"Лятото дойде и ДЕКЕМВРИйчето се стяга за море!" - II част

• 14 156
  • 284
  •   1
Отговори
# 195
  • Бургас
Ами момичета, такъв цирк беше днес ходенето до педи, че незнам да плача ли, да се смея ли?!  Mr. Green

Първо да кажа, че сме здравички, той Петър като отидохме при педи така се хилна и заигра и я замамоса /демек се разпя ма-ма-ма/, че тя от вратата вика: Хм, не ми прилича на болно дете, ама давай да го видим. Гърдичките кристално чисти, само гърлото било малко по-влажно /каквото и да значи това/, но не употреби термин "зачервено" или "възпалено"...... та каза да му давам да пие по една ампула витамин С няколко дена, да пръскам Стеримар в нослето, защото по всяка вероятност, кашлицата е от там, да давам Панадол сутрин и вечер три дни /това не е ли много? чувала съм, че уврежда черния дроб, та в това може и да не я послушам/......стандартните неща, които съм правила и преди при подобна ситуация...... и все пак каза да го наблюдавам и ако се влоши общото му състояние /т.е. не яде, не играе...../, каквото влошаване не се наблюдава в момента......веднага да идем отново.
Помолих я да види ушичките, да не би някакво възпаление да има и за това да се тръшка нощем детенце, но и там всичко си беше наред. Изписа ни едни капки за ушите Otipax, които за сега няма да взимам, защото проблем няма, но да си имам рецепта при евентуален проблем.
Та на най-наболелия въпрос: Защо Пепи така истерично реве нощем, та чак син става - отговоре не даде. По нейно мнение най-вероятно е подготвяне за зъби, но съвпадането с това мое боледуване обърква нещата.
Та за сега ще работим по нейните препоръки /вече веднъж помогнаха/, та дано и този път няма нищо сериозно. И дано тая вечер е от добрите......

А сега да разкажа за премеждията - сутринта ставам и поглеждам, че са ми останали само 2 памперса, сменям единия, моментално след това следва една голяма работа на моя малък мъж и мама пуска в употреба последната резерва......казвам си отиваме при педи, преглед и после до склада за памперси......аз неврозно бързаща и трепереща бутам количката до автобусната спирка, че време няма закъсняваме за часа......добри хора ми помогнаха да се нахлузим вътре....и пак същите добри хора помогнаха да слезем, нооооо преди да слезем, поглеждам моя синковец...... и памперса пак пълен  #Crazy мисля си: то е мъничко, педи няма да забележи, че няма и от къде да купя......влизаме в коридора на кабинета и аха да влезем за преглед поглеждам количката - изрисувана в приятно жълто  Embarassed и беж навън да спасявам положението /отдавна съм закъсняла за часа/, след обиколка на почти непознатия квартал, намирам аптека, в която има от нашия размер пампи, радостна, че все пак малко сме се изложили, преобувам Петър пред входа на клиниката, но малко преди да затворя памперса поглеждам и ахкам: о, не, това не се случва на мен - Петър е опикал всичко, количката, себе си, мен.........просто се разплаках от нерви......../сега се смея с глас/ - добре, че носех резервни дрешки и добре, че поне прегледа даде що годе добри резултати ......че поне с веселие разказах на вас и всички у дома, какъв купон ми спретна моето диво зверче.  Joy
Е нямаше такъв карък

дано този разказ ви е развеселил поне малко и ви донесе една спокойна и тиха нощ.

# 196
  • Vaudreuil Canada
Имаме само едни чорапета с гумени лапички отдолу (предполагам ги знаете), искам да си купя още, някой знае ли в нет-а дали ги има някъде? Благодаря.

Сигурно имаш предвид тези - и ние имаме такива

Ники ако това ще те успокои не сте били единствените днес - приятелката ми се наложи да "обуе" двумесечната си щерка в 4-ти размер памперс /а носят 1-ца/, защото нямахме по-малък под ръка Simple Smile милото сладурче беше като в боди без ръкави - то памперса му беше до под мишниците. Та днес явно бебоците са на фаза ДРИС.... и ние не правим изключение, но поне омазването си спестихме.

Последна редакция: сб, 14 юли 2007, 00:31 от shemet_neveroiaten

# 197
Никки Joy Laughing Joy и   bouquet и   bouquet за Муунлейди.

Та значи,аз без да искам съм дала каша в която има глутен,но липсва каквато и да е промяна в състоянието на Лорка.Но сега се зачудих да изчакам ли малко с тази каша? newsm78 А тези сухари дето дробите на попарка-в тях няма ли глутен?? newsm78

Като за петък 13,всичко при нас беше нормално,лека вечер на всички!

# 198
Има, разбира се! Хич не се шашкай - като си дала и всичко е ОК - споко! Аз, така с една каша - уж изчетох всичко и чак след като я дадох видях с малки буквички - съдържа глутен....
Ники, да ти е честито - мъж с характер ще гледаш.... Joy
Я, кажете - тия дето давате попара - от по малко ли се засищат децата? Нашето хранене е около  200-250 - зависи от случая, но от попарата изяжда 150 горе долу и 5 часа - след това, ни вопъл ни стон. Давам 2 сухарчета + сиренце и малко масло+ 1 равна лъжичка кафява захар...Е, и чайче де, но общо около 150 мл. идва.

# 199
  • Vaudreuil Canada
За Magesta и Шемета - макарони преди кафето, действат много "черно"...
Пешеходке я вземи разясни таз крилата мисъл  Mr. Green

# 200
Питай Маджеста, тя ше те светне!

# 201
  • Vaudreuil Canada
Маджестааааааааааааааа ... дай малко светлина по въпроса че то любопитството ми почивен ден няма....

# 202
А да видите, че до 5 часа седя на компа, та да си наваксам изгубеното.........друг е въпроса, че по-добре будна да отскачам до малката ми ревла, от колкото полузаспала. Друг път ще пиша повече........за сега да се похвалим, че и ние сме при седем месечните:
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=3435188
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=3435190
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=3435185
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=3435183

# 203
Ние пак сме ранобудни. Спахме недобре и се събудихме в 6.20. Tired После я гушнах, за да не събуди баткото и тя ми заспа в ръцете - при опит да я оставя отново се събуждаше и така 3-4 пъти докато се отказах. Седнах си на компютъра и си гледах филмче, докато бебката си спеше блажено върху мен - и така до 8.30, когато я оставих, за да се събуди, че вече не издържах на стола - схвана ми се д-то!
Ива-бебе, целувки на сладурката!
Маджестааааааааааааааа ... дай малко светлина по въпроса че то любопитството ми почивен ден няма....
И аз съм така!
Ники, нацелувай малкия дрисльо! Дано сте изкарали по-спокойна нощ!

# 204
Nikki , какви премеждия само сте имали  Laughing  много забавно си го разказала !
Хайде и ние да се запишем при какскадьорите  Embarassed Събуждам се сутринта и чувам,. че ми реве от много странно място, а тя на земята си лежи по коремче. Интересно че не ревеше като от болка или да се е стреснала.. а както когато и омръзне нещо. Явно сме имали лек полет. Добре, че леглото ми е ниско  Praynig
Трети ден пробвам да дам попара за закуска, но не я одобрява. Хапва две, три лъжички и токова!

# 205
Ива_бебе, много е сладка малката наборка Теа! Цункай я от нас!
Къде сте били н аморе - много красиво изглежда хотелчето!?
А пък ние тази седмица последно се подготвяме преди да заминем. В събота тръгваме, ще си веем дупетата до х-л Журналист на Златните, в едно ново хотелче, Вежен. Дано бъде хубаво. Днес пак говорих с тях, за да питам имат ли столче за хранене за бебе, та казаха, че ще купят  Mr. Green а също, имат и кошарка за бебчето, та ще ни облекчат багажо-мъкненето. Ние както сме без климатик, в колата ще бъде ад, защото целият багаж естествено ще бъде разположен върху и около мен...и пътуването от София до там ще бъде ад.
Ива_бебе, с какво обличахте Теа на плажа? Аз мисля по боди-потник да я оставяме, а от време на време даже голичка!? Под чадър естествено. И да сме там от 8 до към 10.30  и от 5 до 7 може би!? А как я топнахте във водата? Има ли надуваеми гривнички за бебета? Вие ползвахте ли? Сподели опит, моля те, за всичко около бебето на море?? Дай напътствие някакви?

Ники, страхотни премеждия, повдигна ми духа, докато те четох! Добре, че е здраво Пепито, пък нека те побърква... bowuu

Какво стана с Крисчо на detelini?
пешеходката и magesta, какъв е тоя таен код, бе, я разплетете развръзката, че и аз й загубих нишката??

shrew, пак ли забегна или от жегите съвсем си се размармалячкала?

# 206
  • Бургас
При нас ноща наистина беше по-спокойна т.е. нямаше истерични безпричинни ревове ...... но имаше причинни такива, с които Слава Богу за сега циците на мама се справят успешно.....Петър подобри рекорда за каскадьорство тази нощ, като падна пак /ситуацията абсолютно идентична с първата, само дето аз спях......./  Cry ужас, вече незнам как да го опазя......мести се из цялата спалня и на сън и на яве и мира нямам. Излишно е да обяснявам как след първото падане се заричах и вричах да не го оставям вече на спалнята.....тая нощ реших да го взема да спи при нас, че заради нослето е неспокоен и се буди на често, а като си е при мен лесно го успокоявам, е то това хубаво, ама друга беля взех, че си навляках и сега пак онова натрапчиво чувство, че съм лоша майка...... Embarassed
Хремата и кашлицата си я имаме......но дано бързо да и вземем огъня..... и дано това: "Нищо" му няма, да не прерастне в "нещо" и то сериозно.... Praynig

Ееее Шемет даже аз се светнах или поне така си мисля.....щот се имам за асоциативна персона.  Joy

# 207
Здравейте
Малкият мишок Алекс също имаше наченки на настинка но за сега май я преборихме с капки   в нослето,ушичките и сиропче,капките са като тези на Ники Иванова.
Явно гадния вирус е безпощаден #2gunfire #2gunfireИ при нас положението е много кисело и изнервено само на ръце ,само прав изобщо кисела работа.
Ива бебе Теа е страхотно детенце !!!!

Аз имам бишкотките и на тях пише С глутен и мляко ,явно и аз вече съм въвела глутена  Sick е то нали в сухарите го има така че рано или късно ще се даде с попарата преди 10 месец.

АЗ ДА ПИТАМ КОЛКО ВРЕМЕ МЕРИТЕ ТЕМПЕРАТУРАТА В ДУПЕТО?става въпрос са обикновен детски термометър.

Ееее Шемет даже аз се светнах или поне така си мисля.....щот се имам за асоциативна персона.  Joy

м-м-м-м  да и аз май се досещам!!!!! hahaha

Последна редакция: сб, 14 юли 2007, 15:22 от ketka

# 208
Иййй, какви са тези среднощни ребуси, бе девойки?  Laughing
Аз си легнах и уж всички се бяхте изпокрили..... а то като едни Пепеляшки- същи, сте чакали само 12 ч. да стане и юрууууш  Wink
В поста на Пешеходката няма нищо за разясняване / поне към момента/  censored  33uu
Така, че  topicclosed
Я сега по същество да отбележа колко добре се е развила наша Теа / Iva - bebе- ва  Grinning/
Хубавица върви - ех да не беше чак там на морето локализирана ! Wink
Видно е - народа се разбяга от жегите : кой на море, кой на Балкан - само ние тук спамим и се пържим в градския ад  Sick
Пешеходке, аз попара вчера сефте дадох и то само 1 сухар, зрънце сирене и толкоз масло ....
Смятам да стигна до към 2-3 сухара, ама вярно е , че сякаш повече засища от млякото  Peace
Пак забравих да купя кафява захар  ooooh! !!!
Абе вчера било 13 петък - добра дата за скокове сме избрали / аз чак сега се светнах  Wink/
Ето днес съм заснела продължението.
Изглежда като нагласено, но не е  Naughty. Бях подпряла кошарата му до спалнята, на която се ширеше той и даже в малкия процеп между тях бях подпъхнала чаршафа. Идвам след 5 минути и синът ми изчезнал  Shocked
Проследявам с поглед чуващото се ломотене и погледа ми стига до тук :
http://images18.snimka.bg/003437254.jpg
Явно се е изсулил' тарикатски по дупе и нямаше изобщо паниран или виновен вид   Confused

Последна редакция: сб, 14 юли 2007, 15:44 от Magesta

# 209
  • Бургас
ketka какви капки капахте в нослето?

аз не ползвам обикновен термометър, така че ни мога да дам отговор.

Общи условия

Активация на акаунт