Трикове в домакинството или как да си откраднем свободно време

• 39 612
  • 300
  •   1
Отговори
# 150
да всеки път като подреждам осъзнавам колко излишни неща са се натрупали - вече ги хвърлям без жал, а това което мога да дам на някого, давам
има неща които запазвам, но не са много

# 151
                     Записвам се, ще почета и скоро ще питам - имам над милион хаус питанки..

# 152
Нямам особени трикове, аз съм природно мързелива и се пестя доста, когато работя. Като прибавим, че домакинстването
не ми е стихия... Имам време за всичко. И то без да готвя полуфабрикати  Laughing

- ставам много рано.
- готвя лесни манджи, не повече от половин час. обикновено вечеря. наобяд се спасяваме с каквото има.
- пазарувам почти всеки ден, седмичното пазаруване ни докарва само допълнителни килограми и високи разходи.
- пера често, простирам по-внимателно, за да не се налага да гладя
- чистя без график, според настроението
- обикновено се насилвам да мия чиниите веднага след ядене, за да не ги мисля после.
- приемам, че няма нещо, което да не може да се отложи.

# 153
  • София
Страхотни идеи мамчета!  bouquetИскам да попитам, къде мога дадам детски играчки плюшени  и други.Мисля си за някой детски дом,но нямам идея, кой и как става.Моля някоя от вас ,ако е правила подобно нещо да сподели и да даде адрес, ако е възможно.

# 154
Така, сега няколко думи по отчета, които исках да постна: Изминалата седмица четох и прилагах трикове: Сготвих рано-рано предната неделя /ориз с месо, пържени тиквички, патладжани,задушени картофки и кюфтенца на фурна/Разделих в кутии, от които после правих и варианти чрез сосове итн. 
Много съм благодарна на всички момичета за триковете. Спестих време, което с кеф инвестирах  във себе си, и в неща, които все отлагам, като например да полирам мебели, ламперия, да си изпера пътеките итн.
Едно такова отлагано мероприятие например беше почистване на корпусите и вътрешността на кухненските шкафове.Тук например приложих трика с препарата за прозорци и бях мноооого доволна от резултата.
Имам навика, поне веднъж в седмицата да минавам подовете с дезинфектант или по-силен препарат. И тук просто отвих  пулверизатора на препарата за прозорци и го завих на дезинфектанта и вместо да разтварям в пропорции пръсках смело по пода. Докато стигна до края /кухня, коридор, мокро помещение/ препарата беше почнал да действа и си спестих търкане и жулене по-специфичните места. Всичко светна след мопчето.
А най горда съм от това, че без да усетя успях дори кисели краставички без варене за зимата да приготвя *хехе*.
....
Мда и екстреното размразяване и почистване на хладилника даже осъществих.  chef

# 155
  • в моя свят на мир и любов
Страхотни идеи мамчета!  bouquetИскам да попитам, къде мога дадам детски играчки плюшени  и други.Мисля си за някой детски дом,но нямам идея, кой и как става.Моля някоя от вас ,ако е правила подобно нещо да сподели и да даде адрес, ако е възможно.
има форум "Благотворителност" - пиши там.

# 156
  • в Низината
Страхотни идеи! Направо като ви чета колко сте организирани и се чувствам като най-голямата мърла...

# 157
О, Гери, не се тревожи. Според мен просто имаме повече семеен стаж Laughing Човек с времето се научава на такива трикове, за да открадне "глътка въздух" и за себе си и да отключи фонда "и аз съм човек Joy

# 158
  • Mediterraneo
и аз правя пълно разчистване на принципа нещо което не съм пипвала повече от няколко месеца, значи не ми е нужно. Обаче само когато мъжа ми го няма.
Той е просто ужасен в това отношение - събира дори използваните влажни кърпички!!! #Crazy Направо ме изумява. Също така празни шишета от лекарства, бутилки от алкохол и множество други потребни и непотребни неща. Отделила съм му място в гардероба, където да си ги трупа, всичко извън това място отива директно в коша. Когато му подавам боклука да го изхвърли, първо го преглежда и понякога даже си вади някои неща. В момента, в който види изпразнен шкаф или рафт, започва да го запълва с ненужни джунджурии.
Трикове за това има ли?

ooooooo-х, много се смях на това! Развеселих се истински!

Аз пък не се развеселих, напротив- ужасена съм  Shocked Доволна съм, че боклуците на моя мъж се събират в едно кашонче в килера  Crazy

Иначе откъм поглед към пестене на време и енергия открих много от себе си в написаното от Лени
...
- готвя лесни манджи, не повече от половин час. обикновено вечеря. наобяд се спасяваме с каквото има.
- пазарувам почти всеки ден, седмичното пазаруване ни докарва само допълнителни килограми и високи разходи.
- пера често, простирам по-внимателно, за да не се налага да гладя
- чистя без график, според настроението
- обикновено се насилвам да мия чиниите веднага след ядене, за да не ги мисля после.
- приемам, че няма нещо, което да не може да се отложи.

П.с. Направо всичко, без ставането рано  Mr. Green

# 159
  • София
Много добри идеи   bouquet

# 160
запис и от мен:)

Малка идейка - пролет и есен /а ако имам "вдъхновение" и по-често:)/ изхвърлям остарели, отеснели и  износени дрехи, които не стават и за в къщи.  Спестява място и редене на гардероби, което не обичам. Минавам с обезмаслител поне 2-3 месечно в кухнята - шкафове, фурна, котлони, а през другото време само с препарат за стъкла или вода.
И аз имах идеята за замразяване на храните във фризера, само дето вкуса не на всичко става за ядене /особено картофи/, но месо, кюфтета, кебабчета и разни други такива печени неща не се различават от прясно приготвените.

# 161
  • в моя свят на мир и любов
С всички тези идеи ми дойде вдъхновението. И преди съм ги прилагала де, но никога не съм се замисляла да ги синтезирам така.
През уикенда натирих мъжа и дечицата и направо се развихрих. Използвах почти всички идеи от темата. Дори ми остана свободно време да се порадвам на резултата.

Само да добавя - в кухнята и там където се храним сме теракот, преди го миех с белина, но сега използвах обилно обезмаслител, както и за барплота и всички готварски уреди. Направо светнаха като нови.

# 162
  • София
И от мен едно нещо - за палачинките или пък за скара използвам готварска четчица.Топвам я в кутийка с маргарин или масло и с нея намазвам тиган или скарата.

# 163
и не се ли разтапя тази четчица, аз колкото пъти съм опитала, винаги едно и също, ти каква четка ползваш

# 164
  • София
и не се ли разтапя тази четчица, аз колкото пъти съм опитала, винаги едно и също, ти каква четка ползваш
Някаква от Метро,струваше лев и нещо.Не се разтапя,но аз не я оставям в тигана,а само смазвам набързо.И така,както е разгорещена,тя поема от маслото толкова,колкото да смажеш тигана,без да е пълен с мазнина.

Общи условия

Активация на акаунт