Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са стриите и как могат да бъдат предотвратени?
Какво представлява коластрата и защо се обсъжда по време на бременност?
Какво представлява изследването "белтъкграма" и за какво се използва?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са стриите и как могат да бъдат предотвратени?
Стриите са линейни разтягащи се белези по кожата, които се появяват, когато кожата е прекомерно разтегната, като например по време на бременност. За предотвратяване на стрии се препоръчва редовно хидратиране на кожата с масла или кремове, които поддържат нейната еластичност. Важно е и поддържането на здравословно тегло и физическа активност.
-
Какво представлява коластрата и защо се обсъжда по време на бременност?
Коластрата е първата млечна течност, произведена от гърдите по време на бременност и в началото на кърменето. Тя е богата на протеини, витамини и минерали, които подпомагат растежа и развитието на бебето. Обсъжда се по време на бременност, защото наличието и количеството му може да покаже готовността на гърдите за кърмене и здравето на бебето.
-
Какво представлява изследването "белтъкграма" и за какво се използва?
Изследването "белтъкграма" измерва количеството протеин в кръвта. Използва се за оценка на общото съдържание на протеини в организма и може да бъде полезно при диагностицирането на различни здравословни състояния, като например дехидратация, белодробни заболявания, белодробни инфекции и други метаболитни състояния.
-
Какво е маслото и какви са неговите свойства?
-
Какво представлява кокосовото масло и за какви цели се използва?

Благодаря предварително! 
може би колкото...пиленце
или пък средно голяма катеричка без опашката
ей сега се връщам от лекар...нали ви се оплаквах,че усещам нещо като застанало на входа на матката ми..е бебчето е високо,но той каза да си взема отпуска и да почивам и че "една матка тръгне ли веднъж,няма спиране",та с две думи не трябва да рискувам..оле не очаквах чак така да ми каже..аз го питах дали това означава докрая да не работя и то ми каза,че не е чак толкова наложително,но според него трябва да си почивам и да не озорвам нещата.Ох..чувствам се ужасно! А аз си мислех,че сравнително добре се справям със всичко....и че мога да си поработя още.То какъв ли е смисъла да не ходя на работа не знам,аз така или иначе няма цял ден да леа в леглото,а работата ми е седяща...ох,не знам...притеснено ми е...не очаквах такова нещо да чуя! Сега ще пия някакви хапчета за задържане май..иначе малкото чудо вече не е съвсем малко,към 500 гр и малко повече даже било.