Трикове в домакинството или как да си откраднем свободно време

• 39 608
  • 300
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Относно гладенето и аз съм свела дрехите, изискващи гладене до минимум. Ризите на мъжа ми пера в къщи, но носим на химическо за гладене.

# 181
Страхотна тема-дано  я заковат горе да се поучават всички от опита на другите. За протокола и аз съм от клуба на мразещите гладенето-имама приятелка, която  казва, че това и е любимата домакинската работа Rolling Eyes Що се отнася поне моите дрехи ги избирам так, че да не се гладят по възможност...

# 182
  • France
Сетих се за още един трик: завесата за баня я пера в пералнята без центрофуга с белина. така дезинфекцирам и пералнята.

# 183
Pechovska, с този трик уцели десятката!

Веднага влиза в употреба!

# 184
  • France
Стимулирана от Soft, ще споделя, че водата, в която варя картофите, използвам за поливане на цветята. Има ефект.

# 185
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Стимулирана от Soft, ще споделя, че водата, в която варя картофите, използвам за поливане на цветята. Има ефект.

какъв е ефектът? в картофите има скорбяла, да не ми мухляса после почвата?

# 186
  • France
Става дума за картофи небелени. Във водата има микроелементи, които стимулират растежа на цветята, вместо тор.

# 187
Ето и няколко трика и от мен:
1. Чистене / прахосмукачки под и др такива/ - само в петък - това го правя от години и си освобождавам почивните дни. При добра организация ми отнема не повече от 2 часа.
2. Гладене. Там малко проблемно, но откак съм тук използвам сушилня с натурална газ- дрехите излизат леко влажни и без статично електричество. Гладя веднага и по закачалките. Така не се чудим сутрин кое да облечем / чуденето важи за съпруга ми/.
3. Шкафовете са "тематично" наредене. Така знам всяко нещо къде е и не губя време да го търся.
4. Готови сакове за басеин или фитнес. Отнема точно една минута да ги грабнеш.
5. Като пека нещо във фурната слагам в тавата първо готварска хартия/ на опаковката е дадено че става само за печене на сладки, но наистина върши работа във всички случаи/. След като се приготви яденето просто изхвърляш хартията и си спестяваш досадното търкане на тавата.

# 188
  • София
Може би е въпрос на приоритети/вкус или и аз не знам на какво, но няма начин съпругът ми да изезе с неизгладена риза. Новите ризи след разопаковане се изпират, гладят и едва тогава могат да бъдет прибрани в гардероба или облечени.

Когато вали, пренасям саксиите под дъжда - цветята се освежават, а и си спестявам поливане за няколко дни.
Като се нахраним, всеки си отсервира  - така разчистването на масата става по-бързо.

# 189
  • Габрово
Много полезни трикове събрани на едно място http://www.bg-mamma.com/site/content/view/877/52/   Wink

Последна редакция: вт, 07 авг 2007, 10:12 от radostina33

# 190
Много полезнитрикове събрани на едно място http://www.bg-mamma.com/site/content/view/877/52/   Wink

някои са полезни, но други направо ме втрещяват
примерно това За да премахна част от бързането, вечер я обличам с дрехи, които може да носи на следващия ден. Тя също мисли, че е много хубаво да спи с дрехите!

# 191
  • София
http://www.bg-mamma.com/site/content/view/877/52/

Това са неадаптирани съвети от американски домакини. Културните и битови различия не са за пренебрегване все пак.
Някои неща и не са преведени съвсем точно.

# 192
  • в моя свят на мир и любов
Много полезнитрикове събрани на едно място http://www.bg-mamma.com/site/content/view/877/52/   Wink

някои са полезни, но други направо ме втрещяват
примерно това За да премахна част от бързането, вечер я обличам с дрехи, които може да носи на следващия ден. Тя също мисли, че е много хубаво да спи с дрехите!

Не виждам какво толкова те втрещява. Доста по-удобно е и наистина спестява време. А на детето, докато е малко, му е все едно с какви точно дрехи ще си легне.

# 193
Е, чак толкова не бих си пестила силите да облека пижама на детето си!

Прозвуча ми малко като приказката "Защо да се мия, като пак ще се изцапам"

# 194
  • Mediterraneo
Е, чак толкова не бих си пестила силите да облека пижама на детето си!

Прозвуча ми малко като приказката "Защо да се мия, като пак ще се изцапам"

Абсолютно. И аз съм втрещена Crazy

Общи условия

Активация на акаунт