ЯНУАРЧЕТО расте в мама, трети месец вече си минава !

• 13 417
  • 286
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте момичета! Относно витамините аз пия Центрум Матерна от около седмица, нямам врене да се храня пълноценно. Вие как сте с гаденото при мен продължава или сутрин или вечер или комбинирано. Имам и от време на време резки придърпвания ниско долу и от време на време пия но шпа. За стволовите клетки ние сме още на вариант обсъждане трябва да обмислим разходите колко идват за наема на година.
И при нас днес е облачно така го обичам това време Simple Smile
Лек ден на всички и се пазете!

# 76
Здравейте, мамчета! След като вчера ме заболя коремът и се притесних, днес ходих на лекар, но не при моя, че е в отпуск, а при друга АГ. Много съм очарована от срещата с нея - невероятно спокойна, подробно обяснява, може би, защото е ЖЕНА  Simple Smile . Мисля да я посещавам наред с моя АГ. Имаме и снимка на бебчо. Трябваше да почакаме да спре да подскача, че да може да го снимат  Grinning . Много скокливо това бебче и предния път така правеше. Изписаха ми витамини Магнарич и ми препоръчаха прием на флуор и йод до края на бременността и по време на кърменето.
За Бостънската мама (не мога да открия името Embarassed ), аз лично ще посетя на 13.08. д-р Мазнейкова, но чувам и за Томова добри неща.
А, и датата на терминa ми е 17 януари 2008!

Последна редакция: чт, 12 юли 2007, 11:37 от assydi

# 77
Момичета здравейте и от мен. Малко късно се включвам в тази тема ама имах работа тази седмица. Вчера бях на преглед и моето бебе подскачаше много. Тази гледка така ми се е запечатала в мозъка и не мога да мисля за нищо друго. Това да го видиш как мърда е невероятно. Лекарят ми каза че ще го усетя около 20 г.с. също така ми каза че май ще е момче защото се виждала някаква точка, но е рано да се каже със сигурност.

# 78
Здравейте след дълга пауза и от мен!

Вчера бях на 3 измерен ехограф - ще си имаме девойка. Няма аномалии и спина бефида, засега сме в норми. Някакви странни витамини ми изписа Neorid доколкото мога да го разчета, но засега ще се въздържа. Много настояват да се пие но шпа. Вие пиете ли го и за какво? Всякаш не ми се иска да пия разни хапчета за щяло и нещяло.  Така наречения доктор , ми препоръча изследване при д-р Мазнейкова в София, понеже съм над 30 . Не се сещам медицинското му название, но представлява изсмукване на малко течност от коремната кухина. Някой има ли намерение да го прави?
Лека работа на всички работещи майчета пожелавам и усмихнат ден на всички!

# 79
  • София
Момичета вие работа нямате ли си, че само пишете?? newsm62 не мога да запомня началото докато стигна до края. smile3506
Та за срещата да си кажа най-напред  Laughing аз съм ЗА с две ръце. В предишната тема саааамо леко бях подметнала ама май не ме разбрахте тогава ама сега въпросът ребром зададен - няма отминаване. newsm10
Филип@аз имам една подобна болка, вероятно от същото но на дясната плешка, еййй казвам ти иде ми ръката да си откача - така ме боли понякога. smile3514
Днес се включвам късно защото идвам от втората си консултация. Laughing Не съм качила и грам newsm78 но пък съм пораснала на корем. Изследванията са ми добри, хемоглобин 140, захар 4,4, че майка е диабетичка и го гледа специално. Взе ми секрет за микробиология и цитонамазка и.... сега лошата новина - откри ми полип на шийката на матката, голям 3 см. smile3518 Миналата година по същото време ми откри нещо, което до нарече нещо с х..... голямо около 3 мм а сега - полип и то толкова голям. Каза, че към 7-я месец може да решим дали да го махнем или не но първо ще го изследва какъв е. После поисках ехограф на бебо ( платих си 15 лв.) и при него всичко е ОК. Пусна ми втори монитор да гледам.  Grinning  newsm68 newsm44 - ей така правеше през цялото време. Точно за 13 г.с. си е. и всичко си има. Записах се за М във Фемина, при нея за 09.08. и тогава ще вземем и за БХС. Реших, че ако се наложи тогава ще търся второ мнение.
Това е. Много съм щастлива.
Питах я за болнични и това ме изненада. каза ми, че тя можела да ми издаде само за 7 дена и след това на ЛКК.
Incandescent ти какво можеш да ми кажеш за това??? newsm78
Извинете, че стана малко дълго ама докато си напиша всичко. smile3525
Лек и спокоен ден на всички.  Hug

# 80
jovana , предполагам става въпрес за амнио ?!
но аз лично нямам намерение да си правя това изследване, ако не се налага .

