Хубавите български имена като че ли са вече кът

• 43 639
  • 475
  •   1
Отговори
# 360
  • Някъде на път....
.................

Мен много често са се опитвали да ме наричат Мими - Марина се казвам, винаги съм отсичала, че не ми е приятно и че името ми няма нищо общо и се казвам Марина и толкова......странно но не са повтаряли....хич не ме интересува на някой харесва ли му, удобно ли му е, звучно ли му е....
Ами ха честит ти Имен ден тогава!  Hug Да си жива и здрава и много щастлива!   bouquet

# 361
  • София
.................

Мен много често са се опитвали да ме наричат Мими - Марина се казвам, винаги съм отсичала, че не ми е приятно и че името ми няма нищо общо и се казвам Марина и толкова......странно но не са повтаряли....хич не ме интересува на някой харесва ли му, удобно ли му е, звучно ли му е....
Ами ха честит ти Имен ден тогава!  Hug Да си жива и здрава и много щастлива!   bouquet

bouquet  bouquet  bouquet много благодаря Heart Eyes

# 362
  • София, България
Мимина, името на дъщеря ти е много хубаво, и малко или много звучи добре в България  Peace.  Ноела Петрова например ... много добре си звучи! Искам и аз да намеря такова име за дъщеря си, което хем звучи добре (не като Никол или Денис например - да не се обиждат майките, но в БГ женските имена завършват на "а" и тва си е) хем не е като всяко второ "чисто българско".
Изписа се много в темата, че повечето български били всъщност гръцки или други съседски имена ...
Добре де мами, ако махнем тях, ако махнем и чужбинските, ако махнем и чисто българските, коита са грозни (Стойо, Груьо, Доста и т.н.) ще останат 20-тина хубави, чисто български имена и ако всички бебета се накръщават с тях, ще стане егати еднообразието!
Така че за доброто на децата ни е хубаво да внесем разнообразие, просто да е благозвучно, аз например много съм мислила за следните женски имена: Ерика, Лиана или Лили-Ана - не са типични, но благозвучни и не дразнещи мисля  newsm78
Ааа, само за Джимито в Лондон искам още да се изкажа - ако аз живеех в чужбина, задължително щях да кръстя детето си с чисто българско име, дори и само за да не забравя къде са корените му и от малко щях да го възпитам да се гордее с името си. Трудно ми беше да обясня на американците как се произнася и какво значи "Радостина", но като мине първият момент на неразбиране всички казваха: "Oh, how nice, how beautifule" и после с "Ради" свикваха много лесно.  Wink Гърци, турци и тем подобни НИКОГА не забравят корените си и живеят с ПОКОЛЕНИЯ по чужбините и си говорят езика, и си продължават имената, даже си се женят помежду си - да не се загуби рода. Само ние, още първо поколение емигранти кръщаваме децата си с "подходящо за страната име", в повечето случаи българчетата не знаят езика си, защото "английския им е по-важен, нали на него ще общуват - да се впишат в средата". Ама, такива сме си, такова ни е националното самочувствие!

Сори, че стана дълго, дано да го е прочел някой  Joy

# 363
  • София
но в БГ женските имена завършват на "а" и тва си е)

В БГ има и женски имена, които завършват на "и" и на "я" и ако някой ден имам дъщеря със сигурност ще носи такова име.
Иначе много ми хареса поста ти, специално частта за първо поколение емигранти с чужди имена newsm10

# 364

Мимина, името на дъщеря ти е много хубаво, и малко или много звучи добре в България  Peace.  Ноела Петрова например ... много добре си звучи! Искам и аз да намеря такова име за дъщеря си, което хем звучи добре (не като Никол или Денис например - да не се обиждат майките, но в БГ женските имена завършват на "а" и тва си е) хем не е като всяко второ "чисто българско".
...
Радос,не си далеч от истината-дъщеря ми се казва Ноела Паскова!  Laughing
Категорично смятам,че колкото и чужбинско и да е името,то трябва да звучи добре в комбинация с бг фамилията!  Peace

# 365
Миме ,и Ноела Цветкова ще звучи добре,нали Wink

# 366
Ама разбира се,Лиленце! Peace

# 367
Peace

# 368
Може да обсъдите и имената на моите прекрасни деца с не българско и с българско име /поне според някои/...  smile3533 newsm62...а защо всъщност трябва да се плаща данък оббществено мнение...има чудесни български имена, както има и чудесни чудестранни имена...и не мисля, че името е показател за патриотизъм или нещо подобно...това е нещо, което се възпитава и с което трябва да си закърмен...та...здрави да са ни децата, а имената...всеки има право на избор...нека не се оплюваме...и т.н.

# 369
  • София
Иви, по повод името на едната ти дъщеря се сещам за една история. Позната на свекърва ми разказва за тяхна обща приятелка и за новородената й внучка - Тея ли, Дея ли, не помня точно. Не ги познавам хората, само разказа съм чувала. Та се тръшкала бабата какво е това име, а друга тяхна позната я успокоила "Спокойно, внучката на Лета (моята свекърва) я кръстиха Кая (моята дъщеря), има и по-лошо."  Whistling

# 370
Иви, по повод името на едната ти дъщеря се сещам за една история. Позната на свекърва ми разказва за тяхна обща приятелка и за новородената й внучка - Тея ли, Дея ли, не помня точно. Не ги познавам хората, само разказа съм чувала. Та се тръшкала бабата какво е това име, а друга тяхна позната я успокоила "Спокойно, внучката на Лета (моята свекърва) я кръстиха Кая (моята дъщеря), има и по-лошо."  Whistling
Joy Joy Joy И Теа,и Дея,и Кая са страхотни именца!  Peace

# 371
бъра-бъра има си теми за чат... не разводнявайте нещата.

# 372
  • София
бъра-бъра има си теми за чат... не разводнявайте нещата.
ок

# 373
Само да вметна на авторката на темата-Ролистен няма нищо общо с линейката и раждането в нея. Свързано е с историята-нещо прабългарско мисля че беше. За протокола само-не слушай всички клюки в малкия град, знам за кой град става въпрос и лично познавам родителите на това момче.

# 374
Акушерката която ни изписваше от МД-София,докато обличаше беба ме попита как се казва:Мария и казах аз,а нейната реплика беше:"Най накрая се научихте да си кръщавате децата с БГ имена.
А моя позната си кръсти детето Исиана.

Общи условия

Активация на акаунт