Март 2008

• 15 149
  • 285
  •   1
Отговори
# 150
  • София, Борово
Ането, Диана К, момичета не се притеснявайте от прегнила.
Аз се местя тук от съседния форум "проблемно забременяване" и от години всеки МЦ ми слагат прегнил.
Бие се в дупето и не боли изобщо 
Кураж!  bouquet

# 151
Леле момичета помогнете,съвсем се обърках  Crazy не знам в кой месец съм и сега ще обясня.Още не съм ходила на лекар,ще ходя в вторник,та така първия ден на последния ми цикъл е 24 юни, детето сме го направили на 8 или на 9 юли и сега ако броя от 24 вече съм в 1 ден на 2 месец,ако броя от 8 съм в 3 седмица на 1 месец или 5 от 24 ,но защо на едно място пише че 5 седмица от началото на цикъла е 1 -ви месец ? В кой месец съм  ooooh!

# 152
пета седмица си е втори месец мисля

# 153
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
Здравейте,мартенки!
Ето ви линк към калкулатора, знам , че повечето от вас са го използвали, но е хубав за определянето на термина и следеното на седмиците.
http://www.bg-mamma.com/site/component/option,com_wrapper/Itemid,38/

eses втори месец си, то нали като ти закъснее и като си напривиш теста- вече е минал първия!!!

Виждам, че се вълнувате за тумбачетата. На майчетата, бременни за първи път, ще им проличи може би по-късно, на мен лично ми пролича в края на 5-ти месец. Целувки от мен!

# 154
  • София
Здравейте, мамчета!Днес се върнах в София-избягах малко при баба и дядо на село да ме поглезят,че много се бях уплашила от болките в корема...Сега се чувствам (пу-пу Simple Smile ) много по-добре!
Aneto не съм спряла да си мисля как си! Радвам се, че си по-добре. Надявам се, всички ние да сме ок, а аз съм сигурна че ще бъде така! Wink
Тази вечер чакаме таткото да се върне малко преждевременно от морето Grinning
Който ходи на лекар да споделя след това как е минало  Wink
Целувки на всички Heart Eyes

# 155
  • София
да се запиша и аз от мартенските мами
термина ми е за 18 март
лека бременност на всички мами  bouquet

# 156
честито на новите ни присъединили се мами   bouquet

момичета, какво мислите за суеверието да не се казва за бебето през първите месеци, или изобщо да не се казва, докато не проличи?! как се стърпявате, аз не успявам, то вълнението е толкова голямо точно в началото, как може да се скрие. Вече съм казала на мнооого хора Whistling

# 157
  • София, Борово
честито на новите ни присъединили се мами   bouquet

момичета, какво мислите за суеверието да не се казва за бебето през първите месеци, или изобщо да не се казва, докато не проличи?! как се стърпявате, аз не успявам, то вълнението е толкова голямо точно в началото, как може да се скрие. Вече съм казала на мнооого хора Whistling
Всеки сам си усеща дали да каже или не според мен.
Аз не крия, но и не казвам на всеки.
А ако има нещо да се случва, то непременно ще се случи.

# 158
Дени-К този калкулатор ми показва термин 30 март ,както съм и казала че е ,но това което не разбирам е че 30 март е 6 дни след изтичането на 9 месец ако го броим от 24 юни когато ми беше последния цикъл.Извинявай за тъпия въпрос но найстина незнам какво става,колко време ще съм бремена? и термина къде се пада в 9 месец,в началото,в края ,в средата? Просто незнам  Embarassed Ако изчислявам 8 юли като дата на оплождане тогава по ми се връзва защото 9-ия месец ще изтече на 8 април 8 дни след термина ,но ако го амятам така то тогава не съм в втори месец а в 1 .Моля някой запознат да ми обясни ,казаха ми че от бременоста се оглупявало,ама аз май много съм оглупяла  Embarassed

# 159
eses, бременността продължава 280 дни (или 10 лунарни месеца, т.е. 10 месеца по 28 дни), което не е точно 9 календарни месеца. Оттам идва разликата. Освен това този калкулатор прави изчисленията въз основа на 28 дневен цикъл. Ако твоят не е 28 дни, също ще има разлики. И накрая: моят термин също се пада на 30 март (според този калкулатор  Wink ) , при дата на последния МЦ 24.06. Също като при теб  Hug

# 160
Еиии вярно ли  Simple Smile няма да съм сама значи  Simple Smile Успешно бременеене и раждане,а решила ли си в коя болница?Може пък да се срещнем там.
Вече ми е по ясно,няма да съм бремена 9 месеца а може би с около седмица повече,а може би не  Wink

# 161
Лека бременност и здраво бебче и на теб.
Още е много рано да мисля къде ще раждам. Сега още не мога да повярвам, че е истина. Днес ще се обадя да си запиша час за преглед. Пък после - 9 месеца време за избор. Дано всичко е наред. А по въпроса дали ще се срещнем с теб - не знам в кой град си. Аз съм в София.

# 162
 аз съм в София,на мен една колежка ми препоръча да раждам в Тина Киркова и това се мисли от сега защото фирмата в която работя ,ни осигуряват здравно обслужване в Закрила и от там ще ме насочат към лекар и болница ,затова трябва да я избера още сега ,защото в вторник съм на 1 -ва консултация и от там ще ме прехвърлят нанякъде.

# 163
eses, мен също ме осигуряват в закрила, вече бях на преглед там, доктора ми каза, че е много рано да си избирам къде ще раждам, аз също мисля така, може да си ходя общо взето където искам и като му дойде времето ще ми дадат необходимите документи за да раждам, където съм си избрала ... много ми се вижда странно да се избират такива неща съвсем в началото  newsm78

# 164
"Тина Киркова" сега се казва "Света София", нали?
В "Света София" родих малкия си син и съм много доволна.
А иначе 45 дни преди термина се издава документи за раждане. С тях можеш да идеш в която си искаш болница. Не е задължително предварително да се уговаряш. Макар, че е за предпочитане да избереш по-рано лекар, при когото да раждаш - той ще те прегледа, ще следи бременността ти и, когато настъпи моментът, ще знае какво да очаква и как най-добре да постъпи.

Общи условия

Активация на акаунт