СНБМ - инициативи - 12 част

• 19 066
  • 411
  •   1
Отговори
# 90
Момичета утре (тоест днес) ще ходим с Кали на годишната среща на ФРГИ , за която имаше покана в пощата отдавна.
Ще има презентации на теми относно финансирането на неправителствения сектор , както и развитието му в БГ.
дано да е полезна, срещата е на всички организации работили с ФРГИ.
Радето е на море, така че няма да дойде, аз за щастие успях да се организирам за утре със свекърва ми, че това ще е от 11 до 16 а се намира в Горна баня  Tired
Ине, и аз я видях тази тема за майчинството, ама честно казано вече ми омръзна да ми пиша по темата  Rolling Eyes

# 91
благодарности на тайнствената ty      bouquet

Милен Велчев: В политиката по доходите трябва да надделее разумът

26 юли 2007 | 16:11 | Агенция "Фокус"

Какви са вижданията на парламентарната група на НДСВ за развитието на икономиката – това коментира в интервю за Агенция "Фокус" депутатът от НДСВ и зам.-председател на бюджетната комисия Милен Велчев

......

Фокус: Поради недоглеждане в закона семействата с близнаци са чувствително ощетени от социалните стимули, които получават останалите родители. Ще коригирате ли тази неравнопоставеност?
Милен Велчев: Според нас е несправедливо майките с близнаци да получават същите обезщетения, каквито получават майките с едно дете, макар, че разходите очевидно са високи. Според нас те трябва да бъдат стимулирани с минимално обезщетение от 150лв. за всяко дете
.

Момичета,
доколкото знам Велчев ще го вкарва за гласуване  newsm68

# 92
благодарности на тайнствената ty      bouquet

Милен Велчев: В политиката по доходите трябва да надделее разумът

26 юли 2007 | 16:11 | Агенция "Фокус"

Какви са вижданията на парламентарната група на НДСВ за развитието на икономиката – това коментира в интервю за Агенция "Фокус" депутатът от НДСВ и зам.-председател на бюджетната комисия Милен Велчев

......

Фокус: Поради недоглеждане в закона семействата с близнаци са чувствително ощетени от социалните стимули, които получават останалите родители. Ще коригирате ли тази неравнопоставеност?
Милен Велчев: Според нас е несправедливо майките с близнаци да получават същите обезщетения, каквито получават майките с едно дете, макар, че разходите очевидно са високи. Според нас те трябва да бъдат стимулирани с минимално обезщетение от 150лв. за всяко дете
.

Момичета,
доколкото знам Велчев ще го вкарва за гласуване  newsm68

Супер новина, но защо 150 лв Thinking А не 180, щом ще е минимално майчинството, нали това искахме на кръглата маса Rolling Eyes

Вчера видях Крум Савов и му благодарих за казаното в предаването. Каза, че каквото може прави Wink

За срещата ще ви разкажа в следващите дни, когато се надявам да имам повече време. Протече и като обучение, имам доста записки и трябва първо да ги оформя.

И сега да ви питам гледахте ли новия Хари Потър Mr. Green Ако не сте - идете да го видите, ще се насладите неимоверно от приликата на една от главните героини с една наша любимка /Дамата с камелиите/  Joy Ей, умрях от кеф, ама все едно тя играе - едно към едно hahaha Приятно гледане Mr. Green

# 93
дебати за плоския данък и вероятността да бъде въведен от 01.01.08 г.:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=210258.0;all

източника - агенция Фокус:

http://www.focus-news.net/?id=n752995

А като се сетя как преди малко повече от година някой ми се смя за този данък  Wink

Последна редакция: нд, 29 юли 2007, 22:39 от Cruela D'Evil

# 94
10 % Плосък данък и 3% по-малка осигурителна тежест. Вчера дойде добрата новина от Евсиновград! Ей така искам държавата да мисли за нас  Simple Smile Чакам да го видя и в закон

Новината и за близнаците и много добра. Радвам се, че усилията ни дават плод. Хриси, Кали, тук съм, казвйте, ако има да се прави нещо.

# 95
  • София
   Тъкмо и аз прочетох за плоския данък в Стандарт!  Simple Smile

# 96
Раде , ЧРД на Георги   bouquet

Щях да се обаждам днес , ама заради тоя пуст апартамент , просто вече нямам сили да се боря с некадърни служители , оценители и т.н. , накрая , заради човешката злоба ще остана хем без жилище , хем вътре с 25 000
Ох , пооплаках се , сега да взема да звънна на Радето , а  Mr. Green

# 97
Честит рожден ден на Гого!
Раде, да ти е жив и здрав, много да те слуша Laughing

Жени, какви са тези проблеми с апартамента?

# 98
Ей Раде, честито и от нас! На малкия красавец, много подаръци и послушни мама и тате!

# 99
Здравейте момичета  Grinning
Да ви разкажа за петък. Сутринта бяхме с Кали на различни презентации, аз бях на презентация за Оперативните програми, по които ще се получават пари от ЕС, тоест това беше представено като един от начините за финансиране на НПО-тата.
Да ви кажа честно, абсолютно невъзможно ми се вижда да се получат пари по този начин, дори и за доста по-големи и развити организации.
Съфинансирането е минимум 15 % от стойността на проекта. Най-лошото обаче е че трябва да разполагаш с парите предварително, защото разходите , които правиш ти ги възстановяват от Брюксел , което може да трае месец, 2, 6 че и повече  ooooh!
Тежките процедури, самото писане на проекта, преводи и т.н. въобще не ги споменавам  Tired
Вече ми е съвсем ясно, защо не се усвояват парите от тези фондове.
Следобяд имаше страхотна презентация на една много симпатична англичанка, която от няколко години живее тук, работи в НПО и се занимава с деца.
Със страхотно чувство за хумор обясняваше какво е ЕС, как НПО-тата да работят в ЕС, към кого, кога и по какъв начин да се обръщаме и да търсим съдействие.
Трябва да ви кажа, че се почувствах горда по време на нейната презентация, защото ние сме налучкали сами верния път, без някой да ни го казва  Wink
Имам предвид това, че сме потърсили директно някой да лобира за нас, че ходим на комисии, когато се внасят важни за нас законопроекти, интересуваме се кога какво ще се променя.
освен това не отиваме с хиляда предложения, а с нещо конкретно и добре написано.
В общи линии това бяха препоръките й.
За съжаление на последната презентация не можах да остана, надявам се Кали да разкаже за нея  Hug

# 100
Относно плоския данък, не смея да се зарадвам, докато не са го гласували  :roll
Чудя се обаче как ще реагират сидникатите и въобще хората с ниски заплати на премахването на необлагаемия минимум, тъй като ще са ощетени  Tired

Хубавото е, че има огроооомен бюджетен излишък, сега е момента да се иска каквото и да било, защото няма как да кажат , че няма пари  Mr. Green
Днес се обадих на Весела Драганова ще гледам да се организираме да се видим тази седмица с нея, както надявам се и с Христина Христова.

Последна редакция: вт, 31 юли 2007, 02:08 от Клеопатра

# 101

Жени, какви са тези проблеми с апартамента?

Накрая май ще остана и без апартамент , но както и да е , като нямам пари така е

Хриси , Кали , браво   bouquet

# 102
Момичета, предполагам сте видели тази петиция. http://www.bgpetition.com/detsko-zdraveopazvane/index.html  Мисля си, че бихме могли да изразим официална подкрепа като сдружение, с писмо например. Какво мислите?

# 103
Момичета, предполагам сте видели тази петиция. http://www.bgpetition.com/detsko-zdraveopazvane/index.html  Мисля си, че бихме могли да изразим официална подкрепа като сдружение, с писмо например. Какво мислите?

За!

Хрис, ще чакам да ми звъннеш за срещата.

Нещо в последните дни трудно се организирам и малко се забавих със записките от срещата на ФРГИ Embarassed

# 104
Ето една тема за помощите за първокласниците - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=207992.0, за който още не е попадал на нея.

Общи условия

Активация на акаунт