Важно - машина за хляб - 3 част !

• 47 639
  • 535
  •   1
Отговори
# 420
Виждам всички сме се запалили на тема малки кифлички! HugАми те стават толкова сладурски и апетитни!!Аз също замислям някакви солени в скоро време! Peace

# 421
С тези кифлички ще ме накарате да си прекъсна почивката и да се прибирам вкъщи  Laughing. Май трябваше да си взема машинката с мен  Laughing

# 422
mari_eta - твоите сиренки също много ми харесаха, пък и тестото както вече споменах е много приятно. Ще се пробва отново няма как.

pina - верно сме се запали всички и на твоите локумки съм хвърлила око  Wink

gabby - почивай си спокойно, щом сега ти се е паднало. И извинявай, че те изкушаваме  Laughing

Днес съм решила отново да сложа нещо в хлебопечката, но все още обмислям дали да меся тесто за питки или пък да пека хляб.

# 423
Здравейте момичета! Като ви чета направо ми потичат лигите. Завиждам ви, че имате време да майсторите толкова много вкусотийки Grinning

Аз обаче искам да ви споделя нещо - значи вчера пуснах машинката /Аляска/ да си прави моя най-често правен хляб с грахам и бяло брашно. По време вече на печенето обаче забелязвам, че едната част от приготвената вода по рецептата си стои на плота в чашата. Преди това обаче тъй като си гледах какво се случва в машината и забелязах че тестото е на бучки, малки и големи, и си долях малко вода, след което се получи долу-горе добро тесто. Така като започна втасването реших - за първи път - да извадя лопатките и така да опека хляба и какво виждам - около тях и върху лосчетата които ги държат, както и на тестото, което се опира в тях , се е събрала нещо сиво-черно, като изцапано с"настърган"метал #Crazy Може ли от озорване на машината (заради малкото вода и твърдото тест), лосчетата (или незнам кое) да са се ... простъргали и туй нещо да влиза през уплатненията в самото казанче  newsm78 Имал ли е някой подобен случай??? Или пък самата машина нещо не в ред??
Иначе като поизрязах от тестото около дупките и поизчистих около лостовете на лопатките, продължих втасването и хлябът се получи неочаквано добре.
Дали да нося машината в сервиз или да видя какво ще стане със следващото месене newsm78
Съжалявам че се получи дълъг пост и се надявам някой да се включи по проблема   bouquet

# 424
  • София
Аникар,при мен се получаше същото.Бяхме говорили по този въпрос в предната тема.Според мен проблема е следния-трябва да се свалят бъркалките след всяко ползване и много,ама много добре да се измиват,отвътре да се бълка с малка четчица в бъркалките,отстрани...отвсякъде.Не казвам,че не ги миеш добре Wink,но просто това нещо се събира на невероятни места. Peace

# 425
Аз също съм с Аляска,никога не ми се е получавало такова нещо! newsm78
Бъркалките ги вадя винаги преди печенето и ги мия винаги след всяко ползване - то как да не ги мия?Не се престаравам в миенето,че да не остържа тефлоновото покритие!
Самите бъркалки си "халтавят" около осите,та не мисля,че могат да ги остържат,пък чак такъв зор да видят.Да ти се е насъбрало вътре засъхнало тесто,сякаш не ми се вярва.....
Странно...?! Thinking

# 426
Аз по принцип ги накисвам и след това ги мия, но това не е от тестото, според мен, а от метала, защото сега виждам че го има като фин прах и на дъното на машината, под формата за печене, в кръг около лостчетата  newsm78

П.П. Мия си бъркалките, да не си помислите нещо....и тавичката си мия  Mr. Green

# 427
Хихи и аз съм като Пина с Аляска, само дето не правя като нея хубави локумки, но нямам подобен проблем с бъркалките както описва АниКар......

И престанете да публикувате снимки,че ми текат лигите.......Стига с тез кифлички! Ядат ми се , мога да ги направя, но ми е мързеливо,а и само за мен и татито да ги правя.......Много ще го разглезя!Ще вдигна летвата и след това ще иска пак да му правя! Такъв таралеж в гащите си не слагам! Само хлебец и това е!

# 428
АниКар,ако можех да го видя на живо,можеше да взема отношение,ама така чак не мога да си го представя! newsm78Само знам,че не ми се е случвало подобно нещо,та не е от теб проблема!

Мама Цоцоланка,няма да стане само с хляб! Mr. GreenЩе се хванеш и с други нещица!И мене никой не ме пита дали ме мързи!!Само нови теста и кифли/мифли се публикуват..... Tired

# 429
Обещавам ако се повтори проблема ще осигуря снимков материал Laughing

# 430
  • София
Аникар,знам,че си миеш тавичките и бъркалките,извини ме ако съм те обидила. WinkПросто при мен се получаваше същото.и то не е от тестото-при мен самите бъркалки го отделяха това нещо,някак си се люпеха ли,не знам как да го кажа.Самото им покритие.

# 431
Ааа, не съм се обидила, просто се притесних, че някой може и да си помисли че не ги мия  Joy

# 432
  • София
Защо не пуснеш машинката "на сухо", за да видиш дали и откъде пада нещо. Пусни я без бъркалки, с бъркалки, с форма, без форма...Защото ако почистена я занесеш в сервиза, те какво ще видят...и те ще направят такава проба сигурно...можеш да им се обадиш, ако са имали често такива случаи, може и да дадат съвет по телефона (с оглед на последните ми опити със сервизни техници, това последното звучи наивно, но не спирам да вярвам, че е нормално  и би трябвало да се случва и у нас)
Дано каквото там е имало да се стърже да е паднало и да нямаш такъв проблем. Simple Smile

# 433
На моята ФИФ-ка, на пръчките на които се надяват бъркалките в основата им има едни гумени уплътнения. та под въпросните уплътнения се насъбира "материалец", т.е. - тесто, течност и т.н там каквото се слага в самото казанче. Ако не съм почистила добре тези уплътнения (гумички) понякога ми се е случвало да ми зацапат тестото.
Предполагам, че и при теб AniKar се е получило нещо подобно.
Не ми се вярва това, което описваш да са метални стружки, все пак ако има такова триене между бъркалките и пръчките, на които са надянати, ще се чува жулене и скърцане, докато машината работи  newsm78.

# 434
Още като се прибера от работа ще пусна машината та да видим какво всъщност се получава.. А за уплътненията - аз даже не знаех, че мога да мия под тях. Абе ще огледам подробно.
Мерси много на всички за съветите   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт