Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представлява серклажът?
Каква е процедурата и последиците от серклажа?
Как се установява необходимостта от серклаж?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представлява серклажът?
-
Каква е процедурата и последиците от серклажа?
Процедурата за поставяне на серклаж обикновено се извършва под обща анестезия и отнема само няколко минути. След поставянето може да има лек дискомфорт и дискомфорт при пиене на течности. Важно е да се поддържа почивка и да не се натоварва, както и да се приемат предписаните лекарства. Поставянето на серклаж не гарантира 100% успешна бременност, но значително увеличава шансовете за раждане на здраво бебе.
-
Как се установява необходимостта от серклаж?
-
Какви са препоръките след поставянето на серклаж?
доколкото доки ми обясни -зашиват те с един конец отдолу и мисля че в 8месец или началото на 9-тия ти го махат,но не е страшно,успокой се,важното е да си имаш детенце,това ще ти е в главата постоянно за да си силна.Желая ти всичко най..... 
на мен никой лекар до сега не ми е говорил за това, а вчера кат опитах на Фм, ми обясниха, че май вече е късно, ако искам серклаж. Обаче аз не искам - просто искам да знам. дали се установява само с преглед или може и с видеозон, или трябва да имаш контракции?
, док каза, че някои жени изкарват с такива шийки и без серклаж до края, но решихме да се презстраховаме. 
Страшна глупост, ама какво да се прави.