Аз пак ще питам - някой усеща ли  малко поне движение в корема си ?!
или аз си внушавам ?!

# 81
  • Варна
jovana, според мен се казва амниоцентеза и май е за жени над 35г, доколкото си спомням. Не съвсем безобидно, така че секонсулитрай дали е наистина необходима.
Къде ходи на 3-измерен във Варна?

Усмивка, и аз имам подобни усещания, но мисля че е рано още... първия път дъщеря ми я усетих в началото на 5-и месец, сега дори и да е по-рано ще да е поне към 4-ти...според мен са си червата.
А иначе аз на моменти се чувствам адски подута, направо все едно ще се пръсна, незнам от какво е.. newsm78, защото не е непрекъснато.

# 82
  • В полите на Пирин планина
dama аз ще потвърдя изказването на лекаря ти. Ето какво казва Наредбата за медицинска експертиза на неработоспособността:

Чл. 13. (1) Болничен лист за временна неработоспособност на един осигурен се издава еднолично от лекуващите лекари и стоматолози до 7 дни непрекъснато, независимо дали той се разрешава от един или повече лекари, но за не повече от 40 дни с прекъсване в една календарна година.
(2) След изтичането на отпуска по ал. 1 болният се насочва към ЛКК.
(3) Когато болничният лист е издаден в нарушение на ал. 1 и 2, въпросът за временната неработоспособност се решава по реда на чл. 112 от Закона за здравето (ЗЗ).
(4) Когато съответната ЛКК установи, че е налице временна неработоспособност в периода, включен в болничния лист, издаден еднолично, тя го заверява, като вписва:
1. имената на членовете на ЛКК и техните подписи;
2. дата и номер на решението на ЛКК по книгата за решенията на ЛКК;
3. поставя печат на лечебното заведение.

Да добавя, че ЛКК издава болнични листове до 180 дни за едно и също заболяване, вкл. патологична / проблемна / бремнност. След този срок при нужда се ходи на ТЕЛК комисия, която продължава болничният лист.

# 83
Илияна: При д-р Давидков,  не че ми е много симпатичен, но се виждат нещата в доста ранен стадий. Доста си е вдигнал тарифите и май повече няма да се виждаме. Д-р Балев също чувам че е доста добър.   През повечето време съм на работа и набавям информация от вас или от сестра ми - вече е с 3 деца Grinning и доста опит. Справя се перфектно.

Иначе за бебето към 20 седмица ми казаха че би трябвало да се усети.

# 84
Абе и аз все се опипвам, ослущвам, но не усещам никакво раздвижване. Иначе също се чувствам много подута и дори вече усещатм, че се притискам като се навеждам

# 85
  • София
Благодаря ти.  Hug Но аз това си мислех, че се отнася за личните лекари а не и за лекарите от женската консултация. Бях остана с впечатлението, че те могат и по-дълги болнични да издават. newsm78

# 86
Благодаря ти.  Hug Но аз това си мислех, че се отнася за личните лекари а не и за лекарите от женската консултация. Бях остана с впечатлението, че те могат и по-дълги болнични да издават. newsm78

Болничният по време на бременност се води за "общо заболяване", т.е. е същия вид като на личните лекари. ЛКК за бременни е чиста формалност - ако искаш болнични ще ги получиш.

# 87
  • София
Аз пак ще питам - някой усеща ли  малко поне движение в корема си ?!
или аз си внушавам ?!

Да ти кажа честно аз имам усещането по някога, че наистина усещам бебо. Даже вчера по едно време така го бях натиснала на бюрото и ми се стори, че такъв ритник ми хвърли - чак се стреснах. Laughing

Incandescent да но пак от ЛКК след седмия ден, нали? Simple Smile

# 88
dama - точно така. А по седем дни с прекъсване може да ти издава до 40 в годината.

# 89
Иначе за бебето към 20 седмица ми казаха че би трябвало да се усети.

Ами аз четох някъде , че към тази седмица  / 18 - 20 / вече трябва да рита бебето .
а сега по рано само се усещало като присъствие , описват го като пърхане на пеперуда .
аз да ви кажа също не вярвам и си мисля, че това са червата пълни с газове, обаче като си легна вечер и като си сложа ръката / неволно / на корема и усещам как нещо ми прави чук - чук - съвсем лекичко и за малко .
Странна работа  newsm78
а може би се дължи на това, че аз съм доста , доста слаба .... знам ли ?

относно болничните и аз знам, че мога да бъдат 7 дни .
но мисля, че ако има друго различно от бременноста болничия го издава Джи пи то .  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт