НОЕМВРИ вече тъй бленуван чакаме със хъс нечуван

• 10 548
  • 298
  •   1
Отговори
# 255
caramelche честит рожден ден и от мен желая ти след 140 дни да бъдеш една щастлива
и много обичана мама
момичета аз не пия витамини но ям много плодове сега има всичко на пазара
 добре че не е зима
Ditta  и на мен сестра ми ми върза червен конец  , но се е скъсал  и съм го загубила някаде
ако види че го няма ще ме навиква здраво и аз не съм суеверна но знае ли човек
 За сега още нищо не съм купила на бебо а виждам че вече остават към стотина дни
след две седмици и за мен започва обратното броене
 vasiags и аз съм станала мързелива вчера майка дойде да ми почисти къщата колко навикване отнесох само

# 256
  • София
Карамелче, честит рожден ден! Пожелавам ти тази година да ти донесе прекрасна дъщеря и да постави началото на най-щастливите години в живота ти! Ще пия една чаша бира за твое здраве  Simple Smile

Що се отнася до Токуда, мисля, че не бива да се отказваш, ако държиш да раждаш там. Вярно, че има ограничения, но ако имаш уговорка с лекар, който да те изражда, не е невъзможно. Е, разбира се, трябва да си доплатиш за избор на екип. На мен не ми следят бременността там, но имам уговорката, че ще ме приемат, ако реша да раждам при д-р Диков - по здравна каса, но и със съответното доплащане. Ако те интересува, пиши на ЛС и мога да се опитам да ти съдействам чрез моя лекуващ лекар. Аз лично все още не съм решила на 100 процента дали ще раждам там. Изкушавам се най-вече заради прекрасните неонатолози и подробните изследвания, които се правят на бебетата веднага след раждането. Така ще съм по-спокойна, ако, не дай си Боже, бебето има нужда от по-специални грижи. Иначе, що се отнася до условията, все ми е тая дали ще съм във VIP-болница или в МД с още 5 майки в стая/примерно/. В крайна сметка тези 3 или 5 дни се изтърпяват всякак, важното е детето да е добре.

А по отношение на педикюра....преди 2 седмици беше последния ми полууспешен и мъчителен опит да си лакирам ноктите на краката. Добре, че на татито му доставя удоволствие и се справя добре с тези процедури.

# 257
  • Варна
И аз като vasiags - даже попропускам и съботите и неделите  Blush , ама ко да се направи .... Понякога като съм на кеф хващам парцала и за 10 мин. поубирам праха или пък минавам със стирката на бързо и така я карам. Като дойде врем за голямото почистване за бебо не знам ко ще правя - май на мама ще разчитам.

А за покупките аз все още с триста зора се удържам, но след като другата седмица ми потвърдят че ще ми трябват основно дрешки в синьо  Mr. Green мисля да развихря. Едвам се стискам - то не са сайтове магазини познати .... Crazy

# 258
И мен ме мързи мнооого. Добре, че е кучето да се пораздвижа покрай него.
Мен май ме е страх да купувам каквото и де е. Уж не съм суеверна, но... Tired Мисля да изчакам до октомври.

# 259
привет мамчета.и аз да се отбележа днес.

Карамелче честит рожден ден!  happy bd     желая ти здраве,щастие,едно здраво девойче-ноемврийче и много късмет,той е най-важен.на Титаник е имало много здрави,богати и щастливи хора,но малко от тях са имали късмета да оцелеят.

ProstoAz браво за изпита.  smile3501  smile3501  smile3501 то беше ясно че ще го вземеш.от днес залягам да чета за тези 2та изпита че на есен лесно да ги взема.

клер стискам палци всичко да е наред в петък.  newsm17 а за разходка в квартала да знаеш няма проблем.на линия съм.

за педикюра да ви се похваля тази сутрин сама успях да се лакирам.и при това доста успешно и добре на вид.но сама не мога да си ги оформя и да си махам кожичките.и аз смятам да посетя някои салон.като заговорихме за процедури,някоя от вас ходили на козметик?аз ходя за почистване на лицето,но козметичката ми я е страх да ме работи с ток и ми прави само масаж и маска.опасно ли е да ми прави йонофореза и дарсонвал?

tsetseto и аз още се колебая за раждане в токудалвсъщност не се колебая,а още не съм сигурна че ще получа раждане там като подарък.а на мен лично немисе дават много пари за раждане.знам че в шейново и втора градска има добри специалисти.вярно  там сигурно се плаща,но едвали ще бъде повече от 500 лв.и  мен няма голямо значение дали ще съм сама в стая или с други мами.всяка болница си е болница,както да го погледнеш.аз за пръв път ще влизам с пренощуване в такова заведение и едвали ще ми е много гот,но за 3-4 дни ще изкарам някак .

за пазаруване и аз се изкушавам,но искам да се роди живо и здраво и тогава.само количката,креватчето,дрешки за изписването и разните му там козметики ще купя,но чак в 9 месец като вляза.

# 260
  • София
Карамелче, ЧРД! Пожелавам ти много здраве и любов на теб и двамата мъже до теб! А на малката госпожичка в теб (защото днес празнувате двете Wink ) да се появи лесно, бързо и мноого да те радва и слушка   bouquet

Клер, стискам палци за в петък!

За разкодките- разхождам се, няма мърдане с малкия..има мнооого енергия и нужда от движение.

За педикюра, още се справям сама, но мисля от другат седмица да започна да ходя при специалист. Корема ми е огромен и си гледам ходилото под ъгъл...та не се справям блестящо, особено с лакирането.

Някой беше питал за окосмяването...не знам дали е от козметичката или от бременността, но днес пак отивам на кола маска. Много бързо израстнаха пущините.

Иначе, що се отнася до условията, все ми е тая дали ще съм във VIP-болница или в МД с още 5 майки в стая/примерно/. В крайна сметка тези 3 или 5 дни се изтърпяват всякак, важното е детето да е добре.
Това е истината Peace
Иначе, на мен Вита ми е под носа, ноо...най-важно е да има кой да поеме бебока. Всичко се случва, а те нямат никаква готовност, освен една лекарка от Шейново. Вярно много е добра, но какво от това.

Сега отивам да сложа една снимка на корема. Като я видите и може да си представите колко съм пластична, щом още си правя педикюра сама Joy

# 261
marusj,знам,че за дарсонвал няма проблеми,но йонофреза не правят. Педикюр и аз не мога да си правя,имам чувството,че притискам бебчо и ще ходя на козметик явно Peace Мами,колко са ни големи бебетата в тия седмици-някоя от вас знае ли? Примерно колкото малки котенца ThinkingМного силно риат вече мойто произведение Flutter

# 262
Моята госпожица е 308 гр  Grinning  колко гордо звучи, лелиии, умирам си от кеф  Heart Eyes
Не съм наясно още къде искам да раждам, май не съм се замисляла много сериозно, но благодаря tsetsito ще ти пиша ако се ориентирам към Токуда.
И пак хиляди благодарности за милите, топли, прекрасни пожелания, които ми написахте!  Hug   bouquet  Hug

# 263
Diana_T  ти наистина си доста пластична аз немога да си и помисля да се наведа до такава степен.Сега ще кача и една снимка на моя тумбак.

# 264
аз утре съм на лекар и ще разбера мерките на бебчо.приблизително трябва да сме на 30-тина см и около 600-700 гр.но не съм сигурна.

аз съм много притеснена какво ще каже лекаря утре,защото миналата седмица получих втвърдявания на корема и болки.като отидох на преглед се оказа че съм получила контракции.предписаха ми лекарства.ако са нямали ефект ще трябва да пропусна морето за да съм под наблюдение.  Cry

# 265
  • София
На мен този сайт ми е любим още от преди и като искам да видя нещо гледам там

http://pregnancy.about.com/cs/pregnancycalendar/l/blpregcalc.htm

# 266
  • Варна
За козметчката  - мен ми правиха йонофореза - беше добре. Но като ми пуснаха Дарсоновал - бебето почна да шава - може би го беше гъдел. Май трябва да се поровим да видим - може или не може - вреди или не на бебчето.

И аз утре съм на ЖК - надявам се да разбера размерите - иначе ги следя ориентировъчно в един сайт където дават развитието на бебето по седмици - за да знам горе-долу колко е голямо.

Еййййййййй аз като се кротна, дребното започва да шава - направо ме сбърква от гъдел. Винаги наопаки. При вас така ли е ?

# 267
Според мойта козметичка дарсонвала е противопоказен по време на бременност. Дори и преди да забременея, винаги преди да почне, ме питаше има ли бременност  Crazy и ме беше предупредила, ако имам някакви съмнения да предупреждавам.
Може би не е фатално, но все пак не се препоръчва.
Аз  и за това взех да ходя по-нарядко сега. Без него получавам възпаления и по-добре без козметик  Stop
Аз още се навеждам спокойно, дори и спя по корем отвреме на време на време  Embarassed А корема ми, според мен, не е никак малък  newsm78. Последния път беше 92 см. Честно казано чак се уплаших за фигурата си  Laughing, защото предната бременност съм си водила от мерак някакви бележки, в една книга за бременността и тогава същата обиколка съм имала чак в края на 7-ми месец  Shocked
Но пък вие повечето сте по-напред  с бременността. Гледам много от вас са вече в шести месец /направо благородно завиждам като ви видя лентичките, имам чувството че моята не мърда  Laughing/,така че сигурно след две седмици, живот и здраве и аз няма да мога да свия на две  Simple Smile
За мързела - аз освен, че съм си мързелива по рождение  Embarassed, сега наистина и много се уморявам. Като някаква бабичка съм, никаква енергия нямам. Дали пък да не почна и аз да си пия витамините по-редовно  newsm78

# 268
  • София
Момичета, връщам се от маникюр и съм много доволна. Съвсем друго си е да те пипне специалист! Що се отнася до козметика - в момента ходя само на кола маска и обикновен масаж, друго не.

Честно да ви кажа не мога да ги разбера тия спорове за секциото. Направо ме вбесяват и вече съм се отказала да се впускам в тях. Що се отнася до "Токуда" - в нея се хвърлиха много пари, но досега не съм чула положителен отзив. Нямам предвид родилното, честно казано, но съм говорила по други поводи с пациенти на други отделения - информацията ми не е особено ласкава. Освен това ми се струва, че е много по-сигурно и надеждно да се роди в специализирана АГ- болница, отколкото в широкопрофилна. Поне това е моето мнение! Peace

За БХС и втория близнак - ами никой не можа категорично да ми каже как това влияе на резултата. Предполагат, че влияе, но никой не поема отговорност. Така че предпочитам да се подсигуря с амниоцентеза.

# 269
  • София
Здравейте! И аз да се обадя днес. Току що се прибрах от офиса и напът минах да си взема резултатите от кръвните изследвания вчера. Направо съм в паника - имам остра анемия, въпреки че пия Малтофер фол (комбинация на фолиева киселина и желязо). Казаха ми да увелича дозата на 3х1. Всъщност три показателя са ми доста под нормата RBC - 2,81  (норма 3,7-5,4) HGB - 86 (норма 115-160), HCT - 0,27 (норма 0,370-0,510). Обадих се веднага на моя лекар, а той само ми каза, че анемията много ми  се е засилила, но нищо повече. Някой от вас знае ли какво означава всеки от показателите поотделно, да ме осветли малко по въпроса.  Sad Благодаря предварително!

Карамелче, ЧРД! Само усмивки, здраве и щастие ти пожелавам!

Клер, успех на амниото и когато имаш желание да се видим свиркай!  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт