Хубавите български имена като че ли са вече кът

• 43 581
  • 475
  •   1
Отговори
# 390
Еееее, не се стърпявам  Rolling Eyes Едип  и Пиаф -това е подигравка. Много оригинално, няма що newsm78

Една моя приятелка съвсем наскоро си кръсти бебчето... Паруш. Ама и това не го разбирам, много съм задръстена... Laughing

# 391
А в нашият малък град си имаме и Памела, и Дженифър, и Анабела, и Ролистен Crossing Arms Grinning Аз също се отнасям толерантно към това, всеки да си кръщава детето както иска. Но хубавите български имена се срещат все по-рядко. Поне около мен е така.
Drozi и siska изброили сте прекрасни български имена! Hug
Да това е явление най-вече в малките градове и селца. Там много по-често хората си кръщават децата с американски или латино имена. Може би е стремеж към космополитност Laughing

# 392
След много четене от страна на вашите постове..ще кажа, че аз пък харесвам не стандарните имена..още ми е много рано за да мисля..но аз си се казвам Бетина-името не е българско..като малка никак не си го харесвах..като всяко второ лапе, но сега ми харесва много..да се върна на темата..на мен пък не ми харесват бг имена за момичета...като Калина, Николета...ми не ми харесват....имената които ми харесват за момичета са Никол-Лилиян, Алехандра, Изабела, Йована, Андреа..за момчета като че ли по бг имена Николай, Алекс, Ивайло...

Последна редакция: нд, 11 яну 2009, 18:11 от Бетина

# 393
Ние също искахме нашето дете да е с българско име.Гледахме сайтове,гледахме,на края си избрахме Димана.
Някой чужди имена с нашите БГ фамилии звучат смешно.Един наш приятел,ренгенолог е,та той си води списък със смешни имена.Забелязал е че в нашия район предимно циганите си кръщават децата с чужди имена като Лоренцо и тем подобни,с техните имена на бащите или фамилията на майката звучат ужасно смешно.

# 394
  • София, България
Аз също търся нестандартно име, НО с българско звучене, Димана е чудесен пример, Алехандра, Йована, Бетина и Андреа също, а много съм се замислила ако имаме момиче дали да не е Лили-Анна. Лиляна не ми харесва и това си е Simple Smile

# 395
тъй като живеем вече, отворени към света, смятам, че трябва да си кръщаваме така децата, че ако решат утре да живеят в австралия напр., да могат безпроблемно да се обръщат към тях. както и в българия. и в друг форум тук дадох съвет на една майка да се съобрази с фамилното име. класически пример по темата е ричард груев.
а българските имена не са кът. около мен има боряна, йоана, велислава, мина и т.н. е, има и марсел. ама що пък не. щом на майка му си й харесва името.
не забравяйте, че всичко е въпрос на мода. когато бях бременна, свъкърва ми ме попита какви имена съм избрала. любимото ми женско име от дете е моника. когато й казах, тя погледна скептично и каза, че това име е остаряло и е било модерно през 60-те години /тя е германка/. а у нас колко моники има в последните 10-тина 20 години? и на мен пак си ми харесва това име Wink нищо, че вече е без значение.

# 396
  • Стара Загора
Моето момче се казва Христо, като дядо си - просто аз не исках да го изменям името.
Сега е на път второто ни бебе, живот и здраве и то ще е хубаво българско име. Ще го кръстим на баба му Радка, и така ако е момче ще е Ради, Радомир или Радостин, а ако е момиче - Рада.

# 397
На мен са ми ужасно смешни тези международни напъни. Честно казано дори гледам с насмешка на тях. Ще ме извинят майките на такива деца с такива имена, но вместо респект могат да си навлекат подигравки.

Вижте Ники Кънчев - дъщерите му се казват Петрослава и Мирослава. Защото човекът не страда от комплекси. Аз съм сигурна, че те ще носят с гордост имената си, и един милион пъти по-добре, отколкото Моники и Симони. И е вярно това за селата и малките градчета. Хората кръщават поголовно Майкъли и Джесики тем подобни и се надяват името на детето да им донесе по-добра съдба. Блажени са вярващите ...

Името е последният фактор, който ще приобщи един човек в друга държава, ама наистина последен. И ми е интересно дали един французин мисли как ли ще звучи името на детето му в България?

И на мен ми е странно името на дъщерята на Том Круз - Сури или на Анджелина Джоли - Шайло, но хората са освободени и не страдат от притеснения как другите ще възприемат имената им.

# 398
  • София
...
И на мен ми е странно името на дъщерята на Том Круз - Сури или на Анджелина Джоли - Шайло, но хората са освободени и не страдат от притеснения как другите ще възприемат имената им.

Извинявай, не се стърпях, значи мога да се броя за освободена само ако съм от ранга на Том Круз и Анджелина ли? Обикновените майки ако си кръщават децата с "чужди" имена, то е за да угодят на чужденците ли?

# 399
...

Извинявай, не се стърпях, значи мога да се броя за освободена само ако съм от ранга на Том Круз и Анджелина ли? Обикновените майки ако си кръщават децата с "чужди" имена, то е за да угодят на чужденците ли?

ти пък къде видя такова нещо.

еди.

# 400
  • София
Ами в това:
... Хората кръщават поголовно Майкъли и Джесики тем подобни и се надяват името на детето да им донесе по-добра съдба. Блажени са вярващите ...

...

# 401
дава ги за пример, е, и?

еди

# 402
Вижте Ники Кънчев - дъщерите му се казват Петрослава и Мирослава. Защото човекът не страда от комплекси. Аз съм сигурна, че те ще носят с гордост имената си, и един милион пъти по-добре, отколкото Моники и Симони.
Не харесвам нито Моника, още по-малко Симона, но не виждам Петрослава с какво е по-хубаво. Също така не виждам ясно изразена причинно-следствена връзка между липсата на комплекси и кръщаване на детето с името Петрослава и наличието на комплекси при Моника и Симона.
Дори смятам, че ако в един клас има Моника, Симона и Петрослава, то именно последната ще бъде със странно и необичайно за времето и средата си име.

# 403
  • София
Е има лека разлика в отношението към Майкълите и Джесиките и Шайло-то. Известността гаранция ли е за липса на комплекси?

# 404
Давам ги като пример, че тези хора не ги интересува международното звучене на имената. Доколкото разбирам един от основните доводи за по-модерно име е именно как се възприема от чужденците.

Общи условия

Активация на акаунт