Вече всяко малко СЕПТЕМВРИЙСКО бебче има плюшено мече и пухено елече

• 16 433
  • 303
  •   1
Отговори
# 240
Ескарина, супер, че си потърсила още едно мнение! Много се радвам че са те успокоили. Да вземеш да я напишеш в някой черен списък в здравния тая докторка.
Бенич, вчера пропуснах - честита нова къща! Да си я направите много хубава и да сте щастливи в нея!
Аз вчера бях при Яков в Майчин дом - бебето е много добре, освен дето е седалищно, но се гъзя яко в разни странни пози и ще да го обръщам. Иначе докторът нещо се опитва да ми вкарва паранои, че щяла да ми се разкъса по време на раждането операцията, но аз знам че това става веднъж на 200 случая и няма да се поддавам на обработката. Така или иначе в такава ситуация се прави секцио просто. А и не е издумал да се отказваме от нормалното, тъй че засега всичко ми звучи под контрол. Поне разправя, че с таза ми не очаква проблеми - това е доста окуражаващо.  newsm35

# 241
  • Севлиево
Здравейте и от мен.
Днес си направих една мнооого дълга разходка и се накефих Grinning,че отдавна не съм излизала така да се разхождам.Ходих до фирмата да си пусна една 5 дневна отпуска докато излеза по майчинство.Всички много ми се радваха,а иначе във фирмата цари пълен хаус #Crazy.Незная дали ще оцелеем докато се върна на работа.Ама аз не се притеснявам,защото и без това не искам да се връщам там живот и здраве след майчинството.Не мога да ги мисля, сега имам други грижи на главата си.Например се оказа че в нашия град е по-трудно да намериш детско креватче отколкото количка.А аз си мислех че ще е обратното.
Взех вече да се съмнявам в кой месец съм да ви кажа.Всеки като ме види и вика че е наближило,а то има месец и половина до термина.Много ми бил голям корема,че то друго нищо не ми е голямо.Като ме гледат само корем насреща,ама така е добре че храня само бебо.Няма да се разсърдя ако не слагам на мене си,а само на него.Ама другата седмица ще видим колко съм наддала аз и колко голямо е станало бебчето.
Да ви кажа напоследък се събуждам с адски болки в кръста и гърба.Като стана и все едно нищо не ме е боляло.Като излизам на разходка ме заболява кръста и се умарям,ама си правя почивки.Иначе контракции имам малко само вечерно време и понякога сутрин,но рядко.
Честито на рожденника на Сладка мама и много да се слушат и да си помагат!

# 242
Escarina, не се тревожи другата седмица когато отидеш на преглед ще видиш ,че всичко му е на ред на бебчето.
ЧРД на мъжа на Сладка мама!

# 243
Ескарина, видя ли че има нещо гнило тука ...  Hug пък и не си първата на която ехото да показва, че бебето изостава или че избързва ... все пак машинария си е и си дава отклонения  Hug така, че спокойно!
basilisk, дано ти се обърне бебчо - виждам колко силно го желаеш  Peace въпросът е дали лекарят ще се наеме за нормално раждане след секцио - това уточни с него /вчера бях на посещение в едно АГ и една от мамите пита завеждащият отделение възможно ли е след секцио вагинално. докторът каза "да, но аз не бих рискувал". и разказа как преди години имал случай, в който матката се отваря, остра кръвозагуба и докато се свика екип за секцио, упойки... края е гаден. та затова си каза докито, че той лично не би рискувал живота на двама души.../. Та много е важно докторът ти да е уверен, че може да се справи  Peace но пък ако и ти си уверена и спокойна и знаеш как да се справиш, всичко ще е наред  Peace /даже и на докито можеш да обясниш повечко неща  Mr. Green/
ааа, basilisk,  да не забравя да те питам, че ти четеш повечко - на какво се дължи потенето  Peace значи аз се потя /и то основно шията, докато спя, и два часа след като съм заспала се събуждам, тъй като възглавницата ми е вир-вода... някой беше казал - щитовидна жлеза ли  Thinking...
Честито на рожденника на Сладка мама   bouquet

# 244
Pavlinadidko,,айде с нас утре на училище Simple Smile

Beerbaby,ще се видим утре на училището,но до болницата няма да се замъкна Party

Днес е чудесна хладинка..подухва приятно...

Весел ден на всички!

# 245
  • морето и сините вълни :)
Добре дошла на новото мамче...-миличка би ли дала малко повече инфо за тебе..кога ти е термина.пол на бебчето,на колко годинки си от кой град... и да те вкарам в първата  страница Peace

# 246
Здравейте, мами Simple Smile И аз да се разпиша днес Hug
Goya, да ти кажа, аз също не съм пила нищо за контракции, защото доскоро не ги разпознавах. Но всички мами, които съм чувала да имат контракции, някои от които болезнени, пият Но-шпа, Магнерот или Магнерич. Тези са лекарствата, които помагали, но най-добре е твоят доктор да ти ги изпише...  Sunglasses
Escarina, много се радвам, че не е най-лошото, което ти е говорила твоята лекарка... И сега поне си по-спокойна... Надявам се съвсем да наваксате скоро в растежа и да се похвалиш  Praynig Simple Smile   bouquet
Basilisk, наистина трябва много добре да се прецени ситуацията и ще стискаме палци, каквото и да избереш Peace
Добре дошла на milasan, и много леко и безпроблемно бременеене, колкото остава Wink
Айде усмивки на всички Simple Smile

# 247
  • Севлиево
Забравих да кажа добре дошла на новата мама milasan  bouquet
Приятно изкарване на бремеността с нас Peace

# 248
    Тук, за съжаление ми казаха, че просто при някои бременни така преминава, малко по-тежко. А моята акушерка, дето ми изписва лекарствата, казва, че не всичко се лекува с хапчета  Close . И вече започвам да се ядосвам Rage , защото явно че има нещо което да помага.

GOYA, как точно ги чувстваш тия контракции? Мпжеш ли да опишеш какво е? Аз не знам дали съм почувствала досега подобно нещо, не знам как да ги позная, колкото и странно да ви звучи Wink

Получава се едно безболезнено втвърдяване на матката, придружено с задъхване и учестено биене на сърцето и за секунди до минута отпуска. Поне при мен е така. Понякога имам чувство, че не ми достига въздух. Става така дори и както си седя или лежа, без някаква причина. Често получавам и когато ходя, но чак като се поуморя. Казват, че това са подготвителни контракции на Бракстън-Хикс или нещо такова беше и че трябва да пия повече течности, поне 2,5л на ден. Но това си е чисто стягане на мускул, както се случва и с мускула на краката нощем, особено. И затова може би се изписва повече Магнезий.

Последна редакция: чт, 12 юли 2007, 16:17 от GOYA

# 249
Здравейте, да се отчета и аз за днес.
Днес като никога графикът ми със задачи и срещи беше пълен и се прибирам чак сега. И много държа да се оплача - в София май не е останало и едно място, където да продават бебешки дрешки 0-3 месеца.  newsm45  Аз чаках, чаках и накрая като тръгнах по магазини, то всичко за най-малките изкупено! Едва-едва купих няколко бодинца за 3-6 месеца, а за по-връхни дрешки имаше само за над 9 месеца!!!  newsm12
И после ще разправят, че прирастът на населението в България бил малък - че то навсякъде бъка от бременни и майки с деца, а по магазините всичко свършва за нула време!

P.S. Честито на рожденика на sladka mama, както и добре дошла на новата мама.  Laughing

# 250
Здравейте, да се отчета и аз за днес.
Днес като никога графикът ми със задачи и срещи беше пълен и се прибирам чак сега. И много държа да се оплача - в София май не е останало и едно място, където да продават бебешки дрешки 0-3 месеца.  newsm45  Аз чаках, чаках и накрая като тръгнах по магазини, то всичко за най-малките изкупено! Едва-едва купих няколко бодинца за 3-6 месеца, а за по-връхни дрешки имаше само за над 9 месеца!!!  newsm12
И после ще разправят, че прирастът на населението в България бил малък - че то навсякъде бъка от бременни и майки с деца, а по магазините всичко свършва за нула време!
Shocked Е, това беше черешката на тортата Shocked Как е възможно такова нещо? ooooh!

# 251
Добре дошла на millasan  Hug  bouquet дано да ти хареса нашата компания.... Grinning и на есен да си имаш едно сладко малко бебче - здраво и жадуващо за гушкане. Mr. Green

Бенич, честита къща - да сте много щастливи в нея.  Hug Peace  bouquet

# 252
Е, все трябва да има някъде такива дрешки де... Да уточня, че търся дрешки на нормални цени, а не за по 50 лв, каквито имаше в MotherCare примерно. Те със сигурност няма да се изкупят скоро.
Точно затова и писах - да дадат софийските мами още идеи за магазини, че получените дотук и проверени от мен места бяха все изпразнени от нашествието на други мами като нас.

А, и още едно уточнение. По днешния ми опит, дрехите за момченца са по-трудно откриваеми от тези за момиченца. Явно или се раждат повече момченца, или зареждат по-малко дрешки за момченца, не знам...

Последна редакция: чт, 12 юли 2007, 16:36 от Hexina

# 253
basilisk, много се надявам, че дори бебчето да не се обърне, пак раждането да е безпроблемно. Чувала съм за такива случаи и щом докторът е преценил така, сигурно е прав. Даже в единия от случаите майката е родила толкова бързо, че едва стигнали до родилното - и без никакви проблеми! Дано и при теб да е така  Grinning

evilpolly, vesela_123, благодаря ви Simple Smile Ама докато не мине и следващия преглед нещо все ще ми стои стегнато...

GOYA, и на теб благодаря за информацията. На мен ми изписаха магнезий, но причината бе, че ми се схващат мускулите на прасците рано сутрин докато съм още в леглото. Сегя виждам, че магнезий се изписва и за контракции. Аз като че ли не мога си припомня да съм имала нещо подобно като това, което описваш. Понякога като хапна вкъщи и изляза за работа се е случвало да ме стегне долу отдясно, както като бягаш се случва. Не знам това дали е контракция. Дано и при теб нещата си е оправят и тези контракции да не са проблемни  Peace

# 254
И много държа да се оплача - в София май не е останало и едно място, където да продават бебешки дрешки 0-3 месеца.  newsm45  Аз чаках, чаках и накрая като тръгнах по магазини, то всичко за най-малките изкупено!

еее, ти наистина ме съсипа   Mr. Green   Joy - щом у вашио град няма дрешки, ми то в провинцията кво ли остава ...  Thinking
добре дошла на новата маминка!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт