НОЕМВРИ вече тъй бленуван чакаме със хъс нечуван

• 10 544
  • 298
  •   1
Отговори
# 270
  • София
m_jov това е, което имам http://www.firstmdl.com/Lab_analizi__Hematol.htm#No3

Не се притеснявай. Ако беше толкова зле щяха да те вкарат в болница, да назначат лечение...така, че не се шашкай. Още повече, че ти е нормално да не влизаш в тези норми. Те са за небременни жени все пак. Нашите при всички положения може да са по-ниски, въпроса е колко точно по-ниски. Това лекаря преценява.
От колко време пиеш желязото? При моето детенце казаха, че трябва да минат три месеца (за толкова се натрупва) и тогава да се говори за изследвания и ефект от лечението.
Успокой се!   Hug

арабела , аз отдавна съм загърбила обиколките в сантиметри. Нищо не показват... ето виж гръдните обиколки. Моята може да е 100, на приятелката също, но тя да е плувкиня и да няма гърди...Същото е и с коремите. Може да си с тесен или широк торс, което не определя големината на корема. Тези измервания си ги пазя и се сравнявам с мен си Simple Smile

# 271
  • Плевен
Caramelche да си жива и здрава и ти и бебка и много щастие.
И моя Hb e 93 пия fero-folgama 3х1,но май няма много подобрение във вторник ще видя,а за другите неща нямам представа какво значат.Но Диана е права ако е чак толкова притеснително,док щеше да ти каже,не се тревожи излишно.

# 272
  • Хасково
Здравейте! И аз да се обадя днес. Току що се прибрах от офиса и напът минах да си взема резултатите от кръвните изследвания вчера. Направо съм в паника - имам остра анемия, въпреки че пия Малтофер фол (комбинация на фолиева киселина и желязо). Казаха ми да увелича дозата на 3х1. Всъщност три показателя са ми доста под нормата RBC - 2,81  (норма 3,7-5,4) HGB - 86 (норма 115-160), HCT - 0,27 (норма 0,370-0,510). Обадих се веднага на моя лекар, а той само ми каза, че анемията много ми  се е засилила, но нищо повече. Някой от вас знае ли какво означава всеки от показателите поотделно, да ме осветли малко по въпроса.  Sad Благодаря предварително!

Карамелче, ЧРД! Само усмивки, здраве и щастие ти пожелавам!

Клер, успех на амниото и когато имаш желание да се видим свиркай!  Grinning

Ето какво намерих в нета:
RBC са еритроцити, HGB e хемоглобин, а HCT e Хематокрит: Дава информация за обемното участие на кръвните клетки в общия обем кръв. Намалява при анемии, повишава се при състояния протичащи с увеличение на еритроцитите.

Но се успокой няма нищо ненормално все пак сме бременни, а за да си бременна значи си здрава  bouquet

# 273
  • Хасково
Съжалявам, май повторих Диана Т,  Embarassed (пиша бавно) Важно е да не се шашкаш и да си аспокойна Hug

# 274
  • София
Благодаря ви момичета, че ме успокоявате така   bouquet

# 275
и аз имам анемийка Simple Smile  RBC - 3.66 ; HGB - 110;  HCT  - 0.33 ;
Пия само Малтофер и витамини... ще видим следващите изследвания какво ще покажат.Но не се притеснявай! Такива неща се случват редовно - с малко здравословно хранене бързо се оправят! А й както казва Диана,щяха да ни вкарат в болница на системи,ако имаме проблем сериозен - със системките,бързо се оправят нещата   Grinning 

Сладуке бебчетата ни сега трябва да са около  550 гр (на 23 пълни седмици) ... знам ли това колко е голямо  newsm78  може би колкото...пиленце   

# 276
е не.... пиленце е малко  newsm78   - морско свинче  Thinking  или пък средно голяма катеричка без опашката  Laughing

# 277
Ау момичета аз трябва да се оплача Cryей сега се връщам от лекар...нали ви се оплаквах,че усещам нещо като застанало на входа на матката ми..е бебчето е високо,но той каза да си взема отпуска и да почивам и че "една матка тръгне ли веднъж,няма спиране",та с две думи не трябва да рискувам..оле не очаквах чак така да ми каже..аз го питах дали това означава докрая да не работя и то ми каза,че не е чак толкова наложително,но според него трябва да си почивам и да не озорвам нещата.Ох..чувствам се ужасно! А аз си мислех,че сравнително добре се справям със всичко....и че мога да си поработя още.То какъв ли е смисъла да не ходя на работа не знам,аз така или иначе няма цял ден да леа в леглото,а работата ми е седяща...ох,не знам...притеснено ми е...не очаквах такова нещо да чуя! Сега ще пия някакви хапчета за задържане май..иначе малкото чудо вече не е съвсем малко,към 500 гр и малко повече даже било.

# 278
  • София
Сладурка, слушай доктора и наистина си вземи почивка. Полежавай си повечко, колкото и безобидни да ни се струват някои неща, може изведнъж да се окаже сериозно положението. Не се притеснявай, но послушай докито, работата не е толкова важна.

# 279
  • София
Сладурка, горе главата! Всичко ще е наред! Просто наистина ще трябва да почиваш повече! А пък ако се наложи да не ходиш на работа - жертвата си заслужава! Hug

# 280
забравих да се отчета,че съм напълняла 2кг и 1/2...ама сега май изглеждам доста пухкава,и усещам,че не мога да сикнтролирам апетита,ауу и това в прибавка ми идва повече.

# 281
Сладурка, слушай доктора и наистина си вземи почивка. Полежавай си повечко, колкото и безобидни да ни се струват някои неща, може изведнъж да се окаже сериозно положението. Не се притеснявай, но послушай докито, работата не е толкова важна.
Напълно съм съгласна аз също съм на това положение само където и бебо е ниско и почти нищо немога да правя и основно пазя леглото това не е шега работа.Радваи се че си напълняла защото аз съм обратното.

# 282
Напълно съм съгласна аз също съм на това положение само където и бебо е ниско и почти нищо немога да правя и основно пазя леглото това не е шега работа.Радваи се че си напълняла защото аз съм обратното.
как да се радвам,че съм напълняла като не мога и не искам да се възприемам като слон Confused а сега и като трябвало да се пазя повече съвсем ще издам положението с килата и апетита...Дес,е на моренце,ама ако някой може скоро да пусне нова тема.

# 283
Сладурка спокойно.сега повече почивки.и твоя мъж да ти помага в домакинството.няма страшно.само си спазвай лекарските предписания.

# 284
здравей те идвам от лекар и това което искам да споделя е че съм в групата на мъжките майки

Общи условия

Активация на акаунт