Трикове в домакинството или как да си откраднем свободно време

• 39 611
  • 300
  •   1
Отговори
# 165
  • под тепетата
И на мен ми се стопи като мазах гореща тава.Купих си с естествен косъм (за боядисване,но малка  Mr. Green) и няма проблеми.

# 166
  • София
Страхотна тема! Намерих чудесни съвети и вече ги прилагам.

Това с картофа за палачинките - направо върнахте този десерт в дома ми!!!  bouquet

azaf - би ли ми казала какви са точно тези гумирани чаршафчета с ластик за детските легла и за гумираните покривки за масата в кухнята? Купих за леглата от тези калъфи за матрак, хавлиени, но не съм доволна, измъква се и се скъса лесно. Да не говорим как пускат!!! А за кухнята не харесвам обикновените мушами и търся вариант.

Мерси!!!

# 167
Emillybg, моля те, сподели с какъв дезинфектант и силен препарат минаваш подовете, че ми е проблем.У нас 99% сме с теракот и обикновените препарати не вършат никаква работа освен да парфюмират.Аз дори отскоро минах на оцет Sick, поне върши нещо.

# 168
  • в моя свят на мир и любов
Emillybg, моля те, сподели с какъв дезинфектант и силен препарат минаваш подовете, че ми е проблем.У нас 99% сме с теракот и обикновените препарати не вършат никаква работа освен да парфюмират.Аз дори отскоро минах на оцет Sick, поне върши нещо.

Наскоро пробвах с обезмаслител на Meglio, свърши прекрасна работа. И аз бях разочарована от препаратите за под.

Последна редакция: чт, 02 авг 2007, 19:09 от luda

# 169
mila71, на масата в кухнята и в градината съм сложила линолеум (или балатум ли беше - такъв по-твърд, отдолу не е с текстил). Изрязан е точно по размерите на плотовете на масите. Отгоре слагам покривка - фен съм им. Много лесно се поддържа, не се измества, много е траен. Когато трябва да точа, или да шия, или нещо друго на масата - махам покривката и действам. После измивам и всичко е наред. На пазара има много красиви разцветки.

# 170
Soft, първо си отстранявам петната от пода с описаните по-долу препарати и едни гъби за под /представляват плочка с твърди власинки, както при кухненските гъбички, но са по-твърди/.По принцип дезинфекцирам почистения от петна под с ароматизирана белина /мразя миризмата на хлор/ и после минавам отгоре с Пронто за полиране /става за всякакъв вид повърхности/, защото се случва малкия да си полази в кухнята, а ме е страх да не си лапа после ръцете преди да му ги измия. Но твоята идея с оцета си е супер. Ако имаш малчугани поне нямаш моите притеснения.

"Наскоро пробвах с обезмаслител на Meglio, свърши прекрасна работа. И аз бях разочарована от препаратите за под."

Почиствам пода от всякакъв вид трудни за отстраняване мазни наслоявания с меглио. Под плотовете пък минавам с фавори против варовик. Има и още един препарат на Перилис за фаянс и теракот, който наистина е трепач, но е с повърхностно активни вещества и за това съм много предпазлива като го използвам.

# 171
  • София
А откъде се появяват тези мазни наслоявания по пода?
У дома подовете си чистят с прахосмукачка и се минават с обикновен парцал с препарат за под - това е достатъчно за всички помещения.

# 172
  • София
И аз се бях замислила откъде би дошла мазнина по пода? Изключвам готварските инциденти.
Отделно се чудех и защо може да ми се наложи 2-3 пъти месечно да минавам всички повърхности, вкл фурната с обезмаслител  newsm78 Не мисля, че фурната трябва винаги да изглежда като в деня, в който е произведена - коства прикалено много време, което в духа на темата бих прекарала по много други начини  Laughing

# 173
Янита, имам мъж с пориви за готвене, и батко, който се възхищава на Иван Звездев Crazy #Crazy, така, че имаааааа има възможност Wink

# 174
А случайно някой да има трикове в област гладене и правилно сгъване/съхраняване на изгладените дрехи?

Да - спираш да гладиш изобщо! Просто добре опъвам дрехите при простиране, а после ги сгъвам прилежно и подреждам на купчинки в гардероба - от натиска по-долните слоеве се самоизглаждат. Дори чаршафите и покривките ми винаги са като гладени. Изхвърлих от употреба всички материи, които се мачкат много и се нуждаят от гладене. Ризите на мъжа ми също не гладя - сгъвам ги като в магазините и прибирам на купчинки - така се пести и много място от закачалки в гардероба.

# 175
  • гр. София
А случайно някой да има трикове в област гладене и правилно сгъване/съхраняване на изгладените дрехи?

Да - спираш да гладиш изобщо! Просто добре опъвам дрехите при простиране, а после ги сгъвам прилежно и подреждам на купчинки в гардероба - от натиска по-долните слоеве се самоизглаждат. Дори чаршафите и покривките ми винаги са като гладени. Изхвърлих от употреба всички материи, които се мачкат много и се нуждаят от гладене. Ризите на мъжа ми също не гладя - сгъвам ги като в магазините и прибирам на купчинки - така се пести и много място от закачалки в гардероба.

Това за чаршафите съм напълно съгласна. Peace
Ама как изглеждат ризите,не седат ли на ръбове както са били сгънати?

# 176
  • На небето

Аз за ризите, правя следното: простирам ги на закачалка и така избягвам мачкането и гладенето.

# 177

[/quote]

Е, има ръбове, но те са като на току що разопакована риза - по-малко са отколкото, ако ризата е стояла на закачалка в гардероба, притискана и усуквана от другите дрехи. А пък и моят мъж облича риза само когато е извън града на някой семинар или конференция, така че и без друго е абсурдно да си пренесе ризата неизмачкана и на закачалка по пътя.

# 178
Чудесна тема! След малко се включвам с идеи.

# 179

Е, има ръбове, но те са като на току що разопакована риза - по-малко са отколкото, ако ризата е стояла на закачалка в гардероба, притискана и усуквана от другите дрехи. А пък и моят мъж облича риза само когато е извън града на някой семинар или конференция, така че и без друго е абсурдно да си пренесе ризата неизмачкана и на закачалка по пътя.
[/quote]
Е да ама моя трябва да е с риза и вратовръзка на работа  newsm78. Някак си не бих си позволила да го пратя с не дотам изгладена риза Sick

Общи условия

Активация на акаунт