Хубавите български имена като че ли са вече кът

• 43 618
  • 475
  •   1
Отговори
# 375
Акушерката която ни изписваше от МД-София,докато обличаше беба ме попита как се казва:Мария и казах аз,а нейната реплика беше:"Най накрая се научихте да си кръщавате децата с БГ имена.

Мария е едно от най-разпространените имена по целия свят! Кое му е българското? newsm78 #Crazy #Crazy

По темата: който иска си кръщава децата с български имена, който не иска - не!

# 376
Eстествено,за щастие  всеки е свободен да си кръсти детето както му харесва.

# 377
Аз не харесвам чуждите имена звучи ми доста изфренчено превзето и.....това е мое мнение децата ми са с българси имена

# 378
Акушерката която ни изписваше от МД-София,докато обличаше беба ме попита как се казва:Мария и казах аз,а нейната реплика беше:"Най накрая се научихте да си кръщавате децата с БГ имена.

Мария е едно от най-разпространените имена по целия свят! Кое му е българското? newsm78 #Crazy #Crazy

По темата: който иска си кръщава децата с български имена, който не иска - не!
peace: Подкрепям мнението ти, мъжът ми не е българин, имената на децата ни са комбинация от негови и мои роднини (майка, баста, баба...) и са съобразени с региона, в които живеем. Тереза е кръстена на баба му, но има и второ име Мария (което тук никак не е непознато Simple Smile), Георги Макс стесе да Звучи странно, но Георг Макс си е напълно нормално (името не е двойно, тук има и второ, а понякога и повече имена), "ползва" се само първото име...

И Знаете ли, не виждам какво му е хубавото на факта, че турците и италианците се женят помежду си от патриотични подбуди, където и да са. А сто се отнася до българските корени, аз сте науча писмено и говоримо на родния ми език децата, познавам и други мами, които го направиха. 

# 379
И аз съм от Стамболийски и съм ги чувала въпросните имена (вече не в парка, децата поотраснаха и има нови попълнения).Страшно смешно звучат тези "модерни" имена заедно с някоя типично българска фамилия, недей Боже и тя да е от модерните...
Иначе сегашното поколение, това което днес играе в т.нар. парк е с по-обикновени и скромни имена имаме си Гошковци, Сашковци,Митковци...Повечето дечица са кръстени на баби и дядовци, а те не са с кой знае колко модерни имена. Grinning

# 380
Само да вметна на авторката на темата-Ролистен няма нищо общо с линейката и раждането в нея. Свързано е с историята-нещо прабългарско мисля че беше. 
Гугъл каза, че това е име на тракийски вожд. Което пак не пречи името да е изчанчено  Grinning

# 381
Парава си за бьлгарките име и аз в момента избирам име за детето си но не6то не мога да си харесам всички са изопачени до такава степен.Срещнах имена като"Гвоздейка,Джоана,Джанис" и др. подобни но наи очарована бях от Гвоздейка,трябва да мразиш детето си и себе си за да се изгавриш така и да го крьстиш Гвоздейка

# 382
  • София, България
Гледахте ли снощи Това го знае всяко хлапе - кастинга. Имаше едно детенце Деспина, и едно Грегориан ...

# 383
  • София
Вече нищо не може да ме изненада откъм имена, след като Калина (дъщерията на Симеон Сакскобургготски) кръсти детето си Симеон-Хасан  ooooh! !

# 384
моята дъ6теря се казва Изабела( испанско е май), мъжа ми е германец, а ние живеем в Словения.
Детето обаче от трите езика най-добре знае български и когато я питат казва че е българка.
Тоест не произхода на името определя националността...

# 385
  • София
Е представете си Майкъл Пънтев. Shocked

# 386
Еи хора много ми харесва форума но не ми помага.Дайте някакви предложения.Утре ни е термина,а име все още не сме измислили.Майката иска интернационално а аз Българско много трудно а???? Thinking

# 387
Има специален подфорум за имена.
Пусни тема там или разгледай. Може да ви дойде идея. Успех и здраво бебче !
Ето тук : http://www.bg-mamma.com/index.php?board=70.0

# 388
  • някъде там
Ходих в една ясла в коато ще записвам дъщеря ми.Там на едно от шкафчетата бяха изписани имената Едип и Пиаф, явно на близнаци... Crazy

# 389
имената Едип и Пиаф, явно на близнаци... Crazy
Ооо, не.... Joy
Едип и Пиаф, защото сигурно са момчета, а Едит е женско  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт