"Лятото дойде и ДЕКЕМВРИйчето се стяга за море!" - II част

• 14 408
  • 284
  •   1
Отговори
# 180
честито на рожденниците днес!
...за Плазмон.Обаче в превода отзад на БГ, не пише има ли глутен или не. А от италиански хич не отцепвам, де да знам Сенца Глутени какво значи - има ли?няма ли?  newsm78
анче_мамче плазмона които е в кутия/натрошен е БЕЗ глутен а другия плазмон които е на бисквити и малката и голямата разфасовка е С глутен  Peace
ДА НЕ НИ ЧУЕ ДЯВОЛА НО И НИЕ НЯМАМЕ ПАДАНЕ ЗАСЕГА  Praynig

# 181
  • Русе
Честит празник ,на празнуващите! И благодаря за пожеланията от ония ден. Hug
Ние също не сме от най здравите,но сме пред оправяне.Пожелавам на всички болни мъничета скоро да са като нас.Не знам ,какво мислите за бабините методи ,аз бях малко резервирана,но рискувах и не съжалявам.Имахме зачервено гърло и му сложих компрес от мед и малко капки ракия за около няколко часа ,най малко два.И мисля ,че помогна. Тази вечер пак ще му сложа ,профилактично. Peace Отделно му правя чай от лайка и липов цвят,прецеден през хартиен филтър ,но много не го тачи.И по една ампулка Витамин Ц на ден +  хомеопатичните oscillococcinum и chamomilla vulgaris 15 ch . Всички тези неща са напълно безвредни и не се губи да се опита лечение.При нас имаше резултат. Di аз chamomilla давам по 1-2 драженца на ден растворени в малко вода ,и с лъжичката. Peace
Съжалявам за  всички бебе-каскадьорчета ,неоттренирали успешно своя номер. Но явно е нормално  jumpuu
maiche ,kaто оздравеете  Peace дай да заформим среща всички Русенки + ако има гости в Русчука-също! lalalala
Аз вмомента съм самотна майка ,щото мъжленце е на бач в Германия и  #Crazy направо ми се събира погледа от задачки.Ей сега вече ще отслабна и ще си върна килцата.
За проходилките!Днес питах педи и тя каза ,че може вече!Мисля да му купя за седмата месечинка.
Да се похваля ,днес за пръв път готвих на детето.Направих му пюре от тиквичка ,морков и картов + малко кърма ,голямо плюскане падна.Много го хареса.То и на мен ми хареса.Започвам да му готвя ,а готови ще давам за разнообразие   chef Щях да питам -червеното цвекло ,кога може да се дава?Ако някой е чувал?
moonlady снимките са от с.Тюленово м/у Камен бряг и Шабла.Ние там си ходим.Аз си се катеря и се мятам от скалите ,а пък мъжо се гмурка. Joy Ще видим Бойко на къде ще го избие? newsm78

# 182
Мацки,много ме плашите с този глутен-колко е опасно и какви може да са реакциите;в кои храни се съдържа?Знам че,имаше статия за глутена,някой може ли да подскаже къде да я потърся,щото търсачката не работи.Много готини бебоци Heart Eyes,Освен Иси-желаещи за другата седмица за Борисовата градина???

А също да ви питам - слагате ли магданоз или копър в дом.пюрета?Аз се зачудим,ама от каква възраст се даваха? newsm78

В този ред на мисли Муунлейди-може ли пак паролата на Бон Апети за бебешките пюрета Praynig

Нещо ми се губят Поли Жекова и Вержи,май и други майчета липсват.

Болните бързо да оздравяват и да зарадват майчетата си.

newsm59 на празнуващите днес!

Мен продължава да ме тормози къръщината,ама ще се оплача друг път!

Целувки за всички!

# 183
Esy мерси за отговора, разликата я установих още в магазина и взех и от двата вида, но до момента давам само от тези без глутен. Според теб колко време трябва да мине, след като започна с глутена, за да мина на бисквити Закуска, че тези ми се виждат много сладки, пък е цената не е много удобна:)

Хамомила аз давах разреждане 9СН по пет гранули в малко вода вечер към 6 часа, три дни поред.
Трябва хубаво да се разтворят и да се разтръскат. Давам ги направо от шишето с биберона.

Някоя мама смята ли да се пробва скоро с домашно кисело мляко, че много ми се иска пък още не смея, обаче ако имам подкрепа ще се реша Wink

# 184
Мацки,много ме плашите с този глутен-колко е опасно и какви може да са реакциите;в кои храни се съдържа?Знам че,имаше статия за глутена,някой може ли да подскаже къде да я потърся,щото търсачката не работи.Много готини бебоци Heart Eyes,Освен Иси-желаещи за другата седмица за Борисовата градина???
А също да ви питам - слагате ли магданоз или копър в дом.пюрета?Аз се зачудим,ама от каква възраст се даваха? newsm78
Надявам се този път да има повече желаещи и ако ви е удобно и на вас към 11-12ч.ще бъде екстра PeaceЩе следя дали има желаещи и да измислим кой ден и час Wink
Относно подправките може, но слагаш клончето и после го изваждаш преди да пасираш PeaceТака ми каза нашата педи, но аз още не съм слагала.
Esy мерси за отговора, разликата я установих още в магазина и взех и от двата вида, но до момента давам само от тези без глутен. Според теб колко време трябва да мине, след като започна с глутена, за да мина на бисквити Закуска, че тези ми се виждат много сладки, пък е цената не е много удобна:)
Аз още не съм въвела Глутена, но мисля, че постепенно трябва да стане, аз лично  ще го въвеждам бавно за около месец  Peace

# 185
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН VELLA, titi83 и janina1  newsm59
Да сте живи и здрави, много щастливи, усмихнати и да ви радват бебоците, всичко най-хубаво!  newsm51

detelini дано оздравее по-скоро адаш4ето  newsm17 .

# 186
Хмм ...  newsm78 ... нещо мъжете сдават фронта гледам  Sad
detelini , бързо оправяне на малкия Кристиян  Peace
Nikki_Ivanova, вие пък какво направихте ?! Да не си предложила наистина някаква храна, дето я колики , я някакви други болежки да му докарва ...?
Бързо да връщате усмивката от аватарчето - за друго да не чувам  Naughty
Глутенът видях сте обсъдили, аз също почнах с бисквитките Плазмон - давам да гризе а и стъргам в млякото / с ренде/ или в пюрето ....
Моля ви за мнение по въпроса, ако имате такова тук , да не задръствам наш'та си тема с дублажи.
Да се похваля спретнах страхотно пюре от домашни круши които обелих, сварих с една лъжица захар и пасирах, като добавих и 2 бисквитки Плазмон накрая - да имат да вземат разни монополисти като ХИПП и т.н. - с мойто пюре не могат да се мерят по-вкус въобще  Naughty
Да видим само как ще ни понесе......  Thinking
nevena1313131това   видя ли го за палатките ?
еsy , a на теб не ти вярвам, че таз засмяната Инес от снимките може да сбърчи вежди  Wink  Grinning

# 187
анче_мамче , ти хамомила вулгарис ли даваш за зъбки? Как и по колко се дава? 

Да, давам, когате е неспокоен,че ние зъбки нямаме, но за всеки случай - ами на 250мл вода слагам 10-на топчеца. НО, за зъбки или друго 2-3-4 топченца в мънинко водичка дасе разтворят напълно,  3-4 пъти на ден или през няколко часа. По-начесто по-помалко е най-добрия вариант. Защото хомеопатията действа на този принцип. НИе имаме смеен хомеопатик, който сам приготвя капките и съм адски доволна от него. С такива капки, когато Кайо беше на 3-4м му се появи хрема и суха кашлица. През 15-30мин давах по няколко капки на езичето, и се оправи, както и му слагах хамеопатични капки в нослето. Капките бяха по рецепта на доФтора, приготвени от мен. С мед и лакйа.

Peace

Аз мисля след 1-2 седмци да дам домашно кисело мляко. Даже трябваше преди месото да го въведа, но... пуст ентусиазъм за ново.

Наш Кайо има паяк - оле, ако знаете каква е радост, какво е скачане, и като натисне някое копче и моче да мучи ли кукурига от проходилката и тръска главата и се кефи - танцува! И върви назад! хахаха
Да ви питам, ако го сложа на най-високатастепен, така,че да не му се опират краченцата, колко може да стои? А с опрени само 15мин ли?

Имаме само едни чорапета с гумени лапички отдолу (предполагам ги знаете), искам да си купя още, някой знае ли в нет-а дали ги има някъде? Благодаря.

Магеста, браво за домашните пюрета. Аз ги открих преди 2-3 седмици и съм спец. Ябълка, банан, круша,праскова, манго, всичко това или по отделно или микс, даже имах и няколко с ориз и канела. Но НЯМА никаква нужда от захар, аз като опитах пасираната смес, то толкова сладко и се чудя защо слагат в пюретата изобщо! Недей му слага захар, вредно е.

Последна редакция: пт, 13 юли 2007, 18:26 от анче_мамче

# 188
  • Бургас
Здравейте!Днес сме мнооого криви! Какви са тия  настроения на моята беба,незнам. ThinkingЗъби ли е ,що ли?esi,глутена веднъж дадеш ли го,значи си го въввела вече. Няма как да захранваш 1 м. с него.Аз слагам бисквитките плазмон в млякото.Идеално се разтварят.За глутена съм чела ,че е протеин съдържащ се в пшеницата,ечемика,ръжта и овеса.Ценен източник на витамини.Може да се прояви непоносимост към него,но е много радко заболяване-цьолиакия.

# 189
Детелини, шемет, много сори за объркването, изкуфях и аз вече... Crazy

ina_nk,
albena_t@mail.bg
scorpiofen

# 190
  • Бургас
Ето една статия за глутена: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=1123

Глутена не се въвежда, както другите продукти т.е. като го дадеш веднъж, ако  всичко е ОК може да се дава. Препоръчва се след 10 месец.

Аз по-късно ще разкажа как мина при нас посещението при педи.

# 191
анче мамче  Виж ТУК !
А защо мислиш че си заслужават парите ....  newsm78
А захарта в пюрето от круша наистина е излишна - разбрах го и аз постфактум  Peace
Nikki_Ivanova, чакаме да споделиш за Пешко ....
Аз одеве нямах време да пиша, пък искам да споделя : и ние добиваме навика да спим през деня 30-40 мин общо на пресекулки и едвам да дочакваме банята. Съответно ситуацията е доста изнервяща за всички, защото човека иска нон-стоп внимание, иначе мрънка.

# 192
Магеста,

тези буйки са много хубави, но 18лв  Shocked нистина самного, аз имах предвид едни други и утре ще видя в магазинчетата около нас.

Незнам от къде ги измислят тия цени....

Лека ноШ от мен Heart Eyes

# 193
Някой беше питал - senza на италиански означава БЕЗ - значи явно са без глутен бисквитките.
Венета днес яде круша - настъргана на ренде, плюс малко сок от морков, плюс нектарина настъргана. Много й хареса!
Nikki_Ivanova, чакаме да споделиш за Пешко ....
Лека, момичета!

# 194
здравейте на всички!ние имахме големи премеждия с РС-то.гърмя ни два пъти хард диска.но,вече ви изчетох.Соня вече яде попара и се засища добре с нея.но с кашите е ад.два часа след кашата е гладна.чудя се дали да слагам още мляко.тя яде млечни каши,но...какво мислите?с глутена нямаме проблеми.вече яде АМ с бисквити,но и това не я засища достатъчно.като че ли след обяд е с по-голям апетит.
ние утре заминаваме на Балкан.доволна съм,че ще разнообразим малко,че отдавна не сме мърдали никъде!като се върнем ще разказвам и показвам.
лека вечер и целувки на сладурските ни бебоци!спокойна нощ и непробуден сън на малки и големи!

Общи условия

Активация на акаунт