Стойности на ЧХГ???

• 371 647
  • 800
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Изчетох темата  Confused Имам 5 дневно закъснение. ЧХГ - 495. Казаха ми /при прегледа/, че почти сигурно е, че е нормална бременност, която ще тръгне назад  Rolling Eyes Виждам, че нивото може и да е в нормата, но шансът бил почти нулев. Проблема е, че имах зацапване от 9 до 11 октомври, а на 12 положителен тест - 6 дни преди закъснението. Това значи, че не съм забременяла по-късно. Ще повтарям ЧХГ след 2 дни, но ако някой сподели мнение ще се радвам да го чуя.
не съм си следяла Чхг-то и немога да дам мнение,но мога да те посъветвам да опиташ да не мислиш най-лошото,а да се радваш на случващото се ...след някой и друг ден всичко ще се нареди...а това че било почти сигурн че  е нормална бременност която ще тръгне назад...иди и му го/й заври незнам къде на тоя/тази който ти го е казал!...ееее...изроди значи ooooh!

# 286
  • София
JUPETO,повтори ЧХГ-то отново след 2 дена,както си решила и тогава вече ще се види,какво става,спокойно,всичко ще бъде наред.Опитай се да забравиш,какво ти е казал доктора,то неподлежи на коментар,много е зле ooooh!

# 287
Изчетох темата  Confused Имам 5 дневно закъснение. ЧХГ - 495. Казаха ми /при прегледа/, че почти сигурно е, че е нормална бременност, която ще тръгне назад  Rolling Eyes Виждам, че нивото може и да е в нормата, но шансът бил почти нулев. Проблема е, че имах зацапване от 9 до 11 октомври, а на 12 положителен тест - 6 дни преди закъснението. Това значи, че не съм забременяла по-късно. Ще повтарям ЧХГ след 2 дни, но ако някой сподели мнение ще се радвам да го чуя.
Ами бременна си. На този етап, с ЧХГ под 1000 на преглед няма какво да се види, че и изводи да се правят. Стискам палци да се е удвоила стойността!

# 288
  • София
Ами бременна си. На този етап, с ЧХГ под 1000 на преглед няма какво да се види, че и изводи да се правят. Стискам палци да се е удвоила стойността!

абе да ти кажа относително е за под 1000 че не се вижда, моето беше 756  примерно и намерихме точката...поне видяхме че е започнало сакчето и е в матката...

# 289
Това, което забравих да напиша е, че се вижда удебелена /уголемена/ матка, но без образ съответстващ с гестационен сак.

# 290
  • София
Това, което забравих да напиша е, че се вижда удебелена /уголемена/ матка, но без образ съответстващ с гестационен сак.
абре сак няма да се види..5 дни закъснение....къде си ходила на лекар? Shocked и по-скоро лигавицата трябва да е удебелена, не матката...

# 291
Сигурно си права, много закодирано го пише и не мога да разбера. Живея в Испания, тук действат при съмнение за диагноза, а не при установена... вече за кой ли път се убеждавам.

# 292

абе да ти кажа относително е за под 1000 че не се вижда, моето беше 756  примерно и намерихме точката...поне видяхме че е започнало сакчето и е в матката...

Е то сигурно се казва така 1000, защото все пак си има значение кой те гледа и на какво те гледа като техника.

# 293
  • T"A
Изчетох темата  Confused Имам 5 дневно закъснение. ЧХГ - 495. Казаха ми /при прегледа/, че почти сигурно е, че е нормална бременност, която ще тръгне назад  Rolling Eyes Виждам, че нивото може и да е в нормата, но шансът бил почти нулев. Проблема е, че имах зацапване от 9 до 11 октомври, а на 12 положителен тест - 6 дни преди закъснението. Това значи, че не съм забременяла по-късно. Ще повтарям ЧХГ след 2 дни, но ако някой сподели мнение ще се радвам да го чуя.

На мен ми показваше ЧХГ 225 IU/l и не са ми казвали, че бременността ще тръгва назад  Crazy Много ми е странно такова заключение  Confused

Плодния сак с точицата (и пулс) видяха в 6 г.с., а в 4 г.с. ми дадоха направлението за кръвното изследване и не са ме преглеждали.
Удебелена матка (лигавица) се вижда и в начална бременност и преди менструация, т.е. това не е добър показател  Peace

Успех  Hug

П.П. Една малка поправка, за да не подведа някого... - по-горе имам предвид 4 г.с. и няколко дни (не помня колко с точност) и съответно - 6 г.с. + няколко дни  Peace (просто по официалното броене това са 5 и 7 г.с. ...)

Последна редакция: вт, 20 окт 2009, 21:17 от Mentha

# 294
стискам палци на Юпето

# 295
Момичета вижте какво намерих. Превеждам го с преводачката, за  да стане по-бързичко. Доста е подробно.

ЧХГ по-малко от 5 MIU / мл
Съвсем не. Вие не сте бременна

hCG entre 5-25 mIU/ml ЧХГ между 5-25 MIU / мл
"Объркан" Може би сте бременна или не.  Повторете теста след няколко дни

hCG mayor a 25 mIU/ml ЧХГ по-голяма от 25 MIU / мл
Вие сте бременна!

В изследване на кръвта е по-чувствително, отколкото урината. Това означава, че този тест може да открие бременност няколко дни преди урината до 10 дни след оплождането, 3-4 дни след имплантирането.

Домашните тестове мерят ЧХГ в урината, което означава, че резултатите могат да бъдат  "положителни" или "отрицателни."  Около първото закъснение (като правило) (14 + дни след овулацията), около 95% от HPTs обикновено са положителни.
В допълнение към диагностицирането на бременността ЧХГ се прави по причини, като мониторинг след аборт, мониторинг извънматочна бременност и спри състояние, наречено "H.mole. Други факти за ЧХГ са:

1. Първото откриване на ЧХГ в кръвта зависи от това кога е настъпила имплантация. Изключително чувствителни тестове, които не са на разположение в редовна лабораторията може да открие ЧХГ още преди имплантирането. Но редовно лабораторни тестове ЧХГ, откриват ЧХГ нива обикновено достатъчно рано, като 2-3 дни след имплантирането.  Имплантирането настъпва най-рано 6 дни след  оплождане (обикновено около 9 дни след овулация), така че в кръвта ЧХГ може да се намери най-рано 8/9 дни след овулацията / оплождане

2. Бременните жени обикновено постигане на концентрациите в кръвта на най-малко 10-50 MIU / куб.см в 7-8 дни след имплантирането.

3.  ЧХГ под 5 MIU / CC е почти винаги отрицателно, по-голяма от 25 MIU / куб.см обикновено положително, между 5 и 25 MIU / CC е "объркано", което означава "Не се знае"

4. Объркващ тест между 5 и 25 MIU / сс изисква повторно в рамките на 2-3 дни. Ако е увеличава е добър знак, но ако то намалява или остава непроменен, то е знак, че бременността не се развива.

5. Гонадотропин мониторинг е полезна за проверка на бременност, след като са видели сърцето на плода (преди 6/7 седмици след ППТ), и обикновено с цел предотвратяване на извънматочна бременност или ранен аборт

6.  При извънматочна бременност, увеличаване на ЧХГ е с по-ниски коефициенти, отколкото в нормална бременност.

7. В нежизнеспособна бременност, също ще се повишава бавно

8. При ЧХГ нива над 1,000-1,500 MIU / мл, вагинална екография обикновено се идентифицира наличието на вътрематочна бременност

9. В рамките на първите 2-4 седмици след оплождането, ЧХГ обикновено се удвоява на всеки 48-72 часа

10. 60% увеличение в 48 часа се смята за нормално също

11. Под 1200 MIU / мл, обикновено ЧХГ се удвоява на всеки 48-72 часа

12. Между 1200 и 6000 MIU / мл, ЧХГ обикновено отнема 72-96 часа, за да удвои.

13. Над 6000 MIU / мл, на ЧХГ често отнема около 4 дни, за да се удвои

14. В 2 от 3 нормални бременности ЧХГ се удвоява на всеки 72 часа

15. Има големи различия на нормални нива на гонадотропин. Ако ЧХГ, не се удвои на всеки 2 или три дни, не означава непременно проблем

16. Максималното ниво обикновено се достига в 10 или 11 седмици.

17. След 10 седмици, ЧХГ обикновено намалява

18. Нормална ЧХГ стойности варират до 20 пъти между различните бременности

19. Едно ЧХГ стойност не ни дават достатъчно информация за жизнеспособността на бременноста

20. Бременностите, които приключват с аборт и извънматочна бременност показват ниски нива и бавни увеличения, но понякога те могат да имат нормални нива първоначално

21. Някои нормални бременности може да имат ниски нива на ЧХГ, и да станат перфектни бебета

22. След като дейност на плода е била открита с ултразвук при нормални пациенти, шансовете на нормална доставка са около 95%  hahaha hahaha hahaha Тва го оставям така

23. Нормалните нива на ЧХГ може да варират значително.След 5-6 седмици на бременността, при екографските констатации са много по-предсказуеми резултатите на бременността, от нивата на гонадотропин. След като на плода се открие сърдечен пулс, повечето лекари следят за сърцето на фетуса вместо да използват ЧХГ

24. След прилагане на хормона HCG (Profasi, Pregnyl) за постигане на овулация или да се удължи лутеалната фаза, следи от ЧХГ могат да останат в тялото до 14 или повече дни след последното приложение на гонадотропин.Това може да даде фалшиво положителен тест за бременност. Два поредни теста за бета ЧХГ могат да определят дали се дължи на бременност или не. Ако ЧХГ нива се повишават при втория тест, вие сте бременна.

# 296
мерси за инфото

# 297
Момичета, днес изследвах ЧХГ + еко. Всичко е ОК. Не ми казаха колко е ЧХГ, а просто да забравя за него вече, защото ембриончето ясно се вижда в матката. Предполагам, че се е удвоило. Ми това е.   bouquet

# 298
  • Бургас
Момичета, днес изследвах ЧХГ + еко. Всичко е ОК. Не ми казаха колко е ЧХГ, а просто да забравя за него вече, защото ембриончето ясно се вижда в матката. Предполагам, че се е удвоило. Ми това е.   bouquet
Честито!Лека и безпроблемнна бременност,а на финала един пухкав бебок!

# 299
  • Варна
Честито!!!!   bouquet  Hug

Общи условия

Активация на акаунт