Споделете 14

• 23 157
  • 937
  •   1
Отговори
# 855
Калина, поздравления и от мен! А с оня боб какво стана - преведе ли го най-накрая? Laughing

Писах го китайски грах Grinning Обаче съм на път да измисля ново заглавие на един друг вид бобец. Т.нар black eyed beans. Най-бикновен фасулец, но с една черна точка отстрани, като оченце наистина. Не е шарен, не е пъстър, не е райкин. В гугле излизат предимно резултати за едноименната група. Кръстих го черноок боб в черновата, с въпросителна разбира се. Пък ще видим.

В клуба на преводачите един пич разказа един случай, как преди 100 години превеждал някакви риби, тогава нямало гугле, съдрал се да пише писма напред-назад, отговорили му - тази риба не е популярна у нас, няма име. Той се ядосал, загледал се в снимката и я кръстил гърбоноса пъстроперка (или нещо подобно). След години видял етикет в рибен магазин - гърбоноса пъстроперка, 6.80/кг Laughing

Тъй де, колко му е да си купим черноок боб след някоя година!

# 856
  • с/у ОколоМръсТното
... Тъй де, колко му е да си купим черноок боб след някоя година!

бих го купила, на часа  Peace

Калин@, специални поздравления и от мен   bouquet

# 857
аз не бих си купила боб, който ще ме гледа, докато го ям, докато го преглъщам, докато го смилам... ако ще и синеок средиземноморски да е

# 858
  • При хората, които обичам
Буми, по този повод "яйца на очи" не се произнася у нас. Казват се "цели яйца". Защото Дени не можела да яде очи Joy

# 859
  • Майничка
Калина, честито! Оттук нататък - по 10 на година!
Сетих се за едни мои студентски мъки с Branta ruficolis - нямах достъп до интернет, рових по библиотеките, мислих едни латински етимологии, накрая ми свърши времето и я кръстих червеногуша гъска. След месец разбрах, че наистина така се казвала.

аз не бих си купила боб, който ще ме гледа, докато го ям, докато го преглъщам, докато го смилам... ако ще и синеок средиземноморски да е
Joy Това ми напомня популярното някога име на консерва копърка - консерва "Очички".

# 860
Калин@,поздравления.   bouquet
ЧРД на Еовин,много здраве,щастие и любов! newsm51

# 861
Калина, щом няма дума на нашия език за този боб, защо пък ти да не му станеш кръстница? Hug Аз пък винаги съм се чудела как ще се преведе на друг език "щрОкаво прасе" (цитатът е от "Устати жени" на Радичков)? Е, може да се преведе като "болно", ама "болно" не е така гъделичкащо като "щрокаво"... Wink

# 862
Споделям, че оставих детето за два дни на баба му.

Споделям и че снощи аз съм си легнала по-рано от Яна, която е купонясвала с леля си и баба си до 11-12 вечерта в някакво заведение. За всяко нещо си има пръв път, ама не очаквах още на 3 години да и се случи...

# 863
  • Майничка

О, щерката е с група баби и внучки на почивка. Вече втора вечер се обаждам на майка ми към 9,30 да я чуя и на въпроса "Какво правите?", момите отговарят "На бар сме, пием и играем билярд." Joy

# 864
Калинуш   bouquet
Успех и дано малките бобчета не ти обръщат колата Heart Eyes

# 865
Споделям, че Калин@ има час за педикюр - да си донесе задника в салона. Mr. Green

# 866
И после снимка Whistling

# 867
Споделям, че Калин@ има час за педикюр - да си донесе задника в салона. Mr. Green
споделям, че благородно й завидях на Калина

# 868
Споделям, че слушам песента "Ела, танцувай с мен" от новия албум на Слави Трифонов и много ми харесва, много е готина и танцувална и ми иде да скоча и да затанцувам салса или каквото там ми идва отвътре тук в офиса  Crazy

# 869
От толкова много теми за татуировки, ме зачеса крастата да се нашаря с още нещо...
Ама не знам какво...А и не знам къде. Всички скришни и подходящи места се изчерпаха Laughing

Общи условия

Активация на акаунт