месечинка на Тери  bouquet

Здрасти Диди.Прекарахме си много хубаво,но аз последния ден бях издрапала за вкъщи,защото съм голям домошар,направо не мога да спя на друго легло освен моето си.Снимки имам,но не мога да ги кача,защото са от обикновен апарат.

Как си сложи снимка отстрани,при мен нещо не става,правя всичко както е указано от администратора-копирам адреса в собствена снимка,натискам промяна на профила но не става,пробвах и отдолу в подписа,но пак не става излиза ми само адреса,но не и снимката newsm78
Юле и ти си като мен - домошарка, и аз на друго място не мога да спя, пък за тоалетна да не говоря, но заради децата изтърпявам Peace. Гледам за снимката е така както ти описваш, но защо не ти става незнам. Утре ще вляза в моя профил и ще видя точно как е и ако искаш на ЛС ще ти пиша стъпка по стъпка Peace

Момичета, какво ще ми кажете за тази ваксина Пентаксим? newsm78

Малкия вече е на 1г.3месеца, та нашият док ни каза , че сме имали ваксина, но точно не разбрах каква ще ни бият newsm78 Имало промяна в имунизационния календар, някой чул ли е нещо newsm78

Хайде лека вечер

# 151

Момичета, какво ще ми кажете за тази ваксина Пентаксим? newsm78

Малкия вече е на 1г.3месеца, та нашият док ни каза , че сме имали ваксина, но точно не разбрах каква ще ни бият newsm78 Имало промяна в имунизационния календар, някой чул ли е нещо newsm78

Хайде лека вечер[/color]

Аз такава избрах за Веси тя нямаше ДТК и Полио до 1 годинка. Ваксината е хубава според това което четох. 3 приема имаше през месец и на трите боцкания Веси не вдигна температура или нещо да се появят странични реакции. Само на втория път баща и едвам я удържа и малко мръдна крачето и се зачерви на мястото на убождането, но това си е както казват "механично" увреждане не беше от самата ваксина. От тази година Здравната каса въвежда именно тази ваксина, която е с така наречения "убит" патогенни щамове и за полиомелита и за ДТК. Пентахима е комбинация от ДТК+Полиомелит+Менингит. Води се 5 валентна ваксина. Има и 3 Валентна за деца които имат вече първите ваксини до 6 месеца и тя е без полиомелита и Коклюш мисля. Потърси с търсачката има доста за тази ваксина. Ако се спреш на нея ще пиша повече от къде се взима и т.н. Има и още един плюс тази ваксина и това е че съдържа и Менингит. Иначе менингита не влиза в задължителния имунизационен календар и той е по желание на майката.

Последна редакция: вт, 17 юли 2007, 09:10 от УФСЪ

# 152
  • Варна
Относно ваксините и аз много се чудих. Много хвалят Пентаксима, но мисля, че вече е повече мода, отколкото необходимост. Допреди няколко месеца полио-то е било на капки (жива ваксина) и тогава е било препоръчително да се слага пентаксим, в която се съдържа убита, а не е жива полиемиелитна ваксина. Но вече и по ЗК е убита, така че този аргумент отпада. Другото предимство на пентаксима е, че почти не дава реакция (температура, зачервяване...), но като четох януарската тема, имаше доста случаи именно на такива реакции. А срещу менингита, доколкото разбрах в петвалентната ваксина се съдържали такива щамове, които в Б-я няма. Та затова аз за Вики реших да си карам по здравна каса - още повече, че на него му биха без противококлюшната съставка и да чукна на дърво - нямаше реакция.

# 153
Дидка пиши ми на личната как става като можеш

# 154
zdraveite na vsi4ki.vklu4vam se pri vas za6toto sam maika na beb4e rodeno v 28 g.s. 1 100kg i 36 sm.sega sme 8 meseca i se razvivame ekstra.no vse o6te ne sme se obarnali.tova problem li e?

# 155
не е проблем ,все пак вие сте се родили 3 месеца по рано.сега все едно сте на 5 а не на 8 месеца.трябва време да настигне връсниците си.при вси4ки деца е разли4но,но някъде до две годинки трябва дастане това.ако тогава има проблем следва да се тревожиш.вси4ко е много индивидуално.така 4е щом беб4ето е здраво радвайте му се и не се оставайте на лошите мисли Wink

# 156
blagodarq za otgovora,no vse pak bihte li mi prepora4ali nqkqkvi yprajneniq za aktivirane na dvigatelnata aktivnost.6te sam vi mnogo blagodarna.ina4e s vsi4ko drygo sme ok:)

# 157
моята дъщеря се роди 29г.с. 1.300.сега е на3г. и 6м.специални упражнения не сме правили самомасаж.опитай дадо стимулираш с някаква игра4какато я поставяшв страни.до колкото си спомням и при нас нещата до към 8 месец бяха същитеобръщаше се от корем на гръб но обратното ставаше по трудно.късно запо4на да се изправя в леглото без помощ някъде към 11 месец.но си проходи на година и два месецаи много бързо настигна връсниците си дори ги задмина Grinning можеш да си купиш книги и ма богат избор а може да попиташ и за физиотерапия само ще вие от полза.показват ви упражнения и вие после си ги правите в къщи.не бързай при нашите бебе та трябва търпение но пък вси4кото 4акане си струва

# 158
  • varna
Относно ваксините и аз много се чудих. Много хвалят Пентаксима, но мисля, че вече е повече мода, отколкото необходимост.
нашето педи това ни препоръча-а също и приема на ваксината е по малък от другите,такаче аз съм за пентаксима Peace

# 159
Eто на - пак се изложих. Обещах нещо, а не го спазих.  Embarassed
Viki_76, честита месечинка на Вики! Да порасне голям и силен и да помага на мама!    Hug bouquet
aglika76, ако това те успокоява - и ние не се обръщаме още! Не го смятам за проблем. Както ти е казала palikarova.br, всичко е индивидуално.

# 160
  • у дома...
Момичета, днес няма по-щастлива мама от мен! Тази сутрин Ани за първи път каза "мама"! Е, предполагам не е било съзнателно, или пък кой знае... До този момент само "тата", "папа", "баба", "паупау" казваше, а се опитваше да каже "мама" само като плачкаше. А днес се отприщи Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 161
БРАВО НА АНКА НА МАМА НАДЯ СЛАДУРАНКА smile3501

# 162
Наде, браво на малката.. разбирам те колко си щастлива! Аз  откога чакам този момент , ма още не ме е огряло.. За сметка на това бабата се радва  Laughing

# 163
  • varna
и нашия маймун каза "мами" преди седмица ама несъзнателно,сега сме в периода на викането-но по скоро като израз на радост и настроение отколкото да си чува гласа.а и другото като се види в огледалото и много се смее и се радва Laughingако знаеше че е той самия Laughing-по принцип се радва много на децата-смей им се рита с крака-иска да си играят сигорно Party

# 164
И Кати много се радва на други деца. Веднъж в един магазин даже изпищя от кеф, имаше една групичка момиченца  Laughing  Усеща, че са от една порода!!

Общи условия

Активация на акаунт