Отговори
# 105
Аз си купих 2 нощници- едната с три копчета отпред, без ръкави и по широка и една, която после ще мога и като рокля за вкъщи да я използвам- с тънки презрамки, които могат лесно да се свалят за кърмене. Втората ще ми е за след раждането, че не е толкова широка  Blush

# 106
  • София
В ТК също дават нощници дори ги сменят всеки ден а и ако пожелаеш и 2 път дори на ден PeaceОбаче мами родили ми казаха че е хубаво да си имам и моя в случай че реша да излезна за малко и ако съм нацапана вместо да чакам да ми донесат да си облека моя веднага Simple Smile
Смятам да си купя тип блузонче има ги тун на близо в един магазин, те са си специално за кърмачки не са с копчета а с прехлупващи платки но са много сладки  Crazyне са бабешки и са до коленете- 18 лв е тук а на Илиенци ми казаха че ги има и са по 12 лв Simple Smile но сега специлано за една нощница няма да отида! Майка ми сега се прибра и е купила на бебо едно пакетче камизолки памучни много хубави че гледах на няколко места вече и все не ми харесват.Взела е и едно бодинце с късо ръкавче и едно комплектче което също би станало за изписване /много ми се събраха вече/ ританки,блузка или жилетчица и аз не знам как се води но е с предно закопчаване Simple Smile как го обясних Simple Smile има си много сладка шапчица и ръкавички Simple Smile сега остава само да избера най-накрая с какво ще бъде изписан бебчо! Simple Smile  Heart Eyes  

# 107
  • вкъщи
херка ,аз я купих от младост,но ти виж във един склад след билковата надолу по сан стефано,имаше няколко вида,май по 8 лв.ти нали в братята живееш?близо ще ти е.да 2 искат,ама имаше само една мой размер и не си взех.после ги хвърляш,аз така направих с тези от първото ми раждане.бая бяха изцапани,не ми с езанимаваше с петната им.
и моята майка не спира да купува,въпреки 4е съм и забранила.толков а мн дрехи,няма смисъл.

# 108
  • София
Sonita   - в Токуда офицялно се плаща за екип - 500 лв. за нормално раждане, 900 лв. за секцио. Това е само за избора на екип  всичко друго, като гледане на бебето от 12 до 6 се плаща отделно  / няма опция бебо да е при теб/, за памперси се плаща .......

# 109
Ей, това пазаруване си било чиста краста. Току що излязох за малко и....вече си има ме още едно боди и хавлийка. Аз пък МНОГО обичам бяло, а и не ми харесва да прозират шарки под блузките. Новото също е бяло, а хавлийката има само зелен кант. Харесах и резедав комплект за изписване на подозрително ниска цена - всички дрешки, шапка, ръкавичка и дори пелена само за 25 лв. Даже е с апликация - един сладък зайо. Реших да си оставя малко кеф и за утре  Laughing Цветните бодита, с които ще ходим на разходка ще оставя за по-натам, защото подозирам че юнака може да се роди големичък и да трябва да му взимаме дрешки за 3 месечни, докато дойде време за разходки.

Мойте хора пък ще идват тази седмица за ден и ще ходим да докупуваме. Не са ме виждали от 6-тия месец и искат да си навестят хипопотамчето. Така че тази седмица може и да понапреднем с подготовката та да ми мирне главата. Свекито въпреки че каза "нищо да не копувате предварително"....в банята си има Тео бебе! Едва ли си перат свойте дрехи с него. Опасявам се само, че ще ме изненада с бебешки дрехи от другата си внучка. Нямам против, ама малко по натам. Искам в началото поне да са си негови. Ако може и да не са розови.

Нощница си купих - мноооооооого гадна. Розова,  поради липса на други, но пък е само 10 лв. Имам и втора. Много любима, която ми купиха за предишно лежане в болница, но пък е с дълъг ръкав. Ще видим! Ще тичат да ми купуват ако трябва. Тук поне бабешки нощници бол.

# 110
За гащите да кажа:аз си взех от тези еднократните където са 5 бр., някой се оплакват че не им стават, но те са по обиколка на корема, аз си взех "М" и ми стават. Нощница не съм си взела знам, че преди в МД даваха тяхна на 7-мият етаж, а на 5-ти си бях с моя, сега нямам такава тип рокля и аз не ги обичам и се чудя дали да си взимам  33uu Аз до сега прах на ръка дрешки, че много шаренки ама тези от каката ще ги пера в пералнята, че се изморих  ooooh! а като ги простирах минаха 100 комшии сигурноп си помислиха, че съм родила вече Thinking

# 111
Персиа дори и да си здравно осигурена плащаш за грижите за бебето, хайде за екип е ясно едвали не това е екстра, и баща ми като го оперираха там избирахме екип, но това за памперсите значи не носиш свои, а им ги плащаш така ли? А за грижите? - това за първи път го чувам Rolling Eyes

# 112
Sonita   - в Токуда офицялно се плаща за екип - 500 лв. за нормално раждане, 900 лв. за секцио. Това е само за избора на екип  всичко друго, като гледане на бебето от 12 до 6 се плаща отделно  / няма опция бебо да е при теб/, за памперси се плаща .......

Ами ако нямаш пари??? Аз мислех, че е раждането по закон безплатно в Бг и ако искаш специален док, тогава плащаш  Rolling Eyes

Нощница - аз купих една суперскъпа от Пренатал, за която се изръсих над 30 еуро  Rolling Eyes бяла ... онзи ден взех и още една, с преобладаващо син цвят, от пазара за 12 еуро  Crazy Ами така де, какво ще ги правя след това, аз нощници не нося! Свеки каза, да съм и ги продадяла после, като остареела и влизала в болницата да имала  Crazy Не знам дали да вземам трета или да си остана само с тези, ако нещо не стигнат, ще ми ги изперат и ще ми ги донесат в болницата.

# 113
  • Варна
Ето какво представляват моите нощнички - http://www.snimka.bg/album.php?album_id=151792&photo=5
Струват по 6.99 всяка, от Кауфланд ги купих. Много съм доволна, памучни са и са тънки...супер са  Heart Eyes Плюс това са розови с картинки...много са весели.

Дими, такава ли ви е хавлийката? Simple Smile))))))) - http://images18.snimka.bg/003396956.jpg

# 114
^Ekaterina^ нощницата е много хубава, дано само си взела по голям номер, че и аз преди си купих такава и като я изпрах ми стана като потних, хи хи хи
и още нещо, видях че си си взела сутиен за кърмачки от щъркела, имат ли големи размери на чашки, като С и Д, че аз в пигиса ходих но за гръдна 75-80 имаха само чашка В

# 115
  • Ланкър, планините Овнерог
^Ekaterina^, нощницата наистина е много свежа, но дали ще ти е удобна за кърмене? newsm78

# 116
Привет!
Честит празник на двете ни рожденички-пожевам ви много здраве, щастие, да бъдете мноооооооооого обичани и да се радвате на здрави и послушни бебенца, когато му дойде времето!  bouquet  bouquet  bouquet

В МД не дават да раждаш с твоя си нощница-дават техни, които са чисти и изгладени, ама са гадни.Аз лично си хосех 3 мои  и веднага след като ме качиха в стаята ми се преоблякох-така мисля да процедирам и сега.Най-добре си вземете такива с много копчета или с по-голямо деколте и презрамки, заради кърменете, защото иначе  е трудна работа.

Днеска пак бях на запис и този път всичко е ок! PartyЕ има какво да се иска, но е по-добре от петъка.Сега за всеки случай ще ходя както в 9 месец- два пъти седмично.
И аз имам страхотен проблем-будя се нощно време от схващане на прасците, което ми причинява адска болка, направо имам чувството, че ме болят по-силно от всичко , което ме е боляло до сега, като включвам тук и раждането.Много ми е неприятно, доктора каза да пия магнезии.Другото облекчаващо е калции, ама от него се получавали контракции и не е добра идея, а бе , мани-мани.Колкото и да ме боли май ще си търпя, не искам да пия препарати!

Ставам, че пак ще слизам до града, колкото и да не ми се ще
До скоро

# 117
Гита и PimKie Честит Рожден Ден!
Да сте живи и здрави и скоро да си нагушкате сладките бебоци!

Сирена честит годеж!

Inedica бебешките неща ги пера на 30, ако се притеснявааш колко ще са стерилни така или иначе в началото се гладят

Кроки
ти в коя болница каза, че ще раждаш  newsm78
Димяни не се препоръчва омекотител за бебетата поне в началото, не се знае колко ще му е чувствителна кожата. Аз също съм със Сано, но омекотители още не ползвам и за каката - тя се роди с чувствителна кожа и се обриваше...
марианамама абсурдно ми звучи да те мъчат нормално при седалищно предлежание, но аз мисля, че до самото раждане има още време и може да се обърне, особено като правиш и упражнения  Peace

на всички които имат проблеми, дано са само от заблудени лекари и всичко да е наред  Praynig

# 118
  • там някъде...
Момичета, ами кога трябва да се слушат тези тонове ? Мойта коза ( разбирайте лекарката ) нищо не ми казва...слуша на няколко пъти с няква джаджа бебо и каза.." ахм..добре". На всичкото отгоре ме води 27 седмица, а аз не съм.... ooooh! Thinking ooooh!

# 119
kiki2kiki , при коя ходиш? как така ще те води почти месец назад? че ти така на работа ще си родиш, а нали и документи трябва да ти даде.  Rolling Eyes обърни й внимание на таз госпожа.
мен са ме слушали няколко пъти за по съвсем кратко - две -три минути. и също са ми казвали "ахъм, добре". и като ми кажат, че е добре, не питам повече, от тук разбрах, че по 20минути се слушали тоновете  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт