Вече всяко малко СЕПТЕМВРИЙСКО бебче има плюшено мече и пухено елече

• 16 422
  • 303
  •   1
Отговори
# 255
  • гр.Варна
Добре дошла на новата майчица!  bouquet
Спокойна бременност, леко раждане и сладко малко бебче на есен! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Да е жив и здрав рожденика на Сладка мама!Много да те слуша , да те обича и обожава и разбира се, да ти помага!
Весел празник!!
  bouquet
Приятна вечер на всички!

# 256
  • Севлиево
Абе Hexina то ний докат са наканим наистина няма да останат бебешки дрешки.Аз както чакам да се роди бебчо и тогава да купувам,то мойто сигурно голо ще ходи. Joy Joy Joy

# 257
Е, вие вече тотално ме взехте на подбив...  Embarassed
Просто явно аз знам по-масовите магазини, които ги знаят повечето бъдещи майки, и затова там всичко в момента е разграбено. За това 100% са допринесли и намаленията.
Точно това ми беше идеята на постинга - да ми подшушнете и някои по-скрити магазинета, които не са в баш центъра или в големите бебешки хипермаркети.
Хайде де, не ми се смейте, а помагайте!

# 258
Басилиск, права си за секса, ама при нас вече е доста пренаселено, та трябва на спалнята да се разчита newsm78 А иначе в детските магазини съм гледала нещо като специални малки преградки, точно за да може бебетата да спят в леглата на родителите си, без да рискуват да бъдат смачкани Sick
Аз недоумявам защо след като тук се смята че е най-лесното и съвсем безболезнено лекарят ръчно да обърне бебето, в България още не се прави newsm78 Ти не можеш ли да питаш директно някой печен лекар дали не може да опита?
Гоя, наистина съвсем не всичко което ни изглежда като проблем през бременността се лекува с лекарства. Аз съм щастлива че при това често кървене в началото не ми дадоха за това нито едно лекарство. И сега с контракциите, и спазмите на прасците. Нъпълно безвредни лекарства няма, та мисля че трябва да се радваш че бременността ти се развива без да ти се налага да пиеш такива.
Момичета, снощи за пръв път имах бая силни болки долу ниско в корема и на кръста, като при мензис. Не беше с контракции, постоянна болка. Не знаех какво да правя. Накрая изпих няколко чаши вода, легнах и съм заспала, а като се събудих нищо ми нямаше.
Ескарина, много се радвам за благополучната развръзка при теб  bouquet

# 259
  • Кърджали, България
Аз да си похваля зълвата в този ред на мисли: вчера й споменах, че търся бодинца с копченца отпред и днес сутринта бебка вече беше уредена с 2 броя, а милата ни леля вече е набелязала и други неща  Hug Само че ще ги видя чак след две седмици май, тя нали живее в Нови Искър, та ще ни дойде за малко на гости  Hug Та, нашето бебе вече не е съвсем без нищо  Wink

# 260
 Добре дошла на новата мама.  smile3525 Дай малко инфо за себе си.
 Камелия утре ще се видим на училището, аз ще дойда сигурно пак с още една мама. А за болницата ти нали няма да раждаш тук така или иначе, пък аз още се чудя и ще ги навестя да видя за кво става дума. Дано посещението ми помогне да взема решение, че то времето си минава.  Sick

# 261
Hexina, не съм искала да прозвучи като подбив - просто наистина се шашнах- тук във варна такъв проблем няма за сега, аз в събота разглеждах, което ми напомня нещо важно! Hug
Варненски мами, 1 уточнение, за да не се разкарвате като мен ooooh! Детски борси : Мечо Пух, Ю Ги Йо / мен основно тази ми беше важна/ и Кралят Лъв не работят с клиенти на дребно Naughty За Ю Ги Йо ми обясниха, че имат и магазин на дребно - някаква голяма барака на Колхозния пазар срещу Китайския ресторант /да ме убиете не се сещам къде беше той/...Важно е, защото специално тази борса е представител предимно да български марки дрешки и както видях в склада на едро имат хубави неща Hug
Добре дошла на новата мама!  bouquet

# 262
Hexina, не че те подбиваме бе, мацко  Heart Eyes ама щото детските магазини са под път и над път - дори и в Кауфланда снощи гледах детски бодита, ама ми се сториха по-скъпички, иначе щях да "бодна" поне двечки  Mr. Green
Камелия и Биърбейби, идете и го вижте АГ отделението без значение, че няма да раждате там - най-малкото от любопитство /да видите обстановката/, пък и донякъде да се свиква с влизането в болницата, ако някой не е влизал скоро ... Peace нищо не губите, освен ако не работите и не бързате за някъде  Peace

# 263
Задравейте, мами, и от мен.
Аз отдавна не съм писала, но Ви чета редовно.

Относно "ръчното" обръщане на бебето аз имам една приятелка, която е раждала пътвото си детенце преди 10 год. в Правителствена болница. Бебчето е било седалищно и докторите са обсъждали дали те да не го обърнат ръчно. Но в крайна сметка при нея са предпочели секцио, защото тя е била с много тежка пневмония и са се притеснявали до къде ще й стигнат силите да напъва.

Та си мисля, че все пак и за нашите доктори тук това не е табу, но защо не се практикува масово, не знам.

Честит празник на Sladka mama, да й е жив и здрав рожденика newsm59
Хубава вечер на всички!

# 264
  • Бургас
Привет пок от мен, аз само минавама да Ви прочета, защото къщата ми след половин час ще се напълни с гости и до неделя не знам дали ще имам възможност да се включвам. Ако не успея, приятен уикенд!

# 265
Забравих да кажа днес - Добре дошла на новата мама Wink Лека бременност, мила, и дано да нямаш никакви проблеми!  Hug

heureuse, за такива симптоми като твоите съм чувала, че приличат на тези, които са преди раждането. Май е добре, ако можеш да вземеш телефона на лекаря си и да му се обаждаш при подобни случаи, за да си сигурна, че всичко е наред и че ако се налага, ще се реагира навреме. дано всичкое наред и при теб! Simple Smile

# 266
Завърнах се и аз казха ми, че на размери се развиваме нормално т.е. моите +15  Embarassed от забременяването до сега им се сториха абсолютно в нормата.
Аз да разкажа малко за моите контракции: аз ги чуствам като стягане в корема, което е придружено с втвърдяване и преминава за около 30 сек., понякога стягащото чувство е по продължително, но втвърдяването е отмонало и тогава се притеснявам най-много и се паникьосвам, за тая работа пия магнезий, но шпа и гинипрал, като гинипрала вече съм го намалила до 1 на ден, за тея Бракстън Хикс контракции зная че не са придружени с болка а са само такова стягане, когато обаче има болка в корема и кръста едновременно и контракциите саа на равни интервали е опасничко, това са ми обяснявали на мен в болницата де, та така стига с тая гадна тема, дано никоя от нас не ги преживява тея контракции повече до момента на раждане септември Praynig Heart Eyes
Сладка мама честит ти рожденник много да те глези и въобще да не те ядосва повече, да ти  е жив здрав.

# 267
Привет пак,
взех си резултатите от изследванията сутринта и ето че аз влизам в класацията на мамите пиещи желязо. хемоглобина ми е 105, а и има някакви единични бактерии в урината. Утре ще отида до лекарката да видя какво ще каже тя. Ама като я знам каква овца е... И пак ще я питам за контракциите.
то и аз не знам какво точно е , при мен като стана и веднага ми се втвърдява корема, и като ходя ми е почти  постоянно така. Онази вечер умрях и от постоянни болки ниско долу, но сега май те попреминаха. Нали ви се оплаках че ме боли междукрачието като ходя, та сега не мога да разбера кое ме боли повече, ставите или корема...

Ескарина радвам се че бебо е добре, не се притеснявай. Моето едно време изоставаше с една седмица, а сега е с две седмици напред. И твоето ще навакса, а и апаратурата за 1 мм и обърква сметките. така че не се притеснявай.

Хексина ти къде живееш да ти кажа ако знам магазини в твоя район?
последно гледах в Хиполенд в Скай сити и имаше малки бодита. А и открих едно магазинче в Надежда ( с много любезна продавачка) на колелото на трамвай 7, беше много заредено.
А също така има и много дрешки за новородени на Илиенци. дрешките са на Захи, Сали, Вис виталис. все български фирми, и са на много прилични цени, даже по евтини. За разлика от всички други неща там, които вече са по скъпи от центъра ( а са все едни и същи боклуци) но за  ежедневните бебешки дрешки си заслужава да отидеш там, ако харесваш тези фирми.
Другата седмица като се оправя мисля да обиколя още няколко магазина и ще ви дам инфо какво има там.
Но във фирмения магазин на Захи, както ви казах и по рано, за момченца има по малък избор, а за момиченца има много сладки бодита в момента, и от тези дишащите също.
Дано съм ти помогнала поне малко с инфото.

# 268
Катрин ама и ти по-леко мила, да вземеш да и кажеш на доки и за случката в банята че никак не е приятно, много трябва да внимаваме, че то сега с тея габарити дето аз например не мога да им свикна и все си удрям коремчето някъде и се клатя като пате ужас
Ескаринка не се тревожи хапвай си хубавко както до сега почивай си повечко и всичко ще е наред на другия преглед, може да не е от докторката а от апарата и наистина

# 269
Здравейте момичета,

Добре дошла първо на новата мама!
Гледам, че масово сме имали лоши контракции, мене и затова ме нямаше.
И аз да се оплача  Sad - оказа се, че докато лежа се опразва хладилника и накрая ще умрем от глад ако не отида аз до магазина, иначе трябва да караме на КФС, пици и друг боклуци. По същия повод досега съм крещяла и се ядосвах на майка ми и на съседката защото веднъж опрях до тях да искам да ми купят нещо и ми излезе през носа! - понеже днес вече не лежа нон стоп, реших че мога да сготвя и те ми доставиха дълбоко замразени кокали и пилешки кожи, като ги представиха за пилешки фенери - обаче не споменаха, че направили икономия и купили по-евтините, защото уж нямало друго представи си! и аз ги размръзявам и си мисля как сега ще направя 1 супа и 1 каша, слагам ги в тенджерата, сваряват се, пускат 1 тон мазнотия от кожите и се оказва, че няма НИКАКВО месо! И накрая каква е равносметката - загубих си сумати време, трябва да мия мазна тенджера, парите ми отиват в боклука или айде в чинията на котката, не знам дали даже и тя ще ги яде, и пак нямаме нищо за ядене и се ядосвах и дано на бебо му няма нищо защото ще отида да ги убия собственоръчно и двете, но първо ще ги изтезавам, и ще ги накарам да изядат остатъците на котката да видят колко е вкусно и питателно  #2gunfire #2gunfire  #2gunfire  #2gunfire  #2gunfire
А забравих да спомена, че въпросната съседка не ядат пилешки кожи изобщо, защото били вредни, но когато са за мене, може да ми ги пробута с тонове.
И после даже се присетих как прабабаба ми се притеснила нещо там в 6-7 месец не помня точно и родила преждевременно и лоши работа и направо ми причерня още повече. Дано тоя път няма последствия и повече си казвам, че няма да правя така ама всеки път същото...
Оф реве ми се ама не ми текат сълзи защото съм бясна!
Пускам ви го това да ми олекне малко и да се забавлявате с плановете ми за изтезание  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт